满分5 > 高中英语试题 >

Women who own cats are more likely to ha...

Women who own cats are more likely to have mental health problems and kill themselves because they can be infected by a common parasite(寄生虫) that can be caught from cat litter(猫砂), a study has found.

Researchers found women infected with the Toxoplasma gondii (T. gondii) parasite(刚地弓形虫), which is spread through contact with cat waste or eating undercooked meat or unwashed vegetables, are at increased risk of attempting suicide.

The study involved more than 45,000 women in Denmark. About a third of the world's population is infected with the parasite, which hides in cells in the brain and muscles, often without producing symptoms.

The infection, which is called toxoplasmosis(弓形虫病), has been linked to mental illness, such as schizophrenia(精神分裂症), and changes in behavior.

The study's senior author Doctor Teodor Postolache, an associate professor of psychiatry(精神病学) at the University of Maryland School of Medicine in the United States, said, "We can't say with certainty that T. gondii caused the women to try to kill themselves, but we did find a predictive association between the infection and suicide attempts later in life that deserves additional studies."

Doctor Albert Reece, vice president of medical affairs at the University of Maryland, said, "T. gondii infection is a major public health problem around the world, and many people don't realize they're infected. "

Dr Postolache is a leading expert on suicide neuroimmunology(神经免疫学). Suicide is a critically important mental health issue. About one million people commit suicide and another 10 million attempt suicide worldwide each year. We hope that this type of research will one day help us find ways to save many lives that now end too early in suicide."

Dr. Postolache's research team at the University of Maryland was the first to report a connection between T. gondii and suicidal behavior in 2009. He is cooperating with researchers in Denmark, Germany and Sweden to confirm and investigate the way leading to this association.

The T. gondii parasite thrives in the intestines(肠) of cats, and it is spread through their waste. All warm-blooded animals can become infected through contact with it. Humans can become infected by changing their infected cats' litter boxes, eating unwashed vegetables, drinking water from a polluted source, or by eating undercooked or raw meat.

Not washing kitchen knives after preparing raw meat before handling another food item also can lead to infection. Pregnant women can pass the parasite directly to their unborn babies and are advised not to change cat litter boxes to avoid possible infection.

Babies don't produce antibodies to T. gondii for three months after they are born, so the antibodies present in their blood represented infection in the mothers. The scientists studied Danish health patients to determine if any of these women later attempted suicide, including cases of violent suicide attempts which may have involved guns, sharp instruments and jumping from high places.

The study found that women infected with T. gondii were one and a half times more likely to attempt suicide compared to those who were not infected, and the risk seemed to rise with increasing levels of the T. gondii antibodies.

Dr Postolache noted limitations to the study, such as the inability to determine the cause of the suicidal behavior.

The findings were published online in the Archives of General Psychiatry.

1.The common way which is less likely to be infected with the disease is ________.

A. to eat unwashed meat or undercooked vegetables

B. to clean a place where a cat once lived for a time

C. to pass the infection to her unborn baby during a woman's pregnancy

D. to reuse kitchen tools which have been used to cut raw meat

2.What is the consequence if a woman is infected with the parasite in the passage?

A. Having a high fever.

B. Doing deliberate self-harm.

C. Keeping a depressed mood.

D. Becoming bad tempered.

3.What can be inferred from the passage?

A. Women have a higher risk to be infected by the parasite than men.

B. The result of the research may help the scientists to find ways to stop suicide in advance.

C. The scientists will continue their research into the possible connection.

D. The risk of being infected seems to rise with the decreasing levels of the antibodies.

4.Which of the following statements would probably be the best title of the passage?

A. Why are women more likely to commit suicide?

B. Women should keep away from cats

C. Ways found to deal with women's mental problems

D. Are women who own cats at a suicide risk?

 

