满分5 > 高中英语试题 >

See a cellphone cover that you like on T...

See a cellphone cover that you like on Taobao? Forget about placing an order, paying the bill online and waiting for days for it to be delivered to you. In the near future, you'll be able to get it in minutes just by hitting “print” on your computer. You might find it hard to believe that you could actually “print” an object like you would draw a picture. But it is not that hard to understand how it would work. Just as a traditional printer sprays ink onto paper line by line, modern 3D printers spread material onto a surface layer by layer, from the bottom to the top, gradually building up a shape.

Instead of ink, the materials the 3D printer uses are mainly plastic, resin(树脂) and certain metals. The thinner each layer is—from a millimetre to less than the width of a hair—the smoother and finer the object will be. This may sound like a completely new technology, but the truth is that 3D printing has been around since the late 1980s. Back then, it was barely affordable for most people, so few knew about it.

Last year, though, saw a big change in the 3D printing industry—printers became much cheaper. For example, 10 years ago a desktop 3D printer might have cost £20,000, while now they cost only about £1,000, according to the BBC. Taken out of the factory and introduced to more diverse and common uses, 3D printing can create just about anything you can think of—flutes, bikinis, jewelry, aircraft parts and even human organs. In fact, scientists from Cornell University in New York have just made an artificial ear using a 3D printer, according to Science Daily. The fake ear looks and acts exactly like a natural one.

However, as 3D printing becomes more common, it may bring about certain problems—such as piracy. “Once you can download a coffee maker, or print out a new set of kitchen utensils (餐具) on your personal 3D printer, who will visit a retail store again?” an expert in 3D printing told Forbes News. Even more frightening, what if anyone in the world could use a 3D printer to print out a fully functioning gun?

1.According to the article, in the future, the 3D printing technology will _______.

A. enable people to make better purchases online

B. change the way we make many products

C. be applied as widely in our daily life as computers

D. shorten the time it takes for people to get what they buy online

2.What happened in the 3D printing industry last year?

A. The 3D printing technology was taken out of the factory.

B. The 3D printing technology began to be used in various fields.

C. The 3D printer was used for medical treatment for the first time.

D. The 3D printer became more affordable for consumers(消费者).

3.What is the best title of the passage?

A. Great Demand for 3D Printers

B. Technology in the Future

C. Online Shopping Disappearing

D. Printing out Everything

4.How is the last paragraph developed?

A. By giving examples.

B. By making comparisons.

C. By analyzing the cause and effect.

D. By using figures.

 

1.B 2.D 3.D 4.A 【解析】 试题分析:文章介绍了3D打印技术在未来的广泛使用,这会改变社会的很多方面。 1. 推理判断题。根据第一段Just as a traditional printer sprays ink onto paper line by line, modern 3D printers spread material onto a surface layer by layer, from the bottom to the top, gradually building up a shape.可知,未来的3D打印机会改变我们生产产品的方式,故选B。 2. 细节推理题。根据第三段Last year, though, saw a big change in the 3D printing industry—printers became much cheaper.可知,去年3D打印机便宜了,更多的消费者能够买得起。故选D。 3. 主旨大意题。文章介绍了3D打印技术在未来的广泛使用,能够打印一切东西。故选D。 4. 细节理解题。根据最后一段的“Once you can download a coffee maker, or print out a new set of kitchen utensils (餐具) on your personal 3D printer, who will visit a retail store again?” an expert in 3D printing told Forbes News.可知,本段运用了举例说明,故选A。 考点:考查科学文化类短文阅读。 【名师点睛】 做好细节理解题的几点建议: 细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。 做细节理解题具体方法与步骤如下: ①略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨; ②按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; ③将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如第32小题根据第一段Just as a traditional printer sprays ink onto paper line by line, modern 3D printers spread material onto a surface layer by layer, from the bottom to the top, gradually building up a shape. 可知未来的3D打印机会改变我们生产产品的方式,故选B.33小题根据第三段Last year, though, saw a big change in the 3D printing industry—printers became much cheaper.可知,去年3D打印机便宜了,更多的消费者能够买得起。故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

14 days from just £2,090 pp

Fully inclusive from the UK

Price covers, international airfares, departure taxes, fuel charge, local transportation all meals, entrance fees, guides, daily tours and visas for UK citizens.

