满分5 > 高中英语试题 >

阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出可以填入空...

阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项。

Spending two days wondering if your father will live or die brings you many things. It allows you to      every moment of life. It fills you with good memories, and it fills you with pain. It     you of something that can easily be forgotten as you run around in your       life:life is incredibly fragile(脆弱的), and can be     in an instant.

I sat there in this hospital room, feeding the man I’ve seen as       and capable in my entire life. It felt like the full circle of 1ife had come around us. It was both      and frightening. It felt      to support him, yet part of me wanted to tell him to “be      again. I wasn’t sure if I was ready to     the full meaning of it: that my father may     be that powerful and capable person again.

Pain and suffering have visited my family,       it will visit all families. And while we hesitate to      pain and suffering, it has great lessons to     us. Pain and suffering are well outside of the boundaries (界限) of our everyday life. When it     , it broke these boundaries and turns our world upside down. We become a      with all of the others who have known pain and suffering. And we have another chance to tell what’s truly       in our lives.

This crisis(危机) will pass, and we’ll all be changed by it. The     hands of time will do their work. I’m thankful that I’ve told my     everything I’ve wanted to say to him. And I’m thankful to have my family to      during this difficult time. We’ll all be     by this to show more support, care, and love. This is as it should be.

1.A. understand  B. change   C. believe      D. appreciate

2.A. tells         B. reminds   C. informs    D. suspects

3.A. happy  B. free    C. busy    D. poor

4.A. taken away  B. burned down  C. set aside   D. used up

5.A. proud    B. powerful       C. cruel        D. serious

6.A. surprising   B. disappointing   C. worrying   D. satisfying

7.A. bad     B. lucky       C. good    D. strange

8.A. normal  B. common   C. ordinary   D. special

9.A. learn    B. accept    C. express  D. explain

10.A. always  B. seldom  C. often    D. never  

11.A. as     B. because    C. so    D. since

12.A. find    B. enjoy   C. face     D. catch

13.A. punish     B. blame     C. teach       D. follow

14.A. comes  B. leaves      C. exists       D. stays

15.A. class    B. family    C. teacher  D. party

16.A. positive  B. difficult     C. negative    D. important

17.A. healing   B. cooking    C. cleaning    D. working

18.A. father  B. brother   C. sister       D. mother

19.A. suffer from  B. write about     C.  build up       D. depend on

20.A. supported   B. challenged      C. expected  D. examined

 

