满分5 > 高中英语试题 >

New Zealand Education Compulsory Educat...

 

New Zealand Education

Compulsory Education

Compulsory education starts at age 5 and ends at age 16.

Class Size

The number of students in a class is 30 students.

Classrooms

Students from Years 5-8 stay in the same classroom for most subjects and move to other classrooms only for specific subjects. In Year 9, students take some courses With their homeroom class and some optional classes with students from different classes. Starting from Year 10, students no longer stay in the same classroom most of the time. They go to different classes according to their own choices and abilities.

Term Dates

A school year starts in January and ends in December. There are four terms in a year. Each term is about 10 weeks.

Class Schedule

School starts at around 8:30 and ends at 15:15. There are only five periods a day and a period is about an hour long. In the morning, around 10:30, there will be a 20-minute break when students usually have some snacks during this time. There is a lunch period at around 12:40 for about an hour.

Teachers

Teachers have to teach students of different year level at the same time. Most teachers teach students from at least three to four different year levels. Besides, quite a number of teachers teach more than one subject. This is because the fact that many courses are optional.

1.This passage is most probably taken from.

A. an educational book            B. a sport magazine

C. a traveling guide              D. a film website

2.When you are in your 10th school year, you may.

A. choose and take some optional courses with your homeroom class

B. stay with your classmates in the same classroom for all the subjects

C. have both required and optional classes with the same classmates

D. choose different classes according to your own choices and abilities

3.The meaning of the underlined word "optional" in Paragraph 3 is close to " ".

A. limited               B. selective

C. sensitive              D. typical

4.According to the passage, why can many teachers teach more than one subject?

A. Because many courses are optional.  

B. Because there are not enough classrooms.

C. Because many of the subjects are too easy.  

D. Because the teachers are more than enough.

 

1.A 2.D 3.B 4.A 【解析】 试题分析:本文从各个不同方面介绍了新西兰的教育。 1.1】A 主旨大意题。本文是介绍关于新西兰的教育的,故答案为A。 2.2】D细节理解题。根据classrooms这一段中的Starting from Year 10, students no longer stay in the same classroom most of the time. They go to different classes according to their own choices and abilities.可知,答案为D。 3.3】B词义猜测题。此句中and前面是同一年级的教室,后面是来自不同班级的可选择的教室,只有B项selective是一样意思,故此题答案为B。 4.4】A细节理解题。根据最后一段quite a number of teachers teach more than one subject. This is because the fact that many courses are optional.可知答案为A。 【名师点睛】 细节理解题解题思路与应试技巧 细节题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,正确答案的根据一定可以在原文中找到,即原文的改写往往成为正确选项。 通常细节题的正确选项有以下特征: 1、对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些词换成意义相近的词,成为正确选项。 2、词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的语态,给考生制造障碍。 3、语言简化。把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。 4、正话反说。把原文中的意思反过来表达而成为正确选项(适用于寻找错误选项的题目)。 干扰项也是以文章中的某个细节设题,若不仔细辨别,很容易把它当成正确选项。干扰项有以下特征: 1、将原文内容扩大或缩小。把原文中的限定词去掉或替换,使该选项看似正确,实际上却是错误选项。 2、把未然当已然。改变文中某句话的时态,如把将来时变成现在时,把未发生的事情当成已发生的事情。 3、无中生有。即选项内容是根据主观想象或推测得出的结论,而文中并未涉及。 4、偷换概念。把原来做该事的“张三”换成“李四”,所述细节确实与原文一致,一不小心就会误选。 5、文不对题。这类题最不容易辨别,选项中的描述与原文完全一致,确属原文中的一个细节,这时要回到题干,看该选项是否能回答题干所提的问题。 考点:教育类文章阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

What would it take to persuade you to exercise? A desire to lose weight or improve your figure? To keep you away from diseases? To live to a healthy old age? You'd think any of those reasons would be enough to get Americans exercising. Yet a vast majority of Americans have thus far failed to swallow the "exercise pill".

