满分5 > 高中英语试题 >

My younger brother would be leaving for ...

My younger brother would be leaving for college and I was leaving for a new job in Europe. We only had a few precious months left as a family living under the same ________. Everything would change in the ________.

A family of magpies (喜鹊) ________ in our maple tree. This family seemed to be extraordinarily lively. One early morning, the noise was so ________ that my dad went out to see what the birds were doing. He found a young magpie ________ around the yard, flapping(拍打) his little wings and yelling.

Dad looked up in the tree to find Mommy and Daddy Magpie sitting on a branch and glaring ________ at him. He had to do something for the poor little thing. Dad called the zoo for ________. They told him not to ________ it and assured him the baby would learn to fly on its own. Dad no longer ________ the magpie around the yard. He did, however, watch him ________ from the living room window, just to make sure a cat didn't turn him into ________.

The next day I got a ________ at my summer job. It was from my father. He never called me ________. He asked me if I saw Morey before I left home — he named the bird Morey.

Driving home from work, I ________ it wasn't only about the magpie but also about his own little fledglings (幼鸟) who were ________ the nest. It was about my brother and me. Dad felt as helpless as the Mommy and Daddy bird watching in the tree. He couldn't make us fly nor could he ________ cats once we left the nest.

I got home and found him looking out of the kitchen window with ________ in his eyes. I ________ him by saying Morey might have learnt to fly with very good parents raising him.

Soon it was the end of August. Bags were ________ and it was time for my brother and me to leave the nest. In the end, Dad had nothing to worry about. He ________ his little fledglings well. And we flew ...

1.A. houseB.roofC.familyD.room

2.A. fallB.springC.winterD.summer

3.A. cut downB.took downC.settled downD.brought down

4.A. excitingB.lowC.frighteningD.loud

5.A. flyingB.wanderingC.runningD.jumping

6.A. helplesslyB.carefullyC.hopefullyD.suddenly

7.A. adviceB.permissionC.leaveD.conclusion

8.A. huntB.touchC.ignoreD.chase

9.A. helpedB.assistedC.followedD.collected

10.A. coldlyB.cautiouslyC.purposelyD.gladly

11.A. tasteB.nestC.meatD.lunch

12.A. callB.messageC.newsD.notice

13.A. at homeB.at schoolC.at workD.at noon

14.A. summarizedB.wonderedC.realizedD.questioned

15.A. buildingB.leavingC.directingD.quitting

16.A. drive awayB.fight against

C.argue withD.associate with

17.A. lightB.doubtsC.painD.tears

18.A. greetedB.comfortedC.persuadedD.hugged

19.A. lockedB.strengthenedC.loadedD.packed

20.A. broughtB.lovedC.raisedD.accompanied

 

