满分5 > 高中英语试题 >

Traditionally, across the world, boys an...

Traditionally, across the world, boys and girls attend a mixed school, where they study together. But boys' schools are the perfect place to teach young men to express their emotions (情感) and encourage them to take part in activities such as art, dance and music.

Boys at single-sex schools were said to be more likely to take part in cultural and artistic activities that helped develop their emotional expressiveness, rather than feeling they had to correspond to(和…相符) the "boy code" of hiding their emotions to be a "real man".

The findings of the study go against accepted wisdom that boys do better when taught together with girls.

Tony Little, head master of Eton, warned that boys were being failed by the British education system because it had become too focused on girls. He criticized teachers for failing to recognize that boys are actually more emotional than girls.

The research argued that boys often perform badly in mixed schools because they become discouraged when girls do better earlier in speaking and reading skills.

But in single-sex schools teachers can tailor (量身定做) lessons to boys' learning style, letting them move around the classroom and getting them to compete in teams to prevent boredom, wrote the study's author, Abigail James, of the University of Virginia.

Teachers could encourage boys to enjoy reading and writing with "boy-focused" approaches such as themes and characters that appeal to them. Because boys generally have more acute vision, learn best through touch, and are physically more active, they need to be given "hands-on" lessons where they are allowed to walk around. "Boys in mixed schools view classical music as feminine(女性的) and prefer the modern genre (类型) in which violence and sexism are major themes," James wrote.

Single-sex education also made it less likely that boys would feel that they had to be "masterful and in charge" in relationships. "In mixed schools, boys feel forced to act like men before they understand themselves well enough to know what that means," the study reported.

1.The author believes that a single-sex school would __________.

A. force boys to hide their emotions to be "real men"

B. help boys to be more competitive in schools.

C. encourage boys to express their emotions more freely

D. naturally strengthen boys’ traditional image of a man

2.It is commonly believed that in a mixed school boys __________.

A. behave more responsibly.  

B. grow up more healthily.

C. perform relatively better.  

D. receive a better education.

3.According to Abigail James, one of the advantages of single-sex schools is __________.

A. teaching can be tailored to suit the characteristics of boys

B. boys can focus on their lessons without being distracted

C. boys can choose to learn whatever they are interested in

D. teaching can be designed to promote boys' team spirit

4.What does the underlined word “acute” in paragraph 8 mean?

A. lovely   B. sharp   C. serious  D. dull

 

