满分5 > 高中英语试题 >

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项...

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

                             How to Improve Your English

One of the most important questions that every student asks is how to improve your English. There are probably as many answers to this question as there are people     1.  Let’s begin with the three most important rules to help guide you. You’ll find further ideas below.

Rule 1:     2.  

The most important rule to remember is that learning English is a process. It takes time, and it takes lots of patience! If you are patient, you will improve your English.

Rule 2:Make a Plan

The most important thing to do is to create a plan and follow that plan.   3.  Patience is key to improving your English, so go slowly and focus on your foals. You’ll speak English well soon if you keep to the plan.

Rule 3:  4. 

It’s absolutely necessary that learning English becomes a habit. In other words, you should work on your English every day. It’s not necessary to study grammar every day. However, you should listen, watch read or speak English every day even if it’s for a short period of time.

   5.  When you truly understand and master these three rules, then you will find your English level is really great.

../../AppData/Local/Temp/ksohtml/wps15B9.tmp.jpg

 

 

1.D 2.C 3.E 4.B 5.G 【解析】 试题分析:本文就如何提高英语水平给出了三种建议。 1.D考查对上下文的理解和推理判断能力。由上文可知,大多数的学生都会问“如何提高英语水平”这个问题,而且答案也是众说纷纭。据此判断,空格处应为“每位英语学习者都有自己不同的学习目标和方法”。故选D。 2.C考查对上下文的理解和推理判断能力。由空格处下文可知,学英语是一个过程需要耐心,故选C。 3.E考查对上下文的理解和推理判断能力。由段首Rule2:Make a Plan可知,该段主要讲述提高英语水平需要制定计划。故判断空格处应为“开始按照自己制定的学习目标去学习,并且制定一个科学的计划去实施”。故选E。 4.B考查对上下文的理解和推理判断能力。由Rule3部分的内容可知,该段讲述的是把学习英语当成一种习惯,故选B。 5.G考查对上下文的理解和推理判断能力。空格处句子应承接上一句,故空格处应为“每天学习 20分钟比一周学2次的效果会更好”。故选G。 考点:考查信息匹配。 【名师点睛】 关于七选五的做题步骤: 1、通读全文,对文章进行快速浏览,寻找主题句,抓住文章结构及文章的写作内容。在阅读过程中,要注意文章的开始与结束段落,尤其是文章的首段及末段末句,因为“开门见山”与“结尾总结”的写作方式为常见的写作方式,首段的末句一般是是全文的主题所在,说明本文将探讨哪些内容,并简要指出文章的写作思路,有时甚至会以提纲的形式进行呈现。首段的末句对于快速掌握文章的主题有重要意义。 2、详读段落,在短时间内,找出每段写作内容的关键词。明确各段的主题句或主旨大意。文章正文部分通常分为若干小段落。各段落会根据整体文章写作主题展开,对文章主体进行的不同方面的描述。找出各个小段落中的关键词,明确其描述内容,为整体试题的解决做好铺垫。阅读各个空的前后句,标记关键词,关键词包括句中的核心名词或名词词组(如带有形容词的名词词组)、专有名词、时间数字、代词、连词等。重点阅读各个问题附近的句子,圈定线索词,然后从选项中寻找相关的特征词,以确定答案。做题时可以采用代入排除法。如果一题做不出或拿不准,可先放过,继续往下读,先做容易的能做出的题,直到读完整篇文章。至此,文章的要点和主旨 3、定位选项,明确各备选选项的含义,抓住其关键词语,根据文章整体结构与具体内容,将选项填入文中,填写时尤为注意各选项中出现的句子衔接手段及句中的衔接标志词。在定位选项时,要特别注意空格上下段的写作内容,以及空格上段尾句和下段首句的结构和意义。将所选项放入空白处,看看是否与上下文构成语义及逻辑上的直接关系,是否符合该处语境。能否承接前后的写作线索。使文章无论内容还是衔接上都能做到通顺。 4、通读复检,将所选答案代入文中,再次通读全文,重点考查逻辑关系和关联结构。 在完成选项定位后,应通读全文,检查文章内容是否完整,语义是否连贯合理、各段落内容是否紧扣主题,语篇结构是否通顺连贯、具有一致性、合乎逻辑,写作思路是否清晰明了,格式以及用语是否恰当贴切,从而判断选择的答案是否正确。同时,我们还应注意对相近选项的对比分析,个别干扰项由于与某个正确选项的内容相近具有很强的干扰性,这时就需要我们认真分析,排除干扰,从而得出正确选项。 5、确定排除,研究多余选项,确定排除理由,最终确定答案。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