1.B 2.B 3.C 4.D 【解析】 试题分析:本文讲述的是与猫长时间接触的人容易有精神方面的问题。文章对此现象进行了讲述并分析了原因。 1.B 推理判断题。根据文章第二段1,2行Researchers found women infected with the Toxoplasma gondii (T. gondii) parasite(刚地弓形虫), which is spread through contact with cat waste可知,这种病是由于猫的粪便携带的病菌传播的,那么较好的避免传染的方法就是彻底打扫猫长时间住的地方,杀死这些病菌。故B正确。 2.B 细节理解题。根据文章第五段we did find a predictive association between the infection and suicide attempts later in life that deserves additional studies.”可知,这种病菌与人们的自杀企图是有关系的,自杀是一种自残的自我伤害的行为。故B正确。 3.C 推理判断题。根据文章第五段“We can’t say with certainty that T. gondii caused the women to try to kill themselves, but we did find a predictive association between the infection and suicide attempts later in life that deserves additional studies.”可知,我们现在无法确定这种病菌与女性自杀之间的联系,但是科学家会继续努力发现这两者之间的联系。故C正确。 4. 主旨大意题。根据文章主题段第一段Women who own cats are more likely to have mental health problems and kill themselves because they can be infected by a common parasite that can be caught from cat litter, a study has found.可知,本文讲述的是与猫长时间接触的人容易有精神方面的问题。文章对此现象进行了讲述并分析了原因。故D正确。 考点:考查健康类短文阅读。 【名师点睛】 关于推理判断题 推理题是在掌握文章大意基础上看出作者的“ 言外之意”(between the lines)。这既要求学生透过文章表面文字信息推测隐含意思,又要求学生对作者的态度、意图及文章细节的发展作正确的推理判断,有些推断题要从文章结构的角度进行分析,才能推断出正确答案。因此,阅读时不仅要注重词、句的理解,而且还要分析语篇的组织结构。这类试题常以如下句式发问: What can you infer /learn/conclude from the passage? What’s the author’s attitude toward……? What does the passage suggest? The author in this passage intends to __________。 答推理题时,一般无法直接从文中找到答案,但绝不可凭空猜测,也要找到答题依据。要通过文章主旨、字里行间或文中例子进行推断,通过含有感情色彩或描述情景的词句来领会作者的态度或语气,有的题也可根据常识理解来推断。但无论怎样,推理判断要以作者态度为准,力求从作者的角度去考虑,不要固守自己的看法或观点。如本文的第34小题What can be inferred from the passage? A. Women have a higher risk to be infected by the parasite than men. B. The result of the research may help the scientists to find ways to stop suicide in advance. C. The scientists will continue their research into the possible connection. D. The risk of being infected seems to rise with the decreasing levels of the antibodies.根据文章第五段“We can’t say with certainty that T. gondii caused the women to try to kill themselves, but we did find a predictive association between the infection and suicide attempts later in life that deserves additional studies.”可知我们现在无法确定这种病菌与女性自杀之间的联系,但是科学家会继续努力发现这两者之间的联系。故C正确。 做这类题时一定要注意:准确把握字里行间的意思,切忌用自己的观点代替作者的观点。特别注意表达情感(如最后一段第一句的favorite一词)、态度和观点的词语。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Museum fans with limited time should consider a visit to Ueno Park where a variety of first class museums are concentrated closely together, including the impressive Tokyo National Museum, the National Museum of Western Art, the Tokyo Metropolitan Art Museum, the National Science Museum and Ueno Zoo along with some smaller museums.

Museums in Tokyo are typically closed on one day of the week (usually Mondays) and during the New Year holidays (typically December 29 to January 4). If the regular weekly closing day falls on a national holiday, most museums will open on the holiday and close the next day instead.

Some museums have extended hours on certain days (typically Fridays), and some offer free entrance to selected exhibitions or on certain days of the month. Most museums allow entry until 30 minutes before closing time.

Tokyo National Museum

Hours: 9:30 to 17:00 (extended hours on some Fridays and weekends)

Closed: Mondays (or following day if Monday is a holiday), New Year holidays

Admission: 600 yen

As the oldest and largest museum in Japan, it is made up of five buildings, each like a separate museum in itself. They house the largest collection of national treasures and important cultural items in the country.

National Museum of Western Art

Hours: 9:30 to 17:30 (until 17:00 in winter, until 20:00 on Fridays)

Closed: Mondays (or following day if Monday is a holiday), Dec 28 to Jan 1

Admission: 420 yen, special exhibitions extra

This museum displays western art, primarily by European artists. There is no permanent gallery and the rotating (轮流的) exhibits are mostly from the museum’s collection. Admission is free on the 2nd and 4th Saturdays of each month.

Tokyo Metropolitan Art Museum

Hours: 9:30 to 17:30 (until 20:00 on Fridays)

Closed: First and third Monday of each month, New Year holidays

Admission: Varies by exhibition

Reopened in April 2012, this museum displays all types of art in its six galleries. There is no permanent collection, but there are multiple temporary exhibitions by various art groups.

National Science Museum

Hours: 9:00 to 17:00 (until 20:00 on Fridays)

Closed: Mondays (or following day if Monday is a holiday), Dec 28 to Jan 1

Admission: 600 yen

This museum covers both science and natural history with hands-on physics and robotics experiments and a 360 degree virtual theater relocated from the Aichi Expo.

1.Visitors are advised to go to Ueno Park mainly because ________.

A. there are many great museums there

B. it has one of the best parks in Japan

C. it is a landmark building in Tokyo

D. it is free of charge throughout the year

2.We can learn from the text that the Tokyo National Museum ________.

