满分5 > 高中英语试题 >

Having friends may well keep you healthi...

Having friends may well keep you healthier and help you deal with stress better. Some studies show that people with close friends have a greater ability to fight disease than people who are alone.

Place friendship in the first place. Find the time to be with friends even if it means letting the lawn go unmoved or the dishes unwashed for a while. When you can’t get together, use the phone to keep in touch.

Open up to close friends. Keeping a deep friendship requires a level of “heartfelt” intimacy (亲密). Don’t be afraid to express your inner fears and disappointments. Listen to your friends when they have problems, but offer advice only when it’s wanted. Help raise friends’ self-esteem when they are sad about a job loss, or other such events.

Have different friends for different activities, such as going to the movies,singing in a choir, and joining in a bowling league.

Don’t wait for a friend to ask for helps. When a friend has the flu, offer to go to the store or drive his or her children to their after-school activities.

Never take a friendship for granted. Like a good marriage, friendship needs care and patience. Become a joiner. Find a group that matches your interests.

Talk to strangers. Conversations started in museums, laundry rooms, or bookstores can lead to firm friendship.

Enroll in an adult-education course. A classroom is an ideal place to meet others with similar interests.

1.People with close friends have a ________ ability to fight disease than people who are alone.

A. lessB. greaterC. poorerD. little

2.What we should do to have friends according to the author?

A. Make friendship a priority(头等大事).

B. Open up to close friends.

C. Never take a friendship for granted.

D. All the above.

3.Which of the statements is TRUE according to the passage?

A. You should have different friends for the same activities.

B. You should wait for a friend to ask a favor.

C. You should avoid talking with strangers in museums, laundry rooms, or bookstores.

D. You should never take a friendship for granted.

4.The underlined word “enroll” in the last paragraph means ________.

A. GiveB. JoinC. GetD. Catch

 

1.B 2.D 3.D 4.B 【解析】 试题分析:这篇短文强调了朋友的重要性,讲述了我们应该怎样和朋友相处,提出了人们应该用心经营友谊。 1. 细节分析题。从文中第一段中“Some studies show that people with close friends have a greater ability to fight disease than people who are alone.”可以看出,有好朋友的人比孤独的人更有能力战胜疾病。故选B。 2. 细节理解题。从文中“Place friendship in the first place.”把朋友放在第一位;“Open up to close friends. ”对亲密的朋友敞开心扉;“ Never take a friendship for granted.”不要把友谊当做理所当然;从中可以看出A.B.C.选项均符合题意。故选D。 3. 细节理解题。从文中倒数第三段“Never take a friendship for granted. Like a good marriage, friendship needs care and patience. Become a joiner. Find a group that matches your interests.”中可以看出,作者认为我们不能把友谊当做理所当然,就像美满的婚姻一样,友谊需要关心和耐心。做一个主动参与者。找到一个与你志同道合的圈子,从而可以推断D项是正确的。故选D。 4. 词义猜测题。从最后一段中“Enroll in an adult-education course. ”,即参加成人教育课程,可以推断出enroll应该是“加入”的意思。只有B项有“加入”的意思,故选B。 【名师点睛】 猜测词义题。阅读材料中的每个词与它前后的词语或句子甚至段落都有联系。我们可以利用语境(各种已知信息)推测、判断某些生词的词义。做这种类型的题,要根据词、词组、句子所在的语境来判断其意义。我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境想当然。在句子或段落中,我们可以利用熟悉的词语,根据语言环境所表示的关系推断生词词义。5.词义猜测题。从最后一段中“ Enroll in an adult-education course. ”,即参加成人教育课程,可以推断出enroll应该是“加入”的意思。故选B。 考点:考查日常生活类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Gold Coast family holidays are always great fun whether you are from Australia or from abroad. There are beautiful beaches, adventure parks, nature parks and so much more.

   There are so many sights to see here. It is a pity to drive in a car and you’ll miss a great part of it. Australia is home to many animals and birds that can only be seen when moving slowly and going into the areas that they live.

  When you are on a bicycle, you have the advantage of being able to stop whenever you want to see an interesting animal or bird that you have never seen before. It is a quieter mode (方式) of transportation as well, so you might even be able to take a picture. When you are on the beach, you can breathe that clean air and view the beauty of the water and sand. It is a totally different experience from either simply sunbathing or passing it in a car.

  There are many choices of hiring a bicycle to experience the Gold Coast attractions. There are stores that will fit a bike perfectly to your size. These bikes for both adults and children are in many styles and colors to please any taste. If you have ever wanted to try a tandem bike (双人单车), now is your chance, because they have those too.

   A bicycle hire on Gold Coast is something that everyone should try at least once. This is a wonderful chance for anyone who likes to cycle and it is also a cheap way to travel with your family.

1.Driving in a car on Gold Coast is not suggested because ______.