When we were very small, we realized that having friends was important. Some of us even had imaginary(想象中的)friends. The need for friends continued as we grew into our teens. Friends played a big part in forming our personalities(性格). As adults, it is still important for us to have friends.

True friends are people who like us though we made mistakes and who listen to us and tell us the truth. Friends support our decisions and tell us when we’re foolish. They laugh with us and share our sadness. They are our partners and share interests with us. They stimulate us when we are feeling down. They are people we aren’t afraid of telling our secret wishes to or what is really on our minds.

Friends are our supporters. When you can depend on friends, you feel safe and warm. Friends offer acceptance and emotional(情感的) support. At times, they also help with our everyday lives, cooking a meal, doing chores, or giving us a lift when we need one. Friends also are there to offer advice, an ear to listen, or a shoulder to cry on.

Friends also help us reduce stress. Not only do they listen to us when we feel stressed, but they also discuss what is stressing us. Sharing interests and doing activities with friends help us forget about problems at work or at home. For a short time, we can lose ourselves in a pleasant activity and perhaps laugh and breathe more easily.

1.What is the best title for the passage?

A.How to Reduce Stress

B.How to Make New Friends

C.The Importance of Friends   

D.The Qualities of Good Friends

2.The underlined word “stimulate” in paragraph 2 probably means       .

A. educate       B.encourage

C.surprise       D.dislike

3.We can learn from the third paragraph that friends always        .

A.laugh at us when we’re foolish    

B.tell us other people’s secrets

C.share our sadness and interests   

D.support us when we need help

4.We can learn from the passage that       .

A.people should make friends any time    

B.friends are people who allow you to cry

C.a friend helps you in many ways       

D.good friends are always difficult to meet

 

查看答案

Spain is a country that lies in southwestern Europe. It’s surrounded by the Mediterranean Sea on the south and the east, while to the north of Spain lie France, Andorra and the Bay of Biscay. The west and northwest of Spain are surrounded by Portugal and the Atlantic Ocean.

The official name of the state is the Kingdom of Spain. Madrid is the capital city, which is also one of the famous places in Spain. Spain, which covers 506,000 square kilometers, is one of the largest countries in Europe.

The weather in Spain differs from one area to another. Most of the rain that happens in Spain is in the mountainous areas. The plains hardly receive any rainfall.

Soccer in Spain is an important part of life of the people in Spain. It’s said that Spanish children learn to walk and play soccer at exactly the same time. Real Madrid and FC Barcelona are two Spanish soccer teams, which are respected by soccer fans not only in Spain, but all over the world. The popularity of the sport can be judged from the fact that three major soccer teams, which are Real Madrid, Atletico de Madrid , and Rayo Vallecano, were born in Madrid.

If you are a tourist, then you would want to know about the driving rules in Spain. If you’re not from the European Union, Switzerland, Norway, Iceland, or Liechtenstein, then for you to drive you’ll have to carry your international driver’s license. Bad news if you haven’t celebrated your 18th birthday. If you want to rent a car, then you must have completed 21 years of age. If you’re driving, make sure you carry all the documents on you at all times during your stay in Spain.

1.Paragraph 1 is mainly about       .

