满分5 > 高中英语试题 >

One afternoon, after finishing shopping ...

One afternoon, after finishing shopping in a supermarket, my family and I went to the checkout. I suddenly thought we didn’t need any of the junk, and we abandoned all of those, saving $300.

That got me thinking about all our pointless expenses in life. With a promise that we’d stop if it was killing us, I convinced the family to take the leap into frugality(节俭). The rules were that we would buy nothing for 30 days except absolutely essentials.

Our adventure began with a great start. By 9 a.m., my wife, Ruth, had already made cakes from old strawberries and picked flowers I didn’t even know we had in the garden. I cleared the car by hand for the first time for years. I read and returned the neighbor’s newspaper before he woke up. Total spending on the first day: $0.

As days turned into weeks, we became so proficient(熟练的) at living frugally. We started riding our bikes to save gas. My child’s finger painting was recycled as gift wrap for the homemade presents. We started to use an Internet application like Skype for free phone calls and ask neighbors with gardens for extra vegetables and herbs.

In the end, we saved more than $2000 by not spending for a month. When we began, I imagined we would rush out the moment we were done and buy a lot of things in the supermarket, then maybe hit the mall or go to the movies.

1.We can infer from the passage that before that very afternoon, the family _________.

A. had had higher income

B. had had a good habit of saving money

C. had often spent money without thinking much

D. hadn’t realized they would have met financial problems

2.How many things were mentioned about the things the family did to save on the first day of the “30 days”?

A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.

3.The end of the story tells the readers that the family _________.

A. stopped halfway

B. couldn’t stand the life of frugality

C. would make up for missing the junk after the “30 days”

D. succeeded in saving in the end

4.This passage is mainly about _________.

A. how a family managed their daily life

B. a family’s no-buying try

C. a family’s way of solving life problems

D. how a new idea came up

 

1.C 2.B 3.D 4.B 【解析】 试题分析:文章讲述了作者一家发现无意义花钱后,尝试一个月尽量少买东西,然后省下$2000多的故事。 1. 推理判断题。根据第一段I suddenly thought we didn’t need any of the junk和第二段That got me thinking about all our pointless expenses in life. With a promise that we’d stop if it was killing us可知,那天之前全家人是无意义的花费,不假思索地花钱。故选C。 2. 细节推理题。根据第三段my wife, Ruth, had already made cakes from old strawberries and picked flowers. I cleared the car by hand for the first time for years. I read and returned the neighbor’s newspaper before he woke up.可知,提到了第一天省钱的三件事,故选B。 3. 推理判断题。根据最后一段In the end, we saved more than $2000 by not spending for a month.可知,全家人最后省钱成功,故选D。 4. 主旨大意题。文章讲述了作者一家发现无意义花钱后,尝试一个月尽量少买东西,然后省下$2000多的故事。B项能概括文章大意,故选B。 考点:考查故事类短文阅读。 【名师点睛】 推理判断题的解题方法: 推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。如文中第8小题根据第一段I suddenly thought we didn’t need any of the junk和第二段That got me thinking about all our pointless expenses in life. With a promise that we’d stop if it was killing us可知那天之前全家人是无意义的花费,不假思索地花钱。故选C.任何一篇文章都有其特定的写作目的,读者应当知道如何去做或按照某种方式传递思考问题。第10小题根据最后一段In the end, we saved more than $2000 by not spending for a month.可知全家人最后省钱成功,故选D。 推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据,即:已知部分-推论的前提,从中推测出未知部分-推理的结论,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

If you want a little extra security against thieves stealing your bicycle, designer Dennis Siegel has designed a solution. The RFID Bikealarm is attached to the seat on a bicycle and gives off an alarm when it senses movement.

“The RFID Bikealarm is meant to be a useful add-on to mechanical bicycle locks because it greatly extends the range of protection with only a few components,” Siegel explains on his website. “It is low-cost, durable and easy to use.”

The Bikealarm was designed as part of Siegel’s Bachelor’s degree thesis at the University of the Arts Bremen in Germany. The device will scare off any would-be thieves the moment they begin to steal the bicycle to which it is attached. It is able to continuously sense the environment to distinguish between specific events, for instance a passing tram / car and a serious theft.

Siegel created a working model of an alarm that would sound when it sensed movement, but wasn’t initially sure how it would be best attached to a bicycle. “I decided to mount it to the rails of the seat because it allows for comfortable interaction and the position is less obvious as it looks like a small repair kit,” he says.

Siegel chose to use RFID technology rather than Bluetooth to keep the costs down. Siegel explains that the most difficult aspect of creating the alarm was to get the electronic circuit down to a small enough size.

The device runs off a kind of battery that can be charged by USB within 2 hours and lasts for a few days with normal use. As the Bikealarm is only at development stage, Siegel hasn’t signed any agreements to put it on the market.

