满分5 > 高中英语试题 >

Computer programmer David Jones earns $3...

Computer programmer David Jones earns $35.000 a year designing new computer games, yet he cannot find a bank ready to let him have a credit card. Instead he has been told to wait another two years until he is 18. The 16-year-old works for a small firm in Liverpool where the problem of most young people of his age is finding a job. David’s firm releases two new games for the fast growing computer market each month.

But David’s biggest headache is what to do with his money. Even though he earns a lot he cannot drive a car, take out a mortgage(抵押贷款), or get credit cards. David got his job with the Liverpool-based company four months ago, a year after leaving school with six O-levels and working for a time in a computer shop. “I got the job because the people who run the firm knew I had already written some programs”, he said. David spends some of his money on records and clothes and gives his mother 50 pounds a week. But most of his spare time is spent working.

“Unfortunately, computing was not part of our studies at school”, he said “But I had been studying it in books and magazines for four years in my spare time. I knew what I wanted to do and never considered staying on at school. Most people in this business are fairly young, anyway.” David added, “I would like to earn a million and I suppose early retirement is a possibility. You never know when the market might disappear.”

1.In what way is David different from people of his age?

A. He often goes out with friends

B. He lives with his mother

C. He has a handsome income

D. He graduated with six O-levels

2.What is one of the problems that David is facing now?

A. He is too young to get a credit card

B. He has no time to learn driving

C. He has very little spare time

D. He will soon lose his job

3.Why did David decide to leave school and start working?

A. He received lots of job offers

B. He was eager to help his mother

C. He lost interest in school studies

D. He wanted to earn his own living

 

1.C 2.A 3.C 【解析】 试题分析:16岁的David设计了一种新的电脑游戏而获得了一笔可观的收入,但由于他没有达到法定年龄,没有资格申请信用卡来领取这笔钱。 1.C细节判断题。由第一段首句可知,大卫设计了一种新的电脑游戏而获得$35.000。故可推断在这个年龄段他有非常可观的收入,这是与同龄人不同的地方。故选C. 2.A推理判断题。由第一段he cannot find a bank ready to let him have a credit card.可知由于他没有达到法定年龄,没有资格申请信用卡,故也没办法领取得到钱。故选A. 3. 考点:考查人物故事类短文阅读。 【名师点睛】 推理判断题的解题方法 : 推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。如文中第45小题由第一段he cannot find a bank ready to let him have a credit card.可知由于他没有达到法定年龄,没有资格申请信用卡,故也没办法领取得到钱。故选A. 任何一篇文章都有其特定的写作目的,读者应当知道如何去做或按照某种方式传递思考问题。第46小题由最后一段可知,“Unfortunately, computing was not part of our studies at school “ he said “But I had been studying it in books and magazines for four years in my spare time I knew what I wanted to do and never considered staying on at school.可知学校不开设电脑课程,David知道自己想要什么所以想离开学校开始工作,故选C. 推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据,即:已知部分-推论的前提,从中推测出未知部分-推理的结论,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

I was waiting for a phone call from my agent. He had left a message the night before, telling me that my show was to be cancelled. I called him several times, but each time his secretary told me that he was in a meeting and that he would call me later. So I waited and waited, but there was still no call. Three hours passing by, I became more and more impatient. I was certain that my agent didn’t care about my work, and he didn’t care about me. I was overcome with that thought. I started to shout at the phone, “Let me wait, will you? Who do you think you are?”

At that time I didn’t realize my wife was looking on. Without showing her surprise, she rushed in, seized the phone, tore off the wires, and shouted at the phone, “Yeah! Who do you think you are? Bad telephone! Bad telephone!” And she swept it into the wastebasket.

I stood watching her, speechless. What on earth...?

She stepped to the doorway and shouted at the rest of the house, “Now hear this! All objects in this room---if you do anything to upset my husband, out you go!”

Then she turned to me, kissed me and said calmly, “Honey, you just have to learn how to take control.” With that, she left the room.

After watching a crazy woman rushing in and out, shouting at everything in sight , I noticed that something in my mood (情绪) had changed. I was laughing. How could I have trouble with that phone? Her anties helped me realize I had been driven crazy by small things. Twenty minutes later my agent did call. I was able to listen to him and talk to him calmly.

1.Why did the author shout at the telephone?

A. He was mad at the telephone.  

B. He was angry with his agent.

C. He was anxious about his wife. 

D. He was impatient with the secretary.

2.What made the author laugh?

