满分5 > 高中英语试题 >

阅读下面短文,掌握其大意,然后从41—60各题所给的四个选项(A、B、C、D)中...

阅读下面短文,掌握其大意,然后从41—60各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项

   There was a man who played the piano in a small bar. There were not too many   , but because he was a good piano player, some people   came in every night just to hear him play. But one night, a patron (老主顾) told him he didn’t want to hear him play but to sing a song.

The man said, “I have never   that before in public. I think I’m   at playing the piano.”

   But the customer . He told the waiter, “I’m   listening to the piano day after day. I want to hear something new and I want that guy to sing.”

The waiter   across the room, “Hey, buddy! If you want to get   , sing a song. The patrons are asking you to sing!”

     in order to bring some money home that night, the piano player who had never sung in public did so for the very first time. And had ever heard the song Mona Lisa sung before  that night by Nat King Cole, and it surprised all, including the   himself!

   He had talent he was   on! He may have lived the rest of his life as a no-name piano player in a no-name bar, but because he had to sing, he to become one of the best-known entertainers in America.

   You, too, have skills and   . You may not feel as if your “talent” is particularly   , but it may be better than you think! And with persistence (坚持), most skills can be   . Besides, you may as well have no ability at all if you sit on whatever talent you ! The   is not “What ability do I have that is useful?” It is “How will I use whatever ability I have?”.

1.A waiters  B customers  C singers D players

2.A never B still         C ever  D only

3.A practiced B shown     C dreamed D done

4.A better B richer     C easier D sooner

5.A agreed  B confused  C insisted D charged

6.A familiar withB fond of     C used to D tired of

7.A served  B explained     C shouted D complained

8.A changed B broadcast     C paid     D drunk

9.A So      B And      C Because D But

10.A nobody B anybody C somebody D everybody

11.A until  B after  C since D when

12.A waiter B singer C patron D owner

13.A sitting B waiting  C dependingD playing

14.A went up B went on C went off  D went away

15.A advantages B character C principle D abilities

16.A unique B surprising C famous D great

17.A recognizedB wasted  C improved D impressed

18.A imagine  B possess  C expect D develop

19.A decision  B answer  C question  D solution

20.A even  B rather  C pretty D Fairly

 

1.B 2.B 3.D 4.A 5.C 6.D 7.C 8.C 9.A 10.A 11.A 12.B 13.A 14.B 15.D 16.D 17.C 18.B 19.C 20.B 【解析】 试题分析:本文通过一个无名的弹琴的酒吧钢琴师被迫唱歌,却发现自己原来还有如此出色的歌喉,最终成为美国很受欢迎的娱乐人物的故事来告诉我们要大胆的表现我们的才能,不要让才能淹没了。问题不是我的什么技能是有用的?而是我如何来运用我所拥有的技能? 1.B名词辨析。A服务员B顾客C歌手D队员;在酒吧里听音乐的应该是指顾客。故选B。 2.B副词辨析。A从未B仍然C曾经D仅仅;因为他的钢琴弹得很好,一些人仍然每天都来听他弹钢琴。故选B。 3.D动词辨析。A练习B表现C梦想D做;指他从来没有在公众场所做过这样的事情—唱歌。故选D。 4.A语法分析。这里的better是good的比较级;be good at…擅长于…;他认为自己更擅长与弹琴。鼓吹喧闹,故选A。 5.C动词辨析。A同意B使…困惑C坚持D要价;但是这位顾客坚持要求他唱歌而不是弹琴。故选C。 6. 短语辨析。A熟悉B喜欢C过去常常D厌倦;他厌倦了每天都听谈钢琴,想听这个人唱歌。 7.C动词辨析。A服务B解释C大喊D抱怨;根据across说明服务员是在酒吧是另外一边,只有大喊才能放地方听见他的话。故选C。 8.C上下文串联。根据下段第一行bring some money说明是为了获得保持get paid。故选C。 9.A上下文串联。他成功是因为要得到保持,所以才这样做。上下文存在着因果关系。故选A。 10.A用法分析。本题和下一题是固定的连词not…until…的句型;直到这个晚上才有人用这样的方式来唱Mona Lisa这首歌。故选A。 11.A连词辨析。这是not…until…的固定句型。故选A。 12.B名词辨析。A服务员B歌手C老主顾D主人;包括这位歌手自己都被惊呆了。说明这首歌唱得很好。故选B。 13.A上下文串联。根据下文倒数第三行if you sit on说明A正确。他有着不外露的才干,如果他不表现出这个才干,就一直会是一个无名的谈钢琴的人。故选A。 14.B短语辨析。A上涨B继续C熄灭D走开;因为他唱了这首歌,他将继续前进成为最有名的娱乐人士。故选B。 15.D名词辨析。A优势B性格C原则D能力;你也有这样的技巧和能力。故选D。 16.D形容词辨析。A独特B让人惊讶C著名D伟大;你也许没有感觉到自己的技巧的伟大。故选D。 17.C动词辨析。A认出B浪费C改善D留有印象;通过坚持,任何的技能都会得到改善。故选C。 18.B动词辨析。A现象B拥有C期待D发展;如果你不去展示你所拥有的技能,你最好还是不拥有这些技能为好。故选B。 19.C名词辨析。A决定B答案C问题D解决方法;问题不是我的什么技能是有用的?而是我如何来运用我所拥有的技能?故选C。 20.B副词辨析。A甚至B而不是C/D相当地. 问题不是我的什么技能是有用的?而是我如何来运用我所拥有的技能?故选B。 【名师点评】本文通过一个无名的弹琴的酒吧钢琴师被迫唱歌,却发现自己原来还有如此出色的歌喉,最终成为美国很受欢迎的娱乐人物的故事来告诉我们要大胆的表现我们的才能,不要让才能堙没了。问题不是我的什么技能是有用的?而是我如何来运用我所拥有的技能?要抓住本文的思想表达的脉络,答题前一定要读懂全文,弄清文章要表达的思想,注意前后段落之间的关系。答题中,一定要认真分析,注意选项与上下文的关系,与前后单词的关系。对于一时没有太大的把握的题可以放到最后再来完成,因为有时答案可以从下文内容体现出来。答完后再通读一篇文章,看看所选选项能不能是语句通顺,语意连贯。 考点:考查故事类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项 。选项中有两项为多余选项.

