满分5 > 高中英语试题 >

According to researchers, money can buy ...

According to researchers, money can buy happiness, but only if you spend it on someone else. Spending as little as $5 a day on someone else could significantly bring you happiness, the team at the University of British Columbia and Harvard Business School found.

Their experiments on more than 630 Americans showed they were measurably (适度地) happier when they spent money on others--even if they thought spending the money on themselves would make them happier.

“We wanted to test our theory that how people spend their money is at least as important as how much money they earn,” said Elizabeth Dunn, a psychologist at the University of British Columbia.

They asked their 600 volunteers first to rate their general happiness, report their annual income and detail their monthly spending including bills, gifts for themselves, gifts for others and donations to charity.

“Regardless of how much income each person made, those who spent money on others reported greater happiness, while those who spent more on themselves did not,” Dunn said in a statement.

Dunn’s team also surveyed 16 employees at a company in Boston before and after they received an annual profit-sharing bonus of between $3,000 and $8,000.

“Employees who devoted more of their bonus to pro-social (有益社会的) spending experienced greater happiness after receiving the bonus, and the manner in which they spent that bonus was a more important predictor of their happiness than the size of the bonus itself,” they wrote in their report, published in the journal Science.

They gave their volunteers $5 or $20 and half got clear instructions on how to spend it. Those who spent the money on someone or something else reported feeling happier about it.

“These findings suggest that very minor alterations in spending allocations (分配) --as little as $5--may be enough to produce real gains in happiness on a given day,” Dunn said.

1.According to the passage, ________.

A. the more money you spend on others, the happier you are

B. spending money on others can bring you happiness

C. Elizabeth Dunn is a psychologist from Harvest Business School

D. six hundred volunteers took part in the experiment

2.The 16 employees mentioned in the passage _________.

A. were given clear instructions on how to spend the bonus

B. had more happiness than the size of the bonus itself

C. experienced greater happiness after receiving their bonus

D. felt happier after they contributed much of the bonus to charities

3.Dunn’s statement suggested that ________.

A. those who spent money on others felt happier no matter how much they earned

B. those who spent more money on themselves felt happier

C. people thought spending money could make themselves happier

D. the money spent was as important as the money earned

4.The best title of this passage is ________.

A. Experiment on Money Spending

B. Devoting Your Money to Charities

C. Spending Money on Others Makes One Happier

D. Bonus and Pro-social Spending

 

1.B 2.D 3.A 4.C 【解析】 试题分析: 文章主要讲钱花在别人身上会使人幸福感更强。 1.B 细节理解题。根据根据第一段According to researchers, money can buy happiness, but only if you spend it on someone else可知,金钱花在别人身上可以给人带来幸福,所以选B。 2.D细节理解题。根据根据倒数第三段Employees who devoted more of their bonus to pro-social spending experienced greater happiness after receiving the bonus可知,这16个职员中那些花在公益事业上越多钱的人感觉更幸福,所以选D。 3.A 细节理解题。 根据根据倒数第三段heir happiness than the size of the bonus itself可知那些愿意为别人花钱的人不论奖金多少,都会更高兴。所以选A。 4. 考点:考查社会生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

I really love my job because I enjoy working with small children and like the challenges and awards from the job. I also think my work is important. There was a time when I thought I would never have that sort of career(职业).

I wasn’t an excellent student because I didn’t do much schoolwork. In my final term I started thinking what I might do and found I didn’t have much to offer. I just accepted that I wasn’t the type to have a career.

I then found myself a job, looking after two little girls. It wasn’t too bad at first. But the problems began when I agreed to live in, so that I would be there if my boss had to go out for business in the evening. We agreed that if I had to work extra hours one week, she’d give me time off the next. But unfortunately, it didn’t often work out. I was getting extremely tired and fed up, because I had too many late nights and early mornings with the children.

One Sunday, I was in the park with the children, and met Megan who used to go to school with me. I told her about my situation. She suggested that I should do a course and get a qualification(资格证书) if I wanted to work with children. I didn’t think I would be accepted because I didn’t take many exams in school. She persuaded me to phone the local college and they were really helpful. My experience counted for a lot and I got on a part-time course. I had to leave my job with the family, and got work helping out at a kindergarten.

Now I’ve got a full-time job there. I shall always be thankful to Megan. I wish I had known earlier that you could have a career, even if you aren’t top of the class at school.