A. is the oldest and largest museum in Asia

B. has the largest collection of artwork in Japan

C. has a 360 degree virtual theater

D. is full of Japan’s national treasures

3.According to the text, you can visit the ________ for free on certain days.

A. Tokyo National Museum

B. National Museum of Western Art

C. Tokyo Metropolitan Art Museum

D. National Science Museum

4.The passage is most likely taken from ________.

A. a tourist guide

B. a geographic report

C. a travel journal

D. a science textbook

 

查看答案

At present, animated (动画) films are popular with us. Most of them rely heavily on computer technology. But this magical world where witches (魔法师) cast spells and castles float in the sky is brought to life by hand, Nevertheless, Hayao Miyazaki is referred to as Japan’s Walt Disney and considered by many to be the world’s greatest living animator.

This month, the 72-year-old Miyazaki announced his retirement. The Japanese animator has directed 11 animated full-length films over the past four decades, including the Oscar-winning Spirited Away (《千与千寻》) and his latest release, The Wind Rises (《起风了》), which tells the life story of a man who designed Japanese World War II fighter planes.

Just as The Wind Rises shows, Miyazaki is well-known for his obsession with flight, especially human flight. Other attractive aspects of Miyazaki’s films include his themes of environmental protection and the horrors of war.

Miyazaki’s work is also famous for its lack of clearly defined good and evil characters. He sees the 21st century as a complex time when old standards need to be re-examined.

As a storyteller, he is an inventor of fairy tales full of mystery. In the Miyazakian universe, wizards (巫师) turn into birds of prey; young girls are transformed overnight into 90-year-old women; greedy parents are changed into pigs; and shooting stars become fire demons (恶魔).

People attribute Miyazaki’s success to his long pursuit of his hand-drawn technique, although in an interview with CNN he called himself an “extinct species” in the age of digital animation.

A recent television documentary on the making of The Wind Rises showed a disappointed Miyazaki throwing a pile of drawings into the trash. He is said to have redrawn thousands of frames of the much-praised Princess Mononoke (《幽灵公主》) when they did not meet his standards.

But his huge attention to detail has earned him the respect of the entire animated film world. Even John Lasseter head of Pixar, the famous US computer animation studio once called Miyazaki “one of the greatest filmmakers of our time”.

1.What can we know about Miyazaki’s film The Wind Rises?

A. It was put on a long time ago.

B. Miyaznki was once unsatisfied with some of the drawings.

C.It describes environmental protection.

D.It is an Oscar-winning film.

2.What does the underlined word obsession mean in paragraph 3?

A. Hatred.B. Enthusiasm.C. Envy.D. Sympathy.

3.What makes Miyazaki earn the respect of the entire animated film world?

A. His emphasis on detail.

B. His pursuit of the hand-drawn technique.

C. His dependence on computer technology.

D. His definition of good and evil characters.

 

查看答案

当今全球环境问题变得越来越严重。请你根据漫画内容,以李华的名义给“China Daily”写一封信,描述这种状况,并提出保护环境的建议。

注意:

1.不要拘泥于要点,可以适当发挥,词数100左右。

2.参考词汇:人口膨胀:population expansion;过度开发:overdevelopment

Dear Editor,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours sincerely,

Ll hua

 

查看答案

文中共有10处语言错误,请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。每处错误及其修改均仅限一词;只允许修改10处,多者(从11处起)不计分。

According to a survey, the number of road accidents has increased over the past year. This notice is aimed on increasing people's knowledge of the problem. Below is some of the major causes of road accidents and that drivers should do to prevent them.

Some drivers are aggressive, that is not safe because it can result in crashes. What is more, although the person who has been drinking is your friend, but do not allow him to drive. Lastly, speed kills. Driving too fast through city streets is very dangerously. So far, a lot of people have killed due to traffic accidents.

In the word, how I wish there will be no traffic accident in the future. The world building by us is full of safety and love.

 

查看答案

 

1.A __________ (广泛传播的) flu epidemic affected eighteen western states.

2.It was __________ (陈述) that the president made a statement announcing new policies to deal with the new situation.

3.__________ (污染) is so bad that many rivers are full of chemicals which flow into the sea and kill sea creatures.

4.There is a growing __________ (趋势) for people to travel abroad on holidays.

5.I __________ (扫视) up to see who had come in.

6.He stated at the conference that developed countries __________ (消耗) the most energy.

7.There has been serious __________ (分歧) between the 2 political parties over the question.

8.To my great joy, they all made __________ (稳定的) progress in English.

9.In production, we demand not only __________ (数量) but also quality.

10.Life in the ocean __________ (范围) from the tiniest plankton all the way up to giants like sharks and whales.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.