满分5 > 高中英语试题 >

It is a tall tale(夸张的故事)that terrifies m...

It is a tall tale(夸张的故事)that terrifies most young children. Swallow a piece of chewing gum and it will remain in your body for seven years before it is digested. An even worse tale is that swallowed(吞) gum can wrap itself around your heart.

But what does happen if you should accidentally eat a stick of gum? Chewing gum is made out of gum base, sweeteners, coloring and flavoring. The gum base is pretty indigestible(难消化的)—it is a mixture of different ingredients (成分) that our body can't absorb.

Most of the time, your stomach really cannot break down the gum the way it would break down other foods. However, your digestive system has another way to deal with things you swallow. After all, we eat lots of things that we are unable to fully digest. They keep moving along until they make it all the way through the gut (肠子) and come out at the other end one or two days later.

The saliva (唾液) in our mouths will make an attempt at digesting chewing gum as soon as we put it in our mouths. It might get through the shell(壳) but many of gum's base ingredients are indigestible. It's then down to our stomach muscles—which contract(收缩) and relax, much like the way an earthworm moves—to slowly force the things that we swallow through our systems.

Swallowing a huge piece of gum or swallowing many small pieces of gum in a short time can cause a blockage within the digestive system, most often in children, who have a thinner digestive tube than adults—but this is extremely rare.

1.Children might feel terrified after swallowing chewing gum mainly because ________.

A.they believe the tall tales about chewing gum

B.chewing gum will stay in their body for years

C.their heart will be wrapped by chewing gum

D.chewing gum is indigestible for children

2.What happens to the food that can't be fully broken down?

A.It remains in our digestive system forever.

B.It will be eventually moved out of our body.

C.It will fight against the power of the gut.

D.It will stick to the gut for one or two days.

3.The word It (in the 4th paragraph) refers to ________.

A.the attemptB.the salviaC.the shellD.the gum base

4.What would be the best title for text?

A.How does our digestive system work?

B.Can chewing gum be swallowed by kids?

C.Does swallowing chewing gum matter?

D.Why swallowing chewing gum frightens kids?

 

1.A 2.B 3.B 4.C 【解析】 试题分析:本文讲述了传言吞食的口香糖要花七年才能消化,甚至还有传言说口香糖会在你的肚子里缠绕。然而,事实的真相是对于那些不能被消化的食物,人体的消化系统会将它们排除体外。 1. 推理判断题。根据文章第一段It is a tall tale that terrifies most young children.和An even worse tale is that swallowed gum can wrap itself around your heart.可知,因为听了许多关于口香糖的恐怖故事,所以孩子们可能会对吞食口香糖感到恐惧。故选A。 2. 细节题。根据第三段They keep moving along until they make it all the way through the gut and come out at the other end one or two days later. 可知,那些不能被消化的食物最后会被排除体外。故选B。 3. 推理题。根据上文The saliva (唾液) in our mouths will make an attempt at digesting chewing gum as soon as we put it in our mouths. (我们一把它放在嘴里,我们嘴里的唾液会试图消化口香糖。)再根据It might get through the shell(壳)but many of gum's base ingredients are indigestible.(它可能通过外壳,但许多口香糖的基础成分是难消化。)可知,it指The salvia。故选B。 4. 主旨大意题。通读文章可知,本文主要针对吞食口香糖是否有危害这个问题进行了解释,澄清口香糖会在人体内缠绕的谣言。故选C。 考点:考查科普类短文阅读。 【名师点睛】 关于推理判断题 1.要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。 2.对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西。45.5.A 推理判断题。根据文章第一段It is a tall tale that terrifies most young children.和An even worse tale is that swallowed gum can wrap itself around your heart.可知,因为听了许多关于口香糖的恐怖故事,所以孩子们可能会对吞食口香糖感到恐惧。故选A。 考点:考查说明文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Mr. Peter Johnson, aged twenty-three, battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water. Mr. Johnson took the only escape route—through the boot (车的行李箱).

Mr. Johnson’s car had finished up in a ditch (沟渠) at Romney Marsin,Kent,after skidding on ice and hitting a bank. “Fortunately,the water began to come in only slowly,” Mr. Johnson said. “I couldn’t force the doors because they were jammed against the walls of the ditch and dared not open the windows because I knew water would come flooding in.”

Mr. Johnson, a sweet salesman of Sitting Home, Kent, first tried to attract the attention of other motorists by sounding the horn (喇叭) and hammering(捶打) on the roof and boot. Then he began his struggle to escape.

Later he said, “It was really a half penny that saved my life. It was the only coin I had in my pocket and I used it to unscrew(松开螺丝) the back seat to get into the boot. I hammered desperately with a hammer trying to make someone hear, but no help came.”

It took ten minutes to unscrew the seat, and a further five minutes to clear the things from the boot. Then Mr. Johnson found a wrench(扳手) and began to work on the boot lock. Fifteen minutes passed by. “It was the only chance I had. Finally it gave, but as soon as I moved the boot lid, the water and mud poured in. I forced the lid down into the mud and scrambled (攀爬) clear as the car filled up.”

His hands and arms cut and bruised (擦伤), Mr. Johnson got to Beckett Farm nearby,where he was looked after by the farmer’s wife,Mrs. Lucy Bates. Huddled in a blanket,he said,“That thirty minutes seemed like hours.” “Only the tips (尖部)of the car wheels were visible,”police said last night. “The vehicle had sunk into two feet of mud at the bottom of the ditch.”

1.What is the best title for this newspaper article?

A.The Story of Mr. Johnson,a Sweet Salesman

B.Car Boot Can Serve As the Best Escape Route

C.Driver Escaped Through Car Boot

D.The Driver Survived a Terrible Car Accident

2.Which statement is TRUE according to the passage?

A.Mr. Johnson’s car stood on its boot as it fell down.

B.Mr. Johnson could not escape from the door because it was full of sweet jam.

C.Mr. Johnson’s car accident was partly due to the slippery road.

D.Mr. Johnson struggled in the pouring mud as he unscrewed the back seat.

3.The underlined part “Finally it gave” in Paragraph 5 means that________.

A.Luckily the door was torn away in the end

B.At last the wrench went broken

C.The chance was lost at the last minute

D.The lock came open after all his efforts

4.It may be inferred from the passage that ________.

A.the ditch was along a quiet country road

B.the accident happened on a clear warm day

C.the police helped Mr. Johnson get out of the ditch

D.Mr. Johnson had a tender wife and was well attended

 

查看答案

Large quantities of solid fuel ________ consumed every day and too much carbon dioxide is sent into the air,which in turn ________ the going up of temperature.

A.is;results inB.are;results in

C.is;leads toD.are;results from

 

查看答案

Every year I usually subscribe ________ some magazines for my daughter to read.

A.toB.forC.atD.in

 

查看答案

The prices of this kind of wine ________ from 10 yuan to 100 yuan per bottle.

A.rangedB.differedC.changedD.separated

 

查看答案

She is so sweet but ________ girl to speak out.

A. the too shyB. too shy a

C. too shy theD. too a shy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.