   Homework is a major part of going to school: It's your teachers' way of evaluating(评价)how much you understand of what's going on in class.   1.     Luckily, you can do a few things to make homework less work.

    Be sure you understand the homework.

  Write your homework down in your notebook or day planner if you need to.    2.  It's much easier to take a minute to ask the teacher during or after class than to struggle to remember later that night!

    Use any extra time in school.

    Many schools have study halls that are specifically designed to allow students to study. It's tempting(诱惑)to hang out with friends during study periods or unstructured(松散的) time.     3. 

    Take a break.

      4.  So take some breaks while doing your homework. Sitting for too long without stretching or relaxing will make you less productive than if you stop every so often. Taking a 15minute break every hour is a good idea for most people.

     5.       

  If you don't finish your homework during school, think about how much you have left and what else is going on that day, and then budget your time. Most highschool students have between 1 and 3 hours of homework a night. If it's a heavy homework day and it seems like you've got an assignment in every subject but gym and lunch, you'll need to devote more time to homework. It's a good idea to come up with some kind of homework schedule(日程), especially if you are involved in sports or activities or have an afterschool job.

A.Pace yourself.

B.Settle down to do homework.

C.And it helps digest important concepts(概念).

D.Most people's attention spans(注意力持续时间)aren't very long.

E.Don't be afraid to ask questions about what's expected.

F.Once your homework is done, you can check over it if you have extra time.

G.But the more work you can get done in school, the less you'll have to do that   night.

 

查看答案

When I was 12, all I wanted was a signet (图章) ring. They were the "in" thing and it seemed every girl except me had one. On my 13th birthday, my Mum gave me a signet ring with my initials(姓名首字母) carved into it. I was in heaven.

    What made it even more special was that it was about the only thing that wasn't being "replaced". We'd been burnt out in fires that swept through our area earlier that year and had lost everything—so most of the " new" stuff (东西) we got was really just to replace what we'd lost. But not my ring. My ring was new.

    Then, only one month later, I lost it. I took it off before bed and it was missing in the morning. I was sad and searched everywhere for it. But it seemed to have disappeared. Eventually, I gave up and stopped looking for it. And two years later, we sold the house and moved away.

    Years passed, and a couple of moves later, I was visiting my parents' when Mum told me that she had something for me. It wasn't my birthday, nor was it Easter or Christmas or any other gift-giving occasion. Mum noticed my questioning look. " You'll recognize this one," she said, smiling.

   Then she handed me a small ring box. I took it from her and opened it to find my beautiful signet ring inside. The family who had bought our house 13 years earlier had recently decided to do some redecorations, which included replacing the carpets. When they pulled the carpet up in my old bedroom, they found the ring. As it had my initials carved into it, they realized who owned the ring. They'd had it professionally cleaned up by a jeweler before sending it to my mother. And it still fits me.

1.When she got the ring back, the writer was about _____.

A.13 years old     B.15 years old

C.26 years old     D.28 years old

2.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The writer's family moved several times.

B.The writer never stopped looking for her ring.

C.The writer's ring was cleaned up by the new house owner.

D.The writer lost her ring in the morning when she took it off.

3.What would be the best title for the passage?

A.My New Ring                   B.Lost and Found 

C.Lost and Replaced             D.An Expensive Ring

 

查看答案

Having friends may well keep you healthier and help you deal with stress better. Some studies show that people with close friends have a greater ability to fight disease than people who are alone.

Place friendship in the first place. Find the time to be with friends even if it means letting the lawn go unmoved or the dishes unwashed for a while. When you can’t get together, use the phone to keep in touch.

Open up to close friends. Keeping a deep friendship requires a level of “heartfelt” intimacy (亲密). Don’t be afraid to express your inner fears and disappointments. Listen to your friends when they have problems, but offer advice only when it’s wanted. Help raise friends’ self-esteem when they are sad about a job loss, or other such events.

