满分5 > 高中英语试题 >

It was late one evening. I can’t remembe...

It was late one evening. I can’t remember what it was about, but my dad and I had a very big argument (争吵) when my mom was away. We both said things we didn’t mean, and in the end I said, “I’m leaving.” And he said, “Good. The sooner, the better.”

    I threw a few things in a suitcase and closed the door angrily behind me, not knowing where I was going. After walking aimlessly for about 20 minutes, I stopped at a local supermarket. Then my phone rang. It was my mom calling. She said, “Hey, Mary. Where are you? Dad is worried about you.”

    “How can he worry about me? I’ve been away for nearly half an hour, but he didn’t call,” I said with annoyance (烦恼). My anger returned and I remembered all the hateful things he’d shouted to me. “Listen, Mom. You can tell Dad that I’m fine. I’ll call you tomorrow,” I said and hung up.

    I walked around the store, trying to get my thoughts together. By the time I paid for my purchases, it had been much later than I used to be out alone. When I left the supermarket, a large piece of white paper was in front of me. On the piece of white paper were these words: “Please come home! I miss you and I’m worried about you!”

    Then a car pulled up beside me. Hanging out of the window was my dad. Beside him, smiling gently, sat my mom. And that’s when I started laughing. I laughed so hard that I cried. Despite (尽管) my best efforts to run away from home, my father finally managed to track me down. I couldn’t leave now, not with him sitting there with caring eyes.

1.Hearing Mary decided to leave home, Mary’s father was very__________.

A. worried          B. angry

C. nervous        D. surprised

2.After her mother called her, Mary__________.

A. became angrier than before

B. gave in to her father

C. cried and calmed down

D. agreed to go home

3. What does the underlined word “purchases” in Paragraph 4 mean?

A. actions Mary regretted              B. goods Mary bought

C. telephone calls Mary made           D. lessons Mary learned

4. What probably happened at the end of the story?

A. Mary returned home happily.

B. Mary still refused to go home. 

C. Mary’s father became angry again.

D. Mary’s mother hated her father. 

 

1.B 2.A 3.B 4.A 【解析】 试题分析:父女发生争吵,女儿离家出走的故事。 1.B推理判断题。根据第一段中We both said things we didn’t mean, and in the end I said, “I’m leaving.” And he said, “Good. The sooner, the better.”可知父亲听到她要离开时非常生气。故选B。 2.A推理判断题。根据第三段中“How can he worry about me? I’ve been away for nearly half an hour, but he didn’t call,” I said with annoyance (烦恼).可知接了妈妈的电话之后Mary更生气。故选A。 3.B词义猜测题。根据第四段第一句I walked around the store, trying to get my thoughts together. 我在商店里走来走去,想把我的想法联系在一起。也就是买东西。可知下句“为我购买的东西付款”。划线单词的意思是:购买的东西。故选B。 4.A推理判断题。根据最后一段最后一句Despite (尽管) my best efforts to run away from home, my father finally managed to track me down. I couldn’t leave now, not with him sitting there with caring eyes. Mary高兴地返回家。故选A。 【名师点睛】 词义猜测题。做这类题时我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境想当然。在句子或段落中,我们可以利用熟悉的词语,根据语言环境所表示的关系推断生词词义。5. walked around the store, trying to get my thoughts together. 我在商店里走来走去,想把我的想法联系在一起。也就是买东西。可知下句“为我购买的东西付款”。划线单词的意思是:购买的东西。故选B。 考点:考查生活类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The worst tourist (旅行者) in the world may be Nicholas Scottie of San Francisco. Once he flew from the US. to his hometown in Italy. He had some troubles on his journey. The night before, he stayed up late to deal with some emails, so when he boarded on the plane he decided to have a sleep. Hours later, he was woken up by some noise and he found the plane had landed.

As he thought he had arrived home, Mr. Scottie got off the plane . He thought he was in Rome. However, the truth was that the plane made a one-hour stop to get oil at Kennedy Airport of New York.

Mr. Scottie waited at the airport for some while, but nobody was there to meet him, he thought maybe they were held up by heavy traffic which was very common in Rome. He decided to give his family a phone call. Unfortunately, he found he had left his cellphone at the hotel in San Francisco. Therefore, he decided to go home by himself. While he was walking in the city, Mr. Scottie found that the old “Rome” had changed a lot. Many old buildings were replaced by high modern ones. He also found that many people spoke English instead of Italian and that many street signs were written in English. What made him most surprised was that drivers’ awareness of traffic safety was improved and he hardly found any driver speeding on the road. All cars were driving in line. The condition was widely different from that in the past. He was feeling proud.