A.the history of Spain                  B.the location of Spain

C.The famous cities in Spain            D.the neighboring countries of Spain.

2.Who is allowed to rent a car in Spain?

A. Tom who is 17 years old           B. Jenny who is 19 years old 

C. Mike who is 20 years old            D. Brown who is 22 years old

3.Which of the following about Spain is NOT mentioned in the passage?

A.Weather               B.Transport

C.Sports                D.Driving rules

4.The purpose of the passage is to          .

A.explain how to enjoy life in Spain   

B.prove Spain in a beautiful country

C.make readers know more about Spain 

D.attract more people to pay a visit to Spain

 

查看答案

People living in the country enjoy several advantages that people living in the city cannot enjoy. They are in close contact with nature. They make friends with trees and stones. They can own dogs. They breathe fresh air. They fight with strong winds. They listen to the songs of birds.

This contact with nature is good for health. There are many diseases that are common in the city. but are not to be found in the country. For example, near-sightedness is almost unknown to country people.

Because of the absence of cars, one can walk more freely in the country than in the city. There are no rules of the road, nor traffic signs to obey.

People living in the country can easily get fresh vegetables, fresh fruit and fresh milk. And they get them at lower prices than in the city.

Country life is economical in other ways, too. There are practically no temptations(诱惑)to waste money.

Country people are mostly honest. They say what they mean, and make and keep promises with sincerity(诚意). They do not put on air. They do not pretend to have those ridiculous(荒谬的)manners which are necessary in what we call polite society.

1.What can’t country people often enjoy?

A. Musical concerts.       B. Fresh air. 

C. Song of birds.         D. Close contact with nature.

2.What is probably more expensive in country than in the city?

A.Vegetables.       B.Beer.      C.Milk.      D.Fruit.

3.What is NOT true of country life?

A.The traffic accident rate is very high in the country.

B.Living in the country saves one a lot of money.

C.Country people enjoy better health than the city people.

D.Country people are honest.

 

查看答案

Doing homework not only can help children master the knowledge they have learned, but also can train their abilities of finishing the work alone, planning the time and doing the duties. But some children don’t like to complete the work. Why? There are some reasons.

Some children feel it is very difficult to do their homework, because they can’t understand their teacher clearly, and can’t follow their teacher’s teaching process. Maybe there is something wrong with their intelligence.

But some children’s intelligence is normal. They are even cleverer, but they don’t listen to the teacher carefully. It is hard for them to sit well and pay attention to anything. It needs to carry on the attention centralized(集中注意力)training to help the children.

Some children love their teacher and then they like the subject. Their interest depends on the teacher who teaches them. So every teacher should be helpful and kind. It can make children love you and the subject you teach. So they can do their homework happily.

1.Doing homework can help children          .

A.master the knowledge           B.train their abilities 

C.lean new lessons               D.Both A and B

2.Some children find the homework difficult. Which reason is NOT right?

A.They can’t understand their teacher clearly.  

B.They can’t follow their teacher’s teaching process.

C.The intelligence of all the students isn’t normal. 

D.They don’t listen to the teacher carefully.

3.What’s the Chinese meaning of the underlined word “intelligence” in paragraph 2?

A.作业     B.智商     C.思想       D.方式

 

查看答案

假如你是李华,进入高中后,你觉得学英语的方式和初中有很大不同,你给自己的初中英语老师写了一封信,讲述自己的英语学习情况。要包括以下内容:

1. 开始时,觉得英语比初中英语难得多,老师的教法也不一样,几乎丧失信心。

2. 每天多投入时间和精力,努力学习英语。向老师和同学请教更好的英语学习方法。

3. 现在英语取得了很大进步,对英语越来越感兴趣。

注意: 1. 不要逐句翻译, 可适当增加细节,以使行文连贯。

       2. 词数100左右;

Dear Mr. Li,

 

 

 

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

                                                                   Yours,

                                                                    Li Hua

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.