1.C 2.C 3.A 4.B 【解析】 试题分析:区别于男女混合的学校,有人认为男孩在单一性别学校里更容易涉足文化艺术活动,有助于培养他们的情感表达能力。文中作者介绍了对此进行的一项调查结果,对男女混校和单一性别学校里男孩子的表现进行了分析。 1.C细节理解题。根据文章首段But boys' schools are the perfect place to teach young men to express their emotions 和第二段Boys at single-sex schools were said to be more likely to get involved in cultural and artistic activities that helped develop their emotional expressiveness,可知有人认为单一性别学校有助于培养男孩在情感方面的表达,故选C. 2.C细节理解题。根据文章第三段The findings of the study go against received wisdom that boys do better when taught alongside girls.可知人们普遍的看法是在男女混合的学校里男生做的更好,选C 3.A细节理解题。根据第五段Abigail James书里写的内容 But in single-sex schools teachers can tailor lessons to boys' learning style, letting them move around the classroom and getting them to compete in teams to prevent boredom, 可知他认为在单一性别学校,老师可以根据男孩的性格特点来制定和调整相应的教学方式,选A 4.vision, learn best through touch, and are physically more active, they need to be given "hands-on" lessons where they are allowed to walk around.可知男孩子反应灵敏,适合他们的学习方法是通过触觉和动手操作,由此推断此处是指男孩子视觉敏锐,acute“敏锐的”与B项同义,故选B. 考点:考查社会教育类短文阅读 【名师点睛】 关于词义猜测题 做这种类型的题,要根据词、词组、句子所在的语境上下文来判断其意义。因此熟练掌握一些猜词技巧是做好这类题的关键。命题者在出这类题时惯用常规词义来麻痹考生,我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境主观臆断。 下面结合文本及近几年高考试题,对词义猜测的技巧加以解读。 1.根据定义或上下文解释进行猜测 有时短文中出现一个需要猜测其意义的词或短语,下面接着出现其定义或解释,这就是判断该词或短语意义的主要依据。例如:It will be very hard but also very brittle—that is, it will break easily.从后面that is(也就是说)的解释中我们可以了解到brittle 是“脆”的意思。 2.根据同位关系进行猜测 阅读中出现的难词有时后面紧跟一个同位语,对前面的词进行解释,这时可利用同位关系对前面或后面的词义或句意进行猜测。例如:The “Chunnel”, a tunnel(隧道) connecting England and France, is now complete.此句中a tunnel connecting England and France是Chunnel的同位语。因此,The “Chunnel”就是英法之间的海底隧道。 3.根据构词法(前缀、后缀、复合、派生等)进行猜测 在英语中,有很多词可以在前面加前缀,在后面加后缀,从而构成一个词,乍看起来,这个词可能是新词,但掌握了一定的构词知识,就不难猜出它的词义。例如:“Our parties are aimed for children 2 to 10,” Anaclerio said, “and they’re very interactive and creative in that they built a sense of drama based on a subject.”文中interactive是由前缀inter-(相互的)和active(活动的,活跃的)而构成的,同时根据上下文的意思可以判断,该词的含义应是“互动的”。 4.根据转折或对比关系进行猜测 根据上下句的连接词,如but, however, otherwise等就可以看到前后句在意义上的差别,从而依据某一句的含义,来确定另一句的含义。另外,分号也可以表示转折、对比或不相干的意义。例如:A child’s birthday party doesn’t have to be a hassle; it can be a basket of fun.从前后两句的意思可以看出,hassle和a basket of fun肯定是近乎相反的意义。所以不难判断hassle的意思是“困难,麻烦”。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Andy was still traveling in Spain when he realized he had to confirm (确认) his flight home with the airline company (航空公司). He was visiting Spain in order to improve his Spanish. When he was speaking to people face to face, he had no difficulty understanding what they said. However, when he was speaking on the phone, he still had a problem. Andy called the airline. And the clerk confirmed that his plane was leaving at nine o'clock three days from that day. She also told Andy to be at the airport two hours earlier in order to check in his luggage and get a seat.

Since he was leaving in three days, Andy didn't lose any time. He visited as many places as he could. He thought that it would probably be a while before he had enough money again. He wished he could come back and spend a year in Spain.

Too quickly, the final day arrived. Andy left early for the airport to arrive two hours before take-off. He hated to rush. He went to the clerk to show his ticket. The clerk looked at the ticket in surprise. "Why, sir, but your flight was at nine o'clock in the morning, and now it is eight in the evening." "But I confirmed my flight," insisted Andy. "Will I have to pay for another ticket?"

"No, sir. However, the next flight out will be three days from now."

Andy's look of shock turned to pleasure as he realized that now he could continue his vacation.

1.Why was Andy in Spain?

A. He was there on a business trip.

B. He hoped to learn Spanish better.

C. He liked to visit places of interest in Spain.

D. He was visiting friends there

2.Andy missed his flight because________.

A. he forgot his flight time

B. the clerk gave him the wrong time of his flight

C. the clerk misunderstood him

D. he misunderstood the clerk

3.Which word can best describe the feeling of Andy when he came to know that his stay in Spain would be longer?

A. happy          B. shocked        C. upset        D. angry

4.What can we infer from the passage?

A. Travelers always have to confirm the time of flight with airline companies by phone call.

B. It’s more difficult for Andy to understand others in Spanish face to face than on the phone.

C. Andy was enjoying himself when visiting places in Spain.

D. Andy would spend the next three days at the airport.

 

查看答案

Remembering names is an important social skill. Here are some ways to master it.

Recite and repeat in conversation.

When you hear a person’s name, repeat it. Immediately say it to yourself several times without moving your lips. You could also repeat the name in a way that does not sound forced or artificial.

    Ask the other person to recite and repeat.

    You can let other people help you remember their names. After you’ve been introduced to someone, ask that person to spell the name mad pronounce it correctly for you. Most people will be pleased by the effort you’re making to learn their names.

    Admit you don’t know.

