满分5 > 高中英语试题 >

After a confirmed rabies(狂犬病) case in Pa...

After a confirmed rabies(狂犬病) case in Parke County, Indiana, experts are urging caution if you find a bat(蝙蝠) in your home or office.

“If you try to kill a bat, you are more likely to get bitten,” said Joy O’Keefe, assistant professor of biology and director of Indiana State University’s Centre for Bat Research, Outreach and Conservation. “Most bats people find in their houses are healthy and are not going to bite them and give them rabies.” But they could be a federally endangered species, such as the Indiana Bat, which is found in this area.

So if you spot a bat in your home or office, don’t kill it or touch it with bare hands, O’Keefe said. Instead, put on a pair of heavy gloves and gently move it into a box or bucket. Once contained, the bat can be removed outside.

“If it’s a healthy bat, it’ll fly away eventually,” O’Keefe said. “If it doesn’t move or seem to be healthy, you can take it to the health department to be tested.”

This is the time of year when bats move from their summer resting sites to their winter resting sites, O’Keefe said.

“We get calls every year during the first month of school year from people finding bats in the university’s buildings,” said O’Keefe.

Bats are a great help to people, as every night they can eat up to their entire body weight of insects. Bats, however, are facing great threats from epidemics(流行性疾病), habitat destruction and other things.

“The best way the average person can help bats is by understanding them and by telling other people how awesome bats are and what bats do for us,” O’ Keefe said. “Hopefully, it will make people think that if there’s a bat in their house, they should try to get it out but not kill it. That would be really positive for bats—to not have people be one of their major threats.”

1.According to the text, experts are giving the public a warning about _______.

A. the biting by bats 

B. the danger of keeping bats

C. the spreading of an infectious disease

D. the extinction of an endangered species

2.In O’Keefe’s opinion, when you find a bat in your house, you should _______.

A. put it on a tree                      B. send it to get tested

C. remove it with gloves                 D. report to the health department

3.We can infer that the text is probably written in _______.

A. spring        B. summer         C. autumn         D. winter

4.The underlined word “it” in the last paragraph probably means _______.

A. what bats like to eat

B. people’s awareness of bats

C. the best way to protect bats 

D. the greatest threat bats are facing

 

1.A 2.C 3.C 4.B 【解析】 试题分析:蝙蝠对人类有益,但是被蝙蝠咬伤后会使人得狂犬病,所以O’Keefe建议我们在室内发现蝙蝠时,不要空手去捉它们或伤害它们,而是要戴上手套把它们移到户外。 1.A细节理解题。根据第一段中的“After a confirmed rabies case”及第二段中的“If you try to kill a bat, you’re more likely to get bitten”可知因为有了被蝙蝠咬后导致人得狂犬病的案例,所以专家向公众发出了小心被蝙蝠咬的警告。故选A. 2.C细节理解题。根据第三段中的“put on a pair of heavy gloves and gently move it into a box or bucket. Once contained, the bat can be removed outside”可知O’Keefe建议大家戴上手套把蝙蝠移到户外。故选C. 3.C推理判断题。根据第五段中的“This is the time of year when bats move from their summer resting sites to their winter resting sites”及第六段中的“during the first month of school year”可知蝙蝠在这个时期从它们夏天的窝迁徙到冬天的窝,再根据新学年的第一个月可推测这篇文章写于秋季。故选C. 4. 考点:考查动物保护类短文阅读。 【名师点睛】 做好细节理解题的几点建议: 细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。 做细节理解题具体方法与步骤如下:①略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;24小题根据第一段中的“After a confirmed rabies case”及第二段中的“If you try to kill a bat, you’re more likely to get bitten”可知因为有了被蝙蝠咬后导致人得狂犬病的案例,所以专家向公众发出了小心被蝙蝠咬的警告。故选A. ②按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; ③将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如第25小题根据第三段中的“put on a pair of heavy gloves and gently move it into a box or bucket. Once contained, the bat can be removed outside”可知O’Keefe建议大家戴上手套把蝙蝠移到户外。故选C.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Summer time is a great opportunity for kids to learn how to work and earn a little bit of spending money. If your child needs a summer job, here are a few options to consider:

Lemonade/Cookie Stand

Benefits

Creates a concept of running a business: Your child will be his own boss, set his own price , and run the show. It’s a great introduction to running his own business.

Limited Start-Up Costs: The things used to make lemonade are cheap, so your child should be able to get back his investment with a handful of sales.

