满分5 > 高中英语试题 >

Teenagers around the world can be glad w...

Teenagers around the world can be glad with the news that their brain deserves the blame when parents’ orders go ignored while they tap on their smartphones.

A new scientific study from the University College London has found that humans may suffer temporarily deaf when they’re simultaneously focusing on something visual. Research found that the 13 volunteers experienced inattentional deafness to the normal-volume sounds playing in the background as their visual tasks became increasingly difficult. ‘We found that when volunteers were performing the demanding visual task, they were unable to hear sounds that they would normally hear,’ study co-author Maria Chait said in a statement. ‘The brain scans showed that people were not only ignoring or filtering out the sounds, they were not actually hearing them in the first place.’

The findings, published in the Journal of Neuroscience, suggest that the visual and auditory processing centers that make sense of the sights and sounds that surround us share limited resources.

Inattentional deafness is a common everyday experience and the study explains why, according to UCL Institute of Cognitive Neuroscience Professor Nilli Lavie, a co-author of the study. ‘This could also explain why you might not hear your bus or train stop being announced if you’re concentrating on your phone, book, or newspaper. ’‘If you try to talk to someone focusing on a book, game, or television program and don’t receive a response, they are not necessarily ignoring you, they simply might not hear you! she said.

Loud sounds—like ambulance sirens—will still be able to break through, but some situations could become potentially dangerous when the quieter ones go unheard, according to Medical Daily. ‘This has more serious implications in situations such as the operating theater, when a surgeon concentrating on their work might not hear the equipment beeping,’ Lavie said. ‘It also applies to drivers concentrating on complex directions as well as cyclists and motorists who are focusing intently on something such as an advertisement or even simply an interesting-looking passerby.

1.The 13 volunteers studied in the study______

A. experienced deafness due to their inattention

B. were deaf to the normal sounds intentionally

C. can hear the normal-volume sounds when performing the demanding visual task

D. didn’t choose to ignore the normal sounds on purpose

2. If a person concentrates on a book______

A. you cannot expect him to respond to you

B. he doesn’t want to give you a reply

C. he wants you to be away from him

D. he may get angry because of your disturbance

3.How does the inattentional deafness affect our life according to the last paragraph?

A. It may lead to people losing friends.

B. It may cause danger in some fields.

C. It may make something more complex.

D. It may increase one’s attraction.

4.What does the passage mainly want to tell us?

A. The benefit of the inattentional deafness 

B. The expectation from young teenagers.

C. Concentrating on something visual can cause short deaf ears

D. Inattentional deafness is not a good thing

 

1.D 2.A 3.B 4.C 【解析】 试题分析:研究表明,当你正在集中注意力于某件事或某个人时,你不会听到或看到周围其它的人或物,并不是你故意忽略,而是大脑的功能区域划分的问题。 1.1】D细节理解题。根据第三段‘We found that when volunteers were performing the demanding visual task, they were unable to hear sounds that they would normally hear,’ study co-author Maria Chait said in a statement. ‘The brain scans showed that people were not only ignoring or filtering out the sounds, they were not actually hearing them in the first place.’可知他们并不是故意听不见的,故选D。 2.2】A推理判断题。根据倒数第二段‘This could also explain why you might not hear your bus or train stop being announced if you’re concentrating on your phone, book, or newspaper. ’‘If you try to talk to someone focusing on a book, game, or television program and don’t receive a response, they are not necessarily ignoring you, they simply might not hear you! ’可知,你不能期待他能回复你,因为他可能听不见你,故答案为A。 3.3】B细节理解题。根据最后一段第一句but some situations could become potentially dangerous when the quieter ones go unheard,以及后文中举例医生和司机可知,答案为B。 4.4】C主旨大意题。根据文章的大意,尤其是第二段的研究发现可知,当人集中精力于视觉上的某人或某物时,不会听到平时能听到的声音,会出现短时的失聪现象,故答案为C。 【名师点睛】 细节理解题解题思路与应试技巧 细节题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,正确答案的根据一定可以在原文中找到,即原文的改写往往成为正确选项。 通常细节题的正确选项有以下特征: 1、对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些词换成意义相近的词,成为正确选项。 2、词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的语态,给考生制造障碍。 3、语言简化。把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。 4、正话反说。把原文中的意思反过来表达而成为正确选项(适用于寻找错误选项的题目)。 干扰项也是以文章中的某个细节设题,若不仔细辨别,很容易把它当成正确选项。干扰项有以下特征: 1、将原文内容扩大或缩小。把原文中的限定词去掉或替换,使该选项看似正确,实际上却是错误选项。 2、把未然当已然。改变文中某句话的时态,如把将来时变成现在时,把未发生的事情当成已发生的事情。 3、无中生有。即选项内容是根据主观想象或推测得出的结论,而文中并未涉及。 4、偷换概念。把原来做该事的“张三”换成“李四”,所述细节确实与原文一致,一不小心就会误选。 5、文不对题。这类题最不容易辨别,选项中的描述与原文完全一致,确属原文中的一个细节,这时要回到题干,看该选项是否能回答题干所提的问题。 【考点】社会实验调查类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Hey, ladies! It’s summer again and it’s time for a new you! No more make-up, no more pretending! Yes, that’s right! It’s time to stop making ourselves beautiful for the camera, and start posting confident pictures without all the make-up and extra tricks we add onto ourselves in the hope of appearing more attractive and beautiful. Because believe it or not, we already are!