Now a research by psychologists strongly suggests it's time to think of current well-being(幸福)and happiness as motivators for exercise instead of future health, weight loss and body image.

Dr. Segar, one of the researchers, believes that immediate rewards are more motivating than distant ones. "People who say they exercise for the quality of life exercise more over the course of a year than those who say they value exercise for its health benefits." He said. '

Other studies have shown that what keeps people moving depends on age, sex and life circumstances. For those of college age, physical attractiveness typically heads the list of reasons to begin exercising, although what keeps them going seems to be the stress relief that a regular exercise program provides. The elderly, on the other hand, may get started because of health concerns. But often what keeps them exercising are the friendships and sense of community that may otherwise be missing from their lives. Improving daily well-being is the most influential factor for the women. Men indicate they are motivated by more distant health benefits, but this may be because men feel less comfortable discussing their mental health needs.

"Exercise should be encouraged but the emphasis on weight loss, disease prevention and healthy aging should be reduced." Dr. Segar concluded. "Exercise can make people feel more energetic, less stressed and, yes, happier."

1.What does the underlined part in Paragraph 1 mean?

A. Be free from diseases.

B. Take some diet pills.

C. Improve their figure.

D. Keep physically active.

2. According to the passage, which of the following persons may exercise more in a year?

A. Jane, who decides to lose weight.

B. David, who exercises for future health.

C. Mary, who enjoys exercising with her son..

D. Mark, who is suffering from a serious illness.

3.According to Paragraph 4, which group of people tends to exercise for friendship?

A. Men. B. Women. C. The elderly. D. College students.

4.What is the author mainly arguing in the passage?

A. Immediate rewards of exercise should be emphasized.

B. Distant benefits should be the motivators for exercise.

C. Feeling relaxed is more important than future health.

D. Men and women take exercise for different purposes.

 

查看答案

阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

     A

    In one of the old buildings near our school,one could see an old man sitting by a large window on the first floor,His name was James.During the three years at school,I had hardly ever found him missing from his usual position.

He was a high-ranking government official and lived happily with his wife .Once there was a bus accident,in which a number of passengers were seriously injured and taken to the hospital for treatment.James was responsible for the rescue operation.It was a big hospital,but James was shocked to notice how ill-equipped it was.There was no enough life-saving drugs and life-supporting equipment.The injured and their companions had to struggle there .James attempted to help .However,though he emptied his pockets,many of them died that day.

That was a turning point in his life.He made a decision to devote his life to helping others,particularly the poor and needy patients and their companions.He began to spend much of his income on these people.Since this required much time and energy,he found it difficult to fulfill his official duties and therefore chose to retire,which,in turn,reduced his income considerably.

His wife was deeply worried.Most of the time,James was out and paid least attention to home affairs.Meanwhile,as he was spending a lot helping others,she had struggle even to meet the household expenses.Though she was not against his helping the poor,she urged him not to ignore his own home and life,but it had no effect on him.She decided to leave him ,never to return.Though he continued his work, this was a great blow and did serious harm to his health and enthusiasm and he was soon forced to stay indoors.That was when he took his position by the window,spending his time looking outside.

A few weeks after my graduation,I returned to school,only to find the building gone.I heard that they were torn down.Everyone left except James.He refused to go and the next morning,he was found at his usual place by the window,dead.

1.What changed James view toward life?

A.The difficulties in his career.

B.The deaths in the bus accident.

C.The bad conditions in the hospital.

D.The responsibilities in the hospital.

2.James’wife left because

A.she was strongly against his deeds.

B.James paid little attention to his work

C.her work to support their daily-life was too tiring.

