满分5 > 高中英语试题 >

Long-time exposure to air pollution can ...

Long-time exposure to air pollution can lead to physical changes in the brain and cause trouble in learning and memory, and even anxiety. This is suggested by the results of new research on mice.

While other studies have shown the harmful effects of polluted air in the lungs and heart, this is the first to show the negative effect on the brain.

The team of Laura Fonken, Randy Nelson, from the Ohio State University, USA, has spread to the brain a previous line of research which found that fine particulate (微粒) matter floating in the air mainly because of air pollution caused by humans, causes swelling in much of the body, and may be related to high blood pressure problems, and some other diseases.

In the research Fonken and his colleagues exposed mice to polluted air for six hours each day, five days a week, over a period of 10 months, almost half the average life length of mice.

Polluted air contains fine particles created by cars, factories and natural dust. Fine particles of this kind are tiny, about 2.5 micrometers in diameter, or about one-thirtieth the width of a human hair. These particles can go deep into lungs and other organs.

The concentration of this particulate material to which they exposed mice is equal to the concentration at which people can be exposed in some polluted urban areas.

After a period of 10 months, the researchers got the animals to have a series of behavioral tests. Both the behavior of mice and the results of neurological(神经的) tests done to them show that those within the polluted air had more problems in learning and memory, and higher levels of anxiety.

The results suggest that long-time exposure to polluted air can have measurable negative effects on the human brain and can cause a variety of mental health problems. This could have important consequences for those living and working in polluted urban areas.

1.The results of new research on mice first suggest that polluted air mainly does harm to ________.

A. normal organsB. lungs and heart

C. mental healthD. blood pressure

2.The bad effects of tiny particles in polluted air are those except ________.

A. high blood pressure problems

B. making human hair thinner

C. different kinds of diseases

D. swelling in much of the body

3.From the last sentence we can infer that people living in polluted urban areas ________.

A. are likely to suffer from mental problems

B. can measure the negative effect on them

C. show little concern for air pollution

D. can be exposed to polluted air longer

4.Which of the following is the best title for the passage?

A. Long-time Exposure to Air Pollution

B. Evidence and Concern of Air Pollution

C. Measurable Effect on Human Brain

D. Mental Problems Caused by Air Pollution

 

1.C 2.B 3.A 4.D 【解析】 试题分析:这是一篇科普文章,讲述最新的一项科学发现,让老鼠长期呆在污染的空气中,除了过去人们已经发现的对身体的影响外,首次发现了污染对神经系统的影响。这会引起居住在污染地区的城市居民的关注。 1.C 细节理解题。根据文章第一段Long-time exposure to air pollution can lead to physical changes in the brain and cause trouble in learning and memory, and even anxiety.和第二段内容While other studies have shown the harmful effects of polluted air in the lungs and heart, this is the first to show the negative effect on the brain.可知,以前的研究已经证实空气污染对肺、心脏有害,现在首次证实空气污染对脑也有害,故答案为C。 2.B 细节理解题。根据文章第三段和第七段内容可知,B项没提到,故答案为B。 3.A 推理判断题。根据文章最后一段The results suggest that long-time exposure to polluted air can have measurable negative effects on the human brain and can cause a variety of mental health problems.可知,长时间暴露在污染的空气中会对大脑有负面影响,会引起大脑健康问题,故A正确。 4.新的一项科学发现,让老鼠长期待在污染的空气中,除了过去人们已经发现的对身体的影响外,首次发现了空气污染对神经系统的影响。这会引起居住在污染地区的城市居民的关注,故标题用D合适。 考点:考查科普环保类短文阅读 【名师点睛】 我们在做阅读理解时的具体步骤: (1)先精读问题,了解题后做到心中有数。 (2)用目光略读全文,捕捉有关信息。可利用标题、主题句等。例如,读记叙文时我们要问5W,即为何(Why)、什么(What)、谁(Who)、何时(When)、何地(Where)、怎样(How)。例如要找一个人名,我们可以直接找到含有这个人名的句子。(3)停下来读这个句子。如果是答案。我们这个问题就解决了,如果不是,可以继续搜寻查找。同时注意一些关键的提示词和标点符号。如本文的24小题, 文章第一段Long-time exposure to air pollution can lead to physical changes in the brain and cause trouble in learning and memory, and even anxiety. 和第二段内容While other studies have shown the harmful effects of polluted air in the lungs and heart, this is the first to show the negative effect on the brain.可知答案为C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

