满分5 > 高中英语试题 >

阅读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选...

阅读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将相应选项的标号涂黑。

I have been paralyzed(瘫痪) from the neck downwards since I was born in 1971 and spent my life wheelchair-bound. However, ________ this I have been lucky enough to travel the world, develop a (an) ________ career and establish a supportive group of family and friends.

Growing up in a home full of love, ________ and faith, my parents and siblings (兄弟姐妹) helped me to live a ________ normal life. However, it was through ________ that I was able to ________ normal childhood activities, ________ I was able to feel the ________ by drawing young girls dancing and running, which my ________ kept me from participating in.

As a young girl I had an art exhibition in my hometown of Copenhagen ________ my artwork. The local paper ________ my exhibition and printed an article and photos of me with my paintings. Upon seeing this article, an international organization the Mouth and Foot Painting Artists (MFPA) ________ and offered me a scholarship,which helped develop my ________ abilities and ________ my career as a painter by providing me with ________ for art classes and materials. I have been with the MFPA for 14 years and I paint with my ________. Like all the artists I make my living through the ________ of reproductions of my paintings in the form of cards and calendars which are sold directly to the public. Through the MFPA, which has been helping 802 mouth and foot painters like me to create a ________ future since 1957, I am ________ surrounded by fellow mouth and foot painters, who have ________ and assisted me with my work.

1.A. in terms ofB. in spite of

C. in face ofD. in honor of

2.A. successfulB. regretfulC. painfulD. helpful

3.A. hopeB. determinationC. courageD. support

4.A. relativelyB. completelyC. extremelyD. especially

5.A. paintingB. dancingC. singingD. running

6.A. explainB. experienceC. createD. accept

7.A. thoughB. ifC. becauseD. so

8.A. strengthB. stressC. joyD. challenge

9.A. interestB. familyC. disabilityD. friends

10.A. sellingB. displayingC. tradingD. buying

11.A. consideredB. designedC. mentionedD. attended

12.A. got in touchB. came across

C. kept away fromD. made use of

13.A. athleticB. artisticC. scientificD. cultural

14.A. stopB. destroyC. findD. further

15.A. clothesB. wheelchairC. fundingD. walking stick

16.A. handB. footC. mouthD. arm

17.A. showB. saleC. displayD. storage

18.A. upsetB. lonelyC. discouragingD. positive

19.A. finallyB. constantlyC. hardlyD. only

20.A. inspiredB. persuadedC. refusedD. noticed

 