1.B 2.A 3.C 4.D 5.D 6.A 7.A 8.B 9.C 10.B 11.D 12.A 13.C 14.C 15.B 16.A 17.D 18.B 19.D 20.C 【解析】 试题分析:小喜鹊长大了要学会飞,离开家。我和弟弟长大了,也要离开父亲的保护离开家。作者给我们描述了一位保护小鸟、爱孩子的父亲,传递给我们浓浓的亲情。 1. 考查名词。A. house房子;B.roof屋顶;C.family家庭;D.room房间。此处指我们在同一屋檐下生活仅有几个月时间,不久都要离开家。根据句意选B。 2. 考查名词。A. fall秋天;B.spring春天;C.winter冬天;D.summer夏天。弟弟上大学,我去参加新工作都发生在秋天,根据常识选A。 3. 考查动词短语。A. cut down削减,砍到;B.took down取下,记下;C.settled down安定下来;D.brought down降低,打倒。此处指一家喜鹊在我家的枫树上定居,故选C。 4. 考查形容词。A. exciting令人兴奋的;B.low低的;C.frightening令人恐惧的;D.loud大声的。此处指喜鹊的叫声特别大,故选D。 5. 考查动词。A. flying飞;B.wandering闲逛;C.running跑;D.jumping跳。根据后文around the yard, flapping(拍打) his little wings and yelling可知,此处指一只小喜鹊在院子里到处跳,故选D。 6. 考查副词。A. helplessly无助地;B.carefully仔细地;C.hopefully有希望地;D.suddenly突然。根据下句的He had to do something for the poor little thing.可知,喜鹊需要帮助,所以说喜鹊父母在无助地看着父亲,根据情境选A。 7. 考查名词。A. advice建议;B.permission允许;C.leave离开;D.conclusion结论。父亲给动物园打电话寻求建议来帮助喜鹊一家,故选A。 8. 考查动词。A. hunt打猎;B.touch触摸;C.ignore忽视;D.chase追逐。动物园告诉父亲不要去触碰小喜鹊,它会自己学会飞起来。故选B。 9. 考查动词。A. helped帮助;B.assisted协助,援助;C.followed跟着;D.collected收集。父亲听了动物园的建议不再跟着小喜鹊,故选C。 10. 考查副词。A. coldly冷淡地;B.cautiously谨慎地;C.purposely故意地;D.gladly高兴地。此处指父亲谨慎地从窗户里看着小喜鹊,确保不被猫吃掉。根据情境选B。 11. 考查名词。A. taste味道;B.nest巢;C.meat肉;D.lunch午饭。此处指不能让小喜鹊变成猫的午餐,即被猫吃掉。故选D。 12. 考查名词。A. call电话;B.message信息;C.news新闻;D.notice通知。根据下句的He never called me可知,此时接到父亲的电话,故选A。 13. 考查固定短语。A. at home在家;B.at school在学校;C.at work上班;D.at noon在中午。此处指父亲从不在上班时给我打电话,根据上句I got a call at my summer job.可知是上班时,故选C。 14. 考查动词。A. summarized总结,概括;B.wondered想知道;C.realized意识到;D.questioned询问。此处指我回家后想知道情况,故选C。 15.A. building建筑;B.leaving离开;C.directing指导;D.quitting放弃。此处指父亲的孩子们即将离开家就像小喜鹊离开家一样,上文提到我和弟弟都要离开家,故选B。 16. 考查动词短语。A. drive away赶走;B.fight against对抗,反对;C.argue with争论;D.associate with联合。我们离家后父母不能帮我们飞翔也不能帮我们赶走威胁我们的猫,指不能再保护我们,故选A。 17. 考查名词。A. light灯,光线;B.doubts怀疑;C.pain痛苦;D.tears眼泪。此处指父亲看着窗外眼含热泪,通过小喜鹊的事想到了自己的孩子要离家父亲舍不得。根据情境选D。 18. 考查动词。A. greeted问候;B.comforted安慰;C.persuaded说服;D.hugged拥抱。我看到父亲伤心所以就安慰他,故选B。 19. 考查动词。A. locked锁上;B.strengthened加强;C.loaded装载;D.packed包装。我和弟弟装好行李要离家,故选D。 20. 考查动词。A. brought带来;B.loved热爱;C.raised抚养;D.accompanied陪伴。此处指父亲已经把他的小鸟们抚养好了,孩子们飞走了。故选C。 考点:考查家庭生活类短文阅读。 【名师点睛】 完形填空题的命题特点及答题方法: 1.侧重基础知识,考查学生语言知识的能力 完形填空以文入手,结合文章的内容考查学生的基础知识,主要是词语搭配、固定句型、近义词辨析、辨析句子结构、掌握语法规则的能力,其中考查实词居多。 2.上下文对照,考查学生捕捉关键词的能力 解完形填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要注意句子间的关系及句子与段落的关系。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词。因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词。第45小题考查动词。A. flying飞;B.wandering闲逛;C.running跑;D.jumping跳。此处指一只小喜鹊在院子里到处跳,根据下文的Dad looked up in the tree可知喜鹊在地上,故选D. 52小题考查名词。A. call电话;B.message信息;C.news新闻;D.notice通知。根据下句的He never called me可知此时接到父亲的电话,故选A. 55小题考查动词。A. building建筑;B.leaving离开;C.directing指导;D.quitting放弃。此处指父亲的孩子们即将离开家就像小喜鹊离开家一样,上文提到我和弟弟都要离开家,故选B。 3.设置语境,考查学生的分析推理能力 旨在考查学生在选项都符合语法及句子结构的情况下能否利用前后语境去推断出正确答案。如第46小题考查副词。A. helplessly无助地;B.carefully仔细地;C.hopefully有希望地;D.suddenly突然。根据下句的He had to do something for the poor little thing.可知喜鹊需要帮助,所以说喜鹊父母在无助地看着父亲,根据情境选A. 50小题考查副词。A. coldly冷淡地;B.cautiously谨慎地;C.purposely故意地;D.gladly高兴地。此处指父亲谨慎地从窗户里看着小喜鹊,确保不被猫吃掉。根据情境选B。 4.结合生活,考查学生利用常识题的能力 目的考查学生的生活常识,看看学生是否善于观察生活,积累生活常识,能否利用常识去做恰当的选择。如第42小题考查名词。A. fall秋天;B.spring春天;C.winter冬天;D.summer夏天。弟弟上大学,我去参加新工作都发生在秋天,根据常识选A。 5.关注连词,考查学生对行文逻辑、句子关联的理解能力 此项用来考查学生在缺少连词的情况想,通过阅读能否理解句子的与句子的关系,是否了解行文逻辑的要求,能否掌握表示因果、转折、并列、条件、让步等的连词的用法。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Culture Shock

