满分5 > 高中英语试题 >

The mobile phone has become a problem fo...

The mobile phone has become a problem for high schools. Some high-school students in Australia are not allowed to carry mobile phones during school hours.

  The mobile phone used among children has become a problem for the school years. Several children have got mobile phones as Christmas presents, and more students want them. Marry Brown, a headmaster, said that the mobile phone was a distraction to students during school hours and it also gave teachers so much trouble in their classrooms. Teachers also say that sometimes students might use phone messages to cheat during exams.

  She said some schools had tried to ban mobile phones.  Some parents felt unhappy because they couldn't get in touch with their children.

  Many teachers said students should not have mobile phones at school, if there was a good reason, they could leave their phones at school office. They also said phones were easily lost and were a distraction for studies.

  Many people say that they understand why parents would want their children to have phones, but they think schools should let students know when they can use their mobile phones.

1.Some high schools in Australia have stopped students from carrying mobile phones __­­­­­__

A. because they are students

B. when they are at school

C. when they are free

D. because they are children

2.What does the underlined word " distraction " mean in Chinese in this passage?

A. 分散注意力的事          B. 吸引人的事

C. 让人高兴的事             D.让人沮丧的事

3.The headmaster, Marry Brown said that the mobile phone was ____to students at school.

A. a useful tool      B. a bad thing

C. a good thing     D. of some help

4.Some parents felt unhappy, because they couldn't__________ during school hours.

A. use their mobile phones

B. leave their mobile phones in the school office

C. get in touch with their children

D. help the teachers with their work

5.The passage tells us that________

A. parents should teach their children how to use mobile phones during school hours

B. it is important to ban students from using mobile phones at school

C. some parents felt unhappy because they couldn't use their phones at home

D. students shouldn't have mobile phones at school except for some special reasons                     

 

1.B 2.A 3.B 4.C 5.D 【解析】 试题分析:本文属于议论文,澳大利亚的一所学校禁止学生携带手机进入学校,不同的人对此持有不同的观点。 1.B 细节理解题。根据第一段最后一句Some high-school students in Australia are not allowed to carry mobile phones during school hours.可知澳大利亚的一些高中不允许学生学生把手机带进学校。故B项正确。 2.A 词义猜测题。根据划线词后半句it also gave teachers so much trouble in their classrooms.可知手机给老师带领了很多麻烦。可知划线词表示否定含义,D项与上下文不符。本句指手机会让学生注意力分散。故A正确。 3.B 推理判断题。根据第三段第一句She said some schools had tried to ban mobile phones. 可知这所学校努力禁止手机,这说明她认为手机对学生有害,是不好的事情。故B项正确。 4.C 细节理解题。根据第三段第二句Some parents felt unhappy because they couldn't get in touch with their children.很多父母亲不开心是因为如果没有手机,他们就无法和孩子取得联系。故C项正确。 5. 考点:考查议论文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

In choosing a friend, one should be very careful. A good friend can help you study. You can have fun together and make each other happy. Sometimes you will meet fair weather friends. They will be with you as long as you have money or luck, but when you are down, they will run away. How do I know when I have found a good friend? I look for certain qualities (品质) of character, especially understanding, honesty and reliability (可靠).

Above all else, I look for understanding in a friend. A good friend tries to understand how another person is feeling. He is not quick to judge. Instead, he tries to learn from others. He puts himself in the other person's place, and he tries to think of ways to be helpful. He is also a good listener. At the same time, however, a good friend is honest. He does not look for faults (过错) in others. He notices their good points. In short, a friend will try to understand me and accept me.

Another quality of a friend is reliability. I can always depend on a good friend. If he tells me he will meet me somewhere at a certain time, I can be sure that he will be there. If I need a favor, he will do his best to help me. If I am in trouble, he will not run away from me.

There is a fourth quality that makes a friend special. A special friend is someone with whom we can have fun. We should enjoy our lives, and we would enjoy our friendship. That is why I especially like friends who are fun to be with. A good friend likes the same things I like. We share experience and learn from each other. A good friend has a good sense of humor (幽默), too. He likes to laugh with me. That is how we share in the joy of being friends. And I know that he is looking for the same quality in me.

When I meet someone who is reliable, honest, and understanding, I know I've found a friend!

1.Which of the following qualities the writer thinks is the most important in choosing a      friend?

A. reliability             B. honesty

C. understanding           D. a sense of humor

2.If you have fair weather friends, ______ .

A. you will be refused when you get into trouble

B. they will give you all that they have when you need help

C. you will become rich

D. you can be sure that you get real friends

3.Good friends need to ______.

A. always point out each other's mistakes   

B. be helped with money

C. understand each other's feelings 

D. have money or luck

4.This passage mainly discuss ______ .

A. the importance of having a friend  

B. where to choose friends

C. how to get along with friends 

D. the qualities of a friend

5.What’s the best title for the passage?

A. How to choose a friend

B. Four qualities of a good friend

C. A good friend in my mind

D. My best friend

 

查看答案

假如你是李华,是你校English Club的团长。请你用英语给全校同学写一封信,简要阐述参加英语社团的好处,并建议大家踊跃参加。要点如下:

    1. 锻炼英语口语;

    2. 提高沟通能力,广交朋友;

    3. 使学校生活更加丰富多彩。

注意:1. 100词左右;

      2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;

      3. 开头已给出,不记入总词数。

Dear schoolmates,

    On behalf of our English Club I’d like to ______________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________

                                                                Yours,

                                                         Li Hua

 

 

查看答案

单句改错

    增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

    删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

    修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

    注意:1. 每句仅有一处错误;

          2. 每处错误及其修改均仅限一词。

1.She can be real stubborn.

2.I wonder if it’s because I haven’t been outdoors for so long I’ve grown crazy about nature.

3.I happened to upstairs at dusk when the window was open.

4.Your friend, who doesn’t work hard, who asks you to help him cheat in the exam.

5.While walk the dog, you were careless and it got loose.

6.English now spoken as a foreign or second language in South Asia.

7.With your partner, list the countries that use English as a official language.

8.It were my sisters who first had the idea to cycle along the entire Mekong River.

9.I don’t want to set down a series of fact in a diary as most people do.

10.There was almost no wind—only the flames of our fire on company.

 

查看答案

根据下面句子中的首字母和汉语提示写出单词的正确形式。

1.I would be g          (感激的) if you could give me some advice.

2.The American Dictionary of the English Language gave a separate i          (特色;

身份) to American English spelling.

3.It’s well-known that languages change f           (频繁地).

4.Wang Kun bought a mountain bike and then she p__________ (劝说) me to buy one.

5.As I lay b        (在…下面) the stars I thought about how far we had already traveled.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

    Anne lived in Amsterdam in the Netherlands during World War II. Her family was Jewish so they had to hide  1.  they would be caught by the German Nazis. They hid away for nearly 25 months before they were discovered. She suffered from  2. (lonely). There was a time  3.  the only true friend was her diary. She kept a diary  4.  (set) down her experiences. One evening when it was warm, she stayed awake  5.  purpose until half past eleven to look at  6.  moon by herself. Another time when it was rainy, she didn’t go downstairs until the window had to be shut. The dark, rainy evening, the thundering clouds held her  7.  (entire) in their power. It was the first time in a year and a half that she  8.  (see) the night face to face. Sadly, she was only able to look at nature through dirty curtains hanging before very  9.  (dust) windows. She thought it was no pleasure  10.  (look) through these any longer because nature must be experienced.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.