满分5 > 高中英语试题 >

People living in the country enjoy sever...

People living in the country enjoy several advantages that people living in the city cannot enjoy. They are in close contact with nature. They make friends with trees and stones. They can own dogs. They breathe fresh air. They fight with strong winds. They listen to the songs of birds.

This contact with nature is good for health. There are many diseases that are common in the city. but are not to be found in the country. For example, near-sightedness is almost unknown to country people.

Because of the absence of cars, one can walk more freely in the country than in the city. There are no rules of the road, nor traffic signs to obey.

People living in the country can easily get fresh vegetables, fresh fruit and fresh milk. And they get them at lower prices than in the city.

Country life is economical in other ways, too. There are practically no temptations(诱惑)to waste money.

Country people are mostly honest. They say what they mean, and make and keep promises with sincerity(诚意). They do not put on air. They do not pretend to have those ridiculous(荒谬的)manners which are necessary in what we call polite society.

1.What can’t country people often enjoy?

A. Musical concerts.       B. Fresh air. 

C. Song of birds.         D. Close contact with nature.

2.What is probably more expensive in country than in the city?

A.Vegetables.       B.Beer.      C.Milk.      D.Fruit.

3.What is NOT true of country life?

A.The traffic accident rate is very high in the country.

B.Living in the country saves one a lot of money.

C.Country people enjoy better health than the city people.

D.Country people are honest.

 

1.A 2.B 3.A 【解析】 试题分析:文章讲述了在乡村居住的好处,和城市相比乡村车辆少,污染少空气清新,蔬菜水果等新鲜便宜。此外农村的人们淳朴善良。 1.A细节理解题。从文章第一段They are in close contact with nature. They breathe fresh air. They listen to the songs of birds.可知在乡下可以呼吸新鲜空气,可以听到鸟叫,也可以接近大自然,而音乐会是不能在乡村欣赏到的,故选A。 2.B细节理解题。根据文章第四段People living in the country can easily get fresh vegetables, fresh fruit and fresh milk. And they get them at lower prices than in the city.可知新鲜蔬菜、水果、牛奶都是乡村可以便宜买到的东西,而没有提到啤酒,故选B。 3.A 推理判断题。根据第三段内容 Because of the absence of cars, one can walk more freely in the country than in the city.可知乡村地区车辆较少,A项错误。故选A. 考点:考查社会生活类短文阅读 【名师点睛】 在做阅读理解题过程中,应首先略读一下短文,了解一下短文的大致意思,然后把几个选项含义理解透,尤其注意意思相近,表达有交叉的选项之间的区别。然后再细读短文,把答案填入合适位置。答题时可以把含义相近的几个选项轮流填入同一处位置,反复阅读,反复体会,找出最佳选项,对于实在没有把握的小题可以最后完成。完成短文后,再认真通读一遍全文,看看上下语意是否通顺,是否符合逻辑关系。要看完全文,关键对方反复阅读,才能选对答案。第27小题推理判断题。根据第三段内容 Because of the absence of cars, one can walk more freely in the country than in the city.可知乡村地区车辆较少,A项错误。故选A. 另外,做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系。比如第25小题细节理解题。从文章第一段They are in close contact with nature. They breathe fresh air. They listen to the songs of birds.可知在乡下可以呼吸新鲜空气,可以听到鸟叫,也可以接近大自然,而音乐会是不能在乡村欣赏到的,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Doing homework not only can help children master the knowledge they have learned, but also can train their abilities of finishing the work alone, planning the time and doing the duties. But some children don’t like to complete the work. Why? There are some reasons.

Some children feel it is very difficult to do their homework, because they can’t understand their teacher clearly, and can’t follow their teacher’s teaching process. Maybe there is something wrong with their intelligence.

But some children’s intelligence is normal. They are even cleverer, but they don’t listen to the teacher carefully. It is hard for them to sit well and pay attention to anything. It needs to carry on the attention centralized(集中注意力)training to help the children.

Some children love their teacher and then they like the subject. Their interest depends on the teacher who teaches them. So every teacher should be helpful and kind. It can make children love you and the subject you teach. So they can do their homework happily.

1.Doing homework can help children          .

A.master the knowledge           B.train their abilities 

C.lean new lessons               D.Both A and B

2.Some children find the homework difficult. Which reason is NOT right?