Culture shock refers to the anxiety and feelings (of surprise, uncertainty, confusion, etc.) felt when people have to operate within a different and unknown cultural or social environment, such as a foreign country.

Generally speaking, we could say that there are four stages of culture shock. The first stage is called “the honeymoon”. In this stage, you are excited about living in a different place. ___1.__

The next stage is “the hostility(敌意) stage”. In this stage, you begin to notice not everything is as good as you originally thought it was. ___2.___ Moreover, people don’t treat you like a guest anymore.

Then you come to the third stage called “recovery”. In this stage, you start to feel more positive. ___3._ The whole situation starts to become more favorable and begin to learn to adapt yourself to it.

The last stage of culture shock is called “adjustment”. In this stage, you have reached a point where you actually feel good. ___4.__ The things that originally made you feel uncomfortable or stranger are now things that you understand. Now you have adjusted to the new culture and you feel comfortable.

Not all individuals visiting another country will experience all the four stages. ___5.___ It also occurs within cultures as individuals move from place to place or from one setting to another (e.g., from high school to college).

A. You feel that friends should help each other to deal with culture shock.

B. And you try to develop comprehension of everything you don’t understand.

C. In addition, culture shock is not limited to the overseas visitors.

D. You become tired of many things about the new culture.

E. You have learned enough to understand the new culture.

F. You begin to understand you need to travel a lot.

G. And everything seems to be marvelous and everybody seems to be so nice to you.

 

查看答案

See a cellphone cover that you like on Taobao? Forget about placing an order, paying the bill online and waiting for days for it to be delivered to you. In the near future, you'll be able to get it in minutes just by hitting “print” on your computer. You might find it hard to believe that you could actually “print” an object like you would draw a picture. But it is not that hard to understand how it would work. Just as a traditional printer sprays ink onto paper line by line, modern 3D printers spread material onto a surface layer by layer, from the bottom to the top, gradually building up a shape.

Instead of ink, the materials the 3D printer uses are mainly plastic, resin(树脂) and certain metals. The thinner each layer is—from a millimetre to less than the width of a hair—the smoother and finer the object will be. This may sound like a completely new technology, but the truth is that 3D printing has been around since the late 1980s. Back then, it was barely affordable for most people, so few knew about it.

Last year, though, saw a big change in the 3D printing industry—printers became much cheaper. For example, 10 years ago a desktop 3D printer might have cost £20,000, while now they cost only about £1,000, according to the BBC. Taken out of the factory and introduced to more diverse and common uses, 3D printing can create just about anything you can think of—flutes, bikinis, jewelry, aircraft parts and even human organs. In fact, scientists from Cornell University in New York have just made an artificial ear using a 3D printer, according to Science Daily. The fake ear looks and acts exactly like a natural one.

However, as 3D printing becomes more common, it may bring about certain problems—such as piracy. “Once you can download a coffee maker, or print out a new set of kitchen utensils (餐具) on your personal 3D printer, who will visit a retail store again?” an expert in 3D printing told Forbes News. Even more frightening, what if anyone in the world could use a 3D printer to print out a fully functioning gun?

