满分5 > 高中英语试题 >

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项...

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

It’s very hard to write your own resume because a resume is a macro view of your life, but you live your life at the micro level. 1.__________ After all, spending money on a resume writer is one of the few payouts that will have good return right away.

But some of you will be able to do a proper job rewriting your resume on your own. 2.________ You need to rethink the goals and rethink the rules of a resume in order to approach the project like the best of the resume professionals.

3.___________ A resume is not your life story. No one cares. The only things that should be on your resume are achievements. Anyone can do their job, but only a small percentage of the population can do their job well, wherever they go. The best way to show that you did your job well is from achievements. The best achievement is a promotion. It is an objective way to show that you impress the people you will work for. Presenting clearly your achievements is enough and also necessary. 4._________

Don’t make your resume a moral statement. It’s a marketing document. Think about when a company announced the launch of their product. You need to take the same approach with your resume, because a resume is a marketing document. The best marketing documents show the product in the best light, which is to use whatever possible means to make you look good. 5._________

A. As long as you are not lying, you will be fine.

B. Don’t focus on your responsibilities, focus on what you achieved.

C. Write what achievements you will make for the people you work for.

D. Anything on your resume that is not an achievement is wasting space.

E. So I recommend to a lot of people that they hire someone to help them.

F. The first thing you’ll have to do is to make some mental shifts.

G. So learning to write your own resume is important.

 

1.E 2.F 3.B 4.D 5.A 【解析】 试题分析:本文介绍如何写出高规格的简历的方法。 1.E 空前句意:做一份个人简历非常不易,因为一份简历就是你的生平的宏观体现,而你的生活却是处在微观层面。空后句意:毕竟,花钱请人来写一份简历是为数不多、却很快就有回报的支出啊!因此这里E(所以我向很多人建议他们可以雇人来帮他们。)符合上下文,故选E。 2.F 空前句意:但是你们当中的有些人会有足够的能力自己来重写一份简历。空后句意:你需要重新思考一份简历的目的,重新思考写简历的规则,这样就能像最好的职业简历写手那样来完成这项工程了。故这里F(你首先要做的就是在脑子里过一下“电影”。)符合上下文,故选F。 3.B 此题是本段的首句。空后句意:一份简历不是你的生活故事。没有人会关注这个。你要把你的人生故事写的那么有趣,那你得写成一本书。你在简历里应该仅仅写上你的成绩!故这里B(不要着眼于你的责任,而要着眼于你的成绩。)符合上下文,故选B。 4.D 空前句意:清楚地展示你的成就就够了,也是有必要的。故这里D(在你简历上任何不是成就的都是在浪费空间。)符合上下文。故选D。 5.A 此段的主题句表示的是不要把你的简历写成道义上的陈述;这是一份自我推销资料。空前句意:最好的推销资料只显示该产品的最好一面,这意味着,无论如何,你要尽全力让自己光彩夺目!。故这里A(只要你不说谎,那就没有问题。)符合上下文。故选A。 考点:考查对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握。 【名师点睛】 在答题中,应首先略读一下短文,了解一下短文的大致意思,本文介绍如何写出高规格的简历的方法。然后把几个选项含义理解透,尤其注意意思相近,表达有交叉的选项之间的区别。然后再细读短文,把答案填入合适位置。答题时可以把含义相近的几个选项轮流填入同一处位置,反复阅读,反复体会,找出最佳选项,对于实在没有把握的小题可以留待最后完成。完成短文后,再认真通读一遍全文,看看上下语意是否通顺,是否符合逻辑关系。比如:本文第36小题,空前句意:做一份个人简历非常不易,因为一份简历就是你的生平的宏观体现,而你的生活却是处在微观层面的。空后句意:毕竟,花钱请人来写一份简历是为数不多、却很快就有回报的支出啊!因此这里E(所以我向很多人建议他们可以雇人来帮他们。)符合上下文,故选E。 另外,做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系。比如:本文第40小题,此段的主题句表示的是不要把你的简历写成道义上的陈述;这是一份自我推销资料。空前句意:最好的推销资料只显示该产品的最好一面,这意味着,无论如何,你要尽全力让自己光彩夺目!。故这里A(只要你不说谎,那就没有问题。)符合上下文。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Think about vitamin D when you’re catching up on summer rays. It’s sometimes called the “sunshine vitamin” because it’s produced in your skin in response to sunlight. Vitamin D is a fat-soluble (脂溶性的) vitamin in a family of compounds that includes vitamins D-1, D-2, and D-3. It can affect as many as 2,000 genes in the body.