  Mr. Scotti knew very little English, so he asked a policeman (in Italian) the way to the bus station . He happened to meet a policeman who was also born in Italy and answered him in the same language. Mr. Scotti thanked him, left, quickly found the bus station and got on a bus. He looked outside of the bus window.

注意: 

1.所续写短文的词数应为150左右; 

2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;

3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

Paragraph 1  

After twelve hours' travelling round on a bus, Mr. Scotti thought to himself that Rome had changed so much that he even failed to find his home

 

 

Paragraph 2  

To get him on a plane back to San Francisco, he was sent to the airport in a police car with sirens (警报) on.

 

 

 

查看答案

你校正在进行“英语论坛周”活动,请以“To Be a Popular Student”为题,就以下三方面提出要成为一名受欢迎学生应具备的素质,用英语写一篇100~120词的短文参加该主题的讨论。

1. 对待集体;

2. 对待他人;

3. 对待自己。

注意:短文的开头已给出(不计词数)。

To Be a Popular Student

To Be a Popular Student, we should be equipped with the following qualities. _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

Once a circle missed a wedge(楔子). The circle wanted to be 1.  , so it went around looking for its missing piece. It was uncompleted and therefore could roll only very slowly. While rolling, it admired the flowers along the way, 2.  (chat) with worms and enjoyed the sunshine.

One day the circle found a piece that   3.  perfectly. It was so happy. Now it could be whole with nothing missing. It fixed the missing piece in itself and began to 4.  . Now that it was a perfect circle, it could roll very fast, too fast to notice the flowers or talk to   5.  . When it realized how different the world seemed when it rolled so quickly, it   6.  and left its found piece by the side of the road and rolled slowly away.

The lesson of the story, I suggested, was that in some strange   7. we are whole when we are missing something. The man who has everything is in some way a poor man. He will never know what it feels like to desire, to hope, to nourish his soul 8.   the dream of something better.

When we accept that imperfection is part of human being, and when we can continue rolling through life and appreciate it, we will have achieved a wholeness that others can   9.  wish to.

If we are brave enough to love, strong enough to forgive, generous enough to share in another’s happiness, and wise enough to know there is enough love to go around for us all, then we can achieve a fullness that 10.  other living creature will ever know.

 

查看答案

The Board Meeting had come to an end. Bob started to stand up and knocked into the table, spilling his coffee over his notes. “How embarrassing! I am getting so clumsy in my old age.”

Everyone had a good laugh, and soon we were all telling stories of our most embarrassing moments. It came around to Frank who sat quietly listening to the others. Someone said, “Come on, Frank. Tell us your most embarrassing moment.”

Frank laughed and began to tell us of his childhood. “I grew up in San Pedro. My Dad was a fisherman, and he loved the sea. He had his own boat, but it was hard making a living on the sea. He worked hard and would stay out until he caught enough to feed the family. Not just enough for our family, but also for his Mom and Dad and the other kids that were still at home.”

He looked at us and said, “I wish you could have met my Dad. He was a big man, and he was strong from pulling the nets and fighting the seas for his catch. When you got close to him, he smelled like the ocean. He would wear his old canvas, foul-weather coat and his bibbed overalls. His rain hat would be pulled down over his brow. No matter how much my mother washed them, they would still smell of the sea and of fish.”

Frank’s voice dropped a bit. “When the weather was bad he would drive me to school. He had this old truck that he used in his fishing business. That truck was older than he was. It would wheeze and rattle down the road. You could hear it coming for blocks. As he would drive toward the school, I would shrink (畏缩) down into the seat hoping to disappear. Half the time, he would slam to a stop and the old truck would belch (喷出) a cloud of smoke. He would pull right up in front, and it seemed like everybody would be standing around and watching. Then he would lean over and give me a big kiss on the cheek and tell me to be a good boy. It was so embarrassing for me. Here, I was twelve years old, and my Dad would lean over and kiss me goodbye!”

He paused and then went on, “I remember the day I decided I was too old for a goodbye kiss. When we got to the school and came to a stop, he had his usual big smile. He started to lean toward me, but I put my hand up and said, “No, Dad.” It was the first time I had ever talked to him that way, and he had this surprised look on his face. I said, “Dad, I’m too old for a goodbye kiss. I’m too old for any kind of kiss.” My Dad looked at me for the longest time, and his eyes started to tear up. Then he turned and looked out the windshield. “ You’re right,” he said. “ You are a big boy....a man. I won’t kiss you anymore.”