1.According to the article, in the future, the 3D printing technology will _______.

A. enable people to make better purchases online

B. change the way we make many products

C. be applied as widely in our daily life as computers

D. shorten the time it takes for people to get what they buy online

2.What happened in the 3D printing industry last year?

A. The 3D printing technology was taken out of the factory.

B. The 3D printing technology began to be used in various fields.

C. The 3D printer was used for medical treatment for the first time.

D. The 3D printer became more affordable for consumers(消费者).

3.What is the best title of the passage?

A. Great Demand for 3D Printers

B. Technology in the Future

C. Online Shopping Disappearing

D. Printing out Everything

4.How is the last paragraph developed?

A. By giving examples.

B. By making comparisons.

C. By analyzing the cause and effect.

D. By using figures.

 

查看答案

14 days from just £2,090 pp

Fully inclusive from the UK

Price covers, international airfares, departure taxes, fuel charge, local transportation all meals, entrance fees, guides, daily tours and visas for UK citizens.

◆ Days 1-3: UK-Shanghai

Fly to the great city of shanghai and in the evening sample traditional shanghai food. Visit the beautiful Yu Garden, Old Town. Shanghai Museum, cross the Grest Nanpu Bridge and tour the Pudong area. Also explore Xintiandi with its 1920’s style Shikomen buildings and end your stay in Shanghai with an amazing Huangpu River evening tour.

◆ Days 4-7: Shanghai-Yangtze River Tour

Fly to Yichang and change(approx: one hour)to board your Yangtze River ship for the next four nights. Enjoy a tour of the three Gorges Dam(三峡大坝)before sailing on the grand Yangtze River, passing through the impressive Three Gorges. We take a side trip to the Lesser Three Gorges or travel up the Shennong Stream in a peapod boat and enjoy various shore trips along the way.

◆ Day 8: Chongqing—Chengdu

Get off in Chongqing and drive to Chengdu for an overnight stay.

◆ Day 9-10: Chengdu-Xi’an

Visit the famous Panda Reserve to see the lovely animals. We then fly to the historic city of Xi’an for two nights, stay and enjoy traditional Shuijiao. Next day, explore one of the most important discoveries of the 20th century—the Terracotta Warriors(兵马俑),followed by the ancient City Wall and a performance of Tang Dynasty dancing.

◆ Day11-13: Xi’an-Beijing

Visit little wild Goose Pagoda and see the ancient objects at the well-known Shanxi Provincial Museum before walking through the lively Muslim Quarter to see the Great Mosque. Later fly to Beijing for three nights’ stay and try Peking Duck. During our stay in Beijing, we stroll through Tian’anmen Square to the Forbidden city, the largest and best preserved collection of ancient buildings in China, and visit the summer palace. Next day we take a walk on the Great wall, tour the unique Temple of Heaven and enjoy an attractive Chinese Acrobatic Show.

◆ Day 14: Beijing-UK

Fly back to the UK, arriving home later the same day filled with happy memories.

1.The underlined word “sample” in the passage probably means “ ________”

A. replaceB. observeC. makeD. taste

2.The first and last scenic spots he visited in Xi’an are ________.

A. the Terracotta Warriors and Shanxi Provincial Museum

B. the Terracotta Warriors and the Great Mosque

C. little wild goose Pagoda and Great Mosque

D. Little wild goose Pagoda and the Muslim Quarter

3.Which of the following is TRUE according to the ad?

A. The tourists will have to pay extra for fuel and meals.

B. The tourists will visit the 1920’s Shikumen buildings in Beijing

C. The tourists will stay in Beijing for three nights before leaving for the UK.

D. The tourists will take a side trip to the Three Gorges Dam during the tour.

4.The ad is mainly intended to ________.

A. encourage the British to travel in China

B. attract the British to traditional Chinese food

C. offer service of booking air tickets to tourists

D. provide the British with a better understanding of China

 

查看答案

Papa, as a son of a dirt-poor farmer, left school early and went to work in a factory, for education was for the rich then. So, the world became his school. With great interest, he read everything he could lay his hands on, listened to the town elders and learned about the world beyond his tiny hometown. "There's so much to learn," he'd say. "Though we're born stupid, only the stupid remain that way." He was determined that none of his children would be denied (拒绝) an education.

