满分5 > 高中英语试题 >

The World Health Organization ( WHO) sai...

The World Health Organization ( WHO) said that processed meat may lead to cancer.Do you still dare eat cancer-linked processed meat? Here are some comments on the website.

Bill (Australia) I’d rather live a short,pleasant life than a long,unhappy one,denying (拒绝给予)myself tasty food just because some experts say it’s not healthy. We should all enjoy the one life we have—if I had listened to every piece of health advice I would never go anywhere, eat anything or enjoy life in any way. So, I won,t change my habit. I am going to have a bacon sandwich, glass of wine, burger, can of coke whenever I feel like it.

Tim (America) Is meat really as bad as smoking? I don't think so. According to the WHO 34,000 people die worldwide per year because they eat processed meat. In 2012, 8. 2 million people died of cancer worldwide. That means if you eat a lot of processed meat you have a chance of being among the 0. 41 percent of people dying of cancer because of processed meat. I'll take the chance.

Helen (Switzerland) The WHO doesn’t say that just one bite of meat causes cancer, it is rathersaying that people should vary their diet. People who eat more meat often have other unhealthy habits. They usually eat fewer fruits and vegetables and they also often exercise less.

Van ( China) Perhaps this report will make people consider becoming vegetarians (素食者).So for your health,the environment and future generations,it is not difficult ; it just needs a change of attitude. There is a vast variety of other delicious food available to enjoy.

1.What if Bill has to change his habit?

A. He’ll become a vegetarian. 

B. He’ll live a pleasant life.

C. He’ll feel unhappy.     

D. He’ll go on a diet.

2. What does Tim think about eating processed meat?

A. Very unhealthy.     B. Quite safe.

C. Full of risks.      D. Not worthwhile.

3. What may be Helen’s response to WHO’s warning?

A. Caring little about it.

B. Eating whatever she likes.

C. Varying the diet and doing exercise.

D.Taking a diet without meat.

4. Who have the most similar viewpoints?

A. Bill and Tim.  

B. Tim and Helen.

C. Helen and Van.

D. Bill and Van.

 

1.C 2.B 3.D 4.A 【解析】 试题分析:本文是对于世界健康组织提到加工的肉可能致癌这一警告,不同国家不同的人对此反应不一。 1.C细节理解题。根据第二段提到I’d rather live a short,pleasant life than a long,unhappy one,denying (拒绝给予)myself tasty food just because some experts say it’s not healthy.我宁愿过短暂幸福的生活,也不要过长期不快乐的生活。故选C。 2.B推理判断题。根据第三段提到That means if you eat a lot of processed meat you have a chance of being among the 0. 41 percent of people dying of cancer because of processed meat.这就意味着如果你吃大量的经过加工的肉,你死于癌症的几率是百分之零点一四,故认为很安全。B项正确。 3.D细节理解题。根据第四段提到People who eat more meat often have other unhealthy habits. They usually eat fewer fruits and vegetables and they also often exercise less.经常吃肉的人有其他不健康的习惯,吃水果少,锻炼少,故选D。 4.推理判断题。根据第二段提到比尔不会改变饮食习惯,第三段提到提姆认为患癌的几率是很低的,仍然会继续吃,故选A。 【名师点拨】 推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。5. means if you eat a lot of processed meat you have a chance of being among the 0. 41 percent of people dying of cancer because of processed meat.这就意味着如果你吃大量的经过加工的肉,你死于癌症的几率是百分之零点一四,故认为很安全。B项正确。考点:考查健康类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

近年来电信诈骗案件频发,前不久即将步入大学的徐玉玉还因此失去了年轻的生命,因此,学习和掌握一些应对电信诈骗的知识非常有必要。请以“How to deal with telecom fraud”为题写一篇文章。内容要点包括:

1.电信诈骗的概念

2.应对的具体措施

   参考词汇:电信诈骗:telecom fraud/scam   汇款:remit money

   要求:1.词数100左右

         2.注意语义连贯。

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均限一词。

      2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Mike,

   How are you doing these days?

   Aimed at providing a platform there students can have a chance to exchange and make use of their books, the annual campus books fair will soon held in our school. The fair will attract a huge crowd from the entirely school, who are to sell, purchase but exchange their second-hand books with their peers.

   As a regular visitor, I’ve found myself increasingly drawing by the fair. For one thing, the fair exhibits books of hundreds of type on diverse topics, motivating us to further develop their reading habits and help to broaden our horizons. For other, most books are sold at a low price than what the bookstores offer.

   Please let me to know if you have any suggestions on how to host such a book fair better.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

The reality is not beautiful as we thought. If you choose only to complain and escape, it will always follow you wherever you go. But if you decide to be strong, the 1._________(hard) will turn out to be a fortune on 2.___________new hopes will arise* For me, small dose of hope is enough.

