满分5 > 高中英语试题 >

I still clearly remember that day. I was...

I still clearly remember that day. I was on the side of the road for about four hours with my big jeep. I put signs in the windows that said,Need a jack (千斤顶).

As I was about to give up, a truck stopped and a man got off. He looked at the situation, made a judgment and went back to take a jack. After about two hours, we finished the job with sweats. We were both dirty. His wife took a large bottle of water for us to wash our hands.

I tried to put $20 in the mans hand, but he wouldnt take it, so I went to give it to his wife quietly. I asked their little girl where they lived. She said they lived in Mexico. They were in Oregon now, so Mommy and Daddy could pick cherries for the next few weeks. After that, they were going to pick peaches and then go home.

After I said goodbye and started going back to my jeep, the girl ran to me and handed me a tamale(玉米粽子)for lunch. I thanked them again and walked back to my jeep. When I opened the tamale, what did I find inside? My $20! I ran to the truck and the guy rolled down his window. He started shaking his head, smiled and  said in EnglishToday you, tomorrow me. Then he drove away, with his daughter waving to me from the back.

This family, working on a seasonal basis where time is money, took a couple of hours to help a stranger while others passed by quietly.

Since then Ive helped many people like the Mexican family. I didnt accept their money. Every time I was able to help, I felt as if I was putting something in the bank.

1. From the passage we can know that _______.

A. the Mexican man couldnt speak English.

B. the authors jeep broke down on the road.

C. the Mexican family came to Oregon for a visit.

D. $20 was a small amount for the Mexican family.

2.Why did the author hand the money quietly to the mans wife?

A. Because the Mexican man had refused to accept it.

B. Because the Mexican mans wife neednt wash her hands.

C. Because the Mexican man was busy washing his hands.

D. Because the Mexican mans wife was in charge of money at their home.

3. The Mexican man helped the author because he thought that_______.

A. it was completely wrong for others to pass by quietly.

B. it was quite easy to help the author repair the jeep.

C. it was possible that everyone might get into trouble.

D. the author was a polite stranger and deserved the help.

4.What can we infer from the passage?

A. The Mexican family lived a richer life than the author.

B. What made the author cry was the tamale given by the girl.

C. The Mexican family did seasonal work in Oregon last year.

D. The author was inspired to help others by the Mexican family.

 

1.B 2.A 3.C 4.D 【解析】 试题分析:文章讲述了我的车子出现了问题,一个墨西哥家庭无私的帮助了我,在他们的影响下,我也开始无私的帮助了别人。 1.B细节理解题题。从I was on the side of the road for close to four hours with my big Jeep. I put signs in the windows that said, “NEED A JACK(千斤顶)”.可知作者的车子坏了,故选B 2.2】A细节理解题。根据文章第三段I tried to put $20 in the man’s hand, but he wouldn’t take it, so instead I went up and gave it to his wife as quietly as I could. 可知这个墨西哥男人不要作者的钱,所以作者想给那个女的,故选A。 3.3】C推理判断题。根据第四段with what looked like great concentration said in English: “Today you, tomorrow me.可知他认为今天是你遇见困难,明天我会遇见困难,大家都可能遇见困难,故C正确。 4.4】D推理判断题。根据文章最后两段内容可知我在这个墨西哥家庭的影响之下也经常帮助别人。故选D。 【名师点睛】 推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含有infer, suggest, imply, conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。 考点:日常生活类记叙文
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

It’s great to be part of a happy family. It is fun to be with people who like you. It is good to feel the       and the love of the ones who care for you. It is fantastic when you can      them when you have problems.

            , it is also true that things are not always easy. Young people want to     their own personality. Parents       think they know better. They find it        to accept that their son or daughter wants to think differently from how they used to think when they were       themselves. As a result, young people are often unhappy and believe their parents do not       them.

Many of my friends would love to be       of their parents as soon as possible. They would love to have their own place where they can live the life they imagine must be        .They think that not having a      who tells them to tidy up their rooms or get up at a certain time must be paradise(天堂)。

How would I        if I were asked whether I wanted to leave home? First of all, there is the financial(财务的) situation. Having your own flat costs a lot of        . Secondly, being completely      also means a lot of responsibility.       , I admit I like to be reminded of urgent (紧急的) things I have forgotten to do (      I would never admit that to my parents). And thirdly, if members of a family accept that everybody is an individual and needs a certain amount of       , life in a family can be great fun.