Thus, Papa insisted that we learn at least one new thing each day. Though, as children, we thought this was crazy, it would never have occurred to us to deny Papa a request. And dinner time seemed perfect for sharing what we had learned. We would talk about the news of the day; no matter how insignificant, it was never taken lightly. Papa would listen carefully and was ready with some comment, always to the point.

Then came the moment—the time to share the day's new learning.

Papa, at the head of the table, would push back his chair and pour a glass of red wine, ready to listen.

"Felice," he'd say, "tell me what you learned today."

"I learned that the population of Nepal is .... "

Silence.

Papa was thinking about what was said, as if the salvation(拯救)of the world would depend upon it. "The population of Nepal. Hmm. Well... " he'd say. "Get the map; let's see where Nepal is. " And the whole family went on a search for Nepal.

This same experience was repeated until each family member had a turn. Dinner ended only after we had a clear understanding of at least half a dozen such facts.

As children, we thought very little about these educational wonders. Our family, however, was growing together, sharing experiences and participating in one another's education. And by looking at us, listening to us, respecting our input, affirming (肯定) our value, giving us a sense of dignity, Papa was unquestionably our most influential teacher.

Later during my training as a future teacher, I studied with some of the most famous educators. They were imparting what Papa had known all along—the value of continual learning. His technique has served me well all my life. Not a single day has been wasted, though I can never tell when knowing the population of Nepal might prove useful.

1.What do we know from the first paragraph?

A. The author's father was born in a worker's family.

B. Those born stupid could not change their life.

C. The poor could hardly afford school education.

D. The town elders wanted to learn about the world.

2.The underlined word "it" in the second paragraph refers to " ________.

A. one new thingB. the newsC. a requestD. some comment

3.What is the greatest value of "dinner time" to the author?

A. Winning Papa's approval.B. Showing talents.

C. Continual learning.D. Family get-together.

4.It can be learned from the passage that the author ________.

A. appreciated his father's educational technique

B. knew very well about Nepal

C. felt regret about those wasted days

D. enjoyed talking about news

 

查看答案

When looking for diet plans to gain muscle there are some great tips that can help you to ensure that you are eating to help you build the muscle that you want. Your diet is just as important as exercise when you attach importance to your diet, it can help you to reach your goal much faster.

You will find that you will eat lean meat almost daily. If you eat meat each day this can help you to keep your figure. The trick with beef is to find lean cuts and this is something that can provide you with protein. Fish and turkey will also be included in the diet. Chicken has some rules and you should always eat skinless and avoid frying.

Fiber is something that is not talked much about when looking for a muscle building diet, but this is basis part of the muscle building diet. Fiber has many benefits and will aid in digestion and help you to feel full. Oatmeal (燕麦片) is a great source of fiber, but you should avoid the premade oatmeal. Fruit and vegetables contain a lot of fiber and this can also aid in weight loss if this is a problem you are working on.

If you want to complete your workout more effectively, you need to make sure that you are drinking adequate amount of water each day. Your body is made up of water and you need to replenish (补充) this water source each day in order to be in the best shape. If you are completing a very intense workout, you will need to make sure that you are drinking even more water to stay hydrated(含水的).

When protein(乳清蛋白质) is a great way for busy individuals to get the protein they need on the go. You will use soy and tofu for sources of protein if you do not eat meat and this can be a wonderful alternative.

There are diet plans to gain muscle for every category. You can make minor adjustments to your diet that can have some great benefits.

1.What’s the best title of the passage?

A. Proper diets can help build your muscle

B. The diet is not as important as exercise

C. Diet plans are very important

D. Paying attention to your diet

2.When you eat chicken, you should always _______.

A. eat chicken with skin

B. eat baked chicken

C. not eat chicken with skin and the fried

D. not eat boiled chicken

3.What’s the main idea of Paragraph 3?

A. Oatmeal is a great source of fiber.

B. Fruit and vegetables contain a lot of fiber.

C. Losing weight needs fiber.

D. The function of fiber.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.