满分5 > 高中英语试题 >

It was a village in India. The people we...

It was a village in India. The people were poor. However, they were not unhappy. After all, their forefathers had lived in the same way for centuries.

Then one day, some visitors from the city arrived. They told the villagers there were some people elsewhere who liked to eat frogs legs. However, they did not have enough frogs of their own, and so they wanted to buy frogs from other place.

This seemed like money for nothing. There were millions of frogs in the fields around, and they were no use to the villagers. All they had to do was catch them. Agreement was reached, and the children were sent into the fields to catch frogs. Every week a truck arrived to collect the catch and hand over the money. For the first time, the people were able to dream of a better future.

But the dream didnt last long. The change was hardly noticed at first, but it seemed as if the crops were not doing so well. More worrying was that the children fell ill more often, and, there seemed to be more insects around lately.

The villagers decided that they couldnt just wait to see the crops failing and the children getting weak. They would have to use the money earned to buy pesticides(杀虫剂) and medicines. Soon there was no money left.

Then the people realized what was happening. It was the frog. They hadnt been useless. They had been doing an important jobeating insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapidly. They were damaging the crops and spreading diseases.

Now, the people are still poor. But in the evenings they sit in the village square and listen to sounds of insects and frogs. These sounds of the night now have a much deeper meaning.

1.Why did the villagers agree to sell frogs?

A. The frogs made too much noise.

B. They need money to buy medicine.

C. They wanted to please the visitors.

D. The frogs were easy money.

2.What might be the cause of the childrens sickness?

A. The crops didnt do well.

B. There were too many insects.

C. The visitors brought in diseases.

D. The pesticides were overused.

3.What can we infer(推断) from the last sentence of the text?

A. Happiness comes from peaceful life in the country.

B. Health is more important than money.

C. The harmony between humans and nature is important.

D. Good old days will never be forgotten.

 

1.D 2.B 3.C 【解析】 试题分析:试题分析:在印度的一个小山村,村民们原本过着平静的生活。有一天,城里人到这里收购青蛙。于是,大量的青蛙被捕杀,虽然村民们赚了一些钱,但是,慢慢地害虫多了,庄稼减产了,疾病开始传播了。这时,村民们才真正认识到这一切都是他们捕杀青蛙所造成的。 1. 细节理解题。根据文章第三段前两句可知,周围田地里到处都是青蛙,它们似乎对村民也没有什么用处,卖掉青蛙很好赚钱,故选D。 2. 推理判断题。根据文章第六段内容可知,他们把青蛙卖了之后,到处都是害虫,这些害虫不但毁坏庄稼,而且传播疾病,由此可知 B 项正确。 3. 推理判断题。最后一句These sounds of the night now have a much deeper meaning.(现在夜晚的这些声音具有更深刻的意义)。根据前面内容可知,村庄里的人过度捕杀青蛙造成生态失衡,由此也给当地人带来了灾难,所以他们不得不重新停止捕杀青蛙,因此,昆虫和青蛙对他们来说才有更深的意义,也就是人与自然的和谐很重要,故选C。 【名师点睛】 推理判断题的解题方法: 推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。 考点:考查环保类短文
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假设你是红星中学高三学生李华,请给你的外教Mr. Black写一封邮件,邀请他参加你们学校举行的英语读书会(reading circle)活动,邮件的内容包括:

1. 介绍读书活动的相关信息(例如:时间、地点、活动目的、内容等);

2. 说明你发出邀请的原因;

3. 询问对方的意向。

注意: 1. 词数不少于100词

2. 开头和结尾已给出,不计入总词数。

Dear Mr. Black,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处,每处仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Every boy and every girl are eager for success. But what can we succeed in life? Here are my opinions:

First, we must be friendly and kindly. It allows us to make friends but survive wherever we are. Second, we must set a goal, which motivates us to pursue our dreams. Third, it’s better to believe in us. Only with self-confidence we realize our goals. Fourth, we should develop good characters, such as a strong will and diligence, because good qualities help us to hold on to our dreams since we get into the trouble.

As far as I’m concerning, success belongs to those who keep on trying. So let’s take actions now!

 

查看答案

Irish, Japanese, Chinese scientists share the 2015 Nobel Prize in Physiology or Medicine. William Campbell, Staoshi Omura and Tu Youyou jointly won the prize__1.__their work against diseases, the award-giving body said on Monday.

Campbell___2.___(bear) in Ireland and Japanese Omura won half of the prize for discovering a new drug, ___3.__ has helped the battle against river blindness, as well as showing __4.__(power) effect against other diseases.