1.B 2.A 3.D 4.A 5.A 6.B 7.C 8.C 9.C 10.B 11.D 12.A 13.B 14.D 15.C 16.C 17.B 18.D 19.B 20.A 【解析】 试题分析:本文主要讲的是作者自颈部以下瘫痪,但是作者很乐观,并通过画画得到生活的乐趣,而作者也因为画画被提供了奖学金,并发展出自己的绘画事业。 1.A. in terms of在……方面;B. in spite of尽管;C. in face of面对;D. in honor of以……为傲。这里的意思是作者虽然瘫痪但是很幸运可以在世界各地旅游。所以这里是转折关系,故选B。 2.B. regretful后悔的; C. painful痛苦的;D. helpful有帮助的。这里指的是发展成功的事业。故选A。 3. 考查名词以及对语境的理解。A. hope希望;B. determination决心;C. courage 勇气;D. support支持;句意:我成长在一个充满爱,支持和信念的家庭。故选D。 4.y完全;C. extremely非常,极其;D. especially尤其。这里指的是他们帮助我过一种相对正常的生活。故选A。 5. 考查动词以及对语境的理解。A. painting绘画;B. dancing跳舞;C. singing唱歌;D. running跑步;这里指的是通过绘画。故选A。 6.B. experience经历;C. create 创造;D. accept接受。句意:我能够经历一个正常的童年活动。故选B。 7. 考查连词以及对语境的理解。A. though尽管;B. if如果;C. because因为;D. so所以。句意:因为我能够感觉到快乐通过画其他女孩跳舞,跑步。故选C。 8. 考查名词以及对语境的理解。A. strength增强;B. stress压力;C. joy快乐;D. challenge挑战。这里指的是感觉到快乐。故选C。 9.A. interest利益;B. family家庭;C. disability残疾;D. friends朋友。这里指的是残疾使我不能参与跳舞,跑步。故选C。 10.A. selling卖;B. displaying展示;C. trading贸易;D. buying买。这里指的是展示我的艺术品。故选B。 11.A. considered考虑;B. designed设计;C. mentioned提到;D. attended参加。这里指的是出席了我的展览。故选D。 12. 考查动词短语以及对语境的理解。A. got in touch接触;B. came across碰巧;C. kept away from远离;D. made use of利用。这里指的是接触到我,要提供我奖学金。故选A。 13. 考查形容词以及对语境的理解。A. athletic运动的;B. artistic艺术的;C. scientific科学的;D. cultural文化的。句意:发展我的艺术能力。故选B。 14. 考查动词以及对语境的理解。A. stop停止; B. destroy破坏;C. find找到;D. further更远。这里指的是使我的事业走的更远。故选D。 15. 考查名词以及对语境的理解。A. clothes衣服;B. wheelchair轮椅;C. funding资金;D. walking stick拐杖。这里指的是通过提供的资金,我的事业走的更远。故选C。 16. 考查名词以及对语境的理解。根据前面the Mouth and Foot Painting Artists提示以及作者自颈部以下瘫痪的事实可推知,作者应该是用嘴绘画。故选C。 17. 考查动词以及对语境的理解。A. show展示;B. sale出售;C. display展示;D. storage储存;句意:像其他艺术家一样,我靠出售我的画谋生。故选B。 18. 考查形容词比较级以及对语境的理解。A. upset心烦的;B. lonely孤独的;C. discouraging使人沮丧的;D. positive积极的。这里指的是创造了一个积极的未来。故选D。 19. 考查副词以及对语境的理解。A. finally最终;B. constantly不断;C. hardly 几乎不;D. only仅仅。句意:我周围充满了用嘴和用脚画画的画家。故选B。 20. 考查动词以及对语境的理解。A. inspired激励;B. persuaded劝说;C. refused拒绝;D. noticed注意。这里指的是这些人激励和协助我的工作。故选A。 考点:考查故事类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

During a research experiment a marine(海洋) biologist placed a shark into a large holding tank and then released several small fish into the tank. 1._______

The marine biologist then inserted a strong piece of clear fiberglass(玻璃纤维)into the tank, creating two separate parts. She then put the shark on one side of the fiberglass and a new set of small fish on the other.

Again, the shark quickly attacked. This time, however, the shark hit the fiberglass divider and bounced off. 2._______ Meanwhile, the small fish swam around unharmed in the second part. Eventually, about an hour into the experiment, the shark gave up.
This experiment was repeated several dozen times over the next few weeks. 3._____  Eventually the shark got tired of hitting the fiberglass divider and simply stopped attacking altogether.

The marine biologist then removed the fiberglass divider, but the shark didn’t attack. 4._____ So, they swam wherever they wished, free from harm.

Like the shark in the story, many of us, after experiencing setbacks and failures, emotionally give up and stop trying. 5.____ In other words, we continue to see a barrier in our heads, even when no ‘real’ barrier exists between where we are and where we want to go.

A. At the same time, the shark tried again and again.

B. We believe that because we were unsuccessful in the past, we will always be unsuccessful.

C. The shark was trained to believe a barrier existed between it and the small fish.

D. It kept repeating this behavior every few minutes fruitlessly.

E. We should keep on trying even if we meet obstacles.

F. Each time, the shark got less aggressive and made fewer attempts to attack the small fish.

G. As you would expect, the shark quickly swam around the tank, attacked and ate the smaller fish.

 

查看答案

Every day, millions of shoppers hit the stores in full force—both online and on foot—searching for the perfect gift. Aside from purchasing holiday gifts, most people regularly buy presents for other occasions throughout the year, including weddings, birthdays, anniversaries, graduations, and baby showers. This frequent experience of gift-giving can cause ambivalent feelings in gift-givers. Many enjoy the opportunity to buy presents because gift-giving offers a powerful means to build stronger bonds with one’s closest persons. At the same time, many fear the thought of buying gifts; they worry that their purchases will disappoint rather than delight the intended receivers.