Frank got a funny look on his face, and the tears began to well up in his eyes, as he spoke. “It wasn’t long after that when my Dad went to sea and never came back. It was a day when most of the fleet (船队) stayed in, but not Dad. He had a big family to feed. They found his boat adrift with its nets half in and half out. He must have gotten into a strong wind and was trying to save the nets and the floats.”

I looked at Frank and saw that tears were running down his cheeks. Frank spoke again. “Guys, you don’t know what I would give to have my Dad give me just one more kiss on the cheek…to feel his rough old face… to smell the ocean on him… to feel his arm around my neck. I wish I had been a man then. If I had been a man, I would never have told my Dad I was too old for a goodbye kiss.”

1.When his father drove him to the school, Frank would shrink down into the seat hoping to disappear because ________.

A. he was ashamed of his father’s old truck

B. he thought he was old enough to go to school alone

C. he didn’t want his schoolmates to see his father

D. he hated the way his schoolmates stared at his father

2.In Frank’s eyes, when his father said “You are a big boy… a man.”, he probably felt ________.

A. disappointedB. hurtC. excitedD. proud

3.According to the story we can conclude that Frank’s father ________.

A. was quite confident in his skills in fishing

B. loved his children but hardly expressed it

C. seldom gave up faced with challenges

D. was full of devotion to his family

4.By saying the sentence “I wish I had been a man then…”, Frank meant ________.

A. he was fed up with his father kissing him goodbye

B. he deeply regretted what he had done to his father

C. he was then too young to refuse a goodbye kiss

D. he hoped that his father would forgive him

5.Which of the following may be the best title for this passage?

A. The Smell of the Ocean

B. We All Need Love

C. A Goodbye Kiss

D. Father’s Embarrassment

 

查看答案

After many years on the endangered list of animals, Japan’s Amami Black rabbit can finally breathe a sigh of relief — That’s because this year, the rare animal is no longer in danger of dying out!

The effort to save the dark-furred rabbit, often called “a living fossil”, began in 1921, when the Japanese government promoted it to the status of “natural monument”. This meant that it could not be hunted down for food. However, when that did not work, it got yet another promotion to “special natural monument”, which meant that the rabbit could not be trapped or hunted.

While that helped, it was not enough — By 2004 with only 2,000-5,000 specimen (样本) left in the wild, the Amami rabbit was officially declared endangered! The reason for the serious population decrease was due to loss of habitat caused by forest clearing for home and agriculture use and the introduction of a new species not native to the island — the Mongoose. Brought in to get rid of the snake population, the Mongoose instead seemed to prefer the black rabbit. In 2005, the government carried out a strict mongoose capture (捕获) order and slowly but surely, the rabbit started to come back.

This rabbit live in a rather unusual lifestyle. Its ideal habitat is a forest that features both trees and large grasses — the former to find acorns (橡树子) to feed on and the latter, to hide its babies. That's because to protect them from being eaten by their enemies, the Amami rabbit buries them deep into the ground among the grasses and covers them up with dirt during the day. Then, in the middle of the night, still keeping a vigilant eye out for their enemies, it digs them out from their hiding place and feeds them. No wonder the animal is sometimes called “midnight rabbit”.

Though many measures have been taken to stop this furry animal from being wiped out from the world, there are many more that are still in danger. We surely hope that officials in other parts of the world try their best to save the endangered species.

1.The status of “natural monument” means ________.

A. you can’t kill them

B. you can’t capture them

C. you can’t catch them for food

D. you can’t trap or hunt them

2.Why was the rabbit still in danger after it was promoted to “special natural monument”?

A. Because it was always eaten by snakes.

B. Because people still wanted to capture it for food.

C. Because the rabbit lives in a rather unusual lifestyle.

D. Because of loss of habitat and a new species.

3.In Amami rabbit’s ideal habitat, large grasses are used ________.

A. to feed on

B. to protect its babies

C. to hide themselves

D. to give birth to babies

4.The underlined word “vigilant” in the fourth paragraph can be replaced by ________.

A. watchfulB. uninterestedC. fearfulD. shiny

5.What can be inferred from the last paragraph?

A. Many officials don’t pay attention to the black Amami rabbit.

B. The black Amami rabbit was no longer endangered.

C. Saving the black Amami rabbit still has a long way to go.

D. The measures taken to protect the black Amami rabbit were useless.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.