满分5 > 高中英语试题 >

Remembering names is an important social...

Remembering names is an important social skill. Here are some ways to master it.

Recite and repeat in conversation.

When you hear a person’s namerepeat it. Immediately say it to yourself several times without moving your lips. You could also repeat the name in a way that does not sound forced or artificial.

Ask the other person to recite and repeat.

You can let other people help you remember their names. After you’ve been introduced to someoneask that person to spell the name and pronounce it correctly for you. Most people will be pleased by the effort you’re making to learn their names.

Admit you don’t know.

Admitting that you can’t remember someone’s name can actually make people relaxed. Most of them will feel sympathy (同情) if you say, “I’m working to remember names better. Yours is right on the tip of my tongue. What is it again?”

Use association (联系).

Connect each person you meet with one thing you find interesting or unusual. For exampleyou could make a mental note: “Vicki Cheng -- tall, black hair.” To strengthen your associations, write them on a small card as soon as possible.

Limit the number of new names you learn at one time.

When meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names. Free yourself from remembering every one. Few of the people in mass introductions expect you to remember their names. Another way is to limit yourself to learning just first names. Last names can come later.

Go early.

Consider going early to meetings, parties and classes. Sometimes just a few people show up on time. That’s fewer names for you to remember. And as more people arrive, you can hear them being introduced to others — a review for you.

1.How will most people feel when you try hard to remember their names?

A. They will be moved.  

B. They will be annoyed.

C. They will be delighted.  

D. They will be discouraged.

2.If you can’t remember someone’s name, you may ______.

A. tell him the truth

B. tell him a white lie 

C. ask him for pity

D. ask others to help you

3.When you meet a group of people, it is better to remember ______.

A. all their names

B. a couple of names first

C. just their last names

D. as many names as possible

4.What does the text mainly tell us?

A. Tips on an important social skill. 

B. Importance of attending parties.

C. How to make use of associations.  

D. How to recite and repeat names.

 

1.C 2.A 3.B 4.A 【解析】 试题分析:本文讲的是社交技巧中的如何记人的名字;1,在对话中默默的记;2让别人重复,在别人的重复中记住。3,利用想象,想象着名字对应人的特征4,一次少记几个人的名字。5,早到会场,多一些机会听别人的介绍。 1.C细节理解题。在文中的第三段的最后一句话Most people will be glad by the effort that you’re making to learn their names. 大多数人对于别人努力记住他们的名字感到高兴。故选C 2.A细节理解题。根据文中的第四段,承认不知道他的名字,记不住他的名字。他们多数人会很高兴,故选A。 3.B细节理解题。倒数第二段的开头就提出限制所记名字的数量。当你遇到一群人,先记其中的两个三个,不可每个都记。所以推出遇到一群人先记一部分。故选B 4. 【名师点睛】 主旨大意题主要考查学生对所读材料(或所读材料片断)中心思想的概括。做这类题时,考生应通读全文,把握文章大意或中心思想,同时注意文章的主题句,因为主题句表达中心思想,其他句子均围绕主题句进行展开。主题句通常位于文章第一段首句、第一段末句或全文末句等地方,但位于段落中间(通常是第一段或最后一段的中间)也是完全可能的。同时,主题词关键词也是非常重要的,有时候可以直接看出答案。主旨大意题的考查形式很多,如概括标题、主题、段意、中心思想等。 考点:考查社会现象类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The journey two divers made some time ago to the deepest point on the earth makes us realize how much of the world still remains to be studied. The two men went down seven miles to the bottom of the Pacific Ocean inside a small steel ball to find out if there are any ocean currents(水流) or signs of life.

     It was necessary to set out early, so that the ball would come to the surface in daylight, and be easily found by the mother ship which would be waiting for it. The divers began preparations early in the morning and soon afterwards, when all was ready, the steel ball disappeared under the surface of the water.

     The divers felt as if they were going down steps as they passed through warm and cold layers () of water. In time the temperature dropped to the freezing point. They kept in touch with the mother ship by telephone telling how they felt. Then, at a depth of 3,000 feet, the telephone stopped working and they were quite cut off from the outside world. All went well until some four hours later at 30,000 feet, the men were frightened by a loud, cracking noise. Even the smallest hole in the ball would have meant instant death. Luckily, though, it was only one of the outer windows that had broken. Soon afterwards, the ball touched the soft ocean floor raising a big cloud of "dust" made up of small dead sea creatures. Here, powerful lights lit up the dark water and the men were surprised to see fish swimming just above them quite untroubled by the great water pressure. But they did not dare to leave the lights on for long, as the heat from them made the water boil. Quite unexpectedly, the telephone began working again and the faint but clear voices of the divers were heard on the mother ship seven miles away. After a stay of thirty minutes the men began their journey up, arriving three hours later, cold and wet through, but none was worse for their experience.