What is surprising is that gift-givers have considerable experience acting as both gift-givers and gift-recipients, but nevertheless tend to overspend each time they set out to purchase a meaningful gift. In the present research, we propose a unique psychological explanation for this overspending problem — i.e., that gift-givers equate how much they spend with how much receivers will appreciate the gift (the more expensive the gift, the stronger a gift-recipient’s feelings of appreciation). Although a link between gift price and feelings of appreciation might seem intuitive (凭直觉得到的) to gift-givers, such an assumption may be unfounded. Indeed, we propose that gift-receivers will seldom tend to base their feelings of appreciation on the significance weight of a gift than givers assume.

Why do gift-givers assume that gift price is closely linked to gift-recipients’ feelings of appreciation? Perhaps givers believe that bigger (i.e., more expensive) gifts convey stronger signals of thoughtfulness and consideration. According to Camerer (1988) and others, gift-giving represents a symbolic ritual(礼节), by which gift-givers attempt to signal their positive attitudes toward the intended receiver and their willingness to invest resources in a future relationship. In this sense, gift-givers may be motivated to spend more money on a gift in order to send a “stronger signal” to their intended receiver. As for gift-receivers, they may not consider smaller and larger gifts as representing smaller and larger signals of thoughtfulness and consideration.

In practical terms, people spend hundreds of dollars each year on gifts, but somehow never learn to measure their gift expenses according to personal insight.

1.The underlined word ambivalent most nearly means ________.

A. unrealisticB. conflictedC. appreciativeD. supportive

2.The authors indicate that people value gift-giving because they feel it ________.

A. functions as a form of self-expression

B. is an inexpensive way to show appreciation

C. requires the gift-receivers to return

D. can serve to strengthen a relationship

3.The authors refer to work by Camerer and others in order to__________.

A. offer an explanationB. introduce an argument

C. question an intensionD. support a conclusion

 

查看答案

If you look outside, you probably will see some kind of insect. If your first instinct is to kill it, take a moment to think about all of the benefits insects provide to the environment.

Entomologists, scientists who study insects, estimate that there are more than 800,000 species of insects found throughout the world. Only a few hundred of these insects are considered harmful. Mosquitoes, for example, are considered harmful. They bite humans and other animals, and their bites can cause skin pain and spread disease. Desert locusts also are considered harmful because they destroy crops causing billions of dollars in damage each year.

However, the number of helpful insect species far outweighs the number of harmful species. Some insects make up a vital part of the food chain. Many different birds, reptiles, fish and even plants eat insects. There are also about 500 insects that people in various parts of the world eat. These insects are considered delicious food and prized for their high protein, mineral, and vitamin content. Other insects produce valuable commercial products such as silk, wax, and honey.

Of all the insects, perhaps the most important are those that travel from flower to flower and pollinate(授粉) the plants they visit. Agriculture around the world would be very different without the bees, butterflies, moths, flies and wasps that pollinate many crops. In fact, nearly one-third of the food you eat depends on plants that are pollinated by insects!

While it is true that some species of insects harm or annoy us, you should not automatically reach for the bug spray when you come across an insect. You may be destroying one of the hundreds of thousands of insects that provides many benefits to human beings.

1.According to the passage, the most important type of insects are ________.

A. insects that are eaten by birds, reptiles and fish

B. insects that travel around and pollinate plants

C. insects that harm mosquitoes and stop the spread of disease

D. insects that are eaten by people in many countries

2.According to the passage, insects are eaten in some parts of the world because ________.

A. they are nutritious

B. they are available to cook

C. they are easy to breed

D. they are free

3.According to the author, the sentence in the last paragraph “you should not automatically reach for the bug spray.” means ________.

A. you should not keep insects as pets

B. you should not breed insects for their benefit

C. you should not catch insects for pleasure

D. you should not kill insects without thinking

4.The main purpose of this passage is ________.

A. to explain why it is cruel to kill bugs

B. to convince people that insects are nutritious

C. to describe the beneficial contributions of insects

D. to make people aware of endangered insect species

 

查看答案

When the sand began kicking up and hitting our faces, I started to worry that maybe we had made a mistake.

That afternoon, my dad had stood on the deck (露台) of our home and laughed as our neighbors packed up their cars and headed inland. They left to spend the night in motels or at friends’ homes that were out of range of approaching summer storm.

