满分5 > 高中英语试题 >

The deadliest Ebola outbreak in history ...

The deadliest Ebola outbreak in history that has so far killed almost 1000 people in Guinea, Liberia, Sierra Leone and Nigeria in West Africa has caused fear around the world.

The outbreak is unprecedented(空前的)both in infection numbers and in geographic scope. Officials from the World Health Organization (WHO) said earlier this month the outbreak “is moving faster than our efforts to control it”, reported CNN. So far, the battle against the virus doesn’t appear to be slowing down.

The Ebola virus is terrifying no matter where it strikes: It’s a disease with no cure that causes headaches and fever, severe diarrhea(腹泻), vomiting and bleeding and has been known to kill up to 90 percent of its victims.

It is understandable for people to be panicked, but those living outside Africa shouldn’t be particularly concerned about contracting the virus, says a Washington Post article.

This is because transmission of Ebola requires direct contact with an infected person’s blood, vomit or other bodily fluids during the period that he or she is contagious(接触传染的). It is something that is extremely unlikely for anyone but healthcare workers. The virus is not spread by coughing or sneezing.

Media outlets in the US and the UK are using terrifying headlines, wrongly claiming that people infected with the virus have traveled to their countries.

James Ball at The Guardian says the Ebola outbreak in Africa is tragic, but it is important to keep a sense of proportion. Other infectious diseases, including common influenza, are far, far deadlier.

1.What does the author say about the Ebola outbreak in West Africa?

A. It has caused thousands of African deaths.

B. Its spreading speed is beyond people's imagination.

C. It has already traveled to the US and the UK.

D. The fight against it is slowing down.

2.The Ebola virus is terrifying because ________.

A. it cannot be cured at the moment

B. it is easily infected

C. it spreads faster than any other infectious disease

D. it has caused more deaths than other infectious diseases

3.The underlined phrase in the last paragraph means

A. keep a secretB. stay calm

C. keep silentD. stay away from it

4.What is the author's attitude towards people's panic?

A. Objective.B. Supportive.C. Doubtful.D. Understandable.

 

1.B 2.A 3.B 4.D 【解析】 试题分析:文章主要介绍了埃博拉病毒在西非的传播以及埃博拉病毒的基本情况,告诉人们要保持冷静。 1.1】B 细节理解题。根据第二段的描述,尤其是这句话the outbreak “is moving faster than our efforts to control it”可知,它传播的速度快到超出人们的控制,故答案为B。 2.2】A 细节理解题。根据第三段It’s a disease with no cure that causes headaches and fever, severe diarrhea(腹泻), vomiting and bleeding and has been known to kill up to 90 percent of its victims.可知,埃博拉病毒现在没有治愈方法。故答案为A。 3.3】B 词义猜测题。根据前面句子说埃博拉病毒在非洲的爆发是悲惨的,但是 是很重要的,此题可以用排除法做,只有B项的“保持冷静”符合语境,故答案为B。 4.4】D 细节理解题。根据第四段It is understandable for people to be panicked可知,答案为D。 【名师点睛】 下面介绍一些词义猜测题的解题技巧。 1.根据定义或上下文解释进行猜测 有时短文中出现一个需要猜测其意义的词或短语,下面接着出现其定义或解释,这就是判断该词或短语意义的主要依据。例如:It will be very hard but also very brittle—that is, it will break easily.从后面that is(也就是说)的解释中我们可以了解到brittle 是“脆”的意思。 2.根据同位关系进行猜测 阅读中出现的难词有时后面紧跟一个同位语,对前面的词进行解释,这时可利用同位关系对前面或后面的词义或句意进行猜测。例如:The “Chunnel”, a tunnel(隧道) connecting England and France, is now complete.此句中a tunnel connecting England and France是Chunnel的同位语。因此,The “Chunnel”就是英法之间的海底隧道。 3.根据构词法(前缀、后缀、复合、派生等)进行猜测 在英语中,有很多词可以在前面加前缀,在后面加后缀,从而构成一个词,乍看起来,这个词可能是新词,但掌握了一定的构词知识,就不难猜出它的词义。例如:“Our parties are aimed for children 2 to 10,” Anaclerio said, “and they’re very interactive and creative in that they built a sense of drama based on a subject.”文中interactive是由前缀inter-(相互的)和active(活动的,活跃的)而构成的,同时根据上下文的意思可以判断,该词的含义应是“互动的”。 4.根据转折或对比关系进行猜测 根据上下句的连接词,如but, however, otherwise等就可以看到前后句在意义上的差别,从而依据某一句的含义,来确定另一句的含义。另外,分号也可以表示转折、对比或不相干的意义。例如:A child’s birthday party doesn’t have to be a hassle; it can be a basket of fun.从前后两句的意思可以看出,hassle和a basket of fun肯定是近乎相反的意义。所以不难判断hassle的意思是“困难,麻烦”。 考点:科普类说明文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Sandra Bullock turned 51 last month. But because she looks exactly the same as she did in Miss Congeniality, a movie filmed back in the 20th century, everyone calls her “ageless.” Bullock is just one of a number of stars in their 40s and 50s who’ve had birthdays recently but have not gotten older, unlike the rest of us in their age group. Take Halle Berry. One website put a photo of her 20 years ago next to one of the newly 49-year-old Berry and dared us to choose which was which. “This Is What 49 Looks Like,” it said. Seriously, if that’s what 49 looks like, I must be 71.

