满分5 > 高中英语试题 >

Land Art, sometimes referred to as Earth...

Land Art, sometimes referred to as Earth Art or Earthworks, is a form of art which involves using physical landscapes to create art, taking art out of the museum and into the outside world. Modern Land Art movement really got going in the 1960s when American artists began creating Land Art on a large scale. Today, works of modern Land Art can be seen all over the world, sometimes right alongside much older pieces of Land Art created by people who lived thousands of years ago.

Land Art, which is not necessarily unchangeable, can take a number of forms. For examples, in 1970 Robert Smithson created the Spiral Jetty(螺旋状防波堤), made of a collection of stones and mud, in the Great Salt Lake. The American artist made a large jetty in a spiral shape which sticks out into the waters of the lake.

Reshaping the landscape is a common characteristic of Land Art, which can be created by moving parts around. People can also add things to the environment to create Land Art, like salt, which is added to the Spiral Jetty. It is possible to use plants. In all cases, Land Art is immovable.

Land Art is designed to gradually form, change, and eventually decay(衰落). Thats one of the biggest differences between Land Art and most of the art one sees in the museums. Some works of art can exist only for a few hours or days. Others are exposed to rain and wind so that they develop and decay over time, which is part of the attractiveness in the eyes of the artists.

1. What do we know about Robert Smithson?

A. He is a great creative artist. 

B. He lives near the Great Salt Lake.

C. He made the most famous Land Art.

D. He was a pioneer in creating Land Art.

2.One of the unique characteristics of Land Art lies in _______.

A. it shows the extreme beauty of nature

B. it develops and decays gradually over time

C. it combines the landscapes around completely 

D. it offers the artists a chance to get close to nature

3.What is the passage mainly about?

A. Works of Land Art.                    B. History of Land Art.

C. Changes of Land Art.                   D. Introduction of Land Art.

 

1.A 2.B 3.D 【解析】 试题分析:文章主要是向大家介绍地景艺术。 1.A 推理判断题。根据第二段Robert Smithson created the Spiral Jetty(螺旋状防波堤), made of a collection of stones and mud, in the Great Salt Lake. The American artist made a large jetty in a spiral shape which sticks out into the waters of the lake.可知他是一个伟大的艺术家,故答案为A。 2.B 推理判断题。根据最后一段Land Art is designed to gradually form, change, and eventually decay(衰落).以及Others are exposed to rain and wind so that they develop and decay over time,可知,地景艺术和其它艺术不同,它会随着时间发展变化最后衰弱消失,故答案为B。 3. 【名师点睛】 主旨大意题主要考查学生对所读材料(或所读材料片断)中心思想的概括。做这类题时,考生应通读全文,把握文章大意或中心思想,同时注意文章的主题句,因为主题句表达中心思想,其他句子均围绕主题句进行展开。主题句通常位于文章第一段首句、第一段末句或全文末句等地方,但位于段落中间(通常是第一段或最后一段的中间)也是完全可能的。同时,主题词关键词也是非常重要的,有时候可以直接看出答案。主旨大意题的考查形式很多,如概括标题、主题、段意、中心思想等。 考点:说明文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

I had to knock on the taxi to get his attention. Finally, the driver, a man about 60, looked up from behind the wheel and apologized, “I’m sorry, but I was reading a letter.” He sounded as if he had a cold or a cough.

  Since I was in no hurry, I told him to finish his letter. He shook his head, explaining that he had already read it several times and almost knew it by heart. Curious, I asked whether it was from a child or maybe a grandchild. “This isn’t family,” he replied.though he might just as well have been a regular member of the family. Old Ed and I grew up together.”

  They were always friends. But since he moved away from the neighborhood 30 years ago, it’d generally just been postcards at Christmas time between them. A couple of weeks ago, Ed died. “I should have kept in touch.” He repeated this, more to himself than to me. To comfort him, I said sometimes we just didn’t seem to find the time. “But we used to find the time,” he said. “Take a look.” He handed the letter over to me.

  The first sentence “I’ve been meaning to write for some time, but I’ve always delayed it.” reminded me of myself. It went on to say that he often thought about the good times they had had together. When I read the part where it said “Your friendship really means a lot to me, more than I can say because I’m not good at saying things like that”, I found myself nodding in agreement.

  We had gone several kilometers and were almost at my hotel, so I read the last paragraph: “So I thought you’d like to know that I was thinking of you.” And it was ended with “Your Old Friend, Tom.”

“I thought your friend’s name was Ed,” I said.

“I’m Tom,” he explained. “It’s a letter I wrote to Ed before I knew he’d died. I never put it in the mailbox. I guess I should have written it sooner.” His face was pale as he wiped his eyes with a handkerchief.

  When I got to my hotel room I didn’t unpack right away. I had to write a letter and post it.