Challenging the weather that threatened to damping our spirits, we lit a fire on the beach. Dad told jokes and we had a good time. When it was 6:30 p.m., all laughter disappeared. Our eyes were drawn to the sky. A tornado (龙卷风) was headed straight for us! In a flash, we were all on our feet. The wind started screaming and now we were running to the cottage. My mom stopped next to the front door. “Where can we go?” She shouted at my dad.

Most cottages on this part of Lake Michigan had been built without basements. Ours was no exception. The huge windows and the cottage itself wouldn’t offer safety from high wind.

“Follow me!” my dad yelled. We crawled (爬) beneath the deck, pressing ourselves against the foundation of the cottage. Between the deck supports, we watched the approaching storm in silent terror.

My dad shouted, “Hold on!” and something else I couldn’t hear over the screaming wind. I think he was praying. By the time it reached our cottage, it was nothing more than a strong wind. The rest of the storm lasted for an hour and then simply blew away.

“Next time, we’ll stay inland at Grandma’s. Okay?” my dad said.

1.What did the family do before the storm came?

A. The

B. They stayed on the beach.

C. They packed up the cars.

D. They visited their neighbors.

2.What was the family’s immediate action when they saw the tornado approach?

A. Running away at once.

B. Praying in silent terror.

C. Crawling on the ground.

D. Closing their eyes tightly.

3.Where did the family stay in the storm?

A. Inside the car.          B. In a basement.

C. Under a deck.            D. Behind a door.

4.What can be the best title for the text?

A. Life on the beach          B. Surviving a Storm

C. An Unusual Cottage         D. My Admirable Family

 

查看答案

Still seeking a destination for your weekend break? There are some places which are probably a mere wall away from your college.

King’s Art Centre

A day at the Centre could mean a visit to an exhibition of the work of one of the most interesting contemporary artists on show anywhere. This weekend sees the opening of an exhibition of four local artists.

You could attend a class teaching you how to ‘learn from the masters’ or get more creative with paint–free of charge.

The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee.

The Botanic Garden

The Garden has over 8,000 plant species; it holds the research and teaching collection of living plants for Cambridge University.

The multi-branched Torch Aloe here is impressive. The African plant produces red flowers above blue-green leaves, and is not one to miss.

Get to the display house to see Dionaea muscipula, a plant more commonly known as the Venus Flytrap that feeds on insects and other small animals.

The Garden is also a place for wildlife-enthusiasts. Look for grass snakes in the lake. A snake called ‘Hissing Sid’ is regularly seen lying in the heat of the warm sun.

Byron’s Pool

Many stories surround Lord Byron’s time as a student of Cambridge University. Arriving in 1805, he wrote a letter complaining that it was a place of “mess and drunkenness”. However, it seems as though Byron did manage to pass the time pleasantly enough. I’m not just talking about the pet bear he kept in his rooms. He spent a great deal of time walking in the village.

It is also said that on occasion Byron swam naked by moonlight in the lake, which is now known as Byron’s Pool. A couple of miles past Grantchester in the south Cambridgeshire countryside, the pool is surrounded by the fields. The cries of invisible birds make the trip a lovely experience and on the way home you can drop into the village for afternoon tea. If you don’t trust me, then perhaps you’ll take it from Virginia Woolf, a famous writer,—over a century after Byron, she reportedly took a trip to swim in the same pool.

1.The main idea of the passage is ________.

A. interesting stories of Lord Byron

B. an approach to becoming creative in art

C. the colorful life in the countryside

D. some places for weekend break

2.If you are a wildlife enthusiast, you’d better go to ________.

A. Byron’s PoolB. the Botanic Garden

C. King’s Art CentreD. Cambridgeshire

3.According to the passage, the following statements are wrong except ________.

A. there is a small charge for attending the masters’ class

B. Byron liked swimming naked in the lake

C. Byron seemed to like keeping pet bears

D. Hissing Sid and Flytrap are impressive animals

4.The author’s purpose in mentioning Virginia Woolf is to show ________.

A. she was a famous writer

B. she was keen on swimming

C. she was Byron’s admirer

D. Byron’s Pool is a pleasant place

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.