满分5 > 高中英语试题 >

How cool can libraries be in an era(时代) ...

How cool can libraries be in an era(时代) of iPods and Kindles? More than you think. Only if you know where to go.

Central Library: Seattle, Washington, United States

The Central Library in Seattle is modern and fashionable and has tourists from around the world paying visits and taking tours. It was designed by Dutch architect Rem Koolhaas and American designer Joshua Prince-Ramus. Tours began in 2006, two years after its opening. The library holds various art exhibitions, book signings and other events, while visitors can stop by the Chocolati cat for a coffee and scan through the gift shop anytime.

Trinity College Library: Dublin, Ireland

The Trinity College Library in Dublin is the oldest library in Ireland, founded in 1592 by Queen Elizabeth I. It is the largest single library in the world, also known as the Long Room, which contains more than 200,000 of the library’s oldest books. The Long Room houses one of the oldest harps(竖琴) in Ireland. Dating to the 15th century, the old harp is the model for the symbol of Ireland.

Geisel Library, University of California: San Diego, United States

At first glance, it looks like a spaceship. Architect William Pereira, who helped design actual space launch facilities at Cape Canaveral in Houston, Texas, designed the library in 1970. It has been featured in sci-fi films, short stories and novels. The library hosts “Dinner in the Library” which invites readers for cocktails, and also a special speech from distinguished authors.

TU Delft Library: The Netherlands

The library at the Delft University of Technology was constructed in 1997 and has more than 862,000 books, 16,000 magazine subscriptions and its own museum. The building itself exists beneath the ground, so you can’t really see the actual library. What makes it interesting is the roof, which is a grassy hill. The roof covers 5,500 square meters. And it has become one of the most striking and greenest structures in the area.

1.Which of the four libraries has the longest history?

A. Central Library                    B. Trinity College Library

C. Geisel Library                     D. TU Delft Library

2.What makes Geisel Library different from the others is that ________.

A. famous writers often deliver speeches there

B. it has a roof of a grassy hill

C. Queen Elizabeth I founded the library

D. it is the largest single library in the world

3.In Central Library, you can ________.

A. buy souvenirsB. drink cocktails

C. enjoy sci-fi filmsD. see the old harp

 

1.B 2.A 3.A 【解析】 试题分析:在iPods和电子阅读器Kindles盛行的今天,图书馆仍然有着它独特的吸引力。在本文中作者介绍了四个图书馆,这些图书馆各有各的特点,比如Trinity College Library是伊丽莎白女王在1592年建立的,而且人们还可以在图书馆内购买到纪念品和品尝咖啡。 1. 细节理解题。根据文章第三段The Trinity College Library in Dublin is the oldest library in Ireland, founded in 1592以及其他图书馆的建立时间可以判断,The Trinity College Library是四个图书馆中历史最为悠久的,答案选B。 2. 细节理解题。比较四个图书馆的特点以及and also a special speech from distinguished authors.可知,Geisel Library与别的图书馆最大的不同是一些著名人士会在这里做演说,故答案选A。 3. 细节理解题。根据第二段对Central Library图书馆的介绍:while visitors can stop by the Chocolate cart for a coffee and scan through the gift shop anytime,可知,图书馆内有礼品店,人们可以购买纪念品,故A选项正确。 【名师点睛】 细节题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,正确答案的根据一定可以在原文中找到,即原文的改写往往成为正确选项。通常细节题的正确选项有以下特征: 1.对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些词换成意义相近的词,成为正确选项。 2.词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的语态,给考生制造障碍。 3.语言简化。把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。4.ege Library是四个图书馆中历史最为悠久的,答案选B。 考点:考查广告类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A heartbroken dog whose owner died two months ago is missing her so much that he attends services every day at the Italian church where her funeral was held, patiently waiting for her to return.

Tommy, a seven-year-old dog, belonged to Maria Lochi, 57, and had been her faithful partner after she adopted him when she found him in fields close to her home. Mrs. Lochi adopted several dogs she found but friends said she developed a close friendship with Tommy and would walk to church with him every day, where he would be allowed to sit patiently by her feet.

Father Panna said, “He’s there every time I celebrate Mass and is very well behaved. He doesn’t make a sound, and I’ve not heard one bark from him in all the time he has been in. He used to come with Maria and he was obviously devoted to her. I let him stay inside as he was always so well behaved and none of the other people ever complained to me. He’s still coming to Mass even after Maria’s funeral, he just sat there quietly. I didn’t have the heart to throw him out. I’ve just recently lost my own dog so I leave him there until Mass finishes and then I let him out.”

Tommy’s been adopted by everyone in the village now and he is everybody’s friend. Everyone looks out for him and leaves food for him, although it would be nice to find a proper home for him.

The story of Tommy is similar to the 2009 Hollywood film Hachi which told of how a faithful Akita dog waits patiently for his master after he also dies. It was based on the true story of a Japanese Akita called Hachi, whose owner died in 1925 but for the next nine years he waited patiently at the railway station for his owner from where they regularly caught a train.

1.The dog Tommy still goes to the church every day to ________.

A. attend his owner’s funeral

B. wait for Lochi to come back

C. stay together with Lochi

D. celebrate Mass with Father Panna

2.According to the passage, Maris Lochi ________.