However, even a generation ago, famous faces evolved. Look at a picture of Grace Kelly at age 52 in the early 1980s. She looks like a beautiful middle-aged woman. Today she’d look old for her age.

The goal now is to prevent aging while you are still young, using all the magical nonsurgical options medicine has to offer. Eventually these techniques will become less expensive, and ordinary people my daughter’s age will have them. Already anti-aging is starting to be considered maintenance, like coloring your hair. My friends and I find ourselves openly debating techniques that we used to make fun of. Does fat-freezing work? How much time do you have to spend in the gym to keep the body of a 35-year-old after 50? It’s all so exhausting. But members of the next generation have it tougher. They’ll have to ask themselves whether they want to spend their youth trying not to get old. I’ve already seen “Sexy at 70” headlines. Will everyone be expected to go to their graves(坟墓) looking hot?

I also have to wonder what else we are slowing along with age. How do you move on if you’re working so hard to stay the same? And besides, if you’ve known the ache of watching a daughter pack up for college, you know you can’t stop the clock.

1.In the author’s eyes, Sandra Bullock ________.

A. doesn’t deserve her name

B. doesn’t look her age at all

C. behaves like a young woman

D. looks younger than Halle Berry

2.The example of Grace Kelly is given to show ________.

A. physical beauty never lasts long

B. there is no such thing as agelessness

C. people’s attitude towards aging has changed

D. stars pay too much attention to their appearance

3.Where do the author’s concerns about anti-aging techniques lie?

A. They expose people to danger.

B. They make people feel stressful

C. They are too expensive for ordinary.

D. They encourage comparisons among people.

4.What’s the purpose of the text?

A. To show the burden of youth.

B. To offer tips on how to look hot.

C. To advise people to accept aging.

D. To comment on some famous stars.

 

查看答案

My 16-year-old son, Anton, had gone to the local swimming hole. Most of the kids swim there, and there are plenty of rocks for them to use as safe harbors, so I had no fears for his safety.

Still, the firefighter's first words "You need to come up here to the Stillwater River" made me catch my breath, and his follow-up words gave me relief: “Your son is OK.”

When I got to the river, I immediately saw the firetruck, ambulance and Anton, wrapped with a towel about his shoulders, sitting quietly on a low platform of the fire engine.

I hurried over to him. "You OK?"I asked.

“Yeah,” was all he said. But my eyes begged for an explanation, I didn't get it from my son, however, who tends to play his cards close to his vest

The story was this: A woman was being swept under water. Hearing the cries, Anton and his friend Tyler, without hesitation, swam out to her, and brought her safely to shore.

In an age in which the word "hero" is broadcast with abandon and seemingly applied to anyone who makes it through the day, I realized the real thing in my son. The teens are stubborn and self-centered, but that didn't mean they have no desire to do good.

Still shocked by my son's daring, I drove him home. Along the way, I tried to dig out some more information from him but he had precious little to say. The only words he said were, “What's for supper?”

I spent some time alone that evening, thinking about the tragedy that might have been. The next morning, when Anton got up, I half expected him to tell me the story. But all he did was toast some bread, pull himself together, and head for the door to start a new day. Watching from the window, I was reminded that still water often runs deep.

1.Why did the mother allow her son to swim there?

A.He was an excellent swimmer.

B.The water of the river is shallow.