1.D 2.B 3.C 4.A 5.B 6.D 7.C 8.A 9.B 10.D 11.A 12.C 13.C 14.A 15.B 16.D 17.A 18.A 19.D 20.B 【解析】 试题分析:父亲生命垂危,作者颇有感触,从而认识到生命的意义。本文作者通过自己的经历告诉读者:要把自己对生活的感动尽快表达出来。 1.D考查动词。A. understand明白,理解;B. change改变;C. believe相信;D. appreciate鉴赏,感激。联系上下文的语境可知,这样的想象会让你对生活的每一个时刻都很感激(appreciate),而不是“明白”、“忍受”或“改变”之意。故选D。 2. 它提醒(reminds)你想起那些容易被忘记的东西。故选B。 3.C考查形容词。A. happy高兴的;B. free自由的,免费的;C. busy忙碌的;D. poor穷的。联系文中的run aroumd可知,这里指在忙碌的(busy)生活中。“自由的”、“幸福的”或“贫穷的”都和语境不符。故选C。 4.A考查动词词组。A. taken away拿走;B. burned down烧毁;C. set aside撇开;保留;D. used up用光。根据下文中提到的父亲生病住院等情节可知,生命很脆弱,一瞬间会被带走(taken away)。故选A。 5.B考查形容词。A. proud自豪的;B. powerful强大的;C. cruel残酷的;D. serious严重的。根据后面的capable可知,此处选powerful,意为“强有力的”,而不是“自豪的”、“严肃的”或“残酷的”之意。根据本段的最后一句也可知答案。故选B。 6.D考查形容词。联系语境可知,生活既是令人满足的(satisfying),也是令人害怕的,这里要填的词应与frightening的意思相反。surprising“令人吃惊的”;worrying“令人担心的”;disappointing“令人失望的”。故选D。 7.C考查形容词。A. bad坏的;B. lucky幸运的;C. good好的;D. strange奇怪的。 赡养照顾他令人感觉不错(good)。这里没有“幸运的”、“奇怪的”之意,bad的意思也和语境不符。故选C。 8.A考查形容词。A. normal正常的;B. common共同的;C. ordinary普通的;D. special特殊的。另一方面作者想告诉他能恢复正常(normal),指身体状况。故选A。 9.B考查都没那个词。A. learn学习;B. accept接受;C. express表达;D. explain解释。作者不确定是否做好了接受(accept)这种情况的准备。learn,explain和express的意思都和此处的语境不符。故选B。 10.D考查副词。A. always总是;B. seldom很少;C. often经常;D. never从来没有。该句是对上文的说明:父亲可能再也不会(never)是原来强大而有能力的人了。always和often表示肯定意义;seldom的意思和文意不吻合。故选D。 11.A考查连词。分析句子的结构和逻辑关系,此处选择as引导方式状语从句,意思是“正如(as)它会拜访所有的家庭一样”。so“所以”;because“因为”;since“既然”。故选A。 12.C考查动词。A. find找到;B. enjoy喜爱;C. face面对;D. catch抓住。此处指面对(face)痛苦和灾难。很明显,“享受”、“发现”或“抓住”不符合语境。故选C。 13.C考查动词。A. punish惩罚;B. blame责备;C. teach教;D. follow跟随。teach sb.great lessons是固定搭配,意为“给某人以很好的教训”。这里没有“惩罚”、“责备”或“跟随”之意。故选C。 14.A考查动词。A. comes来;B. leaves离开;C. exists存在;D. stays停留。根据下文语境可知,这里讲的是当灾难到来(comes)的时候。故选A。 15.B考查名词。A. class班级;B. family家庭;C. teacher教师;D. party聚会。根据文中“Pain and suffering have visited my family”等信息可知,这里指同病相怜的人成为一个大家庭(family)。故选B。 16.D考查形容词。A. positive积极的,肯定的;B. difficult困难的;C. negative消极的;D. important重要的。我们还有机会弄清楚生活中到底什么是真正重要的(important)东西。故选D。 17.A考查动词。A. healing治愈;B. cooking做饭;C. cleaning打扫;D. working工作。这里把时间比喻成治愈(healing)和疗伤的手。washing,cleaning,working的意思都和语境不符。故选A。 18.A考查名词。A. father父亲;B. brother兄弟;C. sister姐妹;D. mother母亲。联系上文,很明显可知,此处指父亲(father),而不是指“母亲”、“哥哥”或“姐姐”。故选A。 19.D考查动词词组。A. suffer from遭受;B. write about写关于---;C. build up建立;D. depend on依赖,依靠。这里作者的意思是:有个家庭可以依靠(depend on)作者很感激。故选D。 20.B考查动词。A. supported支持;B. challenged挑战;C. expected期盼;D. examined检查。句意:我们都将接受困难的挑战(challenged),从而表现出更多的支持、关心和爱。故选B。 【学法指导】 做完形填空时一定要结合上下文的语境,切不可脱离,同时要准确理解四个选项的意思,最终做出正确判断。21. always总是;B. seldom很少;C. often经常;D. never从来没有。该句是对上文的说明:父亲可能再也不会(never)是原来强大而有能力的人了。always和often表示肯定意义;seldom的意思和文意不吻合。故选D。 考点:考查人生感悟类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Have you ever had a wonderful idea and thought it would make a great invention, but didn’t know what to do next?   1.  They will help you make your dreams come true and become a famous inventor. 

The first thing that you should do is do some research on the Internet to see if anyone else has invented it. If not, you should search through the US Patent (专利) information to see  if

a patent was ever created for your type of invention.    2.   

The easiest thing to do is working with a company that can help you to make your dreams a reality. It can help you present your ideas and get your product to the right companies. One company that has good fame is “Lambert and Lambert”.  3.  If they think your product is marketable (有销路的), they will help you to get it to the right company.

Call the company and make an appointment. You will be required to bring in a model of your invention and a complete description of your ideas.   4.  Then when you meet with them, you can present it and they will tell you how marketable it is. If they decide to help you,they will work to present it to different companies and help you to go to the next step.

