满分5 > 高中英语试题 >

The Golden Gate Bridge in San Francisco,...

The Golden Gate Bridge in San Francisco,California is one of the world's most beautiful bridges. It is also one of the most visited places in the world. Vehicles cross the bridge an average of 41 million times each year. More than 1800 hundred million vehicles have used the bridge since it opened more than 70 years ago.

The bridge was painted “International Orange” because that color went well with the natural surroundings. The color also is easier to see in the heavy fog that often covers the area. But the Golden Gate Bridge was not named for its orange color. It was named for the body of water that it crosses,the Golden Gate Strait.

The Golden Gate Strait is the entrance to the San Francisco Bay from the Pacific Ocean. The Golden Gate Bridge links the city of San Francisco with Marin County,California. Planning for the bridge began in the 1920s when the area around San Francisco was growing. People living in the area needed another way to get to the city besides small ferries(渡船).

Joseph Strauss was the chief engineer for the project. Work began in 1934. Mr.Strauss demanded the strongest safety protections in the history of bridge building. These included the first use of “hard hats” to protect the workers' heads and special glasses to protect their eyes.

A special safety net was suspended(挂) under the bridge. This net saved the lives of 19 men during the construction. However,11 other workers were killed when they fell from the bridge through the net. Still, this was a new safety record for the time.

The Golden Gate Bridge opened in 1937.It extends 1,280 meters across the water. The total length is 2,737 meters. It was the largest suspension bridge(吊桥) in the world until 1964. That is when the Verrazano Narrows Bridge opened in New York City. Today,the Golden Gate Bridge is the ninth longest suspension bridge in the world.

1.The Golden Gate Bridge was named after ________.

A.the local climate

B.the color of a paint

C.the strait it crosses

D.its natural surroundings

2.The purpose of suspending a special safety net is to ________.

A.protect the environment

B.make construction easier

C.prevent workers from falling

D.save building materials from falling

3.What do we know about Joseph Strauss?

A.He attached importance to the workers' safety.

B.His safety measures were not of practical value.

C.He built the first suspension bridge in the world.

D.He demanded strong measures to ensure the safety of the bridge.

4.The passage is written to ________.

A.invite readers to San Francisco

B.introduce the Golden Gate Bridge

C.describe how the Golden Gate Bridge was built

D.tell the story of an engineer called Joseph Strauss

 

1.C 2.C 3.A 4.B 【解析】 试题分析:本文主要介绍了金门大桥,包括它的位置、颜色、名称来历以及建造人等信息。 1. 细节理解题。根据第二段最后一句It was named for the body of water that it crosses, the Golden Gate Strait.可知,这座桥是以它跨越的水体——金门海峡命名。故选C。 2.(桥下专门悬挂着一张安全网),This net saved the lives of 19 men during the construction.(在建造的过程中救了19名工人的性命。)可知,这网是为了阻止工人们落下来。故选C。 3. 推理判断题。根据第四段和第五段第一、二句Mr. Strauss demanded the strongest safety protections in the history of bridge building.(斯特劳斯先生要求在建造的过程中使用最坚固的安全防护材料)These protections included the first use of the hard hat and special glasses to protect the workers' eyes.(其中包括首次使用安全帽和可以保护工人眼睛的特殊眼镜。)A special safety net was suspended under the bridge.(桥下专门悬挂着一张安全网)This net saved the lives of 19 men during the construction.(它在建造的过程中救了19名工人的性命。)可推知,他非常重视工人的安全。故选A。 4. 推理判断题。本文主要介绍了金门大桥,包括它的位置、颜色、名称来历以及建造人等信息。故选B。 【学法指导】 推理题的解题方法 1. 抓住特定信息进行逆向或正向推理。做此类试题要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用逆向思维或正面推理,从而推断出这句话所隐含的深层含义。 2.整合全文(段)信息进行推断。做推理题时,有时需要在弄懂全文意思的基础上,整合与题目相关的有用信息,综合起来去推理判断,确定最佳结论。5. 推理判断题。根据第四段和第五段第一、二句Mr. Strauss demanded the strongest safety protections in the history of bridge building.(斯特劳斯先生要求在建造的过程中使用最坚固的安全防护材料)These protections included the first use of the hard hat and special glasses to protect the workers' eyes.(其中包括首次使用安全帽和可以保护工人眼睛的特殊眼镜。)A special safety net was suspended under the bridge.(桥下专门悬挂着一张安全网)This net saved the lives of 19 men during the construction.(它在建造的过程中救了19名工人的性命。)可推知,他非常重视工人的安全。故选A。 考点:考查说明文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A Language Programme for Teenagers

Welcome to Teenagers Abroad! We invite you to join us on an amazing journey of language learning.