      , I would not like to be on my own too soon. I would say that I am      living with my family for now and I can       .

1. A. warmth  B. courage  C. beauty  D. need

2.A. look after    B. turn to   C. search for    D. think about

3.A. Besides  B. Instead  C. Therefore  D. However

4. A. change  B. forget  C. develop  D. avoid

5.A. often   B. still   C. hardly  D. never

6.A. interesting  B. unfair  C. important  D. difficult

7.A. young   B. old   C. weak   D. strong

8.A. like   B. accept  C. teach   D. understand

9.A. glad   B. proud  C. careful  D. independent

10.A. real   B. perfect  C. normal  D. busy

11. A. friend   B. parent  C. teacher  D. partner

12.A. feel   B. study   C. react   D. prove

13.A. time   B. money  C. effort   D. energy

14.A. on your own B. in silence  C. in trouble  D. on others’ side

15.A. As usual  B. In short  C. For example D. In all

16.A. if    B. although  C. unless  D. because

17.A. attention  B. help   C. freedom  D. respect

18.A. Surprisingly B. Unluckily  C. Strangely  D. Personally

19.A. happy   B. brave   C. sad   D. afraid

20.A. leave   B. stop   C. wait   D. Follow

 

查看答案

你校准备组织来自英国的交换生参观中国国家博物馆。假设你是学生会主席,请你根据以下要点用英语起草一口头通知稿。

   参观地点: 中国国家博物馆(National Museum of China),位于天安门广场东侧,占地面积大约7万平方米;

   参观时间: 星期六,12月10日上午8:00-11:00;7点半在校门口集合。

   注意事项: 带笔记本和笔,参观时保持安静。

   注意: 1. 词数100左右;

           2. 可适当增加细节,以使行文连贯。

           3. 开头和结尾已给出,不计入总词数。

 

Dear friends, may I have your attention, please?_______________________

_________________________________________________________________

That’s all. Thank you.

 

 

查看答案

文中共有10处错误,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从11处起)不计分。

I am Li Bing and studying in Guangming Middle School. I want to be the member of the Youth Volunteer Organization. I like all sport very much, especially basketball. I’m also interested in read and I am good at English. I thought friendship is very important to us, though I like making friends.

At school, I’m a member of the “one helps one” study project in that I help others and get help others. I was used to give books and money to the children in poor areas. I hope you can get the opportunity to serve others and develop my abilities. So I will do that I can to help others.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容 (1个单词) 或括号内单词的正确形式。

Paul Frederic Simon is a famous musician, singer and songwriter. He was born ___1.___October 13, 1941 in the USA.  It's been more than half a century since he wrote his famous song The Sound of silence with his partner Art Garfunkel. They also adapted the old English folk song Scarborough Fair,___ 2.__is still popular all over the world now.

    Recently Paul Simon released his latest album Stranger to Stranger and received excellent reviews. And Wristband, which is one of the __3._(song) from the album, is often played on college radio.

    ___4.__, Simon is ready to hang up his guitar and stop ___5.___(make) music. “Show business doesn’t hold any interest for me,” said the 74-year-old man.

Simon is planning __6._(begin) a month-long tour of Europe on October 17, shortly after his 75th birthday. After that, he’s going to travel for a year, perhaps with his wife. “It’s   7.  act of courage to let go,” said Simon. “I am going to see   8.   will happen if I let go. Then I’m going to see who I am.”

If he does quit music, Simon____9.___(bring) a great career to a close, which has spanned sixty years. He has won more than a dozen Grammys and produced a lot of ____10.__ (amaze) songs. Paul Fredric Simon has been named by Time Magazine one of the “100 People Who Shaped the World”.

 

查看答案

第二节 选词组填空 (用方框内所给短语的适当形式填空,每个短语限用一次,有两项为多余项) 

 

1.The visiting group ___________ famous football players will arrive tomorrow.       

2.The price of this type of car __________ but I doubt whether it will remain so.             

3.After several sleepless nights, Mr Johnson __________ a perfect solution to the financial problems of his company.

4.In recent years, many high-rise buildings _____________ in my hometown.         

5. There are many developments ___________ language teaching.

6.You are excellent, and I have many reasons to _____________ you.

7.Not only do I like this movie, but my mother likes it ___________.

8.Nowadays, a number of people move to the countryside to ____________ the pollution of the city.

9.He ______________ be there on time, but he was late.

10. If you ________________ the project, you can finish it ahead of time.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.