满分5 > 高中英语试题 >

Museum fans with limited time should con...

Museum fans with limited time should consider a visit to Ueno Park where a variety of first class museums are concentrated closely together, including the impressive Tokyo National Museum, the National Museum of Western Art, the Tokyo Metropolitan Art Museum, the National Science Museum and Ueno Zoo along with some smaller museums.

Museums in Tokyo are typically closed on one day of the week (usually Mondays) and during the New Year holidays (typically December 29 to January 4). If the regular weekly closing day falls on a national holiday, most museums will open on the holiday and close the next day instead.

Some museums have extended hours on certain days (typically Fridays), and some offer free entrance to selected exhibitions or on certain days of the month. Most museums allow entry until 30 minutes before closing time.

Tokyo National Museum

Hours: 9:30 to 17:00 (extended hours on some Fridays and weekends)

Closed: Mondays (or following day if Monday is a holiday), New Year holidays

Admission: 600 yen

As the oldest and largest museum in Japan, it is made up of five buildings, each like a separate museum in itself. They house the largest collection of national treasures and important cultural items in the country.

National Museum of Western Art

Hours: 9:30 to 17:30 (until 17:00 in winter, until 20:00 on Fridays)

Closed: Mondays (or following day if Monday is a holiday), Dec 28 to Jan 1

Admission: 420 yen, special exhibitions extra

This museum displays western art, primarily by European artists. There is no permanent gallery and the rotating (轮流的) exhibits are mostly from the museum’s collection. Admission is free on the 2nd and 4th Saturdays of each month.

Tokyo Metropolitan Art Museum

Hours: 9:30 to 17:30 (until 20:00 on Fridays)

Closed: First and third Monday of each month, New Year holidays

Admission: Varies by exhibition

Reopened in April 2012, this museum displays all types of art in its six galleries. There is no permanent collection, but there are multiple temporary exhibitions by various art groups.

National Science Museum

Hours: 9:00 to 17:00 (until 20:00 on Fridays)

Closed: Mondays (or following day if Monday is a holiday), Dec 28 to Jan 1

Admission: 600 yen

This museum covers both science and natural history with hands-on physics and robotics experiments and a 360 degree virtual theater relocated from the Aichi Expo.

1.Visitors are advised to go to Ueno Park mainly because ________.

A. there are many great museums there

B. it has one of the best parks in Japan

C. it is a landmark building in Tokyo

D. it is free of charge throughout the year

2.We can learn from the text that the Tokyo National Museum ________.

A. is the oldest and largest museum in Asia

B. has the largest collection of artwork in Japan

C. has a 360 degree virtual theater

D. is full of Japan’s national treasures

3.According to the text, you can visit the ________ for free on certain days.

A. Tokyo National Museum

B. National Museum of Western Art

C. Tokyo Metropolitan Art Museum

D. National Science Museum

4.The passage is most likely taken from ________.

A. a tourist guide

B. a geographic report

C. a travel journal

D. a science textbook

 

1.A 2.D 3.B 4.A 【解析】 试题分析:本文向游客介绍了几个博物馆的信息,包括开放时间,入场费以及特色。 1. 细节理解题。根据文章第一句Museum fans with limited time should consider a visit to Ueno Park where a variety of first class museums are concentrated closely together...可知,作者建议游客去Ueno Park,是因为那有很多的一级博物馆,下文依次介绍了它们的特色。故选A。 2.细节理解题。根据Tokyo National Museum中的信息They house the largest collection of national treasures and important cultural items in the country.(这里陈列了最大量的国家宝物以及这个国家重要的文化遗产),可知the Tokyo National Museum充满了这个国家的宝物。故选D。 3. 细节理解题。根据National Museum of Western Art中的信息Admission is free on the 2nd and 4th Saturdays of each month可知,每月的第二个及第四个星期六可以免费参观National Museum of Western Art。故选B。 4. 考点:考查广告布告类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

At present, animated (动画) films are popular with us. Most of them rely heavily on computer technology. But this magical world where witches (魔法师) cast spells and castles float in the sky is brought to life by hand, Nevertheless, Hayao Miyazaki is referred to as Japan’s Walt Disney and considered by many to be the world’s greatest living animator.

This month, the 72-year-old Miyazaki announced his retirement. The Japanese animator has directed 11 animated full-length films over the past four decades, including the Oscar-winning Spirited Away (《千与千寻》) and his latest release, The Wind Rises (《起风了》), which tells the life story of a man who designed Japanese World War II fighter planes.