After we wash our face and go to bed, it is not so perfect. You know it’s the face we should confidently be showing to the world! Who cares if you have pimples(面痕)or your eyes look small, or if you have crow’s feet? Guess what? Those are actually what make you such a beautifully grown woman. And any person who doesn’t think so is just not as strong as you.

Nowadays we are so prone to do anything and everything to make us look as young and perfect as possible. Yet the truth is, by doing this, we are actually making our tree skin get worse and badly affected by all the junk we put on. We are making ourselves believe that by changing our appearance we will be more accepted and seem more attractive to other people. And yet, our final goal is to find that without all of the make-up. What kind of twisted(扭曲的)game are we really playing with ourselves?

So I would like to make a suggestion for all women out there to give yourself a break at least this summer. Take a couple of pictures without all of that make-up on. You don’t need it every single day, especially not this hot summer! You’ll be surprised that the more confident you are about showing the real side of you, the more attractive you will be to everyone else.

Yes, the saying, “Beauty comes from within” is an old one, definitely still holds some troth today. So be brave, carefree, and make-up free! Let the world see you for who you really are!

1.The author thinks that ladies should show others _______.

A. their crow’s feet

B. their beautiful pictures

C. their real face with confidence

D. their attractive appearance

2.What does the author think of adding make-up to our face?

A. It makes perfect images.

B. It makes us more accepted and attractive.

C. It makes true images go outdated.

D. It’s hard to achieve what we wish.

3.What is the author’s purpose of quoting the old saying?

A. To declare it’s what one really is that matters.

B. To show the importance of adding make-up

C. To give us some examples of adding make-up.

D. To tell us not to neglect those old sayings.

4.What is the topic of this text?

A. Spending more time being with families and friends.

B. Not putting on any make-up on our face this summer.

C. Paying enough attention to ourselves in this summer.

D. Showing the beautiful side of ourselves to others.

 

查看答案

Go, known as Weiqi in China and Baduk in South Korea, was viewed as the last game where humans can defeat machines. Lee Se-dol, one of the greatest Go players, has won 18 world championships for 21 years of his professional career. AlphaGo, a computer program developed by Google's DeepMind, beat the European Go champion, an achievement that was not expected for years in October, 2015.

The match between Lee and AlphaGo was seen as a representative game between humans and Artificial Intelligence (AI). The match of the century drew great attention from news organizations, Go fans and the general public across the world as well as in South Korea.

Go originated from China more than 2,500 years ago. It involves two players who take turns putting markers on a net-shaped board to gain more areas on it. One can occupy the markers of the rival (对手) by surrounding the pieces of the other. Go is considered to be a lot more complex than chess where artificial intelligence scored its most famous victory to date when IBM’s Deep Blue beat grandmaster Gary Kasparov in 1997.

But experts say Go presents an entirely different challenge because of the game’s incomputable number of move options. In other words, the computer must be capable of human-like "intuition" (直觉) to win.

"I was very surprised because I did not think that I would lose the game," said Mr. Lee. He said AlphaGo’s early strategy was “excellent” and that he was shocked by one unconventional move it had made that a human never would have played, which he believed directly resulted in his loss.

AlphaGo is proud of a deep learning capability to learn for itself and discover new strategies by playing games against itself and adjusting neural networks (神经网络) based on a trial-and-error process known as reinforcement (强化) learning.

In spite of his loss, he did not regret accepting the challenge. "I had a lot of fun playing Go and I’m looking forward to the future games,” he said after AlphaGo won 3-0 in a five-game match.

“Playing against a machine is very different from an actual human player. Normally, you can sense your rival’s breathing, their energy. And lots of times you make decisions which depend on the physical reactions of the person you’re playing against. With a machine, you can’t do that”, Lee said.

