满分5 > 高中英语试题 >

There’s a whole lot of things that peopl...

There’s a whole lot of things that people fill their stomachs with. Some of them keep people alive. Some of them taste good to people. Some of them help people win pie-eating contests. Alcohol does none of these things. Why do people keep drinking it? And what does it do once it gets to their stomachs?

There are all kinds of alcohol molecules (分子), but the one that people most often pour down their throat is ethanol (乙醇). Ethanol is very tiny and it dissolves in water, so it gets into all sorts of places that it’s not supposed to. Alcohol heads for the digestive system. Because it dissolves in water, it can get into the water in the bloodstream. Because ethanol, to a certain extent, can pass through cell membranes(膜). It can go almost anywhere. It spreads through the muscles, and is sweated(出汗) unmetabolized(未经新陈代谢的) and whole through the skin. It gets into the heart. It even takes a walk through the brain, and this is the secret of its powers.

Alcohol depresses the nerves, and the nerves affect almost every area of the body. Enough alcohol makes people sleep, so people who become unconscious choke on their own vomit (呕吐物). Most worryingly, enough alcohol can shut down those parts of the brain just like any other parts. People become unconscious and their brains simply forget to breathe.

Alcohol is broken down in the liver. Alcohol doesn’t destroy the liver, but products that the liver breaks the alcohol into do cause damage. A glass of wine per day can not do any harm. Instead, it can prevent heart attacks or can make someone functionally young. And it is kind of nice to know that sometimes, relaxation and cheer can be bottled. All that’s needed is to take care how much alcohol is let into a person’s brain.

1.How does the author introduce the topic of the text?

A. By statement.B. By question.

C. By arguing.D. By explaining.

2.Why can alcohol reach the brain?

A. Because it can move through water molecules in the blood.

B. Because it is small enough to get through any narrow space.

C. Because it is so light that the bloodstream can transport.

D. Because it is absorbed only by the cells in the stomach.

3.What’s the main idea of Paragraph 3?

A. Alcohol affects the work of the nerves.

B. Alcohol has an effect on people’s breath.

C. People are drunk when their brains get drunk.

D. Drinking too much is quite dangerous.

4.From the passage, we can know ________.

A. many people like a drink when they feel relaxed

B. enough alcohol can control the brain activities

C. alcohol damages the liver indirectly

D. proper alcohol may lead to better sleep

 

1.B 2.A 3.D 4.C 【解析】 试题分析:本文介绍了酒精是如何进入人的大脑的,并告诉我们饮酒过量的危险,但适量饮酒有助健康。 1. 细节理解题。根据第一段最后两句Why do people keep drinking it? And what does it do once it gets to their stomachs?可知,作者通过提问介绍文章的话题。故选B。 2. 推理判断题。根据第二段There are all kinds of alcohol molecules (分子), but the one that people most often pour down their throat is ethanol (乙醇). Ethanol is very tiny and it dissolves in water, so it gets into all sorts of places that it’s not supposed to. Alcohol heads for the digestive system. Because it dissolves in water, it can get into the water in the bloodstream. 可知,酒精的主要成分乙醇分子非常小,能溶解于水中,这样酒精就通过溶有乙醇分子的水进入血液并流进大脑。故选A。 3. 主旨大意题。第三段主要讲酒精对神经系统的影响及饮酒过量会让人失去意识导致昏迷,作者告诉了我们饮酒过量的危险,故选D。 4. 细节理解题。根据最后一段Alcohol doesn’t destroy the liver, but products that the liver breaks the alcohol into do cause damage.可知,酒精不会直接伤害肝脏但间接会伤肝脏,故选C。 【名师点睛】 在做阅读理解题过程中,应首先略读一下短文,了解一下短文的大致意思,然后把题干看明白知道里面的关键词,把几个选项含义理解透,尤其注意意思相近,表达有交叉的选项之间的区别。然后再细读短文,找到根据,把答案填入合适位置。答题时可以把含义相近的几个选项轮流填入同一处位置,反复阅读,反复体会,找出最佳选项。不同的题型采用不同的做题方法和技巧,完成短文后,再认真通读一遍全文,看看上下语意是否通顺,是否符合逻辑关系。 另外,做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系,弄清全文的结构也能帮助我们理解文章,做出正确答案。 考点:考查健康类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The British Museum

What’s on

Although many parts of Asia have long been connected through trade along Silk Road and shared religious systems, there are strong regional differences. In addition to various languages, Asia has developed its cultural networks, patterns of government, technology and styles of artistic representation.

The diverse cultural life of Africa has been expressed through everyday cooking objects and unique works of art since ancient times. The Museum’s collection of over 200,000 African items includes archaeological and contemporary material from across the continent.

The Iron Age was a time of big change for the people of Britain and Europe.Iron replaced bronze as the material used to make tools and weapons, while religion, art, daily life, economics and politics changed greatly.

Admission and opening times

The Museum is free and open daily 10:00-17:30 except Friday, and is open until 20:30 on Fridays, except Good Friday. The Museum is open every day except for 24,25 and 26 December and 1 January.

Museum shops

Bookshop

Monday-Thursday 10:00-17:30 Friday 10:00-20:00

Saturday 10:30-17:30 Sunday 10:00-17:30

Collections shop

Monday-Thursday 09:30-17:30 Friday 09:30-20:00

Saturday 09:30-17:30 Sunday 10:00-17:30

Getting here

By Tube

Nearest underground stations:

Tottenham Court Road(500m) Holborn (500m)

Russell Square(800m) Goodge Street(800m)

By bus

Buses that stop near the Museum:1,8,19,X25,38,55,98,242

By car

The Museum lies within the Congestion(拥堵) Charge Zone. There is little on-street parking nearby. The nearest car park to the Museum is located at Bloomsbury Square. There is limited parking in the Museum’s open space for disabled visitors only.