C.The rocks can be of help if there's danger.

D.He was old enough to swim.

2.The underlined part "who tends to play his cards close to his vest" probably means ________.

A.Anton is unwilling to tell others what he thinks

B.Anton is a boy fond of swimming with other kids

C.Anton always has a desire to help others

D.Anton seldom changes his mind

3.In the mother's eyes, what her son did was ________.

A.dangerous but interesting

B.unexpected and courageous

C.meaningful but difficult

D.awful and absurd

4.What might be the best title for the passage?

A.A Proud MotherB.Anton, A Silent Boy

C.A Good DeedD.My Son, My Hero

 

查看答案

In the last few years the popularity of eBooks has exploded.The advantages are clear:You can carry as many books with you as you want.You can simply download every book you like and instantly start reading instead of having to wait for the book to arrive by mail.

However,one thing hadn't changed.If you wanted to rent a book you were still forced to use hardcopy books.Until now that is, Amazon.com recently announced the start of a new program where you can rent eBooks.

Where to rent eBooks?

As mentioned before,Amazon.com is the first and currently the only retailer (零售商) that has a program in place for renting eBooks. Luckily,Amazon is the largest online retailer in the world and their eBook assortment (分类) is massive.They are also the producer of the Kindle,the most popular eReader,which means you can be sure that the eBooks you rent will work.

You can currently only rent eTextbooks.But this is likely to change as soon as word gets out that you can save money by renting eBooks.

Why rent eBooks at Amazon?

* Save money:Save up to 80% of the normal price of the eBook.

* Decide how long you rent:From 30 days to 360 days,you decide how long you want it.You can extend the time by as little as a day.Or simply buy the eBook if you want to keep it after all.

*Use any device:If you rent an eBook from Amazon,you can read it on your PC,Mac,iPad,iPhone,Android device,Windows Phone 7.Blackberry.or Kindle.

* Keep your notes:Do you like to keep annotations (注释) and highlights in your eBooks?Don't worry.You can always revisit your notes and highlights through Amazon.com.

How to rent eBooks?

Simply search for the eBook you want to rent on Amazon.com and select the "Rent eBooks" option. After that,a new page will open where you can select how long you’d like to rent the eBook.You can read eBooks for a period of 30 to 360 days.

You decide how long you need the eBook.If you later find out you need it for longer, you can simply extend the time.Or buy it for the normal price whenever you want.

Once you've chosen the time you want to rent the eBook,you simply go to checkout.Or you can use the "Rent now" button.

1.According to the passage, ________.

A.eBooks will be changed into other types by Amazon.com

B.eBooks will replace hardcover books in the next few years

C.readers are able to rent eBooks only at Amazon.com now

D.readers get a discount of at least 20% of the normal price

2.To rent an eBook online,which of the following goes last?

A.Open a new page.B.Select the "Rent eBooks" option.

C.Press "Rent now" button.D.Choose a rental date.

3.The main purpose of the passage is to ________.

A.discuss and assessB.inform and explain

C.compare and evaluateD.describe and argue

 

查看答案

假定你叫王敏,是一名高三年级的学生,在学习英语的过程中你遇到一些问题,想得到老师的帮助。现在请给你的英语老师Miss Li写一封求助信,内容如下:

学习英语时你遇到的问题

生词多,记忆有难度;语法难,理解有障碍,写作提高有困难;……

请求老师提供帮助

讲解记单词的方法;授课时慢一些;传授学习语法及提高写作的方法;……

注意:1.内容包括所有要点,可以适当发挥,不要简单翻译;

2.词数100左右。开头和结尾已经写好,不计入总词数。

Dear Miss Li,

I'm one of your students in Class SixSenior Three. Nowadays _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Thank you.

Yours sincerely

Wang Min

 

查看答案

文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.  不规范答题者不给分。

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Lily

I am so pleasant to have a word with you about what you are going through right now. It is natural that people often miss your parents the first time they leave home. The fact is you cannot live with your parents forever. Most people had to leave home for higher education or employment. It is important that you should realize that present separation contributes to the healthy and optimistic personality.

You need to make friend in school and share ideas with those live closest to you now. Because you will stillmiss your parentsyour new friends will bring happiness and joy to your new life. BesideI suggest that you enjoy yourself by taking an active part in various activities in school, from whom you will get much pleasure.

Wish you happiness every day.

Faithfully yours

Editor

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.