A. is an old woman who likes dogs

B. is Father Panna’s wife

C. is the owner of the Italian church

D. is devoted to the Father Panna

3.What does the writer want to tell us by quoting what Father Panna said?

A. Why the dog can stay in the church every day.

B. How the dog came to Mass with Maria.

C. What Father Panna usually does in the church.

D. Where Father Panna allows the dog to stay.

4.What is the best title for the passage?

A. A dog fond of MassB. A faithful dog like Hachi

C. A Hollywood film HachiD. Maria Lochi’s story

 

查看答案

假如你是李华,你的美国朋友Jamie发邮件告诉你他对中国传统文学非常感兴趣,但是在阅读时遇到了很多困难,比如很多汉字不认识,读不懂文章的意思等等,希望得到你的帮助。请用英文给Jamie回邮件。

内容要点如下:

1.表示理解并给予安慰;

2.提出建议。

注意:1.词数100左右

2.提示词:汉字character

Dear Jamie,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Best wishes!

Yours,

Li Hua

 

查看答案

文中共有10 处语言错误,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符

号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,

并在该词下面写出修改后的词。

注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;2、只允许修改10 处,多者(从第11 处起)不计分。

Last weekend our school hold a sports meeting. Realizing it was our last school sports meeting, we decided to make it a unforgettable experience. We first attended the opening ceremony, for whom our class had made a lot of preparations. Much for our excitement, our performance was a success. My classmates took part in various event, such as running, high jump and long jump. Due to the hard training the athletes have done before, their performance was very impressively.

My classmates applauded and cheered for the athletes, some raising their cameras to capture the excited moments. The result was announced. Our class won the second place and our efforts were paid off! Cup in hand, we took a picture together proudly. This sports meeting will be a precious memory for all of them as time goes by.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。

“Equal pay for equal work” is a phrase by the American women who feel they are __1.___(fair) treated by society. They think it is not right for women to be paid less than men for the ___2.____amount of work. Some people say men have more duties than women. A married man has to earn money to support his family and make important ___3.__ (decide), so it is right for them to be paid more. Some are even against married women ___4.__(work) at all. When wives go out to work, they say, the home and children are given no attention ___5.____. If women are encouraged by equal pay to take up jobs, they will _6.____(able) to do the things that they are best at doing: making a nice home and bringing __7.____ children. Women who disagree say that they want to escape from the _8.____(limit) place which society wishes them to fill and have __9.__ freedom to choose between a job and home life, ___10.__ a mixture of the two. In fact women have the right not only to equal pay but also to equal chances.

 

查看答案

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(ABCD)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

That holiday morning I didn't have to attend school. Usually,on holidays,Mother ______ me to sleep in.And I would certainly take full advantage of it.On this particular morning,______, I felt like getting up early. I stood by my window overlooking the _______ having nothing better to do.But as it turned out,I was soon to learn about something ______ in life.

As I watched several people go by, get into their cars and go off, I _______ an old man on a bicycle with a bucket on its _______ and a basket of rags and bottles on its back-carriage. He _____from one car to another, washing and cleaning them.From the water on the ground,it seemed that he had already _______ washing and cleaning about a dozen or more cars. He must have begun to work quite early in the morning. Several thoughts _______ my mind as I watched him work.He wasn’t well-dressed. He had on a pair of shorts and a(n) ________ T-shirt. The bicycle he rode was not by any means the kind modern ______ would want to be seen riding on.But he seemed _______with life. There he was, working hard at his small business, ____ at passers-by and stopping to chat now and then _____elderly men and women on their

way to the market nearby.There was a noticeable touch of _____ in the way he seemed to be doing things_____the windscreen(挡风玻璃), then standing back to admire it;scrubbing(擦净) the wheels and ______, standing back to see what they look like after the scrub.

It was a _____to learn, I felt.At no age need one have to beg for a _______if one has good health and is willing to work hard.For a while I felt ______of myself.Young as I am just sixteen,and there was this old man who must have been usefully engaged perhaps before the sun appeared above the horizon.

1.A.allowsB.forcesC.causesD.forbids

2.A.otherwiseB.howeverC.thereforeD.besides

3.A.bus stopB.parking lotC.schoolD.market

4.A.usefulB.surprisingC.awfulD.interesting

5.A.calledB.recognizedC.noticedD.assisted

6.A.handleB.backC.wheelD.seat

7.A.searchedB.1eftC.wanderedD.moved

8.A.stoppedB.finishedC.intendedD.started

9.A.disturbedB.slippedC.crowdedD.inspired

10.A.simpleB.shinyC.attractiveD.expensive

11.A.repairmenB.cyclistsC.driversD.businessmen

12.A.contentB.busyC.carefulD.bored

13.A.1aughingB.1ookingC.wavingD.pointing

14.A.aboutB.forC.1ikeD.with

15.A.worryB.prideC.sympathyD.respect

16.A.fixingB.cleaningC.replacingD.covering

17.A.stillB.againC.yetD.soon

18.A.1essonB.subjectC.skillD.fact

19.A.businessB.successC.1ivingD.right

20.A.ashamedB.doubtfulC.fearfulD.tired

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.