◆ Days 1-3: UK-Shanghai

Fly to the great city of shanghai and in the evening sample traditional shanghai food. Visit the beautiful Yu Garden, Old Town. Shanghai Museum, cross the Grest Nanpu Bridge and tour the Pudong area. Also explore Xintiandi with its 1920’s style Shikomen buildings and end your stay in Shanghai with an amazing Huangpu River evening tour.

◆ Days 4-7: Shanghai-Yangtze River Tour

Fly to Yichang and change(approx: one hour)to board your Yangtze River ship for the next four nights. Enjoy a tour of the three Gorges Dam(三峡大坝)before sailing on the grand Yangtze River, passing through the impressive Three Gorges. We take a side trip to the Lesser Three Gorges or travel up the Shennong Stream in a peapod boat and enjoy various shore trips along the way.

◆ Day 8: Chongqing—Chengdu

Get off in Chongqing and drive to Chengdu for an overnight stay.

◆ Day 9-10: Chengdu-Xi’an

Visit the famous Panda Reserve to see the lovely animals. We then fly to the historic city of Xi’an for two nights, stay and enjoy traditional Shuijiao. Next day, explore one of the most important discoveries of the 20th century—the Terracotta Warriors(兵马俑),followed by the ancient City Wall and a performance of Tang Dynasty dancing.

◆ Day11-13: Xi’an-Beijing

Visit little wild Goose Pagoda and see the ancient objects at the well-known Shanxi Provincial Museum before walking through the lively Muslim Quarter to see the Great Mosque. Later fly to Beijing for three nights’ stay and try Peking Duck. During our stay in Beijing, we stroll through Tian’anmen Square to the Forbidden city, the largest and best preserved collection of ancient buildings in China, and visit the summer palace. Next day we take a walk on the Great wall, tour the unique Temple of Heaven and enjoy an attractive Chinese Acrobatic Show.

◆ Day 14: Beijing-UK

Fly back to the UK, arriving home later the same day filled with happy memories.

1.The underlined word “sample” in the passage probably means “ ________”

A. replaceB. observeC. makeD. taste

2.The first and last scenic spots he visited in Xi’an are ________.

A. the Terracotta Warriors and Shanxi Provincial Museum

B. the Terracotta Warriors and the Great Mosque

C. little wild goose Pagoda and Great Mosque

D. Little wild goose Pagoda and the Muslim Quarter

3.Which of the following is TRUE according to the ad?

A. The tourists will have to pay extra for fuel and meals.

B. The tourists will visit the 1920’s Shikumen buildings in Beijing

C. The tourists will stay in Beijing for three nights before leaving for the UK.

D. The tourists will take a side trip to the Three Gorges Dam during the tour.

4.The ad is mainly intended to ________.

A. encourage the British to travel in China

B. attract the British to traditional Chinese food

C. offer service of booking air tickets to tourists

D. provide the British with a better understanding of China

 

查看答案

Papa, as a son of a dirt-poor farmer, left school early and went to work in a factory, for education was for the rich then. So, the world became his school. With great interest, he read everything he could lay his hands on, listened to the town elders and learned about the world beyond his tiny hometown. "There's so much to learn," he'd say. "Though we're born stupid, only the stupid remain that way." He was determined that none of his children would be denied (拒绝) an education.

Thus, Papa insisted that we learn at least one new thing each day. Though, as children, we thought this was crazy, it would never have occurred to us to deny Papa a request. And dinner time seemed perfect for sharing what we had learned. We would talk about the news of the day; no matter how insignificant, it was never taken lightly. Papa would listen carefully and was ready with some comment, always to the point.

Then came the moment—the time to share the day's new learning.

Papa, at the head of the table, would push back his chair and pour a glass of red wine, ready to listen.

"Felice," he'd say, "tell me what you learned today."

"I learned that the population of Nepal is .... "

Silence.

Papa was thinking about what was said, as if the salvation(拯救)of the world would depend upon it. "The population of Nepal. Hmm. Well... " he'd say. "Get the map; let's see where Nepal is. " And the whole family went on a search for Nepal.