    Admitting that you can’t remember someone’s name can actually make people relaxed. Most of them will feel sympathy if you say. “I’m working to remember names better. Yours is right on the tip of my tongue. What is it again?”

    Use associations.

    Link each person yon meet with one thing you find interesting or unusual. For example,you could make a mental note: “Vicki Cheng—tall, black hair. ” To reinforce your associations, write them on a small card as soon as possible.

    Limit the number of new names you learn at one time.

    When meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names. Free yourself from remembering every one. Few of the people in mass introductions expect you to remember their names. Another way is to limit yourself to learning just first names. Last names can come later.

    Go early.

    Consider going early to conferences, parties and classes. Sometimes just a few people show upon time. That’s fewer names for you to remember. And as more people arrive, you can hear them being introduced to others—an automatic review for you.

1.How will most people feel when you try hard to remember their names?

A. They will be moved.                      B. They will be annoyed.

C. They will be delighted.                  D. They will be discouraged.

2. If you can’t remember someone’s name, you may ________.

A. tell him the truth                     B. tell him a white lie

C. ask him for pity                       D. ask others to help you

3.When you meet a group of people, it is better to remember ________.

A. all their names                         B. a couple of names first

C. just their last names                   D. as many names as possible

4.What does the text mainly tell us?

A. Tips on an important social skill.

B. Importance of attending parties.

C. How to make use of associations.

D. How to recite and repeat names.

 

查看答案

It'll soon be the birthday of one of my closest friends, Susie. I still cannot decide what to give her. She's a rare friend because she has been there for me all the time whenever I need a friend to talk to. I can always depend on her to be the first to arrive to give me advice when I have problems. I guess I am so lucky to have her as a friend.

    It's more than seven years since I first met Susie in our school. I joined the theater group and she was a director then. At first I thought she was intimidating but in the end I realized that she needed to keep a strict image in order for her actors and actresses to take her seriously. And then during practice I got a chance to know her better. In fact, she was a friendly and warm-hearted person. Soon we become good friends.

    I don't know exactly what to give my friend on her birthday as I believe she has everything. So it's really hard to buy her a gift she will like. This year I want something different and special but I don't know what to give. One day I searched the internet without any purpose and to my surprise there is a really lovely site where you can buy all kinds of gifts.

    I scanned(浏览)some of their items and I found cool and exciting gifts. I chose a special personalized bracelet(手镯). I'm sure that this will look perfect on her. I put our arms as part of the design of the bracelet so that it'll remind us that we'll forever be friends. I can't wait to give her my gift but I won't tell her yet. I don't want to destroy the surprise.

1.Why does the author consider Susie as a rare friend?

A. Susie is good at solving problems.

B. She and the author have lots of things to talk about.

C. Susie is a friendly and warm-hearted person.

D. She can always offer help when the author is in need.

2.Finally the author found a nice gift for her friend_____

A. with the help of somebody else               B. while going online

C. while doing shopping in a store               D. without difficulty

3.The author wanted to put her and her friend's names in the bracelet in order to _____.

A. give her friend a big surprise

B. make the present more special

C. remind her friend of their difference between them.

D. make her friend remember their friendship forever.

 

查看答案

假设你叫李华,你的一个朋友John刚从美国归来,邀请你参加本周日在他家举办的朋友聚会,但你不能参加,请你根据以下要点给他写一封电子邮件:

1. 表达想参加的意愿;  2. 忙于准备考试;  3. 由于感冒,身体不适;

4. 表示歉意并另约时间。

注意:可适当添加细节以使行文连贯;词数100左右,开头和结尾已给,不计入总字数。

Dear John,

I’m extremely sorry to tell you that I am unable to go to your party this Sunday.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

__________________________________

                                  Yours truly

                                  Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

     2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Sir/Madam,

   I’m one of your customer, I ordered a set of books on your website two weeks ago, but I didn’t received it until yesterday. And much to my disappointment, the books were too poorly packed up that the cover of one book were torn. To make matters worse, it is not a complete set, as I found one book missed.

I’m sorry to have received such poorly service, and I believe I have every right ask you to deal with this problem. I hope you either return my money back or deliver a new set of books to me. Beside, I’d like to be informed of the process of your deal with my complaint.

  I’m looking forward to your reply.

                                                          Li Hua

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.