1.In the museum, you may not see items from ________.

A.AsiaB.AfricaC.EuropeD. America

2.If you want to buy artists’ works of the Iron Age,you may go to the Museum at ________.

A.20:15 Friday, July 11

B.14:45 Saturday, January 1

C.18:00 Wednesday, February 14

D.10:30 Sunday, December 28

3.Which is TRUE according to the passage?

A.It is not convenient to drive cars to the Museum.

B.The No.55 bus stop is the nearest to the Museum.

C.It is 500 meters from Russell Square to the Museum.

D.The old can park their cars in the Museum’s open area.

 

查看答案

It is a tall tale(夸张的故事)that terrifies most young children. Swallow a piece of chewing gum and it will remain in your body for seven years before it is digested. An even worse tale is that swallowed(吞) gum can wrap itself around your heart.

But what does happen if you should accidentally eat a stick of gum? Chewing gum is made out of gum base, sweeteners, coloring and flavoring. The gum base is pretty indigestible(难消化的)—it is a mixture of different ingredients (成分) that our body can't absorb.

Most of the time, your stomach really cannot break down the gum the way it would break down other foods. However, your digestive system has another way to deal with things you swallow. After all, we eat lots of things that we are unable to fully digest. They keep moving along until they make it all the way through the gut (肠子) and come out at the other end one or two days later.

The saliva (唾液) in our mouths will make an attempt at digesting chewing gum as soon as we put it in our mouths. It might get through the shell(壳) but many of gum's base ingredients are indigestible. It's then down to our stomach muscles—which contract(收缩) and relax, much like the way an earthworm moves—to slowly force the things that we swallow through our systems.

Swallowing a huge piece of gum or swallowing many small pieces of gum in a short time can cause a blockage within the digestive system, most often in children, who have a thinner digestive tube than adults—but this is extremely rare.

1.Children might feel terrified after swallowing chewing gum mainly because ________.

A.they believe the tall tales about chewing gum

B.chewing gum will stay in their body for years

C.their heart will be wrapped by chewing gum

D.chewing gum is indigestible for children

2.What happens to the food that can't be fully broken down?

A.It remains in our digestive system forever.

B.It will be eventually moved out of our body.

C.It will fight against the power of the gut.

D.It will stick to the gut for one or two days.

3.The word It (in the 4th paragraph) refers to ________.

A.the attemptB.the salviaC.the shellD.the gum base

4.What would be the best title for text?

A.How does our digestive system work?

B.Can chewing gum be swallowed by kids?

C.Does swallowing chewing gum matter?

D.Why swallowing chewing gum frightens kids?

 

查看答案

Mr. Peter Johnson, aged twenty-three, battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water. Mr. Johnson took the only escape route—through the boot (车的行李箱).

Mr. Johnson’s car had finished up in a ditch (沟渠) at Romney Marsin,Kent,after skidding on ice and hitting a bank. “Fortunately,the water began to come in only slowly,” Mr. Johnson said. “I couldn’t force the doors because they were jammed against the walls of the ditch and dared not open the windows because I knew water would come flooding in.”

Mr. Johnson, a sweet salesman of Sitting Home, Kent, first tried to attract the attention of other motorists by sounding the horn (喇叭) and hammering(捶打) on the roof and boot. Then he began his struggle to escape.

Later he said, “It was really a half penny that saved my life. It was the only coin I had in my pocket and I used it to unscrew(松开螺丝) the back seat to get into the boot. I hammered desperately with a hammer trying to make someone hear, but no help came.”

It took ten minutes to unscrew the seat, and a further five minutes to clear the things from the boot. Then Mr. Johnson found a wrench(扳手) and began to work on the boot lock. Fifteen minutes passed by. “It was the only chance I had. Finally it gave, but as soon as I moved the boot lid, the water and mud poured in. I forced the lid down into the mud and scrambled (攀爬) clear as the car filled up.”

His hands and arms cut and bruised (擦伤), Mr. Johnson got to Beckett Farm nearby,where he was looked after by the farmer’s wife,Mrs. Lucy Bates. Huddled in a blanket,he said,“That thirty minutes seemed like hours.” “Only the tips (尖部)of the car wheels were visible,”police said last night. “The vehicle had sunk into two feet of mud at the bottom of the ditch.”

1.What is the best title for this newspaper article?

A.The Story of Mr. Johnson,a Sweet Salesman

B.Car Boot Can Serve As the Best Escape Route

C.Driver Escaped Through Car Boot

D.The Driver Survived a Terrible Car Accident

2.Which statement is TRUE according to the passage?

A.Mr. Johnson’s car stood on its boot as it fell down.

B.Mr. Johnson could not escape from the door because it was full of sweet jam.

C.Mr. Johnson’s car accident was partly due to the slippery road.

D.Mr. Johnson struggled in the pouring mud as he unscrewed the back seat.

3.The underlined part “Finally it gave” in Paragraph 5 means that________.

A.Luckily the door was torn away in the end

B.At last the wrench went broken

C.The chance was lost at the last minute

D.The lock came open after all his efforts

4.It may be inferred from the passage that ________.

A.the ditch was along a quiet country road

B.the accident happened on a clear warm day

C.the police helped Mr. Johnson get out of the ditch

D.Mr. Johnson had a tender wife and was well attended

 

查看答案

Large quantities of solid fuel ________ consumed every day and too much carbon dioxide is sent into the air,which in turn ________ the going up of temperature.

A.is;results inB.are;results in

C.is;leads toD.are;results from

 

查看答案

Every year I usually subscribe ________ some magazines for my daughter to read.

A.toB.forC.atD.in

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.