满分5 > 高中英语试题 >

Henry had been a journalist for many yea...

Henry had been a journalist for many years. He had worked on many international newspapers and magazines and traveled all over the world.

Henry had witnessed wars and natural disasters such as floods, earthquakes and erupting volcanos(火山爆发). He had reported on serious accidents such as major fires and airline crashes. He had seen every kind of terrible crime and strange event there was. He had met and written about some of the most unusual people in the world. In fact, there wasn't much that Henry had not seen or done.

Now he was retired from journalism. He owned a very expensive restaurant and spent his days talking to his wealthy and important customers. He liked to say that nothing surprised him.

One day he was sitting at the bar in his restaurant when a big gorilla walked in and asked for a table. Henry showed no surprise. He took the gorilla to a table and handed him a menu. He treated him politely and pretended there was nothing at all strange about having a gorilla in his restaurant.

The gorilla looked through the menu and ordered a salad. Henry served the gorilla his salad personally, knowing that his waiters and waitresses would be too frightened. At last the gorilla finished his salad and asked for the bill. Henry wrote out the bill and handed it to the big animal. The gorilla studied it, shook his head sadly, then gave Henry fifty dollars.

"Thank you", Henry said, and then to make conversation he added, "We don't get many gorillas in this restaurant."

"At fifty dollars for a salad," the gorilla said, "I'm not surprised."

1.What does the underlined word "witness" mean?

A. to see or notice something by being present when it happens

B. to be a sign of

C. to tell and prove what happened in court

D. to feel unhappy with

2.According to the story, Henry had ________.

A. had the most exciting experiences

B. told the tallest stories

C. made history

D. caused accidents

3.One day when a gorilla came into the restaurant, Henry was ________.

A. very surprised by the gorilla

B. not disturbed by the gorilla

C. very interested in the gorilla

D. scared of the gorilla

4.From the sentence "Henry served the gorilla his salad personally, knowing that his waiters and waitresses would be too frightened" you learn that: ________.

A. His staff were not brave people

B. Henry didn't normally serve customers

C. The gorilla had eaten there before

D. The gorilla was careful with his money

5.The gorilla was ________.

A. angry with the salad

B. still hungry after his salad

C. not surprised by the cost of the food

D. surprised by the prices

 

1.A 2.A 3.B 4.B 5.D 【解析】 试题分析: Henry是一个记者,他为许多国际报纸和杂志工作,并在全世界旅行;他目睹了很多,如火山爆发,洪水,地震等。他退休后开了一家餐馆,而有一天一只大猩猩来到餐馆点餐,他很坦然的给大猩猩服务。 1.1】A 词义猜测题。根据文中Henry had witnessed wars and natural disasters such as floods, earthquakes and erupting volcanos(火山爆发). He had reported on serious accidents such as major fires and airline crashes. He had seen every kind of terrible crime and strange event there was.可知,他应该是目睹,或者亲眼看到了很多自然灾害,所以witness是“目睹”的意思。故选A。 2.2】A 细节理解题。根据第一、第二段的内容及第二段最后In fact, there wasn’t much that Henry had not seen or done.说明,他的经历是令人兴奋的。故选A。 3.3】B 细节理解题。根据第四段第二句Henry showed no surprise.可知,Henry没有被大猩猩打扰。故选B。 4.4】B 推理判断题。从personally这个单词我们可以推测他一般是不会亲自去给顾客服务的。故选B。 5.5】D 推理判断题。根据倒数第三段中The gorilla studied it, shook his head sadly, then gave Henry fifty dollars.可知,大猩猩很惊讶这个价格,故选D。 考点:考查故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Jack Ma is the founder and CEO of Alibaba Group. He was one of the 100 global "future leaders" of the 2001 World Economic Forum and the "commercial leader" of 2001 elected by US Commercial Association of Asia.

Born in the city of Hangzhou, Zhejiang Province, Ma graduated from Hangzhou Teachers Institute in 1988 (he failed the entrance exam twice) and became a lecturer in English and International Trade.

In 1985, a one-month visit to see an Australian pen pal he had met in Hangzhou changed his life. "Everything I'd learned in China was that China was the richest country in the world," he said. "When I arrived in Australia, I realized it's totally different. I started to think you have to use your own mind to judge, to think." After his return, Ma became the chairman of the Students' Union of the whole city.

Jack Ma founded Alibaba.com in 1999, a China based business to business marketplace site. In 2003, Alibaba launched Taobao.com, a consumer to consumer auction (消费者拍卖) website similar to eBay.