Just as The Wind Rises shows, Miyazaki is well-known for his obsession with flight, especially human flight. Other attractive aspects of Miyazaki’s films include his themes of environmental protection and the horrors of war.

Miyazaki’s work is also famous for its lack of clearly defined good and evil characters. He sees the 21st century as a complex time when old standards need to be re-examined.

As a storyteller, he is an inventor of fairy tales full of mystery. In the Miyazakian universe, wizards (巫师) turn into birds of prey; young girls are transformed overnight into 90-year-old women; greedy parents are changed into pigs; and shooting stars become fire demons (恶魔).

People attribute Miyazaki’s success to his long pursuit of his hand-drawn technique, although in an interview with CNN he called himself an “extinct species” in the age of digital animation.

A recent television documentary on the making of The Wind Rises showed a disappointed Miyazaki throwing a pile of drawings into the trash. He is said to have redrawn thousands of frames of the much-praised Princess Mononoke (《幽灵公主》) when they did not meet his standards.

But his huge attention to detail has earned him the respect of the entire animated film world. Even John Lasseter head of Pixar, the famous US computer animation studio once called Miyazaki “one of the greatest filmmakers of our time”.

1.What can we know about Miyazaki’s film The Wind Rises?

A. It was put on a long time ago.

B. Miyaznki was once unsatisfied with some of the drawings.

C.It describes environmental protection.

D.It is an Oscar-winning film.

2.What does the underlined word obsession mean in paragraph 3?

A. Hatred.B. Enthusiasm.C. Envy.D. Sympathy.

3.What makes Miyazaki earn the respect of the entire animated film world?

A. His emphasis on detail.

B. His pursuit of the hand-drawn technique.

C. His dependence on computer technology.

D. His definition of good and evil characters.

 

查看答案

当今全球环境问题变得越来越严重。请你根据漫画内容,以李华的名义给“China Daily”写一封信,描述这种状况,并提出保护环境的建议。

注意:

1.不要拘泥于要点,可以适当发挥,词数100左右。

2.参考词汇:人口膨胀:population expansion;过度开发:overdevelopment

Dear Editor,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours sincerely,

Ll hua

 

查看答案

文中共有10处语言错误,请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。每处错误及其修改均仅限一词;只允许修改10处,多者(从11处起)不计分。

According to a survey, the number of road accidents has increased over the past year. This notice is aimed on increasing people's knowledge of the problem. Below is some of the major causes of road accidents and that drivers should do to prevent them.

Some drivers are aggressive, that is not safe because it can result in crashes. What is more, although the person who has been drinking is your friend, but do not allow him to drive. Lastly, speed kills. Driving too fast through city streets is very dangerously. So far, a lot of people have killed due to traffic accidents.

In the word, how I wish there will be no traffic accident in the future. The world building by us is full of safety and love.

 

查看答案

 

1.A __________ (广泛传播的) flu epidemic affected eighteen western states.

2.It was __________ (陈述) that the president made a statement announcing new policies to deal with the new situation.

3.__________ (污染) is so bad that many rivers are full of chemicals which flow into the sea and kill sea creatures.

4.There is a growing __________ (趋势) for people to travel abroad on holidays.

5.I __________ (扫视) up to see who had come in.

6.He stated at the conference that developed countries __________ (消耗) the most energy.

7.There has been serious __________ (分歧) between the 2 political parties over the question.

8.To my great joy, they all made __________ (稳定的) progress in English.

9.In production, we demand not only __________ (数量) but also quality.

10.Life in the ocean __________ (范围) from the tiniest plankton all the way up to giants like sharks and whales.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

All scientists subscribe 1.             the view that it is human activities that have caused the global warming. Huge 2.             (quantity) of carbon dioxide produced by burning fuels like coal, natural gas and oil 3.             (result) in the "greenhouse effect". All scientists also agree that the levels of carbon dioxide keep on 4.               (increase), so more heat energy tends to be 5.                (trap) in the atmosphere. 6.               the scientists have different attitudes towards this phenomenon. On the one hand, some think the 7.             of increasing the temperature by 5 degrees would be a catastrophe. On the other hand, others are 8.               to this view and believe that there will be few bad environmental 9.               caused by more carbon dioxide. On the contrary, they think it will be beneficial to plants, crops and a greater range of animals, 10.              will make people's life better.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.