Once your invention has been sold to a large company, get ready to get the benefits of becoming the next great inventor.   5.  But the benefits are worth the wait.

A. Write down exactly about your invention.

B. Here are some steps that you can take.

C. It may take a year or two.

D. You will find something new on the Internet.

E. If there is no patent, go to the next step. 

F. They offer free advice for good ideas.

G. You will be the next inventor.

 

查看答案

Part of the fun of watching sports events is following an exciting rivalry (竞争关系).

But where do all these rivalries come from?

    Some rivalries start because athletes spend a lot of time close to opponents (对手).

Other rivalries get personal. Things that one rival says that are thought to be not respectful to the other can cause a rivalry, even if the words are misunderstood. And sometimes, rivalries grow just because the athletes don’t like each other’s personalities.

    Some sports may also be more likely than others to cause rivalries. “Some sports only meet a few times, so there is less chance for rivalries to build,” For example, in sports where athletes perform on their own, such as diving, rivalries might also take longer to appear than in sports in which athletes compete at the same time. But in tennis, players often face each other, and rivalries are more likely to happen.

    So do the rivalries do good or harm to the athletes?

    Some believe that rivalries can be a good thing because they encourage athletes to try harder to win. But rivalries can also become too personal, taking athletes’ attention away from their sports.

    Keegan agreed that rivalries often do athletes more harm than good. “They can be a huge distraction (分散注意力的事) and lead to focusing on the opponent more than the game,” he said.

    “Top athletes often have physical and mental training that they follow in order to worry less and prepare to compete”, Gould further explained. An important part of that preparation is preventing from distractions, including rivalries.

    “The better athletes don’t care too much about a rivalry they try to treat every competition the same,” Gould told LiveScience.

1.According to the article, which of the following sports is least likely to cause a rivalry?

A. Tennis.   B. Swimming.   C. Diving.   D. Soccer.

2.Which of the following statements is TRUE according to the article?

A. Rivalries between athletes may result from misunderstandings.

B. The more often you meet your opponent, the more you dislike him or her.

C. Rivalries mainly come from a dislike for each other’s personalities.

D. Audiences easily get bored if there are few rivalries in a competition.

3.Why does Keegan think rivalries could do more harm than good to athletes?

A. Rivalries could result in physical and mental suffering.

B. Rivalries could cause athletes to worry needlessly.

C. Rivalries could drive athletes to train too hard.

D. Rivalries could distract athletes from their sports.

4.In Gould’s eyes, top athletes ______.

A. care little about their competition

B. focus more on the game than on their opponents

C. treat every competition as daily training

D. take every possible opportunity to become stronger

 

查看答案

You get on an almost-empty bus, but the next passenger decides to ignore all the empty seats to sit right next to you. While you are waiting in line at the supermarket, the next

customer stands just behind you shouting into his phone.

    These are attacks of the personal space invaders(侵略者). Though preferences for personal space differ from culture to culture, we Britons do love our independence and personal space.

    As the British customs website Debrett has said, as a British person, somebody standing too close may make you “focus less on what somebody is saying than on how close they are to you”. Simple acts like putting an arm around someone you don’t know that well may seem friendly in China, but they can make us very uncomfortable. The ediplomat.com website explains: “The British are not back slappers (拍打者) or touchers and generally do not show affection (喜欢) in public.”

    Being a British person around people from other countries can therefore be full of problems. People from many European countries such as France and Spain kiss each other on the cheek when they meet, yet to us this seems too friendly and “touchy-feely”.

    Simple matters like how close others stand can be problems to Britons who want to keep their own personal space. Giving advice on how to behave around a British person, Debrett’s says that “if you can feel the warmth of their worried breath upon your face, then you’re standing too close”.

    So, are British people unfriendly? No. The ediplomat.com website explains that we are not as “indifferent” as we may seem, but “very friendly and helpful to foreigners”. However, we do have different ideas about our own space to many people from other countries. Just let us know if you’re going to come any closer than arm’s length, and you’ll be fine!

1.What is the article mainly about?

A. How to make friends with British people.

B. Some tips on British table manners.

C. Ways in which British people show affection.

D. British people’s preference for personal space.

2.If you were meeting a British person for the first time, it would be polite of you to ______, according to the article.