Vitamin D has several important functions. Perhaps the most vital are regulating the absorption of calcium and phosphorous(磷), and promoting normal immune system function. Getting enough vitamin D is important for normal growth and development of bones and teeth, as well as improving resistance against certain diseases.

In addition to its primary benefits, research suggests that vitamin D may also play a role in:

reducing your risk of multiple sclerosis多发性硬化, according to a 2006 study published in the Journal of the American Medical Association

decreasing your chance of developing heart disease, according to 2008 findings published in Circulation

helping to reduce your possibility of developing the flu, according to 2010 research published in the American Journal of Clinical Nutrition

regulating mood and warding off depression

losing weight or preventing heart disease

How do you get it? Your body produces vitamin D naturally when it is directly exposed to sunlight. A little can go a long way. All you need is 10 minutes a day of midday, pre-sunscreen sun exposure,especially if you have fair skin. Besides getting vitamin D through sunlight, you can also get it through certain foods and supplements to ensure adequate levels of the vitamin in your blood.

1.Why is Vitamin D sometimes called “Sunshine Vitamin”?

A. Because it is produced in your skin reacting to sunlight.

B. Because it is named a fat-soluble vitamin.

C. Because it is produced with enough sunshine.

D. Because it is like sunshine in summer.

2.How can a person ensure enough Vitamin D in his/ her body?

A. He/ She could ask doctors for help.

B. He/ She should walk a long way in the sunlight.

C. He/ She should be exposed to sunlight for a long time.

D. He/ She should get it through sunlight, foods and supplements.

3.Which of the following is NOT the function of Vitamin D?

A. Preventing heart disease.

B. Helping the body grow normally.

C. Producing calcium and phosphorous.

D. Decreasing anxiety and nervousness.

4.Which is the best title of the passage?

A. Vitamin D Family

B. Vitamin D, You Need It

C. Ways to get Vitamin D

D. A Good MedicineVitamin D

 

查看答案

Speaking in public meetings is necessary for many students and employees. As well, it is a difficult task for them, especially for non-native speakers. A great many researchers have made efforts to help foreign language learners to improve the approaches.

Charles LeBeau is a public speaking professor and consultant. Currently, he teaches at two universities and at the Toshiba International Training Center. He has also written books on the subject. English language learners around the world use his book Speaking of Speech.

In Speaking of Speech Mr. LeBeau says a simple approach helps the learners. So, the professor divides public speaking into three parts: the physical message, the visual message, and the story message. He says, “The central thing to remember about public speaking or presentation is that it’s a very complex communicative activity. For non-native speakers it’s a really scary activity. So to make that more simplistic and easy for them, the approach that I’ve taken is to simplify and break it down. First if we look at presentation, what’s going on? There are basically three messages that the presenter is giving the audience at the same time. There’s what I call the physical message, namely body language. It’s the way that my body, as a speaker, is talking to the audience. Then there’s also the visual message. The visual messages are the slides that we now make and show the audience. The third message is the story message, which is the content of our presentation. The story message is the verbal message, what we say to the audience. The story message also includes how we organize our ideas to present to the audience.”

He says the simple approach to breaking down the parts of public speaking has proved itself. He says learners improve quickly and do a good presentation after a few days of study.

1.What does Mr. LeBeau think of public speaking?

A. Public speaking is a simple task.

B. Public speaking is divided into three parts.

C. Public speaking is a tough communicative activity.

D. Public speaking is necessary for students and employees.

2.From Mr. LeBeau’s point, which of the following is the key way to help speakers?

A. Studying a few days.

B. Simplifying the speech.

C. Using slides and physical language.

D. Reading his book Speaking of Speech.

3.Which of the following provides the visual message?

A. Gestures; videos; ideas.

B. Slides; feelings; videos.

C. Photos; ideas; gestures.

D. Videos; slides; photos.

 

查看答案

The 2016 Rio Olympic Games have come to an end. Without doubt, many Chinese sports fans sat in front of the TV and cheered our athletes on, hoping that they would get as many gold medals as possible.

