满分5 > 高中英语试题 >

Ever feel like you’ve been hit on the he...

Ever feel like you’ve been hit on the head after a bad night’s sleep? According to scientists, the thought isn’t as unbelievable as it seems.

A study found going without sleep for just one night causes changes in the brain similar to those that occur after a blow to the head. The researchers said the healthy young men examined in the study showed a sudden increase in the same chemicals which indicate brain damage. Professor Christian Benedict, of Uppsala University, Sweden, explained that the chemicals NSE and S-100B are biomarkers for brain damage, such as concussion(脑震荡). He said, "What we found was their levels in the blood rose in the group that went without sleep for a night. This was not to the extent that would happen after a head injury, for instance, but it was still significant. During sleep, the brain cleans poisonous substances off itself."

Benedict also said previous studies which linked a lack of sleep with increased risk of Alzheimer’s, Parkinson’s and multiple sclerosis could applaud his study. The rise of the chemicals in the blood after sleep loss may suggest not getting enough sleep contributes to a loss of brain tissue, he explained. Benedict, whose study is published in the journal Sleep, added, "In conclusion, the findings of our experiment indicate a good night’s sleep may be critical to maintaining brain health."

A third of the UK population suffer from sleep-related problems, while the average person now sleeps for only seven hours a night, compared with almost nine a few decades ago. Many scientists believe irregular sleeping patterns lead to illnesses ranging from aches and pains to heart disease, while less than eight hours’ sleep a night can lower the IQ the next day.

1.If you don’t sleep for a night, what will happen?

A.NSE and S-100B will increase.

B.The brain damage will be likea head injury.

C.You will suffer from concussion.

D.The brain will get rid of poisonous substances.

2.What do we know about previous studies?

A.They found reasons for brain disorders.

B.Their findings were published inSleep.

C.They were supported by Benedict’s study.

D.They focused on brain health.

3.What can we infer from the last paragraph?

A.UK people have the worst sleep.

B.Man’s intelligence is affected by sleep in a way.

C.People were smarter in the past.

D.A lack of sleep causes all brain-related problems.

4.What’s the main idea of the passage?

A.Eight hours’ sleep is important.

B.Regular sleeping patterns improve health.

C.Sleep loss is close to a blow to the head.

D.Human brains work during sleep.

 

1.A 2.C 3.B 4.C 【解析】 试题分析:本文是一篇科普类说明文。科学家们发现,睡眠不足对大脑造成的损伤接近头部重击,不足八小时的睡眠甚至会降低第二天的智商。 1. 细节理解题。根据文章第二段的"What we found was their levels in the blood rose in the group that went without sleep for a night"中的their指的就是前面提到的"the chemicals NSE and S-100B",由此可知,一晚上不睡觉的话,血液中的化学物质NSE和S-100B就会增加。故选A。 2. 推理判断题。根据第三段中的"Benedict also said previous studies which linked a lack of sleep with increased risk of Alzheimer’s, Parkinson’s and multiple sclerosis could applaud his study"可知,Benedict说以前的研究表明睡眠不足与阿尔茨海默氏症、帕金森和多发性硬化症的风险增加有关,这可以为他的研究提供支持。接着Benedict解释了为什么先前的研究会赞成他的研究,即"The rise of the chemicals in the blood after sleep loss may suggest not getting enough sleep contributes to a loss of brain tissue"(睡眠不足后血液中化学物质的增加可能暗示睡眠不足导致大脑组织丢失)。综上可推知,Benedict的研究支持了先前的研究。故选C。 3. 推理判断题。根据文章最后一段中的"less than eight hours’ sleep a night can lower the IQ the next day"可知,睡眠少于八小时的人第二天智商会降低,这暗示人的智力在某种程度上受睡眠的影响。故B项正确。 4. 主旨要义题。根据文章内容,尤其是第一段及第二段的首句可知,本文主要围绕“睡眠不足对大脑造成的损伤接近于头部遭重击”这一主题展开。故C项最能概括文章的大意,而其他选项都比较片面。故选C。 【学法指导】 抓住文章主线和关键词语,归纳文章中心 要注意不是所有的段落都有主题句,有时主题句暗含在句中。阅读这样的文章,就需要自己根据文章的细节来分析,概括出段落的主题,从而推导出文章的主旨。分析的方法是:先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容,这些内容在逻辑上有什么联系,然后加以归纳形成主题。5. 主旨要义题。根据文章内容,尤其是第一段及第二段的首句可知,本文主要围绕“睡眠不足对大脑造成的损伤接近于头部遭重击”这一主题展开。故C项最能概括文章的大意,而其他选项都比较片面。故选C。 考点:考查科普类说明文
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

