满分5 > 高中英语试题 >

The 4-year-old boy was mentally disabled...

The 4-year-old boy was mentally disabled, unable to speak in complete sentences and unable to play with other children because of his violent fits(发作) of hitting and biting.

The decision facing one Brooklyn jury(陪审团)was how much a landlord should pay in damages to the boy — named “G.M.M.” in court documents — after an investigation showed he had been living in an apartment illegally coated with lead paint.

Attorneys(律师) representing G.M.M. said $3.4 million was the right number, arguing that the boy would have had a bright career ahead of him; both of his parents had graduated from college and his mother received a master’s degree. But the landlord’s defense put the figure at less than half that $1.5 million. Attorney Roger Archibald noted that because the boy was Hispanic, G.M.M. was unlikely to attain the advanced education that would provide to such a large income.

The 4-year-old’s case is a rare public look at one corner of the American legal system that explicitly uses race and gender to determine how much victims or their families should receive in compensation(赔偿) when they are seriously injured or killed.

As a result, white and male victims often receive larger awards than people of color and women in similar cases. These differences largely derive from projections of how much more money individuals would have earned over their lifetimes had they not been injured projections that take into account average earnings and employment levels by race and gender.

1.What is the passage mainly about?

A. Description of the boy’s damage.

B. Situation of the boy’s family.

C. Compensation for the boy’s damage.

D. Advantages of American legal system.

2.What can we conclude from the passage?

A. The boy’s illness resulted from the lead paint of the apartment.

B. The compensation mainly depends on the costs for treatment.

C. The boy would earn a lot of money without the injury.

D. The jury is in favor of the G.M.M attorneys in the boy’s case.

3.What factors seem to affect the jury’s decision?

A. Gender and education.

B. Race and gender.

C. Race and education.

D. Social status and education.

4.What does the author feel about the boy’s case?

A. Angry.B. Satisfied.C. Unjust.D. Optimistic.

 

1.C 2.A 3.B 4.C 【解析】 试题分析:本文讲述的是关于一个拉丁裔小男孩受到公寓铅漆的毒害而导致智障的赔偿所引起的争议。 1. 主旨大意题。根据倒数第二段The 4-year-old’s case is a rare public look at one corner of the American legal system that explicitly uses race and gender to determine how much victims or their families should receive in compensation(赔偿) when they are seriously injured or killed.可知,本文讲述的是关于一个拉丁裔小男孩受到公寓铅漆的毒害而导致智障的赔偿所引起的争议。故选C。 2. 细节理解题。根据第二段后半句after an investigation showed he had been living in an apartment illegally coated with lead paint.可知,这男孩的病是由于公寓的铅漆造成的。故选A。 3. 推理判断题。根据第四段The 4-year-old’s case is a rare public look at one corner of the American legal system that explicitly uses race and gender to determine how much victims or their families should receive in compensation(赔偿) when they are seriously injured or killed.可知,Race and gender影响陪审团的决定。故选B。 4. 推理判断题。根据第四段The 4-year-old’s case is a rare public look at one corner of the American legal system that explicitly uses race and gender to determine how much victims or their families should receive in compensation(赔偿) when they are seriously injured or killed. 和第五段第一句As a result, white and male victims often receive larger awards than people of color and women in similar cases.可知,作者认为通过种族和性别来决定赔偿是不公平的,故选C。 【名师点睛】 抓住文章主线和关键词语,归纳文章中心。要注意不是所有的段落都有主题句,有时主题句暗含在句中。阅读这样的文章,就需要自己根据文章的细节来分析,概括出段落的主题,从而推导出文章的主旨。分析的方法是:先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容,这些内容在逻辑上有什么联系,然后加以归纳形成主题。21.5.意题。根据倒数第二段The 4-year-old’s case is a rare public look at one corner of the American legal system that explicitly uses race and gender to determine how much victims or their families should receive in compensation(赔偿) when they are seriously injured or killed. 可知,本文讲述的是关于一个拉丁裔小男孩受到公寓铅漆的毒害而导致智障的赔偿所引起的争议。故选C。 考点:考查社会现象类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假如你是李华,即将参加高考,结束自己的高中生活。你想写一封电子邮件给一位你高中时期最尊敬的老师,对他或者她这几年来的关心和帮助表示感谢。

内容要求:

1. 他或者她最让你感动的一件事情

2. 你的感想

3. 对老师表示祝福

注意:

1. 不少于120词

2. 不得透露与考生相关的姓名、学校名称以及地区名称等

3. 可适当增加细节,以使行文连贯,表达顺畅

Dear Mr./Ms. Wang,

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

Yours sincerely,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文请你修改你同桌写的以下作文。文中共有l0处语言错误每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线并在该词下面写出修改后的词。

注意:l. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。

Last month, I, as well as my parents, were invited to my uncle’s home in the United States. My uncle, moved to America when I was five, has been living there for nearly ten years. She met us in the airport. I was exciting when I set my foot on the land of America. In the followed days, we visited some places of interest and took photos in the front of the Statue of Liberty. We all enjoyed visiting the Museum of Natural History so it enriched our knowledge great. For me, this is one of the most rewarding trips which I have ever made in my life and I look forward to go there again.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词) 或括号内单词的正确形式。

A 19-year-old girl posing for a photo on the railroad tracks was hit and killed by a train on Saturday afternoon. The girl, _1.__ name has yet to be released, was __2.__(report) posing for a selfie on a track in a village, Guangdong province. The section of the railway is famous for its beautiful rose blossoms.