1. From Paragraph 4, we learn that the author of the passage _______.

A. often fails to write to his friends

B. doesn’t want to write to his friends

C. had many great moments with his friends

D. was good at expressing his feelings to friends

2. Who wrote the letter?

A. Old Ed               B. The driver’s grandchild

C. The author          D. Tom

3. What message does the passage probably try to convey?

A. Comfort your friends when they are feeling down.

B. Life is unpredictable so live each day as if it were your last.

C. Always make time to value and experience your lasting friendships.

D. Remember to always mail your letters after expressing your words.

 

查看答案

假定你是李华,本周你去拜访了你校的交换生Mike两次,可是他都不在家,请根据以下要点给他写一个留言条:

1. 你因家庭聚会,周日不能参加郊游

2. 你邀请他两周后参加自己的生日聚会,有人去接会提前给他电话。

注意:1 词数100左右

2.可以适当增加细节,以使行文连贯

3.开头和结尾已为你写好,但不计入总词数。

Dear Mike,

I called on you twice this week, but you were out.____________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

文中共有10处语言错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1、每处错误极其修改均仅限一词;

      2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I’m a student from Chongqing, China. I am write to keep you informing of something about the severe situation that finless porpoises, a kind of rare and lovely animal, are facing with presently.

It’s because of human activities that finless porpoises are endangered. It’s terrible that there are merely less than 1,000 finless porpoises live in China. However, it’s high time that immediate measures must be taken. Don’t you think so? If possible, how I hope you can help us by funding your project aiming at protecting finless porpoises! Under your financial aid, I am convinced fewer finless porpoises will survive. I would appreciate greatly if you could consider my application.

Looking forward to your early reply.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

It is not a secret 1.    trees are vital to our life. They provide us with food, wood and most 2.    (important), oxygen. Now there is one more thing we can add to this list—blocking out harmful bacteria from water.

The discovery 3.     (make) by a team 4.    (consist) of scientists from the Massachusetts Institute of Technology (MIT) and high school students 5.   were seeking a natural water filter(过滤)—one that would help communities in developing countries that do not have 6.    (accessible) to modern water filter systems.

The 7.    (research), led by Professor Rohit Karnik, decided to turn8.______ trees for help, because they could allow liquid to flow through, while blocking out air bubbles.

They began by cutting 1.5-inch-wide sections of tree bark from the branches of a white pine tree. The people related then tested the wood’s filtering ability by pouring water containing red dye particles of different sizes through. To their 9.    (amaze), they found that it was effective in trapping all the particles. Greatly 10.   (encourage), the team conducted another experiment, this time with water that contained bacteria. Sure enough, the sapwood held back 99% of the bacteria, allowing only 1% to flow through.

 

查看答案

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

I sit outside of my daughter’s nursery school classroom, patiently waiting for her. When the door opens, my daughter runs out with a broad smile. She ________ the excitement of school.

“How was your ________?”I ask casually, while ________ wanting to hear every single detail. “It was so good, Mommy!” my daughter replies. That’s it. That’s all I ________.

On the car ride home, I ask her a lot of questions. She answers me with a few words, but never goes into much ________. Usually she tells me that she wants to ________ something else.

It has only been a few weeks, but I still find it so ________ that my daughter has a whole morning in school without me. I ________ ask the teachers for details and I am often provided with the same ________ answers that my daughter gives.

Now, three mornings a week, I close her classroom door behind me and she has her own ________. I am given some ________ of her days like apples glued onto paper trees and paint dirt under her fingernails.

I know she ________ this privacy and the time to ________ a new environment and meet different kids. ________, I can’t help but want to know about the details of her days. The ride home is the ________ time that she will provide me with some ________ about her morning.

When we pull into the driveway, I change the ________ to something else. I am sure that my constant questions annoy her, so I try to ________ them to the car ride after school.

I am ________ that my daughter doesn’t quite know our driving route yet; she can’t tell that I sometimes take the long way home, ________ we have those few extra minutes together.

1.A. learnsB. addsC. missesD. enjoys

2.A. morningB. afternoonC. eveningD. night

3.A. tiredlyB. carelesslyC. secretlyD. suddenly

4.A. getB. needC. planD. understand

5.A. studyB. detailC. adviceD. work

6.A. wait forB. prepare forC. worry aboutD. talk about

7.A. strangeB. simpleC. commonD. practical

8.A. alwaysB. justC. evenD. never

9.A. satisfyingB. funnyC. shortD. confusing

10.A. directionB. imaginationC. influenceD. experience

11.A. kindnessB. excusesC. evidenceD. challenges

12.A. promisesB. achievesC. deservesD. ignores

13.A. rememberB. exploreC. chooseD. consider

14.A. ThenB. AgainC. AlsoD. Still

15.A. onlyB. otherC. secondD. last

16.A. permissionB. informationC. devotionD. intention

17.A. interestB. ruleC. conversationD. routine

18.A. takeB. guideC. showD. limit

19.A. proudB. disappointedC. anxiousD. grateful

20.A. althoughB. becauseC. soD. or

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.