Have different friends for different activities, such as going to the movies,singing in a choir, and joining in a bowling league.

Don’t wait for a friend to ask for helps. When a friend has the flu, offer to go to the store or drive his or her children to their after-school activities.

Never take a friendship for granted. Like a good marriage, friendship needs care and patience. Become a joiner. Find a group that matches your interests.

Talk to strangers. Conversations started in museums, laundry rooms, or bookstores can lead to firm friendship.

Enroll in an adult-education course. A classroom is an ideal place to meet others with similar interests.

1.People with close friends have a ________ ability to fight disease than people who are alone.

A. lessB. greaterC. poorerD. little

2.What we should do to have friends according to the author?

A. Make friendship a priority(头等大事).

B. Open up to close friends.

C. Never take a friendship for granted.

D. All the above.

3.Which of the statements is TRUE according to the passage?

A. You should have different friends for the same activities.

B. You should wait for a friend to ask a favor.

C. You should avoid talking with strangers in museums, laundry rooms, or bookstores.

D. You should never take a friendship for granted.

4.The underlined word “enroll” in the last paragraph means ________.

A. GiveB. JoinC. GetD. Catch

 

查看答案

Gold Coast family holidays are always great fun whether you are from Australia or from abroad. There are beautiful beaches, adventure parks, nature parks and so much more.

   There are so many sights to see here. It is a pity to drive in a car and you’ll miss a great part of it. Australia is home to many animals and birds that can only be seen when moving slowly and going into the areas that they live.

  When you are on a bicycle, you have the advantage of being able to stop whenever you want to see an interesting animal or bird that you have never seen before. It is a quieter mode (方式) of transportation as well, so you might even be able to take a picture. When you are on the beach, you can breathe that clean air and view the beauty of the water and sand. It is a totally different experience from either simply sunbathing or passing it in a car.

  There are many choices of hiring a bicycle to experience the Gold Coast attractions. There are stores that will fit a bike perfectly to your size. These bikes for both adults and children are in many styles and colors to please any taste. If you have ever wanted to try a tandem bike (双人单车), now is your chance, because they have those too.

   A bicycle hire on Gold Coast is something that everyone should try at least once. This is a wonderful chance for anyone who likes to cycle and it is also a cheap way to travel with your family.

1.Driving in a car on Gold Coast is not suggested because ______.

A.you will break the traffic rules

B.you can’t drive into some parks

C.you will cause much noise

D.you can’t enjoy the beautiful scenery well

2.The following advantages of hiring bikes are mentioned EXCEPT that ______.

A. you can get a clearer sight of animals

B.it is a cheap way of traveling

C.it is a good way to do sunbathing

D.you can take photos of animals

3.What’ s the author’s attitude towards a bike hire on Gold Coast?

He doesn’t like this way of traveling.

B.He thinks it is a personal choice.

C.He supports it very much.

D.He thinks it is only good for adults.

4.What is Paragraph 4 mainly about?

A.How to hire bikes on Gold Coast.

B. Who can hire bikes on Gold Coast

C.What bikes are the most popular.

D.What kinds of bikes there are in stores.

 

查看答案

When Steve Jobs was born on Febuary24,1955, in San Francisco , California, his unmarried mother decided to put him for adoption because she wanted a girl. So in the middle of the night, his mother called a lawyer named Paul Jobs and said, “We have an unexpected baby boy; do you want him?” But his mother told his future parents to promise that they would send Jobs to college. After Steve Jobs graduated from high school, he went to college but decided to drop out because it was so expensive that he had to sleep on the floor in his friends’ rooms.

At 20, he and a friend(Steve Wozniak) started a company in a garage on April 1, 1976. Jobs named their company ----Apple in memory of a happy summer he had spent as an orchard (果园) in Oregon.

After 10 years of hard time and failures, starting from two kids working in a garage, Apple computer eventually grew into a big company with over 4000 employees.

At 30, Jobs , however, was fired from the company he co-founded. But after he had to leave the company, Apple was under heavy pressure from rival (对手) Microsoft and in 1996 posted billions of dollars in losses. Apple needed Steve Jobs and he was appointed as Apple’ CEO in1997. Under his leadership, Apple returned to profitability and introduced new products such as the iPhone and the iPod.

Steve Jobs once said, “Sometimes life hits you in the head with a brick, Don’t lose faith. I’m convinced that the only thing that kept me going was that I loved what I did. You’ve got to find what you love. If you haven’t found it yet, keep looking.

1.Which of the following is right according to paragraph 1?

A.Jobs’ unmarried mother wanted a girl.

B.Paul Jobs was a college teacher.

C.Jobs’ finished his education.

D.Jobs’ unmarried mother adopted him

2.Steve Jobs didn’t finish his college education because he ______.

A.wanted to start a company.

B.had financial problems.

C.took no interest in his major.

D.hated to share rooms with his friends.

3.It can be inferred that Apple____.

A.was founded in Oregon

B.developed from a garage

C.had a difficult beginning        

D.had a successful beginning

4.What can we learn from what Steve Jobs said?

A.Interest is key to success.

B.Hope helps us succeed.

C.Attitude is everything.

D.Courage goes with confidence.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.