1.When it senses movement, the RFID Bikealarm will ________.

A. make a warning soundB. fasten the bicycle tightly

C. shake the bicycle quicklyD. call the police automatically

2.Which of the following shows the right position of the RFID Bikealarm on a bicycle?

3.What do we know about the RFID Bikealarm?

A. It can’t tell between specific events.

B. It is very difficult to use.

C. It uses a kind of battery for power.

D. It depends on Bluetooth technology.

4.It can be inferred from the last two paragraphs that ________.

A. the electronic circuit is a little larger

B. it’s very easy to make a Bikealarm

C. it costs too much at present

D. not many Bikealarms are produced

 

查看答案

Are you looking for something to do? You might like to try one of these four experiences.

Crocodile watching

Do you fancy getting up close to some of the most terrifying animals on earth? Crocosaurus Cove, in Darwin (Australia) has the “Cage of Death”. It’s an enclosure that’s lowered into a pool. This gives you a 360 degree view of a crocodile as it’s being fed. The cable broke once and the cage sank to the bottom, but they’ve fixed it since then.

EdgeWalk

How about walking along the edge of a building several hundred meters up in the air? If that sounds like fun, head off to the CN Tower in Toronto (Ontario, Canada). Built in 1976, the tower is 553.33 meters tall.

The EdgeWalk consists of a 20-30 minute stroll along a 1.5 meter wide platform that runs around the tower’s restaurant roof. During the walk, you’re encouraged to lean forwards as you look over Toronto’s skyline (轮廓线).

Plastic ball rolling

Do you fancy rolling down a hill in a plastic ball? Plastic ball rolling is popular all over the world, but the place to give it a go is in Rotorua (New Zealand). Brother David and Andrew Akers came up with the idea in 1994. A typical orb (球) is about 3 meters in diameter, with an inner orb size of about 2 meters. There’s no brake or steering mechanism, but the inner layer of the plastic ball helps absorb the shock.

Volcano bungee jumping

If you’re looking for the adventure of a lifetime, how about going bungee jumping off a helicopter into the crater of a live volcano? As part of the jumping, a helicopter ride takes you to the Villarrica volcano, one of the most active in Chile. Once you’re at the drop zone, you leap off the helicopter and fall into the volcano. Finally, you enjoy the ride back to the airport flying at 130kph.

Attracted by the above? If so, please contact us. Only half price from March 22 to April 25th. For more information, please click here.

1.According to the passage, there was an accident once when people ________.

A. jumped into the Villarrica volcano

B. walked along the platform of the CN Tower

C. rolled down a hill in a plastic ball in Rotorua

D. watched crocodiles in the “Cage of Death” in Darwin

2.Which of the following was first invented in New Zealand?

A. EdgeWalk.

B. Crocodile watching.

C. Plastic ball rolling.

D. Volcano bungee jumping.

3.It can be inferred that all the four experiences are ________.

A. interesting sportsB. exciting and extreme

C. held on high placesD. fit for middle to old people

 

查看答案

假定你是李华,你的一位美国朋友Jane在中国学习中文两年,即将回国。现在由你给她发E-mail,邀请她参加为她举办的欢送会,要点如下:

(1)祝贺她顺利通过考试,为她骄傲;(2)感谢她帮助你们学习英语;

(3)时间:星期六晚六点;(4)地点:阳光俱乐部(The Sun Club)302房间;

(5)路线:从她所住宾馆门口乘坐332路公车可直达。

注意:可适当添加细节以使行文连贯;词数100左右,开头和结尾已给,不计入总字数。参考词汇:欢送会 farewell party。

Dear Jane,

Congratulations on your passing all the exams. ________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

                                             Yours, faithfully                                               Li Hua

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只充许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Uncle Lee is my neighbor. He can’t see things well because his bad eyesight, but he doesn’t go out very often. Last Friday he had an important letter to post to, so Uncle Lee had to go out himself. He was walking in the street while suddenly the strong wind came up and blew his black hat off his head. The hats rolled and flew, and Uncle Lee had to running after it. Just then a woman in front of him shout at him, “What are you doing?” “Trying to catch my hat,” answered Uncle Lee. “What? Your hat?” cried out the woman angry. “Can’t you see that it is our black pet dog?”

 

查看答案

If you want to improve your English  1.  (rapid), you’d better listen to BBC English  2. is part of the BBC World Service. It broadcasts all kinds of programmes, such 3.  difficult grammar  4.   (point), life in Britain, differences between written and  5.  (speak) English and so on. So far BBC English  6.   (become) a popular learning course. If you want to know some information about the programmes, you just need to write to BBC English 7. (ask) for it. 8.  , 9.  is easy for you to find out the information and follow the programmes.    

In China there are English programmes like Follow Me on the radio. They are usually easy to receive and understand and they are very  10.  (use) to you.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.