We may not be aware of it, but ordinary family homes in the U.S. and the rest of the world are not energy-efficient.

Most of their energy goes to heating and cooling, and a lot of it is wasted, as warm air and cool air escape through fireplace chimneys and thin or poorly fitting windows and doors. A passive house loses almost none."Imagine a thermos(保温瓶),"said housing developer Brendan O’Neill."You have insulation(隔绝) everywhere, and it’s basically completely sealed. And so the idea is to build a house like a thermos. So the windows are sealed. There’s insulation completely surrounding the building. We make it as sealed as possible."

A 147-square-meter passive house, presented by O’Neill Development Corp. as a demonstration unit just outside Washington, was brought to the site in two boxes. "Once it’s set and put together, it takes about four weeks to complete the outside construction, to put down carpets," O’Neill said. "If everything is set in place, you put a house like this together in about four months.”The total cost of building it was $325,000, or about 17 percent more than constructing an ordinary house. But its utility(公用事业) bill is only around $20 monthly, or one-tenth the amount for the average house of the same size.

While passive houses have been around for a long time, the idea has never taken root in the U.S. There was no driving force to push it.

However, David Peabody, an architect who designs passive houses said, "I think climate change is now becoming a larger issue. And I think building standards are catching on to that. So people are becoming more aware of energy."Peabody said the cost of building passive houses could come down."What really makes sense for truly affordable housing," he said, "is to build multi-storey buildings."

1.Why aren’t ordinary family homes energy-efficient?

A. Building them wastes much energy.

B. Their energy mainly goes to heating and cooling.

C. Their sealing performance is poor.

D. They have no insulation around at all.

2.What is the feature of a passive house?

A. There’re no windows or chimneys.

B. There’s little space to place furniture.

C. Its building cost is relatively high.

D. It takes about four weeks to build one.

3.What’s David Peabody’s attitude to the future of the passive house?

A. Cautious.B. Optimistic.C. Skeptical.D. Concerned.

 

查看答案

假如你是李华,你的英国笔友Bill 来信询问你家乡是否有雾霾(smog)、情况如何。请按下面提示写一封电子邮件:

1. 感谢他的关心;

2. 简要介绍本地雾霾情况及给人们生活带来的危害;

3. 人们已经认识到雾霾天气的危害,正采取各种措施减少其发生。

注意:1.字数100左右;

      2.不要逐字翻译,可适当增加细节以使行文连贯;

      3.开头结尾已经给出,不计入总数。

Dear Bill:

     I’m glad to receive your letter. Thank you for your caring for the weather and my health.

_______________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

__________________________________________

                                                   Yours Sincerely,

                                                    Li Hua

 

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中有10处语言错误。每句中至多有两处错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。

增加:在缺词处加一个漏符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(/)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该下面写出修改后的词。

注意:

1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

John, a heavy smoker, once feel bad-tempered. His hands started shaking and he coughed a lot, so he turned to his doctor for help. “Quit smoking,” the doctor advised. Find the advice sensible from several points, such as money, healthy, and cleanliness, John decided to give up smoking. However, for several hour without a cigarette, John was nervous and had a difficulty in concentrating, inability to sleep, what made him more hungry for a cigarette. He said to himself, “One more, I will quit it tomorrow. Tomorrow will be a suitable day of me to break away from the bad habit…” Then he picked up a cigarette which made her relaxed. Again and again John made up his mind to do it “tomorrow”. Today John is still addicted for smoking.