The Chinese scientist Tu Youyou also discovered artemisinin(青嵩素), a drug that has ___5.__(sharp) reduced the death rate for patients ____6.__(suffer) from malaria(疟疾). She is also the first Chinese citizen __7.__(win) the Nobel Prize in Physiology or Medicine. The prize winning is __8.__honor for China’s science cause and traditional Chinese medicine.

“These two __9.___(discover) provide humankind with a new way to fight these diseases that affect hundreds of millions of people annually. The award for Tu Youyou is the result of major change in the way China performs scientific research. China __10.__(spend) a lot of money on such research over the past years,” a member of the Nobel committee said.

 

查看答案

阅读下面短文,从文后所给各题的四个选项(A. B C D )中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Over the years, thanks to my life’s obstacles(障碍), I understood the meaning of faith and the strong will to survive. It was Hurricane Ike that made me fully __ the beauty of our strength and a human’s motivation to ____  .

   Mom had a two-week____in summer. While we enjoyed our holiday in Southeast Texas, we didn’t realize the fact that Ike____cause months and likely years of “labor”. By September 7th, the “eyes of Texas” were watching Hurricane Ike more____, making the typical mad rush for last-minute hurricane____. Two days later, both oil and ice were in____demand.

   In the early hours of September 11th, some neighbors were planning to____the storm in their homes,____others were making final preparations to get away. At first, we decided to stay. But that afternoon, the Houston-Galveston area would be on the more___side of the storm. Mom and I packed some of our most____ belongings in the car and____the East Texas town of Lufkin.

   As Ike pushed farther inland, we____ power in Lufkin. On Sunday, our next-door neighbor told us via cell phone that our____ had remained well. Our hopes could not have been ___ . But a few hours later, the neighbors reported that our brick chimney had____ , and it was sitting on our living room, ____ a hole in the roof between two skylights (天窗).

We wouldn’t be allowed to return home ____ September 17th. I climbed upstairs, and looked toward the hole in the roof which showed a beautiful blue sky.

Without hesitation, I shouted, “Wow! A third skylight!”

My neighbors could not believe I was making jokes____ crying, but ___ is always good medicine. It was with that joke that I knew, given time, everything would be okay.

1.A. observe  B. appreciate  C. explore  D. improve

2.A. work  B. apologize  C. recover  D. change

3.A. vacation B. journey  C. meeting  D. schedule

4.A. must  B. might   C. should   D. would

5.A. closely  B. constantly  C. warningly  D. differently

6.A. adventure B. equipment  C. supplies  D. reports

7.A. basic  B. high   C. pure   D. neat

8.A. get through B. put away  C. test out  D. suffer from

9.A. since  B. when   C. until   D. while

10.A. dangerous B. abundant  C. peaceful  D. awesome

11.A. available B. concrete  C. precious   D. potential

12.A. set out  B. headed  for  C. settled down D. watched out

13.A. provided B. reduced  C. produced  D. lost

14.A. garden  B. house   C. pool   D. yard

15.A. clearer  B. wilder   C. lower   D. higher

16.A. passed  B. stood   C. gone   D. followed

17.A. leaving  B. digging  C. filling   D. kicking

18.A. by   B. before   C. until    D. after

19.A. in spite of B. instead of  C. apart from  D. in terms of

20.A. faith  B. will   C. strength  D. laughter

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项

Selfie

Social media and the mobile web have given rise to a strange phenomenon called the selfie. It refers to a picture of yourself, usually shared on any social networking website.

  1.  Some selfies are extreme close-ups, and others show part of an arm held straight outward. A few of them even feature the subject standing in front of a bathroom mirror.

Everyone takes selfies, but the younger crowd seems to be especially involved in the trend. Young people are relatively heavier digital users. They are interested in staying connected to their friends. __2.__

There are also kinds of psychological factors driving people to take a selfie and upload it to a social networking site.   3. A quick and easy way to attract other's attention is to get “likes” and comments from friends. Secondly, it's human nature to show off your own great achievements. When you feel good about yourself or look good, it's far too easy to take out your phone and document it all through one or several selfies.   4. That's right. Sometimes people are bored at work, bored at school, bored at home and even bored on the toilet. Last but not least, social media is about being social! If that means uploading as many selfies as possible, then so be it. It's fun, and it's a cool way to sort of document your own life.

Finally, there are things to be mindful of when you're posting. It's easy to think you're sharing a photo with a few people.   5.  So don't post anything online, selfie especially.

A. There are lots of selfie styles.

B. The rise of selfies has become universal.

C. Social media, to some extent, is the driving force of their selfie activity.

D. The desire to take, post and get “likes” on selfies goes back to a biological behavior.

E. But the whole world of social media is public and every individual can get access to it.

F. There are also people who will take selfies because they have nothing else better to do.

G. The leading factor is that people want to get attention from as many people as possible.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.