1.The purpose of the divers' journey to the deepest point on the earth was to find _______.

A. if there are water currents, and life in the great depths

B. if people can stand the severe cold in the great depths

C. if there are steps in the great depths

D. if the telephone works well in the great depths

2.The divers set out early in the morning so that               .

A. they could avoid the cold at night

B. they could see at the bottom of the ocean

C. they could return to the surface during the day

D. they could stay long at the bottom

3.As the divers went down to the ocean floor, the telephone             .

A. kept working all the time

B. stopped working at a depth of 3,000 feet and began working again when they returned to the same depth

C. stopped working at a depth of 3,000 feet and began working again at 30,000 feet

D. stopped working at a depth of 3,000 feet and began working again after they reached the bottom

4.On the ocean floor, the divers found that              .

A. there was no life but some small dead sea creatures

B. fish were swimming as freely as they do near the surface

C. fish were not swimming freely in the dark water

D. fish were not swimming freely under the high water pressure

 

查看答案

Tourism wasn’t as important as it is today. In the past, only people with a good deal of money could travel on holidays to other countries. More people travel today than in the past because there is a growing middle class in many parts of the world; that is to say, people now have more money for travel. Special plane fares for tourists make travel less expensive and more attractive than ever before. One person doesn’t travel for the same reason as another. But most people enjoy seeing countries that are different from their own. They also like to meet new people and to taste new food.

    Tourism brings many changes in a country and in people’s lives. People build new hotels and restaurants and train native men and women as guides to show visitors interesting places. There’re new nightclubs and other amusements. International tourism is clearly a big business.

1.In the old days _________ could travel to other countries.

A. boys and girls, men or women, young or old

B. either kings or queens

C. both the poor and the rich

D. nobody but those who had money

2.What makes travel more attractive than before? _________

A. Travel by air to other countries is much cheaper today.

B. More guides are being trained to show beautiful spots.

C. Modern telegraph lines make travel less expensive.

D. New hotels and restaurants have been built.

3.Which of the following statements is true according to the article?

A. Tourism won’t bring any changes in people’s minds.

B. People have some trouble in making journey.

C. With the development of tourism, great changes have taken place in many parts in the world.

D. Tourism causes only some changes in clothing.

4.What is the best title of the passage?

A. The Change of Tourism               B. Tourism

C. The Importance of Tourism            D. The Cause of Tourism Change

 

查看答案

最近我市政府决定建设高速铁路,围绕这个话题。你班进行了一次讨论。

70%的同学支持这项计划,理由:

1)方便市民出行,减少城市交通堵塞 2)有效地控制城市空气污染

30%的同学反对,理由:

1)造价太高  2)工期太长,影响市民生活。

陈述自己的立场,观点。开头已给,不列入词数。(100词左右)

Recently our class had a discussion about whether the high-speed railway should be built in our city. The results are as follows.__________________________________________________

______________________________________________________________________________

 

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(^)。并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1 每处错误及其修改均仅限一词;

2 只允许修改10处,多者(从第11处起)不记分。

Nowadays, it is very easily to find a student who is nearsighted. What’s worse, the number of nearsighted students are still increasing. From my point of view, there are many reason that can cause nearsightedness. First of all, the wrong posture will result from nearsightedness. Read in the dark places can lead to nearsightedness as well as. Moreover, too much reading without a rest can be other important reason. My dear friends, it is high time that we paid attention to protect our eyes. The most useful method is do eye exercises more often and relax for a while after reading. Watching green trees could also do good to the eyes.

 

查看答案

用适当的连词填空每空一词。

1. We promise _____ attends the party a chance to have a photo taken with the movie star.

2. It suddenly occurred to him _____ he had left his keys in the office.

3. After ten years, she changed a lot and looked different from _____ she used to be.

4. Mr. Hopkins has not yet answered my question_____ I can go with him to what he calls the

Underground Treasure House next week.

5.Go and get your coat. It is ______ you left it.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.