1. Where can we most probably read this text?

A. In a personal diary

B. In a science magazine

C. In a science fiction

D. In a travel guide

2. Which of the following is TRUE?

A. Only people in South Korea pay attention to the match between Lee and AlphaGo.

B. Artificial intelligence rewrote the history as AlphaGo beat Gary Kasparov in 1997.

C. AlphaGo’s early strategy was to play by regular moves the same as human beings.

D. Lee Se-dol was convinced he would finally win the match before the series started.

3.What did Lee think was the cause of his loss?

A. AlphaGo had an excellent strategy and unconventional moves.

B. He couldn’t sense AlphaGo’s breathing and energy in the games.

C. He made decisions depending on the rival’s physical reactions.

D. The designer of AlphaGo was a talent who couldn’t be defeated.

4.This article is mainly about _____.

A. The differences between playing chess and Go

B. The difficulties Lee met in the match with AlphaGo

C. The introduction of a match between Lee and AlphaGo

D. The development of the Artificial Intelligence (AI)

 

查看答案

2016 HSBC China Campus Recruitment

COMMERCIAL BANKING

Commercial Banking is at the heart of growth at HSBC, partnering with our business customers to help them move in the right direction by providing dedicated products and services.

Commercial Banking Global Graduate Programme

This programme appeals particularly to individuals who are self-starters, highly driven and passionate about growing commercial business. Over two years and involving four placements, each lasting six months, you’ll gain broad experience in different areas of the bank. On completion, you’ll then be ready to move into a specialist role.

Commercial Banking Internship (实习)

This eight-week internship gives you first-hand experience of how we provide our customers with solutions to support their growth ambitions. You’ll learn about the foundations of Commercial Banking and the drivers of customer satisfaction. Perform well and you could secure a place on our global graduate programme.

RETAIL BANKING AND WEALTH MANAGEMENT

Retail Banking and Wealth Management caters to millions of customers worldwide through our branch network, call centers, internet and mobile banking.

Retail Banking and Wealth Management Global Graduate Programme

The two-year programme offers four rotations (循环) in customer-facing and head office roles , equipping you to become a future leader of our branches or contact centres , or one of our specialist teams.

Retail Banking and Wealth Management Internship

Your time on this eight-week internship will be split between a branch or contact centre and a role in one of our specialist teams in head office so you can appreciate the range and complexity of our business. Prove yourself and you could secure a place on our global graduate programme. Welcome to join HSBC!

Please click here to submit online application before the deadline (30 Nov.2015).

1.The advertisement aims to__________

A. sell a bank

B. give a brief introduction to HSBC

C. tell the readers some experience in bank management

D. encourage students to apply for a certain position in the bank

2.According to the passage, if you want to apply to HSBC, you can______

A. write to the manager 

B. visit HSBC by yourself

C. make a call to a leader of HSBC

D. submit online application before the deadline

3.What can we learn from the passage?

A. Readers can find this advertisement both on a website and in a newspaper.

B. Retail Banking mainly contacts with their customers through their branch banks.

C. To become a future leader of their branches or contact centres, you’d better join Retail

Banking and Wealth Management Global Graduate Programme.

D. To gain experience in different departments of the bank, you’d better join Retail Banking and Wealth Management Global Graduate Programme.

 

查看答案

假如你是高二某班的一名班长。你所在班级的关系总体上很好,师生如同朋友、同学如同兄弟姐妹;但是,也存在一些问题,如有时因为学习压力大,有些同学容易发火导致和其他同学吵架,有时不听老师或家长的劝告等。针对这个情况,你在一次班会上首先介绍了当前的实际情况:好的方面和不够好的方面;然后向同学们提出了一些建议(至少两条)。

注意:1. 文章开头已给出,不计入总词数;

    2. 词数:120左右。

Dear classmates,

Today,I would like to say something about the relationship between students in our class. Generally speaking, the relationship between students is good. ___________________________________________

_______________________________________________________________________________________     

_______________________________________________________________________________________     

_______________________________________________________________________________________     

_______________________________________________________________________________________     

_______________________________________________________________________________________     

 

 

 

 

查看答案

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线〔\〕划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

My father and I stayed at the South Lake Hotel for a week when we visit Beijing last month. It is in the downtown area, but it is easy to go to anywhere from the hotel by public transport.

We lived in a comfortably double-room with a big bath. What I liked best were the free high-speed Internet connection in the room. I checked my email messages every day. I also shared for my friends many photos taking in Beijing. The food was wonderful with reasonable prices, and we enjoyed several local dish.

It is such great hotel that I would recommend it to any friend of me who is going to Beijing.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.