满分5 > 高中英语试题 >

Albert Hofmann was a Swiss Scientist who...

Albert Hofmann was a Swiss Scientist who was fascinated by nature. This led him to a career in chemistry in which he sought answers to his uncertainties. He worked at Sandoz Laboratories where he nurtured his research work, and there he made a lot of success by working with various plants and changing them into something useful. He became famous when he became the first person to produce lysergic acid diethylamide (LSD) (迷幻药). In addition, he was also the first person to taste it and learn about its hallucinogenic (勾起幻觉的) effects. He was deeply connected to the nature and argued that LSD, besides being useful for psychiatry(精神病学), could also be used to promote awareness of mankind’s place in nature. However, he was disappointed that his discovery was being carelessly used as a drug for entertainment. Because of his discovery, LSD fans have fondly called him “The father of LSD”. Besides carrying out his scientific experiments, he also authored numerous books and more than 100 scientific articles. In 2007, he featured in a list of the 100 greatest living geniuses(天才), published by The Telegraph Newspaper.

Childhood & Early Life

Albert Hofmann was born in Baden, Switzerland, on January 11, 1906. He was the eldest of four children. His father was a poor toolmaker in a factory and they lived in a rented apartment. He spent much of his childhood outdoors, and grew up with a very deep connection with nature.

He had mind-blowing experiences in childhood, wherein nature was changed in magical ways that he didn’t understand. These experiences caused questions in his mind, and chemistry was the scientific field which allowed him to understand them.

He studied chemistry at Zurich University, and his main interest is the chemistry of plants and animals. At 23, he earned his Ph. D with honors.

1.What led Albert Hofmann to a career in chemistry?

A. His nature.        B. His father. C. His family.  D. His interest.

2.It’s likely that Albert Hofmann produced LSD in __________.

A. Baden B. a factory   C. Sandoz Laboratories   D. Zurich University

3.From the passage, we know the discovery of LSD __________.

A. was being wrongly used      

B. was not useful for psychiatry

C. made Albert Hofmann surprised 

D. could change mankind’s place in nature

4.Which can be inferred about Albert from the passage?

A. He has four brothers or sisters.

B. He has found many useful plants.

C. He lived up to more than 100 years.

D. He only concentrated on scientific experiments.

 

1.D 2.C 3.A 4.C 【解析】 试题分析:文章介绍了著名科学家Albert Hofmann的生平及对人类作出的巨大贡献。 1.D细节推理题。根据第一段Albert Hofmann was a Swiss Scientist who was fascinated by nature. This led him to a career in chemistry in which he sought answers to his uncertainties.可知他对自然的浓厚兴趣开始了他的化学生涯。故选D. 2.C细节推理题。根据第一段He worked at Sandoz Laboratories where he nurtured his research work, and there he made a lot of success by working with various plants and changing them into something useful. He became famous when he became the first person to produce lysergic acid diethylamide (LSD) (迷幻药).可知在Sandoz Laboratories生产出了LSD,故选C. 3.A推理判断题。根据However, he was disappointed that his discovery was being carelessly used as a drug for entertainment.可知LSD被一些人故意错用成娱乐药品,故选A. 4.题。根据Albert Hofmann was born in Baden, Switzerland, on January 11, 1906.和In 2007, he featured in a list of the 100 greatest living geniuses可知Albert Hofmann到2007年还活着,已经100多岁了。故选C. 考点:考查人物故事类短文阅读。 【名师点睛】 推理判断题的常见考查形式及解题方法: 推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了作出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。此类题要求在理解表面文字的基础上,作出判断和推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。 一、常见的推理判断题的考法: 1)推测作者写作目的或意图。 2)推测文章的观点或结论。文章第27小题根据However, he was disappointed that his discovery was being carelessly used as a drug for entertainment.可知LSD被一些人故意错用成娱乐药品,故选A. 3)推断文章出处。 4)是非判断题。 5)逻辑排序题。 二、推理判断题的解题方法 : 推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。比如文章第28小题根据Albert Hofmann was born in Baden, Switzerland, on January 11, 1906.和In 2007, he featured in a list of the 100 greatest living geniuses可知Albert Hofmann到2007年还活着,已经100多岁了。故选C. 任何一篇文章都有其特定的写作目的,读者应当知道如何去做或按照某种方式传递思考问题。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据,即:已知部分-推论的前提,从中推测出未知部分-推理的结论,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The GRAMMY Museum is a musically fascinating journey of music in downtown Los Angeles. Turn up the beat over four floors of modern exhibits, interactive(互动的) experiences and interesting films that will give you a one-of-a-kind experience. They want to engage you, educate you, and inspire you — just like music does!

There are over 30,000 square feet of interactive, traveling and permanent (永久的) exhibits. This includes over two dozen exhibits along that explore the greatest of the GRAMMY music! Your whole family will find something they love — rock, classical, hip hop to country…

The Crossroads exhibition invites you to explore nearly 160 kinds of music! Open them up on the interactive table in front of you to show photos, songs and stories that describe the influence that music has on the world, as well as the music itself.

Journey down the Songwriters Hall of Fame. How many of these songs do you know? How many songwriters have you heard of? You can also try writing a song with some songwriters in the songwriting kiosks(自助式服务设备)!

Have you wondered how a song gets from someone’s head to your radio? The third floor shows the art of recording.

The museum always has a host of programs and events throughout the year, so make sure you keep up to date — you won’t want to miss out!

HOW MUCH DOES IT COST?

Adults: $ 12.95

Children: $ 10.95 (6-17 yrs)

Free: under 5 years old

WHEN CAN WE GO?

