满分5 > 高中英语试题 >

“Our aim is to take our art to the world...

“Our aim is to take our art to the world and make people understand what it is to move,” said David Belle, the founder of parkour(跑酷).

Do you love running? It is a good exercise, yet many people find it boring. But what if making your morning jog a creative one? Like jumping from walls and over gaps, and ground rolls? Just like the James Bond in the movie Casino Royale? Bond jumps down from a roof to a windowsill and then runs several blocks over obstacles on the way. It is just because of Bond's wonderful performances that the sport has become popular worldwide.

Yes, that's parkour, an extreme street sport aimed at moving from one point to another as quickly as possible, getting over all the obstacles in the path using only the abilities of the human body. Parkour is considered an extreme sport. As its participants(参与者) dash around a city, they may jump over fences, run up walls and even move from roof top to roof top.

Parkour can be just as exciting and charming as it sounds, but its participants see parkour much more than that.

Overcoming all the obstacles on the course and in life is part of the philosophy(理念) behind parkour. This is the same as life. You must determine your destination, go straight, jump over all the barriers as if in parkour and never fall back from them in your life to reach the destination successfully. A parkour lover said, “I love parkour because its philosophy has become my life, my way to do everything.”

Another philosophy we've learnt from parkour is freedom. It can be done by anyone, at any time, anywhere in the world. It is a kind of expression of trust in yourself. It is only a state of mind. It is when you trust yourself that you earn energy.

1.Parkour has become popular throughout the world because of ________.

A. its founder, David Belle

B. the varieties of participants

C. its risks and tricks

D. the film Casino Royale

2.The underlined word “obstacles” in Paragraph 2 is closest in meaning to “________”.

A. streetsB. buildingsC. barriersD. roofs

3.Which of the following is true of parkour?

A. It needs special training.

B. It is a good but boring sport.

C. It challenges human abilities.

D. It is a team sport.

4.As its participants move around a city, ________.

A. they should run to extremes

B. they may choose to escape

C. they can ask for help

D. they must learn to survive

5.Which of the following is the philosophy of parkour?

A. Sports and extremes.

B. Excitement and freedom.

C. Determination and freedom.

D. Dreams and success.

 

1.D 2.C 3.C 4.A 5.C 【解析】 试题分析:本文讲述的是一项受人欢迎的运动parkour,介绍了这项运动的由来以及特点和背后所蕴含的哲理。 1.D 细节理解题。根据文章第二段中Like jumping from walls and over gaps and ground rolls? Just like the James Bond in the movie Casino Royale? Bond jumps down from a roof to a windowsill and then runs several blocks over obstacles on the way. It is just because of Bond's wonderful performances that the sport has become popular worldwide.可知,parkour的流行主要是因为邦德的电影。故D正确。 2.C 词义猜测题。根据本句Bond jumps down from a roof to a windowsill and then runs several blocks over obstacles on the way.可知,Bond越过了路上的障碍物,该词是指“障碍物”的意思。故C正确。 3.C 推理判断题。根据文章倒数第二段第一句Parkour can be just as exciting and charming as it sounds,but its participants see parkour much more than that.可知,这项运动能够挑战人类的能力。故C正确。 4.A 推理判断题。根据第三段最后一句As its participants(参与者) dash around a city, they may jump over fences, run up walls and even move from roof top to roof top.可知,参加parkour的人要跨越极限,战胜极限。故A正确。 5.C 细节理解题。根据文章倒数第二段Overcoming all the obstacles on the course and in life is part of the philosophy (哲理) behind parkour. This is the same as life. You must determine your destination, go straight, and jump over all the barriers as if in parkour and never fall back from them in your life, to reach the destination successfully.可知,决心和自由是存在于这项运动背后的东西。故C正确。 考点:考查文化类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Astronauts on shorter shuttle missions (使命) often work very long days. Tasks are scheduled so tightly that break times are often used to finish the tightly that break times are often used to finish the day’s work. This type of scheduled is far too demanding for long missions on the International Space Station (ISS). ISS crewmembers usually live in space for at least a quarter of a year. They work five days on and two days off to mimic the normal way they do things on Earth as much as possible. Weekends give the crew valuable time to rest and do a few hours of housework. They can communicate with family and friends by email, internet phone and through private video conferences.