Our Courses

Regardless of your choice of course, you’ll develop your language ability both quickly and effectively. Our Standard Course guarantees a significant increase in your confidence in a foreign language, with focused teaching in all 4 skill areasspeaking, listening, reading and writing. Our Intensive Course builds on our Standard Course, with 10 additional lessons per week, guaranteeing the fastest possible language learning (see table below).

Course Type

Days

Number of Lesson

Course Timetable

Standard Course

Mon-Fri

20 lessons

9:00-12:30

Intensive Course

Mon-Fri

20 lessons

9:00-12:30

10 lessons

13:00-14:30

Evaluation

Students are placed into classes according to their current language skills. The majority of them take on online language test before starting their programme. However, if this is not available, students sit the exam on the first Monday of their course. Learning materials are provided to students throughout their course, and there will never be more than 15 participants in each class.

Arrivals and Transfer

Our programme offers the full package—students are taken good care of from the start through to the very end. They are collected from the airport upon arrival and brought to their accommodation in comfort. We require the student’s full details at least 4 weeks in advance.

Meals/Allergies(过敏)/Special Dietary Requirements

Students are provided with breakfast, dinner and either a cooked or packed lunch(which consists of a sandwich, a drink and a dessert). Snacks outside of mealtimes may be purchased by the student individually.

We ask that you let us know of any allergies or dietary requirements as well as information about any medicines you take. Depending on the type of allergies and/ or dietary requirements, an extra charge may be made for providing special food.

1.How does Intensive Course differ from Standard Course?

A. It is less effective.

B. It focuses on speaking.

C. It includes extra lessons.

D. It give you confidence

2.Before starting their programme, students are expected to ________.

A. take a language test

B. have an online interview

C. prepare learning materials

D. report their language levels

3.With the full package, the programme organizer is supposed to ________.

A. inform students of their full flight details

B. look after students throughout the programme

C. offer students free sightseeing trips

D. collect students’ luggage in advance

 

查看答案

假设你是新华中学的李华同学。你们学校将要挑选一批学生赴美国交流学习,你觉得这是一很好的机会,希望能够获得这次机会。请写一封自荐信,包括以下要点:

1. 个人的主要情况;

2. 英语水平;

3. 性格特点和兴趣爱好;

4. 希望通过交流实现的目标。

注意:1.文章开头已给出,不计入总词数;2. 字数:100字左右

 

Dear Sir or Madam,

My name is Li Hua. __________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

____________________________________________

I’m looking forward to your reply.

Yours sincerely,

Li Hua

 

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。没处错误仅涉及一个单词的增加、删除货修改。

   增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。

   删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。

   修改:在错的下面画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

   注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

         4. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Jeremy and Alice,

Although we’ve been delighted to have you as neighbors, we’re hoping to settle something that bothers to us. In a word, your dog --- Cleo.

We’ve called several time about Cleo’s early morning barking. It is difficult to understanding why she barks every minute she’s outside. The early morning barking have been disturbing as we are often up all night with the baby. Beside, Cleo tends to bark a average of six hours a day. This morning she starts barking even before 5 o’clock. That is too much for us, considering how closely our houses are.

We appreciate our apologies and goodwill, but we hope that you can figure a good way of settling the matter.

Sincerely,

 

查看答案

根据汉语意思,用所学的短语完成句子翻译。

1.我在街上毫无目的地闲逛,也没想什么特别的事情。

I was wandering aimlessly in the street, thinking about nothing ______ ______.

2.如果有必要,我可以提前通知他们你到达的时间。

____ _ ______, I can _____ them ____ your arrival time in advance.

3.一方面,我们要呼吁公众去保护我们的环境。

For one thing, we should ______ _______ the public to protect our environment.

4.他早年的经历对他后来作为一名记者的生活有很大影响。

His early experience ______ ______ _______ __________ to his later life as a journalist.

5.我们应当把理论运用到实践中去,要不然这条理论是无用的。

We should ______ theory ____ practice; otherwise, it is no use.

6.事实上,Tom上周周末就已经没钱了。

As a matter of fact, Tom ______ ______ ______ ______ money by the end of last week.

7.在你离开办公室之前,所有东西都应该放在适当的位置。

Before you leave the office, everything should be put ______ ________.

 

查看答案

根据句意,用括号所给的词的正确形式补充完整。

1.Their family home and __________(财产) were destroyed in the fire.

2. He slowed the bleeding by __________(运用) pressure to the wounds until help arrived.

3.People had stopped his bleeding before he received the _________(治疗) sent by the hospital.

4.The villagers were saved in the earthquake thanks to the proper ________(预测).

5. I am more than ________(快乐的) to tell you that we are going to have a baby.

6.It was _______(典型的)of him to be so rude.

7.There is no doubt that online education gives students more _______ (灵活性).

8.You are supposed to dress ________ (适当地) to attend a meeting..

9.She felt lucky to work as a/an _________ (助手) for the Prime Minister.

10.She desperately wanted to win her father's _________ (赞成、许可).

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.