 

查看答案

阅读下面短文,按照句子结构的语法和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当词或使用括号中词语的适当形式填空,并将答案填写在答题卡标号为41---50的相应位置上。

Online shopping is coming into fashion in most cities, where people are able to make full use of the rapidly-developed internet technology. Nowadays, can we find a person     1.    has not experienced online shopping? Definitely not.

Online shopping   2. (welcome) by most people due to various reasons. From the perspective of consumer, it can save some time for people who don’t have much spare time. Just click the mouse, they can get   3.  they want while staying at home. For the retailers, it can cut some costs for those who don’t have much circulating funds. 4.(compare) with the traditional trade mode, they don’t have to spend money in renting a house.   5.   , there are still some disadvantages in online shopping. First, a face-to-face deal makes online shopping less    6.  (rely) and trustworthy. Second, people will lose   7.   fun of bargain.

8.  is undeniable that shopping on the internet has become an irresistible trend in modern society. It’s of great urgency that we need to make the relative laws   9.__   the rapid growth of online shopping. Only in this way can we enjoy the pleasure and   10.   (convenient) of online shopping without the concern of being cheated.

 

查看答案

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(ABCD)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

It was still a long way, especially when a wind was blowing in. Trint reached for his jacket and    when he saw the box on the passenger seat. His mother had been   him spending Christmas on the road   and had given him a box filled with      . His mom still him like a kid, though he was a driver now. He reached into the stocking and        a toy tractor that looked a lot like his truck. He wondered how many stores his mother had to go before she found such a close match.     filled his eyes.

He climbed out of his cab (驾驶室) and ran into the all night café,     which many truckers were eating and talking. And a family of three were huddled (挤在一起) in a corner, tired and   . Trint   the boy. No kid should have to spend Christmas Eve in a truck stop.

Trint missed his family. His mom raised four kids by herself,   no matter. how     life was, she’d always made sure they had a good Christmas. Then he   his box in the truck. He looked at the kid again and knew what he had to do. He forced himself into the    outside to open his truck. He took the     out of the cab and hurried back to the warmth of the café. He walked to the family. “I think   left this for you,” Trint said and handed the red stocking to the boy. “Tell Santa… well, tell him , the boy’s father said and shook Trint’s hand long and hard. The mother smiled gratefully. The boy     reached out and caught the stocking and dug inside.

Trint felt good. He had a job he loved, clear weather and miles of open road ahead. He wasn’t    any more, or lonely. He loved this life and he wouldn’t   a thing.

1.A. continued  B. moved   C. left   D. stopped

2.A. worried about B. excited at   C. satisfied with D. disappointed at

3.A. backward  B. alone   C. together  D. ahead

4.A. flower   B. cake    C. present  D. chocolate

5.A. blamed   B. treated   C. thought  D. respected

6.A. put back   B. turned over  C. brought out  D. sold out

7.A. Tears    B. Water   C. Blood   D. Sweat

8.A. around   B. on    C. by   D. inside

9.A. excited   B. unhappy  C. enthusiastic  D. pleased

10.A. felt proud of  B. got tired of  C. felt sorry for  D .became interested in

11. A. for    B. so   C. though   D. but

12.A. hard   B. unfair    C. hopeless  D. boring

13.A. threw away  B. sent back  C. thought of  D. put down

14.A. cold    B. warmth  C. snow   D. rain

15.A. toy tractor  B. jacket   C. bag   D. stocking

16.A. God    B. Santa Claus  C. my mother  D. someone kind

17.A. yes   B. no   C. sorry   D. thanks

18.A. sadly   B. weakly   C. eagerly  D. seriously

19.A. surprised  B. tired   C. relaxed  D. confused

20.A. improve   B. miss    C. throw   D. change

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.