Witnesses said that the girl did not realize a train was approaching. There were many visitors _3.(take) photos alongside the tracks, and some people shouted warnings, __4.__ no one succeeded in getting the girl’s attention. __5.__ employee got off the train to examine the girl and called the police immediately _6.__ the accident occurred. __7.__(late), she was sent to a nearby hospital by ambulance. According to the nurse on duty that day, the victim showed no sign of life upon her arrival at the hospital.

This is not the first time that a visitor __8.__(kill) by a train on that section of the tracks, said one of the villagers. More and more visitors, especially young people, are finding their way onto the train lines, especially those near flowerbeds and spring blossoms. They like to photograph __9._(they) in the scenic spots.

Local police warned people that the new trend of taking selfies while standing on train tracks puts many people’s lives __10._ risk.

 

查看答案

阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

When a homeless man named Marcus wandered into Abigail’s Cafe asking for spare change, he didn’t get turned away. Looking at the man, the owner Abigail asked, “Why don’t you have a ________? You know nothing is given to me for free?” Marcus ________ that he had “a lot of crimes”. Because of his ________, no one wanted to hire him, so he had made money the only way he knew how: “________ or asking for money.”

Although the young owner had hit some hard times for her cafe, Abigail was ________ of hands that day and then decided to ________ Marcus the task of washing dishes. “His ________ opened wide and his smile made my ________!” She wrote on Facebook.

“He said he would do ________ for some food.” For the past two weeks, Marcus has been on time every day for his ________ of working for two hours when he washes dishes. He uses the money he ________ to buy his own food at the restaurant, ________ to take it for free.

“A lot of people are saying that I’ve been a blessing for him. ________, at that point I was the one who needed a blessing,” Abigail told CBS News. Her post has earned a lot of attention with plenty of ________ on the Internet. Because many people have asked ________ they can help people like Marcus, she ________ a GoFundMe page with a modest goal of $1,000. “The hope,” she said, “is to create more hours and opportunities for him ________ others in the community.”

Abigail said she shared the story, hoping that people might be moved to help a ________, too. “Do something nice for whoever may not be familiar to us and don’t ________ them just because they go out there asking for money, for we don’t know their real ________,” she said in her post. “They deserve another chance.”

1.A. familyB. friendC. walletD. job

2.A. respondedB. concludedC. doubtedD. added

3.A. stateB. natureC. recordD. appearance

4.A. borrowingB. stealingC. raisingD. saving

5.A. fullB. fondC. sickD. short

6.A. awardB. offerC. spareD. show

7.A. eyesB. noseC. lipsD. arms

8.A. choiceB. decisionC. dayD. plan

9.A. nothingB. lessC. moreD. anything

10.A. turnB. promiseC. practiceD. burden

11.A. borrowsB. earnsC. lendsD. prints

12.A. tryingB. hopingC. regrettingD. refusing

13.A. ThereforeB. FortunatelyC. HoweverD. Besides

14.A. measuresB. commentsC. explanationsD. materials

15.A. howB. whyC. whenD. where

16.A. set downB. set foot inC. set upD. set fire to

17.A. by means ofB. in reward ofC. on behalf ofD. as well as

18.A. strangerB. murdererC. madmanD. beggar

19.A. believeB. judgeC. limitD. accept

20.A. identityB. goalC. situationD. potential

 

查看答案

根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。有两项为多余选项。

In our work, hobbies are often considered to be a waste of time. ___1.__, consider these benefits. There are many cases where working on a hobby will help you improve your performance at your day job.

___2.__. Fitting your hobby into your daily and weekly schedule is a challenge for many people. Making the most of limited time is a great skill to develop and it applies to the working world.

You will improve your mental health. How well you manage your mental health and stress levels has a major effect on your work performance. Fortunately, many hobbies offer health benefits to mind. Scientist Dr. Jeff Brown found that running improves your mental health—he shares his findings in the book, The Runner’s Brain. ___3.___, you will be able to solve more problems at work and get ahead.

You will have better physical health. ___4.___. Consider starting a hobby that will improve your health such as a sport or healthy cooking. As you improve your physical health, you will have more energy and that will help you at work.

You will be more creative. Developing creative ways to deal with problems at work is one of the best ways to set yourself apart from the rest of the pack. ___5.__. Creative hobbies such as photography and needlework improve performance at work. Simply occupying your mind with an activity beyond your regular work gives you a chance to ask new questions and new approaches to life.

A. You will manage your time better

B. You will understand what matters to you

C. When you have the ability to think clearly

D. As you experiment with different hobbies

E. If you struggle with the idea of putting time into a hobby

F. Actively forming a hobby is a great way to improve your creativity

G. Like it or not, your appearance and physical health directly improve your work results

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.