最近,你校不吃早餐的人越来越多,请你以“Do not skip our breakfast”为题给校报英语专栏写一篇短文,呼吁大家改动这一不良习惯。

Do not skip our breakfast

Recently, the number of the students in our school who skip breakfast has increased greatly.

 

 

 

 

查看答案

After David’s daughter was born, he decided to make one million dollars. He thought in this way his daughter would live   1.  happy life.

In order to achieve his goal, David devoted most   2. his time to his business. While other fathers   3. (play) with their kids outside, he was working. While other fathers were reading stories to their kids, he was hanging out with his clients(客户). His little daughter   4.  (name) Jane hardly saw him.

Time flew fast. One day, when David returned home from work, he saw Jane 5.  (sit) in the living room. When she saw him, she ran to him and asked him to play with her for a while. “Sorry, Jane, but I’m 6.  (terrible) busy tonight. I have a lot of work to do.” He was about to leave 7. he heard Jane crying. So he stopped and asked why. “You’re always working. You have no time for me at all. You’re not a good dad,” said Jane. David was   8.  (lose) in thought after hearing that. He remembered why he worked so hard — he wanted Jane to live a happy life. However, things go contrary to his wishes. He   9.  (teach) a good lesson that day. Therefore, he made a   10. (decide) to spend a lot more time with his daughter.

 

查看答案

 

1.受霍乱威胁的普通人 ordinary people __________ __________ cholera

2.看来水是罪魁祸首。It seemed that the water was __________ __________.

3.他在太阳系的中心放了一个固定不动的太阳。

He placed a __________ sun at the centre of the solar system.

4.地球绕着太阳转时本身也在自转。

The earth was __________ as it went round the sun.

5.令人庆幸的是这是和平实现的。

Happily this was accomplished __________ __________.

6.英国国旗集合了三个国家的国旗。

The Union Jack flag __________ the flags of three countries.

7.她担心时间不够。

She is worried about the time __________.

 

查看答案

 

1.你能弄懂这位作家在讲什么吗?

Can you __________ _________ of what this writer is saying?

2.我只有找到工作才能有足够的钱继续大学的学业。

Only if I get a job _________ ________ have enough money to continue my studies at college.

3.值得赞扬的是,杰克一直都没将那个秘密告诉任何人。

To _________ _________, Jack never told anyone that secret.

4.他在2000年写的那本书仍然很受欢迎。

His book __________ in 2000 is still popular.

5.我发现很难明白当地村民说的英语。

I found it hard to understand the English language __________ by the native villagers.

6.在我昨天购物的时候,我的摩托车被偷了。

When I went shopping yesterday, I __________ my motorbike __________.

 

查看答案

 

1.One of the biggest ________(挑战) the government is now faced with is how to improve the air quality.

2.It has been ________(宣布) that the President of the US will visit China next month.

3.Our team was d        last night, which made us sad and disappointed.

4.The students must learn to h       those urgent cases in the summer camp.

5.She is so ­­________ (热情的) about learning giving English speeches.

6.This is a big family c       of ten people.

7.London Eye, the largest observation wheel in the world, ­­­_______ (吸引) a large number of visitors every year.

8.He ________(阐明) his opinion at the meeting yesterday.

9.Five p         five is ten.

10.The young lady gave the police a very detailed ________(描述) of the robber.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.