A.you will break the traffic rules

B.you can’t drive into some parks

C.you will cause much noise

D.you can’t enjoy the beautiful scenery well

2.The following advantages of hiring bikes are mentioned EXCEPT that ______.

A. you can get a clearer sight of animals

B.it is a cheap way of traveling

C.it is a good way to do sunbathing

D.you can take photos of animals

3.What’ s the author’s attitude towards a bike hire on Gold Coast?

He doesn’t like this way of traveling.

B.He thinks it is a personal choice.

C.He supports it very much.

D.He thinks it is only good for adults.

4.What is Paragraph 4 mainly about?

A.How to hire bikes on Gold Coast.

B. Who can hire bikes on Gold Coast

C.What bikes are the most popular.

D.What kinds of bikes there are in stores.

 

查看答案

When Steve Jobs was born on Febuary24,1955, in San Francisco , California, his unmarried mother decided to put him for adoption because she wanted a girl. So in the middle of the night, his mother called a lawyer named Paul Jobs and said, “We have an unexpected baby boy; do you want him?” But his mother told his future parents to promise that they would send Jobs to college. After Steve Jobs graduated from high school, he went to college but decided to drop out because it was so expensive that he had to sleep on the floor in his friends’ rooms.

At 20, he and a friend(Steve Wozniak) started a company in a garage on April 1, 1976. Jobs named their company ----Apple in memory of a happy summer he had spent as an orchard (果园) in Oregon.

After 10 years of hard time and failures, starting from two kids working in a garage, Apple computer eventually grew into a big company with over 4000 employees.

At 30, Jobs , however, was fired from the company he co-founded. But after he had to leave the company, Apple was under heavy pressure from rival (对手) Microsoft and in 1996 posted billions of dollars in losses. Apple needed Steve Jobs and he was appointed as Apple’ CEO in1997. Under his leadership, Apple returned to profitability and introduced new products such as the iPhone and the iPod.

Steve Jobs once said, “Sometimes life hits you in the head with a brick, Don’t lose faith. I’m convinced that the only thing that kept me going was that I loved what I did. You’ve got to find what you love. If you haven’t found it yet, keep looking.

1.Which of the following is right according to paragraph 1?

A.Jobs’ unmarried mother wanted a girl.

B.Paul Jobs was a college teacher.

C.Jobs’ finished his education.

D.Jobs’ unmarried mother adopted him

2.Steve Jobs didn’t finish his college education because he ______.

A.wanted to start a company.

B.had financial problems.

C.took no interest in his major.

D.hated to share rooms with his friends.

3.It can be inferred that Apple____.

A.was founded in Oregon

B.developed from a garage

C.had a difficult beginning        

D.had a successful beginning

4.What can we learn from what Steve Jobs said?

A.Interest is key to success.

B.Hope helps us succeed.

C.Attitude is everything.

D.Courage goes with confidence.

 

查看答案

学校将于下周推广使用新学生卡。请你从学校的角度就相关事宜写一篇文章。要求如下

1. 新卡主要优点方便快捷校内支付功能

2. 使用方法下载安装应用程序

3. 信息反馈、求助方式致电87654321或咨询校财务办公室。

注意:

1. 词数100左右(开头不计入内)

2. 可适当增加细节,使行文连贯

3. 开头语已为你写好。

参考词汇:校财务办公室: the School Accounting Office

We’d like to make a brief introduction to ___________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Last Sunday I witness a traffic accident on my way home. I was wandering down the sidewalk while there went a loud crash. Two taxis crashed into each other about ten meters far away. I went up and found the two drivers bad injured, bleeding and trap in the taxis. Luckily, they were rescued on time because people came to help them and called an ambulance. As was clear that the taxi drivers were so eager take more passengers that they drove too fast. It reflected their lack of concern for the safe of both others and them.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

In China, the history of people planting and using bamboo can date back to as far as 7000 years. As early as the Shang Dynasty, bamboo was being used in ancient people’s daily lives. It was used for food, clothing, housing, transportation,   1.  (music) instruments and even weapons.

The 2.  (apply) of bamboo in science and technology is thrilling. In 251 BC, Li Bing, in Sichuan, 3. (lead) the local people in building the Dujiang Weirs(都江堰), the first irrigation network in the world, in which bamboo played   4.  important role. The world’s oldest water pipe was also   5. (make) of bamboo. During the Han Dynasty, the people in Sichuan   6.  (success) sank a 1600-metre-deep well with thick bamboo ropes. This technology did not spread to Europe   7.  the 19th century, and it was by using the technology   8. the Americans drilled the first oil well in Pennsylvania in 1859.

In Chinese culture, bamboo is well-known as   9. of the “four gentlemen” in plants. To many distinguished men, bamboo is a symbol of goodness and honesty. It is always closely related to people of positive spirits. Influenced by bamboo culture, many people are taught to hold on when 10.   (face) tough situations.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.