满分5 > 高中英语试题 >

Li Bingyin is now studying law at the St...

Li Bingyin is now studying law at the Stern School of Business at New York University. She wrote this letter just before hurricane Sandy destroyed the East Coast.

Dear readers,

The storm will really take a toll on the city! Right now I am sitting in my dormitory(寝室), waiting for the blackout(停电)to come any second, and listening to the wind howl outside my windows. Hurricane Sandy is supposed to hit the East Coast hard today. Due to the bad weather, most schools and universities have canceled classes for Monday and Tuesday.

Luckily, the university has taken steps to prepare for this storm. University officials sent out e-mails with explanation in the case of a blackout, evacuation(撤离), or other emergency. Just recently, I received several text messages from the school about power off in certain dormitories. They advised us to prepare a bag with essentials(生活必需品), in case we needed to leave the building and move to a safer place.

Yesterday I went out to buy a flashlight(手电筒), but all of the nearby stores were sold out. Everyone was storing water, food and other supplies for the storm.

Right now the city is unusually quiet. On any other day, there would be the sounds of cars, people chatting, and street artists performing. Tonight, there’s just the wind and rain hitting the window. The subway system has been closed since last night, and there is nobody on the streets. Hopefully Hurricane Sandy will soon pass without leaving much damage

Sincerely,

Li Bingyin

1. From the passage we can know that___.

A. Storm Sandy has already caused great damage to New York.

B. Most people haven’t been prepared for the coming of Storm Sandy.

C. The author went out to buy a flashlight but failed.

D. Most schools and universities have canceled classes for 3 days.

2.What does the underlined word “take a toll” means?

A. cause a loss B. destroy C. flood D. burry

3. What steps has the university taken to prepare for the storm?

A. The university has asked students to leave the school at once.

B. The university has asked students to close all the windows and doors.

C. The university has sent text messages to students about what time the storm will come.

D. The university has asked students to prepare necessary things in case of evacuation.

4. What can we infer from the last paragraph?

A. New York is a quiet city at other times.

B. New York is a busy city at other times.

C. Storm sandy has already come.  

D. The airport system has been closed since last night.

 

1.C 2.A 3.D 4.B 【解析】 试题分析:本文是一封书信。一个就读于纽约大学的学生讲述一场将要侵袭纽约的暴风雨。 1.C细节理解题。根据第三段第一句“Yesterday I went out to buy a flashlight, but all of the nearby stores were sold out.”可知,作者想去买手电筒但是没有买到。故选B。根据第一段第一句可知,暴风雨还没有造成损失,故A项错误;根据第三段第二句可知,大部分人都做了准备,故C项错误;根据第一段最后一句可知,大部分学校已经放假两天,故D项错误。 2.A词义猜测题。根据文章最后一句“Hopefully Hurricane Sandy will soon pass without leaving much damage”可知,暴风雨还没有到达这个城市,作者希望它很快过去不会留下太多破坏。因此推断画线句句意是:这场暴风雨会对这个城市造成破坏,所以画线词意思是:造成损失。故选A。 3.D细节理解题。根据第二段最后一句“They advised us to prepare a bag with essentials(生活必需品), in case we needed to leave the building and relocate to a safer location.”可知,学校让学生们准备必需品以防撤离。故选D。 4. 【名师点睛】 下面介绍一些词义猜测题的解题技巧。 1.根据定义或上下文解释进行猜测 有时短文中出现一个需要猜测其意义的词或短语,下面接着出现其定义或解释,这就是判断该词或短语意义的主要依据。例如:It will be very hard but also very brittle—that is, it will break easily.从后面that is(也就是说)的解释中我们可以了解到brittle 是“脆”的意思。 2.根据同位关系进行猜测 阅读中出现的难词有时后面紧跟一个同位语,对前面的词进行解释,这时可利用同位关系对前面或后面的词义或句意进行猜测。例如:The “Chunnel”, a tunnel(隧道) connecting England and France, is now complete.此句中a tunnel connecting England and France是Chunnel的同位语。因此,The “Chunnel”就是英法之间的海底隧道。 3.根据构词法(前缀、后缀、复合、派生等)进行猜测 在英语中,有很多词可以在前面加前缀,在后面加后缀,从而构成一个词,乍看起来,这个词可能是新词,但掌握了一定的构词知识,就不难猜出它的词义。例如:“Our parties are aimed for children 2 to 10,” Anaclerio said, “and they’re very interactive and creative in that they built a sense of drama based on a subject.”文中interactive是由前缀inter-(相互的)和active(活动的,活跃的)而构成的,同时根据上下文的意思可以判断,该词的含义应是“互动的”。 4.根据转折或对比关系进行猜测 根据上下句的连接词,如but, however, otherwise等就可以看到前后句在意义上的差别,从而依据某一句的含义,来确定另一句的含义。另外,分号也可以表示转折、对比或不相干的意义。例如:A child’s birthday party doesn’t have to be a hassle; it can be a basket of fun.从前后两句的意思可以看出,hassle和a basket of fun肯定是近乎相反的意义。所以不难判断hassle的意思是“困难,麻烦”。 考点:记叙文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Soft winds blew throughout the Windy City today. We welcomed the winds, as it was another hot day in Chicago. The wind blew, bringing us some coolness and making the weather not that hot. But it was a beautiful summer day with a blue sky.