What Kids Learn About Money: Your child will learn a very valuable lesson about pricing. The price of his lemonade will decide how much he can sell, if he will recover his investment and the amount of profit.

Yard Work

Benefits:

Repeated Customers: If a homeowner needs help raking (耙地) this year, he’ll probably want help again next year. Your child should be able to maintain a regular set of customers after one season.

Safety: Yard work is generally safer than a lawn-mowing job. Without having to operate machines, your child will be much safer.

What Kids Learn About Money: Because of the variability (变动) in pay, your child will need to learn how to negotiate(谈判) a fair price with homeowners if they ask.

Lifeguard

Benefits:

Responsibility: Kids learn a lot about responsibility when lifeguarding. They are within rights to tell whether a certain activity is safe and are allowed to take action as they see fit.

Exercise: Lifeguards need to be proficient at swimming and must exercise to stay in shape.

What Kids Learn About Money: To be a lifeguard, one must be certified. Your child may have to pay for lifeguard training, although some employers provide it on-site.

1.Which one is not the benefit of selling lemonade or cookies for children?

A. To learn how to run a business.

B. To own repeated customers.

C. To learn profit and loss.

D. To lower the risk of losing money.

2.Which is suitable if you want your child to learn communication and negotiation?

A. Lemonade/Cookie Stand

B. Yard Work

C. Lifeguard 

D. All of the above

3.If your kid wants to be a lifeguard, he or she has to do all the following except ______.

A. keeping a good figure

B. excelling at swimming

C. receiving training for free

D. learning to take action when necessary

 

查看答案

假如你(李华)的网友John即将外出旅行,请你根据以下提示,用英语给他写封电子邮件,向他介绍你对旅游的看法并提醒他旅行注意事项。

内容提示:1. 旅游是一种非常好的活动。放松身心,有益健康。

2. 旅行前的准备。了解天气,带好衣服、相机、常用药品等。

3. 旅行时注意饮食卫生和安全,防止小偷。

要求:1、适当添加内容;行文连贯。2、词数:120词左右

Dear John,

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

                                               Yours 

Li Hua

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线()划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I happen to meet some American tourists at the gate of the Summer Palace last week. I greeted them with English and then we began to chat. I got to know that they were college student travelling in China. Most of us were fond of Chinese medicine. They were busy take pictures and were surprising at the changes that had taken place in the past few years. After that, we went boat and had a good time. We were exchanged our e-mail addresses so that we could write to each other in the future. They thanked me again and again . I was gladly to have a chance to practice my oral English. What wonderful experience it was!

 

查看答案

Elias was a black worker in South Africa. In the year of 1952, he met Mandela ___1._ worked as a lawyer and offered legal __2._ (guide) to poor black people. At that time black people were having _3.__ difficult time and were treated __4. (fair) . They had no rights voting and had to live in the ___5._ (poor ) part of town. What’s worse, they had little chance to be __6.__ (educate) and couldn’t get the jobs they wanted. __7.__ Elias turned to Mandela __8.__ advice, Mandela helped him generously. Elias was grateful for his help _9. later he joined in the ANC Youth League which __10.___ (organize) by Mandela and fought for the equal rights of black people.

 

查看答案

With exams to come, you will sure feel stressed. Faced with something stressful, your body reacts.   1.  .

Be confident. Believe in yourself that you can pass the exam. Don’t focus on how bad it will be for you if you perform poorly. Instead , focus on how good it will be when you do well.

2.  Don’t get into a panic. Just close your eyes and take long slow breaths. Doing so will calm you and help you get back your focus.

  3.  Research has shown that staying up at the last minute for exams is not wise. It only adds more stress to your mind.

Keep a normal life. One of the best ways you can relieve the stress of exams is to keep a normal life. After studying you should reward yourself .   4.  It will do wonders to relieve your stress , but be sure to get back in time and get a good night’s sleep.

  5.__ Food is energy for the brain , so be sure to eat well. Try brain foods such as bananas ,other fruits and foods. Exercise is also a good way to reduce stress.

A. Don’t work too hard.

B. Eat well, exercise and sleep

C. Don’t overstudy for exams.

D. It is normal to feel nervous before and during an exam.

E. There are various ways to solve our problems.

F. You need to understand this is a normal reaction and take steps to deal with it.

G. Go out with friends or get a good meal and enjoy yourself.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.