While astronauts cannot go to a baseball game or a movie in orbit, there are many familiar activities that they can still enjoy. Before a mission, the family and friends of each ISS crewmember put together a collection of family photos, messages, videos and reading material for the astronauts to look at when they will be floating 370 kilometers above the Earth.

During their mission, the crew also receives care packages with CDs, books, magazines, photos and letters. And as from early 2010, the internet became available on the ISS, giving astronauts the chance to do some “web surfing(冲浪)”in their personal time. Besides relaxing with these more common entertainments, astronauts can simply enjoy the experience of living in space.

Many astronauts say that one of the most relaxing things to do in space is to look out the window and stare at the universe and the Earth. Both the shuttle and the ISS circle the planet several times each day, and every moment offers a new view of the Earth’s vast land mass and oceans.

1.What does the word “mimic” in Paragraph 1 probably mean?

A. Find.B. Copy.C. Change.D. Lose.

2.Which of the following best describes the families of the astronauts on the ISS?

A. They are caring and thoughtful.

B. They are worried and annoyed.

C. They are impatient and annoyed.

D. They are excited and curious.

3.In the final paragraph, the author shows that astronauts ________.

A. get more pleasure in space than on the Earth.

B. finding living in space a bit boring and tiring

C. regard space life as common

D. love to see the Earth from space

4.The passage mainly discusses how astronauts ________.

A. work for longer missions in space

B. connect with people on the Earth

C. observe with Earth from space

D. spend their free time in space

 

查看答案

Our lifestyles today are very busy. We have family, school, sports, entertainment and social activities to fit into a time that seems never enough. We need to be healthy to meet the demands of daily life. But what does it mean to have a healthy lifestyle?

To have a healthy lifestyle, we need to:

◆ eat different kinds of healthy food most of the time

◆ do exercise often

◆ have time to relax

◆ get enough sleep to give our bodies time to grow healthy and strong

Read about a normal day in the lives of two children.

Abbey gets up at 7:00 am, feeds the dog, and has cereal and a glass of juice for breakfast. She walks to school with her friend, Julia. She has a bag of chips for a morning snack, drinks water, and has a chicken and lettuce sandwich with a banana for lunch. She likes to play soccer with her friends at lunch and morning break time. She walks home with Julia, has some crackers with cheese and juice for afternoon snack and plays with the dog for a while. She plays computer games for an hour or two before dinner, then has a shower and does her homework. She watches her favorite television show for an hour, then usually goes to bed at about 9:30 pm.

 

 

Carl gets up at 8:30 am and has two pieces of bread with jam and a glass of milk for breakfast. His mother drives him to school on her way to work. He eats cookies with juice for morning snack and a pot pie ordered from the school lunch room with juice for lunch. He likes to play card games with his friends at lunchtime and climb the fixed equipment at morning break time. He catches the bus home, has a cereal bar and a can of soda for afternoon snack, then watches some television. He has a shower before dinner, then plays the computer for an hour or two. He goes to bed at about 10:30 pm.

 

No matter which kind of lifestyle you agree on, just remember it’s important to balance all aspects of life.

1.About a healthy lifestyle, the writer doesn’t talk about ________.

A. dietB. exerciseC. relaxationD. medicine

2.What can we learn from the article?

A. Abbey plays soccer with her friends at school.

B. Abbey does her homework first after school.

C. Carl goes to school by bus every day.

D. Carl has juice for breakfast.

3.Where is the article probably from?

A. A health magazine.

B. A clothing website.

C. A sports guidebook.

D. A travel advertisement.

 

查看答案

You said you took away the dictionary without his permission. ________, you stole it.

A. In one wordB. In words

C. In other wordsD. In a word

 

查看答案

At the meeting they discussed three different ________ to the study of mathematics.

A. approachesB. meansC. methodsD. ways

 

查看答案

________ the Internet is bridging the distance between people, it may also be breaking some home or will cause other family problems.

A. WhenB. WhileC. IfD. As

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.