1.What is the author’s present job?

A. Working part-time in a college.

B. Taking care of children for a family.

C. Helping children with their schoolwork. 

D. Looking after children at a kindergarten.

2.When staying with the two girls’ family, the author ___________.

A. was paid for extra work

B. often worked long hours

C. got much help from her boss

D. took a day off every other week

3.Why did the author leave her first job?

A. She found a full-time job.

B. She was fed up with children.

C. She decided to attend a part-time course.

D. She needed a rest after working extra hours.

4.What has the author learned from her own experiences?

A. Less successful students can still have a career.

B. Qualifications are necessary for a career.

C. Hard work makes an excellent student.

D. One must choose the job she likes.

 

查看答案

Winners Club

You choose to be a winner!

The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers. It has been made to help you better manage your money. The Winners Club is a transaction account(交易账户)where you receive a key-card so you can get to your money 24/7—that’s 24 hours a day, 7 days a week!

It’s a club with impressive features for teenagers.

No account keeping fees!

You’re no millionaire so we don’t expect you to pay large fees. In fact, there are no account keeping or transaction fees!

Excellent interest rates!

You want your money to grow. The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking them out in a month.

Convenient

Teenagers are busy—we get that. You may never need to come to a bank at all. With the Winners Club. you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the Internet, you can have money directly deposited into your Winners Club account. This could be your pocket money or your pay from your part-time job!

Mega magazine included

Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money. There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club members.

The Winners Club is a great choice for teenagers. And it is so easy to join. Simply fill in an

application form. You will have to get permission from your parent or guardian(so we can organize that cool key-card) but it is easy. We can’t wait to hear from you. It’s the best way to choose to be a winner!

1.The Winners Club is a bank account intended for ________.

A. parents            B. teenagers        C. winners         D. adults

2.Which of the following is TRUE about the Winners Club?

A. Special gifts are ready for parents.   

B. The bank opens only on work days.

C. Services are convenient for its members.

D. Fees are necessary for the account keeping.

3.If you want to be a member of the Club, you must ________.

A. be an Internet user 

B. be permitted by your parent

C. have a big sum of money

D. be in your twenties

 

查看答案

今年暑期,你参加了在美国为期十天的英语夏令营活动。现在请你根据下列提示,写一篇短文介绍这次难忘的经历。

营员

60多名来自世界各地的高中生

活动内容

参观了许多名胜古迹以及一些著名的大学,购物,临走前举办了一场英语晚会

收获

结识了很多新朋友,更多地了解了美国文化,提高了英语的听、说能力

注意:1. 短文需涵盖表格中所述要点,可以进行适当的拓展;

2. 词数:120词左右。

参考词汇:English summer camp(英语夏令营)

This summer vacation I went to America to take part in ... ___________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

请修改下面的短文,文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号()。并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改 10处,多者(从第11处起)不记分。

It is real a good chance to have all of you here. We have spent several precious weekend in learning in the English Club. Because we have been members for a short period of time, we have made a great progress. That is because we are all very much active and the activities are not only enjoyable and also helpful. Besides, the foreign teachers here work hard and try his best to make the activities lively and interesting. I was very pleased to say that all of us greatly improved our spoken English so far. I am looking forward to see all of you again in the near future.

 

查看答案

阅读下列材料,在空白处填入适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。

My name is Billy Smith. I’m 50 years old this year. I was about 440 pounds two years ago. __1.__ (fortunate), I managed to lose weight.

I began to gain weight when my mum developed Parkinsons disease in 1994. I soon became her caregiver, and continued to provide her ___2.__ care for over 10 years. But when the pressure of taking care of my mother and __3.__ (keep) my job got too much for me, I began to skip meals and feed on fast food. I gained weight quickly.

My huge weight gain caused me to develop high blood pressure. I also had _4._____ (difficult) in breathing at times. In 2014 I went to see my doctor, ___5.___ told me that I would die within two years if I didnt lose weight. This wasnt what I expected. I wanted to see my young son grow up, and I knew it was time __6. (make) a change.

I started to eat healthy food and work out in the gym. Finally, I __7.____ (succeed) in losing weight. Now I weigh just 260 pounds. I had never been to my sons Parents Meeting ___8.____ I was so ashamed and ___9._____ (scare) that my weight would lead to him being laughed at. Now, ___10.___ (look) normal, I can do the things I have never been able to do, but should have done as his father.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.