This same experience was repeated until each family member had a turn. Dinner ended only after we had a clear understanding of at least half a dozen such facts.

As children, we thought very little about these educational wonders. Our family, however, was growing together, sharing experiences and participating in one another's education. And by looking at us, listening to us, respecting our input, affirming (肯定) our value, giving us a sense of dignity, Papa was unquestionably our most influential teacher.

Later during my training as a future teacher, I studied with some of the most famous educators. They were imparting what Papa had known all along—the value of continual learning. His technique has served me well all my life. Not a single day has been wasted, though I can never tell when knowing the population of Nepal might prove useful.

1.What do we know from the first paragraph?

A. The author's father was born in a worker's family.

B. Those born stupid could not change their life.

C. The poor could hardly afford school education.

D. The town elders wanted to learn about the world.

2.The underlined word "it" in the second paragraph refers to " ________.

A. one new thingB. the newsC. a requestD. some comment

3.What is the greatest value of "dinner time" to the author?

A. Winning Papa's approval.B. Showing talents.

C. Continual learning.D. Family get-together.

4.It can be learned from the passage that the author ________.

A. appreciated his father's educational technique

B. knew very well about Nepal

C. felt regret about those wasted days

D. enjoyed talking about news

 

查看答案

When looking for diet plans to gain muscle there are some great tips that can help you to ensure that you are eating to help you build the muscle that you want. Your diet is just as important as exercise when you attach importance to your diet, it can help you to reach your goal much faster.

You will find that you will eat lean meat almost daily. If you eat meat each day this can help you to keep your figure. The trick with beef is to find lean cuts and this is something that can provide you with protein. Fish and turkey will also be included in the diet. Chicken has some rules and you should always eat skinless and avoid frying.

Fiber is something that is not talked much about when looking for a muscle building diet, but this is basis part of the muscle building diet. Fiber has many benefits and will aid in digestion and help you to feel full. Oatmeal (燕麦片) is a great source of fiber, but you should avoid the premade oatmeal. Fruit and vegetables contain a lot of fiber and this can also aid in weight loss if this is a problem you are working on.

If you want to complete your workout more effectively, you need to make sure that you are drinking adequate amount of water each day. Your body is made up of water and you need to replenish (补充) this water source each day in order to be in the best shape. If you are completing a very intense workout, you will need to make sure that you are drinking even more water to stay hydrated(含水的).

When protein(乳清蛋白质) is a great way for busy individuals to get the protein they need on the go. You will use soy and tofu for sources of protein if you do not eat meat and this can be a wonderful alternative.

There are diet plans to gain muscle for every category. You can make minor adjustments to your diet that can have some great benefits.

1.What’s the best title of the passage?

A. Proper diets can help build your muscle

B. The diet is not as important as exercise

C. Diet plans are very important

D. Paying attention to your diet

2.When you eat chicken, you should always _______.

A. eat chicken with skin

B. eat baked chicken

C. not eat chicken with skin and the fried

D. not eat boiled chicken

3.What’s the main idea of Paragraph 3?

A. Oatmeal is a great source of fiber.

B. Fruit and vegetables contain a lot of fiber.

C. Losing weight needs fiber.

D. The function of fiber.

 

查看答案

假定你是李华。你的美国笔友Jack给你发来邮件,告诉你他参加美国中西部“汉语桥”比赛(U. S. Midwest Chinese Bridge Speech Contest) 获得了一等奖,希望你继续帮他学习中文。请你给他回复一封电子邮件。要点如下:

1.祝贺他获奖;

2.你会帮他学中文,同时希望继续向他学习英语;

3.祝愿他能来中国参加决赛。

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Jack,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线( \ )划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Stress is state of being upset that happen when we are under pressure. We students have all experienced stress over problems in our daily life, test results, or too many homework. Since stress can make us sick, we have to learn what to deal with it. When you are stressful, don’t forget your hobbies. If you are fond music, just turn on the radio. Generally, people think TV may interfere with their children’s studies. However, if you worry about your English and don’t know what to do, you can get help from English TV programs. It is also help to share your worries to your friends. They will surely give you some advices and help you out of trouble. As long as we treat stress proper, we can relax ourselves and keep away from its bad effects.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.