A. kiss him/her on the cheek

B. put an arm around him/her

C. keep an arm’s length away from him/her

D. slap his/her back or shake his/her hands

3.The underlined word “indifferent” in the last paragraph is closest in meaning to “_____”.

A. cold                     B. modest

C. gentlemanlike             D. independent

4.What can we conclude from the article?

A. British people like to sit next to others on empty buses.

B. British people are helpful, although they may not appear to be.

C. British people do not like staying with other Europeans.

D. British people are happy to show affection in public.

 

查看答案

Watching some children trying to catch butterflies one hot August afternoon, I was reminded of an incident in my own childhood. When I was a boy of 12, something happened to me that cured me forever of wanting to put any wild creature in a cage.

  We lived on the edge of a wood, and every evening at dusk the mockingbirds would come and rest in the trees and sing. It’s the most beautiful sound in the world.

  I decided that I would catch a young bird and keep it in a cage and in that way would have my own private musician.

  I finally succeeded in catching one and put it in a cage. I felt very pleased with myself and looked forward to some beautiful singing from my tiny musician.

I had left the cage out on our back porch, and on the second day, my new pet’s mother

flew to the cage with food in her mouth. The baby bird ate everything she brought to it. I was pleased to see this. Certainly the mother knew better than I how to feed her baby.

  The following morning when I went to see how my pet bird was doing, I discovered it on the floor of the cage, dead. I was shocked! What had happened! I had taken excellent care of my little bird, or so I thought.

  Arthur Wayne, the famous ornithologist, happened to be visiting my father at the time, hearing me crying over the death of my bird, explained what had occurred. “A mother mockingbird, finding her young in a cage, will sometimes bring it poison berries(浆果). She thinks it better for her young to die than to live in captivity.”

  Never since then have I caught any living creature and put it in a cage. All living creatures have a right to live free.

1.Why did the writer catch a mockingbird when he was a boy of 12?

A. He had just got a new cage.  

B. He liked its beautiful feather.

C. He wanted a pet for a companion.  

D. He wanted it to sing for him.

2.The mockingbird died because it ______.

A. ate the poisonous food its mother gave it 

B. was frightened to death

C. refused to eat anything  

D. drank the poisonous water by mistake

3.An ornithologist probably means ______.

A. a religious person              B. a kind person

C. an expert in birds              D. a headmaster

4.What is the most important lesson the writer learned from the incident?

A. Freedom is very valuable to all creatures.

B. All birds put in a cage won’t live long.

C. You should keep the birds from their mother.

D. Be careful about food you give to baby birds.

 

查看答案

Welcome to Adventureland!

Everyone loves Adventureland! The parks and exhibitions were built for you to explore

(探索), enjoy, and admire their wonders. Every visit will be an unforgettable experience. You

will go away enriched, longing to come back. What are you going to do this time?

The Travel Pavilion

Explore places you have never been to before, and experience different ways of life. Visit the Amazon jungle(丛林)village, the Turkish market, the Tai floating market, the Berber

mountain house and others. Talk to the people there who will tell you about their lives, and

things they make. You can try making a carpet, making nets, fishing…

        The Future Tower

This exhibition shows how progress will touch our lives. It allows us to look into the

future and explore the cities of the next century and the way we’ll be living then. Spend some

time in our space station and climb into our simulator(模拟装置)for the Journey to Mars!

The Nature Park

      This is not really one park but several. In the Safari Park you can drive among African

animals in one of our Range Cruisers: see lions, giraffes, elephants in the wild. Move on to theOcean Park to watch the dolphins and whales. And then there is still the Aviary to see…

The Pyramid

      This is the center of Adventureland. Run out of film, need some postcards and stamps?

For all these things and many more, visit our underground shopping center. Come here for

information and ideas too.

1.If you are interested in knowing about what people’s life will be, you may visit ___ ___.  

A. the Travel Pavilion      B. the Safari Park

C. the Future Tower        D. the Pyramid

2.The Travel Pavilion is built to help visitors _______.

A. realize the importance of travelling 

B. become familiar with mountain countries

C. learn something about different places in the world

D. learn how to make things such as fishing nets

3. If you want to get a toy lion to take home, where will you most likely to go?

A. The Nature Park

B. The Future Tower

C. The Travel Pavilion 

D. The Pyramid

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.