A.They can’t understand their teacher clearly.  

B.They can’t follow their teacher’s teaching process.

C.The intelligence of all the students isn’t normal. 

D.They don’t listen to the teacher carefully.

3.What’s the Chinese meaning of the underlined word “intelligence” in paragraph 2?

A.作业     B.智商     C.思想       D.方式

 

查看答案

假如你是李华,进入高中后,你觉得学英语的方式和初中有很大不同,你给自己的初中英语老师写了一封信,讲述自己的英语学习情况。要包括以下内容:

1. 开始时,觉得英语比初中英语难得多,老师的教法也不一样,几乎丧失信心。

2. 每天多投入时间和精力,努力学习英语。向老师和同学请教更好的英语学习方法。

3. 现在英语取得了很大进步,对英语越来越感兴趣。

注意: 1. 不要逐句翻译, 可适当增加细节,以使行文连贯。

       2. 词数100左右;

Dear Mr. Li,

 

 

 

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

                                                                   Yours,

                                                                    Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

      2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

When I began my senior high school years, I had difficulty to learning English. I dared not speak English in public because my poor pronounce. I could not get high marks, but I always used bad grammar. Afraid of be laughed at, I never put up my hand answer questions in class. When my English teacher Miss Li learned about this, she encouraged me and lend me a hand, which helped improving my English. With his help, I became interest in English and finally got high marks. Miss Li, like a shining star, shines on my path to success.

 

 

查看答案

阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(一个单词)或括号内单词的正确形式。

A proverb says, “Time is money”. But in my opinion, time is even 1._____ precious than money. Why? 2._____ when money is spent, we can earn it back. However, when time is 3._______(go), it will never return.

4.______ is known to all that the time we can use is limited. Therefore we should make 5.___ use of our time to study hard so as to serve our country in6.____future.

But it is a pity that there are a lot of people 7.____ do not realize the value of time. They spend their precious time 8._____(play).

In a word, we should form the good habit of9._____(save) time. Do not put off what can be done today 10.___tomorrow.

 

查看答案

完形填空

Mr. Black was a wealthy businessman, but he was not with life. He did not sleep well and his food did not   with him. The situation lasted for some time. Final­ly, after a  of sleepless nights, he     to see his doctor. The doctor ad­vised a change of      "Go abroad," he said. "But I'm not good at foreign languages," said Mr. Black. "It doesn't matter," said the doctor. "It won't you to talk a little less. on a trip. Take plenty of exer­cise. Try to your weight. Avoid (避免) eating rich food. " Mr. Black went to Switzerland. He did not know French or Ger­man, and had to   himself through gestures. He attended a physical training course. The instructor(指导者) him bend his knees, swing his arms, stretch his neck and shake his    .He had to lie on the ground and      his right and left legs in  . After a time his muscles grew hard and firm. He almost aside his financial(金融的) worries and nearly forgot the importance of more money. He even began to  individual trees and individual birds.  He ate and slept well. he returned home.  But unfortunately his did not long. Soon he was a normal businessman again, worried about his property, his profits, his savings, his suc­cess in a competitive society, and things in .

1. A. good          B. interested      C healthy        D satisfied 

2. A. suit            B. taste       C. agree         D. fit

3. A. great deal       B. number      C. course        D. few

4. A. decided        B. refused      C. called        D. expected

5. A. surrounding     B. life           C. weather       D. situation

6. A. hurt           B. stop         C. help          D. prevent

7. A. Leave         B. Go          C. Join          D. Start

8. A. add           B. lose          C. miss          D. gain

9. A. say           B. tell          C. express        D. talk

10. A. got           B. asked      C. made          D. forced

11. A. back          B. legs      C. feet           D. head

12. A. rise           B. draw      C. pull           D. raise

13. A. time       B. length        C. turn           D. number

14. A. lay           B. put     C. pushed         D. stepped

15. A. making       B. spending     C. saving          D. collecting

16. A. see          B. notice      C. consider        D. search

17. A. Finally       B. Luckily       C. Quietly         D. Willingly

18. A. development  B. pleasure      C. improvement    D. freedom

19. A. seem        B. go on      C. continue        D. last

20. A. form        B. general        C. touch          D. sight

 

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.