A. His own behavior.

B. His wife’s suggestion.

C. His changeable feelings.

D. His wife’s sweet kiss.

3.What does the underlined word “anties” in the last paragraph refer to?

A. Angry words          B. Unusual actions

C. Surprising looks    D. Anxious feelings

 

查看答案

I used to live selfishly, I should admit. But one moment changed me.

I was on my lunch break and had     the office to get something to eat. On the way, I     a busker (街头艺人), with a hat in front of him. I had some     in my pocket, but I would not give them to him, thinking to myself he would      use the money to feed his addiction to drugs or alcohol. He     like that type----young and ragged.     what was I going to spend the money on? Only to feed my addiction to Coca-Cola or chocolate! I then     I had no right to place myself above     just because he was busking.

I    and dropped all the coins into his         , and he smiled at me, I watched for a while. As     as it sounds, I expected something more to come from that moment—a feeling of    or satisfaction, for example. But nothing happened.     , I walked off. “It proved to be a waste of   ,” I thought.

On my way home at the end of the    , I saw the busker again and he was     . I watched him pick up the hat and walk       a cafe counter. There he poured the     contents into a tin collecting     an earthquake fund-raising (募捐) event. He was busking for charity (慈善)!

Now I donate (捐赠) any      I have to charity tins and enjoy the feeling of giving.

1.A. left       B. cleaned          C. prepared    D. searched

2.A. led         B. chose            C. saw     D. fooled

3.A. chocolates       B. coins    C. tins          D. drugs

4.A. almost   B. just            C. rather     D. still

5.A. acted          B. looked       C. sounded       D. smelt

6.A. Though      B. For       C. Therefore       D. But

7.A. declared      B. realized           C. expected      D. guessed

8.A. it         B. all    C. him     D. them

9.A. waited   B. followed   C. stopped    D. arrived

10.A. rag       B. hat    C. pocket        D. counter

11.A. selfish   B. awkward   C. innocent    D. special

12.A. happiness     B. sadness          C. love        D. hate

13.A. Disappointedly B. Unfortunately      C. Coincidentally      D. Comfortably

14.A. words     B. effort    C. space       D. money

15.A. moment     B. day    C. break       D. event

16.A. walking around  B. passing by     C. packing up      D. running off

17.A. around         B. in       C. behind             D. to

18.A. chief          B. basic         C. actual           D. total

19.A. by             B. for        C. on             D. with

20.A. work   B. time      C. energy        D. change

 

查看答案

假定你是李华,是学校学生会主席。最近你校英语俱乐部将开展的主题为“青少年体重超重问题”的讨论会。请你写一篇发言稿。要点如下:

1. 问题出现的原因:爱吃甜食及脂肪含量高的食物,缺乏运动等

2. 从饮食、运动及生活方式等方面提出建议。

注意:1. 词数100左右(邮件的开头和结尾已给出,但不计入总词数)。

2. 可适当增加细节,以使行文连贯。

Dear fellow students,

How are you doing? I am Li Hua, president of the Student Union. ___________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

__________________

Thanks for your attention.

 

查看答案

短文改错

    假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏子符号(∧)并在其下面写出该加的词。

  删除:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

        2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I had an argument with my friend Ben yesterday because his favorite movie, which I thought was not interested. After the argument, he went off without say goodbye to me. I was angry on him. In the afternoon I started to feel sad because he is my best friend. After school, I asked him if he wanted to go with me as usually. He gave me a strange look and turned away. But, this time, he does say goodbye to me quietly. Later, while I was watching TV at home, the phone rang. This was Ben and he said he was sorry for that he did. He felt like childish. I said never mind. Now I feel much better since we are still good friend.

 

查看答案

I’ve dreamed of becoming a writer since I was a teenager. But   1.  isn’t easy to get a book of mine published.   2.  I’ve tried hard, none of my books have been published. This is really   3.  (upset).

  This morning, I received a call from a publisher and   4. (tell) once again that there was no way my book would be published.   5. ( feel ) sad, I left home and went to the park near my apartment. At the park, I sat down on the bench near the grass.

  While I was sitting there, I saw a little boy about one and a half years old. He was running on the grass,   6. his mother not far behind him. He looked so happy when he enjoyed the   7.  (free) of running on the grass. He then fell on the grass, but he quickly got up and continued 8.  (run) as fast as he could again even without looking back at his mother. He was still running with a smile on his face, as if nothing   9.  (happen).

  Seeing that, I was truly inspired. I 10.  (sudden) realized that I shouldn’t get discouraged after experiencing failure. Instead, I should cheer up and keep on trying.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.