Mon-Fri: 11:30 am 7:30 pm

Weekends: 10:00 am 7:30 pm

Sometimes shut for private events, so check before you go.

【小题】 What can you learn through the Crossroads exhibition?

A. Stories that inspire songs.           B. The history of the Grammy Awards.

C. The influence of music on the world.   D. How some famous photos were taken.

1.Where can you go to learn about the development of music recording?

A. The third floor.

B. The fourth floor.

C. The Crossroads exhibition.

D. The Songwriters Hall of Fame.

2.How much should a couple with a 6-year-old kid pay to enter the museum?

A. $23.90. B. $25.80. C. $36.85.  D. $47.70.

3.We know that the museum __________.

A. is open to the public all year round      

B. is open for the same time every day

C. cannot be entered until 10:30 am at weekends 

D. cannot be entered until 11:30 am on weekdays

 

查看答案

某英文网站提出“走路去上学”的倡议,请你就这一话题写一篇约为100字的英语文章。内容如下:

1、走路有利于健康

2、和朋友结伴走路上学很有意思,增进相互了解。

3、父母免于接送   

4、…(自由发挥)

注意:1、可适当增加细节使行文连贯;  2、文中不得出现真实的人名等个人相关信息。

 

查看答案

短文改错

    假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

    增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。

    删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

    修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

    注意: 1.每处错误及其修改均限一词。

         2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.

Strange things were happening in a countryside of northeast Hebei. For three days the water in the village wells rise and fell. Farmers noticed that the well walls had deep cracks in it . A smell gas came out of the cracks. In the farmyards, the chickens and even the pigs were so nervous to eat. Mice ran out of the fields looked for places to hide. Fish jumped out of their bowls and ponds. At about 3:00 am in July 28,1976, some people saw bright lights in the sky. The sound of planes could be heard about outside the city of Tangshan even no planes were in the sky. In the city, the water pipes in some buildings cracked and burst. But the one million people of the city, whom thought little of these events, were asleep as usual the night.

 

查看答案

1.________it was autumn, the snow was already beginning to fall in Tibet. Our legs were so heavy and cold that 2. _______felt like big blocks of ice. Have you ever seen snowmen ride bicycles? That’s what we looked like! Along the way children who 3.______ (dress) in long wool coats stopped to look at us. In the late afternoon we found it was so cold that our water bottles froze. However, the lakes4._____ (shine) like glass in the setting sun and looked wonderful. Wang Wei rode in front of me as usual. She was 5._____ high spirit and I knew I didn’t need to encourage her. To climb the mountains was hard work but as we  looked around us, we were surprised by the view. We seemed to be able to see for miles, and we were 6.______ high that we found ourselves cycling through clouds. After 7._______ while, we began going down the mountains. It was great fun especially as it slowly became much 8. _______(warm). At the foot of the mountains, colorful butterflies flew around us and we saw many sheep 9.______(eat) green grass. Then we had to  change our caps, gloves and trousers 10. ______ T-shirts and shorts.

 

查看答案

Who is a great person? To answer this question, we often think of someone       , such as the South Africa hero Nelson Mandela or the NBA basketball star Kobe Bryant. But often a great person is       next to us—but we never see the greatness unless a difficult      comes up.

In May, 2008, a high school girl in Beichuan, Sichuan,      a hero just next to her. When the earthquake hit, her school       on top of the students. Just next to her was her classmate Li Anqiang. Li worked to move rocks to make     for her. Before rescuers reached them,    , aftershocks brought down         rubble(碎石) around them. Li’s earlier efforts kept his classmate      from danger, but the new rubble that fell on his legs crushed (压碎) them beyond        .

     Today, Li is in a wheelchair; he is missing both of his legs, but he is not missing the good       that made him a hero during the earthquake. He still      the sports he played before the earthquake, table tennis and basketball—and still       his hero, Kobe Bryant.    

Kobe Bryant, however, considers Li a hero. In reply to Li’s         letter, Kobe praised Li as “a strong boy whose attitude toward       was amazing”. He encouraged Li in his love of basketball, telling Li that he looked cool in a photo of his      a basketball from his wheelchair.

So     that we have great people next to us every day—in school, at work, on the bus. There may not be a    to show us who they are, but we can be sure they are    . Who knows?      you are one yourself.

1.A. active              B. famous              C. brave                     D. exciting

2.A. ever                 B. still                   C. right                   D. even

3.A. situation            B. decision             C. duty                   D. adventure

4.A. found              B. helped               C. understood    D. realized

5.A. built                 B. landed          C. bombed               D. fell

6.A. room               B. difference           C. peace            D. allowance

7.A. instead             B. however             C. therefore            D. fortunately

8.A. enough           B. more          C. deadly           D. many

9.A. calm                B. healthy              C. safe                    D. clear

10.A. reach              B. hope                  C. repair            D. doubt

11.A. habits             B. grades               C. reputation              D. quality

12.A. dislikes            B. studies               C. advertises              D. enjoys

13.A. drops into      B. looks up to     C. looks out for    D. sets an example to

14.A. fan                 B. invitation           C. recommendation      D. introduction

15.A. fate                B. choice               C. sports              D. history

16.A. watching        B. holding              C. shooting             D. drawing

17.A. appreciate       B. see                    C. remember            D. decide

18.A. report            B. luck                   C. direction             D. disaster

19.A. nearby            B. hidden               C. awarded             D. normal 

20.A. Accidentally    B. Perhaps              C. Eventually       D. Obviously

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.