D.James failed to keep a balance between charity and home

3.The underlined word “this” in Paragraph 4 refers to

A.his decision to retire

B.the departure of his wife

C.the argument with his wife

D.his devotion to helping others

 

查看答案

假如你是李华,是某中学高一的新生。请你给以前的好朋友小明写封信。介绍你现在各方面的情况。信中包括以下内容:

1.学校环境优美,操场,树木成荫。

2.老师要求严格,生活中很友好,关心同学。

3.同学都很优秀,很勤奋。彼此相处融洽。

4.高中生活充满压力,但是在老师的帮助下,我充满信心,一定会不断取得进步。

注意:1. 内容应包括以上要点,可以适当发挥,增加细节,以使文章连贯;

      2. 开头已给出,但不计入总词数;词数:100左右。

      3. 不要在文中出现真实姓名和班级。参考词汇:压力stress

Dear Xiao Ming,

I’m Li Hua. I’m writing to tell you my lifestyle in the new school.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours

Li Hua

 

查看答案

请根据所学课文内容,用正确的词汇完成以下句子

1.My secretary worked long hours translating my almost i__________ writing into a typewritten and readable script.

2.He firmly believes liberty is __________(不可分开的) from social justice.

3.She could suffer i__________ brain damage if she is not treated within seven days

4.She is so picky with everything, like folding each g__________ (衣服) neatly.

5.A special version of "Casablanca" is being released on video to c__________ the film's 50th birthday.

6.We intend to have a p__________ on every ambulance within the next three years.

7.When marriages __________ (破裂) (动词短语)children are swept into the vortex of their parents' embittered emotions.

8.He was wearing a __________ (条纹的) shirt and baggy blue trousers.

9.He was arrested after being kept under constant s__________.

10.All your arguments presuppose that he's a r__________(理性的) intelligent man.

11.Troops fired on demonstrators near the Royal Palace causing many c___________.

12.__________ refers to animal skin that has been treated to preserve it, and is used for making shoes, bags etc.

13.__________ is used to describe something which is very light or soft to touch, for example, we can use it to describe towels.

14.Clothes, colours etc that are __________ are too bright and look cheap - used to show disapproval.

15.__________ refers to a piece of metal used for fastening the two ends of a belt, for fastening a shoe, bag etc, or for decoration.

 

查看答案

The Bowler family had a very unusual experience this year. It was one of more than 400 families who applied to 1900 house, a reality TV show which took a typical family back a hundred years to see how people lived in the days before the internet, computer games and even electricity.

The Bowler family spent three months in a London home without a telephone, computers, TV, or fast food. The bowlers wore clothes from 1900, ate only food available in England at that time, and cooked their meals on a single stove. Paul Bowler still went to work every day in a then uniform. The children changed their clothes on the way to and from school and their classmates didn’t know about their unusual home life. Joyce stayed at home, cooking and cleaning like a typical housewife of the time, though everything took three times as long.

So does Joyce think that people’s lives were better in the old days?

“I think people in the old days had just as many troubles and worries,” Joyce said. “And I don’t think their life was better or worse, there were lots of things back then that I’m happy I don’t have to deal with nowadays, but on the other hand life was simpler.” “We had a lot more time with our family, and it was hard being nice to each other all the time,” eleven-year-old Hilary said.

So what did the Bowler family miss most about modern life while living in the 1900 house?

Paul, 39: “telephone and a hot shower”

Joyce, 44: “a quick cup of tea from a kettle you could just turn on”

Hilary, 11: “rock CD”

Joseph, 9: “hamburger and computer games”

1.While the Bowler family was living in 1900 house, ________.

A. the two children wore the then clothes for school

B. they prepared their meals together on a stove

C. they ate simple foods they had never seen

D. the mother spent more time on housework

2.According to Paragraph 4, what’s Joyce’s opinion about life in 1900?

A. Life was simpler but worse than it is now.

B. There were things she liked and disliked.

C. The family had more time to stay together.

D. There were fewer problems for the family.

3.What would Hilary expect most from modern life in the three months?

A. To make phone calls.B. To listen to music.

C. To chat on the Internet.D. To play computer games.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.