When I was in my first year in my high school, I hit a stretch where: every area of my life was a disaster. I felt hopeless and alone, and more 3.___________( depress) than I knew was possible. I have no idea about my future.

One day, I 4.___________(walk) from class across campus to catch my bus home, head down, fighting tears of total despair, when an old man came down the sidewalk toward me. Embarrassed at 5.________ (see) such an emotional mess, I turned my head away and hoped to hurry past. I felt he'd walk on by, 6.___________he moved until he was directly in front of me. That time, I thought he was a strange man who got on 7.___________ (I) nerves, But, to my surprise, I looked up and found his smiling. Looking into my eyes, this stranger spoke8._______a quiet voice, 9.__________is wrong will pass. You are going to be ok, just hang on." He then, smiled again and walked away.

I can not explain the impact of that man’s unexpected kindness and unconditional caring! He gave me one thing I had lost 10._____________(complete): hope.

 

查看答案

Mondays are generally pretty busy for me. On one of these    Mondays, I get ready to go to work thinking about all the things I have to    on that day and walk down to get to my car scolding myself for being late to work, but     the car was nowhere to be found. I    right across my apartment the previous night but it wasn’t there that morning.

This was at 8.00am in the morning. I made   to all the towing places, police stations all the time thinking that it was towed by    By around 10.00am, I couldn’t find it anywhere and the cops decided that it was   stolen. After filing a report with them, I finally get to work thinking how my day was completely    .

Later in the day I went to pick up a rental car at Enterprise    to realize that my license was missing too along with my car. I told the enterprise guy the whole    and he was so sorry for me that he    to take me to the nearest DMV(车管局)and get a duplicate (副本的)    . I was totally dumbstruck. I didn't know why this complete

stranger would want to _ some time off his day to help me. He actually took me to DMV, got a duplicate and then _  me a car, I was    the whole day because of the sequence of events that happened to me but somehow this simple act of kindness from a complete stranger made it all     it. It cheered me up and made me forget all the misfortunes of the day. I was so    by this kind act that the next day I made sure someone else got a similar        ,  I took some smiley shaped chocolates and     them cm some of my colleague’s desks.

There is still a lot of goodness out there in the world. We just need to take the time to _  it.

1.A. typical    B. ordinary    C. strange     D. pleasant

2.A. make     B. explain    C. accomplish     D. arrange

3.A. excitedly    B. surprisingly   C. interestingly    D. hurriedly

4.A. stayed    B. looked    C. walked     D. parked

5.A. calls     B. trips     C. surveys     D. contributions

6.A. cops     B. doctors    C. thieves     D. officials

7.A. normally    B. eventually    C. actually     D. finally

8.A. made up    B. took up    C. put up      D. messed up

9.A. still     B. even     C. quite      D. only

10.A. message    B. secret     C. story      D. process

11.A. declined    B. offered    C. hesitated     D. approved

12.A. license    B. card     C. paper      D. ticket

13.A. spend    B. leave     C. take      D. get

14.A. lent     B. presented    C. purchased     D. rented

15.A. delighted    B. annoyed    C. disappointed    D. amused

16.A. worth    B. worthy    C. personal     D. special

17.A. moved     B. changed    C. turned      D. appealed

18.A. honour    B. respect    C. alarm      D. surprise

19.A. forgot    B. threw     C .left      D. exposed

20.A. make    B. achieve    C. live      D. realize

 

查看答案

What is a fair wage?   1.     These are some of the questions the United Nations International Labour Organisation(ILO) has recently investigated.

   With a global population of over seven billion, is it actually possible to measure an average amount?_ 2._ Using the total wage bill from over seventy countries, they have multiplied the amounts by the number of earners in each country. The economists then tallied up the results and divided them by the total number across the world The result was a world average wage equivalent to $1,490 a month. _3._

This figure might seem very high because they calculated the amount using purchasing power parity dollars, which takes into account the fact that it is cheaper to live in some countries than others. _4._

Calculating an average sum like this might not be a completely fair representation, but these figures do help us to understand how the world is developing, both economically, in the quality of life people are experiencing and their standard of living.

But the result shows that the average wage is still relatively low and there remains a huge difference in levels of affluence around the world. _5._ Is this fair? For many, pay equality still seems very far out of reach.

A. The ILO has now tried to work out the sums.

B. The ILO used statistics from over 70 different countries

C. Why aren't more people in the world offered pay equality?

D. That is approximately $75 a day for a 20-day working month.

E. Some people live on just two dollars a day, while others are earning more than a million dollars a year.

F. When someone works for themselves, what are they called?

G. The data also did not include the huge number of people who appear in poverty statistics or who are self-employed.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.