But sometimes our desire for gold medals can result in the sadness of failure. When Liu Xiang, Chinas track hero, pulled out of the Beijing Olympics due to injury, he greatly disappointed many Chinese sports fans.

But things are different now. In the 2016 Rio Olympic Games, we saw a healthier and more lenient Chinese attitude toward the sports people, fully in line with the Olympic spirit.

China didnt win any gold medals on the first day. But, instead of criticizing the athletes who failed to finish on top of the podium(领奖台), the majority of fans were happy with their efforts.Reacting in the right way when an athlete misses out on gold shows the maturity of a person, and is also a challenge for a country to face up to in the process of development, commented CRI.

Swimmer Fu Yuanhui won fans hearts, even if she only won a bronze medal in the 100m backstroke final. Her fans on her Sina Weibo micro blog have increased 100,000 to over 6 million. Many sports fans appreciated her straightforward character and attitude toward competition.

The warm support from Internet users shows that public attitude toward competitive sport and the Olympics have gotten to a higher level, said an article in the People’s Daily.

1.What can we know about Liu Xiang from the passage?

A. He didnt complete his event in the Beijing Olympics.

B. He was required to give up the competition.

C. The audience desired him little.

D. He is still a famous athlete.

2.What does the underlined word “lenient mean in Paragraph 3?

A. Serious.B. Unhappy.C. Tolerant.D. Complaining.

3.People like Fu Yuanhui because of her ________.

A. winning a bronze medalB. kindness to the fans

C. Weibo mirco blogD. attitude to competition

4.What is the best title for the passage?

A. Learning how not to win

B. Winning gold medals is important

C. Changing attitude to athletes is a must

D. Getting as many gold medals as possible

 

查看答案

 

AVOID PUBLIC WI-FI

Free Wi-fi offered in public places is often poorly secured. Hackers need only ordinary tools to access mobile phones linked to the network and the information the devices store.

DONT OVERSHARE ONLINE

Internet users can let their guard down when chatting with strangers on social media, letting slip their names, family details, workplace addresses and job titles to their newfriends”. Some parents even share photos of their children online, forgetting to hide details that can disclose their names, schools or where they live.

AVOID ONLINE SURVEYS

Some questionnaires try to attract people with small rewards or a chance to take part in alucky draw. But to qualify, people must fill in their names, phone numbers and home addresses. Check the website where the survey is being hosted and consider whether it’s reliable.

KEEP ONLINE RESUMES BRIEF

Internet users often do not hesitate to provide detailed personal information in their online resumes, thinking it can only help probable employers to contact them. Some job site operators even require applicants to list their family members information. Chinas Ministry of Public Security says people should give only the information necessary.

TRACK COPIES OF YOUR ID CARD

Banks, telecommunications operators and other service providers often require photocopies of your identity cards to open accounts or perform other business. Dishonest employees might then try to sell them to scammers (骗子).

1.People are willing to provide detailed personal information in their resumes because ________.

A. the Ministry asks them to

B. they dont care about personal information

C. they want to get the job easily

D. they wish employers to inform them easily

2.What does the passage mainly talk about?

A. Announcements of security rules.

B. Ways criminals get your personal information.

C. Advertisements about online shopping.

D. New crimes related to bank services.

3.According to the passage, we know that ________.

A. service providers shouldnt ask people for ID cards

B. parents shouldnt share their childrens photos online

C. hackers can easily get your information through public free Wi-fi

D. criminals are always committing crimes through mobile phones

4.What is the purpose of this passage?

A. To show people how to check reliable websites.

B. To teach people how to do shopping safely online.

C. To give readers some information about scammers.

D. To warn people of the risks of exposing personal information.

 

查看答案

假如你是高二学生名叫王海。最近你发现班上部分同学每次遇到重要考试都会出现焦虑症状。请你用英语写一封信给某英文报编辑反映这个问题。信的内容包括:1 焦虑症状 2建议(至少三点)

注意:1根据以上内容写一篇短文,不要逐字翻译

2可适当增加细节使行文连贯

3词数100左右 ,开头已给出,不计入总数

参考词汇:头晕 dizzy    食欲不振:lose one’s appetite     Dear editor,

I’m Wang hai, a student of Grade 2 in senior high school. I ‘m writing to tell you some symptoms of anxiety among us students before exams.  

 

 

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.