Chicago is a great city for eating, and we have enjoyed tasting the different foods. Last night, we tried one of the city's most famous foods: deep-dish pizza. Chicago is famous for the rich and cheesy thick-crust pizza, covered with a sweet tomato sauce. We topped it with olives and green peppers.

We were touring the city, mainly looking for delicious local foods. Today, we enjoyed a Polish specialty at lunch: Pierogis, an Eastern European dumpling-like dish, filled with foods like potatoes, cheese, mushrooms, cabbage and meat. Polish immigrants started settling in Chicago in the 1850s, and the city has one of the largest Polish communities in the U.S.

We took a break from exploring the city to talk with some of you! Ashley and Caty logged onto the Internet for an on-the-road version of TALK2US. We spoke to an English teacher in Tokyo, Japan, and a graduate student in India.

Meanwhile, Adam searched for some places around the city to shoot some video. He chose a spectacular spot: Navy Pier, Chicago's most-visited attraction. The winds from Lake Michigan keep visitors cool, and the view of the Chicago skyline never fails to impress. In fact, the view made all of us head over heels!

Our time in Chicago has come to an end.Tomorrow, the true journey begins, as we pass through Illinois and into Missouri via Route 66. Springfield, the home of Abe Lincoln, and St. Louis, the "gateway to the West," wait for us.

1.Why did the author and her companions(伙伴) like the soft winds?

A. It brought warmth to them.        

B. It left the sky blue and beautiful.

C. It improved the quality of the air. 

D. It made them feel comfortable.

2.What did the author and her companions mainly do in Chicago?

A. They enjoyed famous local foods.

B. They visited Polish communities.

C. They studied the history of the city.

D. They explored for foreign customs.

3.The author and her companions stayed online ________.

A. sharing their travel plan with strangers 

B. communicating with strangers abroad

C. asking for information on foreign foods 

D. learning about different cultures in the world

4.The underlined part “head over heels” in Paragraph 5 can be replaced by ________.

A. calm              B. relaxed

C. attracted         D. disappointed   

 

查看答案

Don’t know what to watch together with your family? Here are some best TV shows that you can enjoy together with your whole family.      

The Brady Bunch

Starring: Robert Reed. Florence Henderson, Ann B. Davis

Main plot : The union of Mike Brady and his three boys with Carol Martin and her three girls with the addition of housekeeper Alice, of course results in a typical ordinary American family.          

Why it is good: It shows that while life in a big family isn’t always easy, it’s always full of love.

The Wonder Years

Starring: Fred Savage, Dan Lauria, Daniel Stern

Main plot: Kevin Arnold remembers his journey from adolescence(青春期) to adulthood through the late 1960s and early 1970s.

Why it is good : The show takes place during a period of social turbulence(动荡), a wonderful background for the transition(过渡) into adulthood.

Gilmore Girls

Starring: Lauren Graham, Alexis Bledel, Keiko Agena

Main plot: This girly series follows single mother Lorelai GilrAore and her super bright daughter Rory from high school through college with a lot of stops for coffee on the way.

Why it is good: No one is more humorous than Lorelai and Rory.

Modern Family

Starring: Ed O’Neill, Sofia Vergara, Julie Bowen

Main plot: Now in its sixth season, this family TV show follows three very different branches of one big family as they face life’s difficulties in their own unique ways.

Why it is good: It includes many different types of Americans’ lives.

1.What is The Brady Bunch mainly about?

A. A big American family’s life.

B. A housekeeper’s struggle. 

C. A new American family’s life.

D. how two families unites .

2.The Wonder Years would most probably attract those who are interested in __________.

A. some big events in the world’s history   

B. the life of an old man in the late 1960s

C. people’s lives in the late 1960s and early 1970s 

D. a boy’s transition into adulthood in modern America

3. In which TV show can you see different lifestyles (生活方式) of Americans?

A. The Brady Bunch.            B. The Wonder Years.

C. Gilmore Girls.              D. Modern Family.

 

查看答案

有的学者认为当前国内的“英语热”影响了母语学习。请就这一认识给某中学生英文报社投稿,阐明自己的观点。要点如下:

1.学英语的重要性(与人交往,获取信息,了解世界)

2.学汉语的首要性(母语的用途、意义)

3.自己的建议。

注意:1.词数:100词左右;

      2.文章开头结尾已给出,不计入总词数。

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线〔\〕划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I still remember how nervously I was on my first day in the new school three years before. I found it how difficult to follow my teacher in first English class. She spoke in English throughout the class, that was totally different as the lessons I had taken before. In the morning class the next day, my English teacher came to me while she was reading the text aloud. After listen to me for a while, she gave me a big smile and said she like my voice very much. The smile shone on the whole day and for several day. Thanks to the smile, I began to be confident.

 

查看答案

在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  I felt upset when I  was __1.__ (tell) that I would have to leave the company. In order to find __2.__ new job to support the family, I read almost all the newspapers __3.__ set down almost all the telephone numbers in ads __4.__ my notebook and tried to call almost all the companies that needed new clerks. Not until I __5.___ (find) a job in a small town near Townsville did I calm down. My new boss, Mr. Brown, was one of my schoolmates __6.___ I was getting along well with at school. Both of us were __7.___(excite) to see each other and we spent the whole afternoon __8.__(talk) about things and persons that we remembered at school. He asked me to give __9.__ some advice on how to enlarge his present business and he was __10.___(entire) happy about my advice.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.