Ma said that he got most of his ideas while taking very long, hot showers. He likes to spend time walking his four dogs and playing chess and poker. He said, "I've learned a lot of business philosophy by playing poker."

Looking ahead, Ma said that he dreamed of using his group's resources to improve the lives of all Chinese people, especially the 900 million farmers. "There must be some way of using our experience, our know-how, and make their life easier," he said.

1.We can know from this passage that Jack Ma is ________.

A. the number one of the 2001 global future leaders

B. a great success and very influential in economy

C. the chairman of the Students' Union of Hangzhou Teachers Institute

D. the founder and CEO of eBay

2.It was ________ that changed his mind greatly.

A. his pen pal

B. his experience in China

C. his failure in the entrance exam

D. his experience in Australia

3.We can infer from the third paragraph that ________.

A. Ma loves China very much

B. Ma knew about Australia well before his visit

C. Ma didn’t know the differences between China and Australia before the visit

D. Ma used to judge things with his own mind

4.The underlined word launched in paragraph 4 probably means ________.

A. startedB. boughtC. soldD. landed

5.From the last paragraph, we can know that ________.

A. Jack Ma will do what he can to make the farmers life easier

B. Jack Ma will devote a lot of money to help the Chinese farmers

C. they will teach the farmers how to use their resources

D. Alibaba groups resources will be given away to the farmers

 

查看答案

请根据以下中文提示写一篇题为“The world in the future”的短文,字数100词左右。

未来世界

1. 我相信未来是一个舒适、发达,让人满意的世界。气候温和,环境优美,污染问题彻底得到解决。

2. 居住地:陆地,漂浮城市,海洋等。

3. 交通方式:环保汽车,太空飞船,甚至利用时光机穿越过去或未来。

4. 只要努力,一切都可能实现。

注意:

短文应包括所提示的内容适当发挥;

要求书写清楚,句子通顺语法正确

The world in the future

I believe that _______________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

以下10个句子,每个句中只有一处错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

    增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在符号下面写上该加的词。

删除:把多余的词用斜线()划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

1.The power station being built a few years ago has greatly benefited the local people.

2.He seemed to be lacking for confidence.

3.Every time when I catch a cold, I have pains in my back.

4.After exposed to the sunlight for so long a time, the cloth won’t last well for a shirt.

5.I’ve arranged a nurse to look after your mother.

6.Only when he reached school he realize that he had left his key at home.

7.Mary, knowing for her healthy lifestyle, was pictured on the front cover of Life Style magazine.

8.She likes everything to be in the place before she starts work.

9.What you said doesn't apply for me.

10.Cindy shut the door heavily and burst into tears. No one in the office knew that she was so angry.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式。

I had a wonderful school time, thanks to my Chinese teacher, who inspired me to do great things.

From the moment I could say my first word, I ___1.____(attract) by words and books. It was my Chinese teacher who grew my love of reading and influenced me a lot. Under her _____2.____(encourage), I would spend hours ____3.____(bury) myself in novels, even if my friends just laughed at me. She encouraged reading: not just in class, ____4._____ on our own as well. The main reason why I like her so much is ___5.____ she is the one of the kindest teachers I have ever met. Whatever story you had that you wanted to share, she would always listen ___6.__(careful) and treat you like a friend rather than a student. It was obvious that she cared about our dreams and futures. Her personality just shows sunshine and warmth. A teacher who cares that much deserves a special place in ___7.__ heart of her students.

Therefore, to sum it up, my Chinese teacher is possibly one of the most inspiring ___8.__(educator) I’ve ever had. Her considerate ways and heartfelt pride toward her students make me ___9.___(feel) warm. A good teacher is the one who explains, a better teacher demonstrates, but only the ___10.___(good) can truly inspire.

 

查看答案

第二节 完成句子

1.他的态度表明,医生提出的建议是没有意义的。

His attitude suggested that the proposal __________ _____________ by the doctor made ___________ ___________.

2.双方的商讨已经破裂,哪一方应负责还不清楚。

Discussions between the two sides have ___________ ___________. It is not clear which side is __________ ____________

3.正如上面所提到的,只有目光短浅的人才看不到教育的重要性。

_______ is mentioned above, only a short-sighted man will __________ ____________ _____________ the importance of education.

4.在我的一生中从来没有见过这样美的地方。

____________ in my life ___________ ____________ _____________such a wonderful place.

5.毫无疑问,懂得一些急救知识很有必要,因为危险无处不在。

____________ ___________ ___________ ___________ that it is necessary to know some knowledge of first aid as dangers lie everywhere.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.