满分5 > 高中英语试题 >

I want to tell you the story of one of m...

I want to tell you the story of one of my old friends called Bob. His teachers called him A Troublemaker. They also said that he had no future and no hope. But now he owns a small second-hand bookstore store which makes him enough money to live on and also to support his mother.

He told me that after he finished grade nine, he went to study at a technical college. He was a pretty bad student so he became one of the gang (一帮) leaders there. Many of them got caught many times for fighting.

It looked like nothing could change his life. That was until one sad day when his father died. That changed everything.

After his father died, his mother had to work very hard to make enough money to support the family. He told me that he really pitied his mum after his dad died. He felt that he needed to earn some money rather than let his mum work alone. He loved reading cartoon(卡通) books and had been collecting them for years. As his family was short of money, he decided that he should sell them. He did this by the side of the road where his mother was selling food.

Soon he realized that his books were very popular. So he decided to set up his own business. He started his business by going around buying cartoon books from other people. He bought them for 25% and then sold them for half price. He could make enough money to help support the family.

He was a troublemaker to his teachers but he is a hero to me. If you are judged as a bad student or as someone being stupid, I suggest you pay no attention to what they say. Just do your best in everything. Don’t give up so easily. Believe in yourself. If you think that you can do it, then you can. Believe me, one day you could be more successful than those persons who looked down upon you.

1.What does the author want to tell the readers?

A. How a young man helped his mother.

B. How a young man graduated from college.

C. People can change when they are determined to.

D. People can be successful after they lose a family member.

2.Bob felt that he should change his way of life mainly because he ________.

A. pitied his mother

B. got caught for fighting

C. wanted to work with his mother

D. had to sell food by the roadside

3.Bob decided to start his own business when he ________.

A. sold all his cartoon books

B. found others liked cartoon books

C. could write his own cartoon books

D. could buy cartoon books from others

 

1.C 2.A 3.B 【解析】 试题分析: 本文主要讲了作者的一个朋友Bob,他在学校学习很差,表现也差,老师们都称他为麻烦制造者。但是自从他的爸爸去世后,他就下定决心挣钱减轻妈妈的负担,最后他开了一家书店,挣了足够的钱养家,作者想告诉我们:只要下定决定就能改变一些事情。 1.C 主旨大意题。本文以Bob的例子想告诉读者:只要下定决定就能改变一些事情。故选C。 2.2】A 细节理解题。根据第四段第二、三句He told me that he really pitied his mum after his dad died. He felt that he needed to earn some money rather than let his mum work alone.可知,他改变了生活方式是因为他心疼他的妈妈。故选A。 3.3】B 细节理解题。根据第五段中Soon he realized that his books were very popular. So he decided to set up his own business. 可知,当他知道他的书很受欢迎时,他开始创建自己的生意。故选B。 考点:考查人物类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

随着科技的发展,越来越多的人们用手机给自己拍照片,并分享到互联网上,请就此现象写一篇120词左右的短文,要求如下:

1. 简单阐述此现象;

2. 分析这一现象的原因;

3. 你的看法。

参考词汇:selfie (n.) 自拍;自拍照

 

查看答案

短文改错

增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

This morning I went to a nearby food store to buy some breads. After the man in the store packing the bread in a small bag for me,I began to walk home with bag in my hand. On the way I met my next­door neighbor,Miss Wang,that was walking her dog. We greeted with each other and begin to talk about the weather. As we were talking,his dog came up at the bag in my hand though the bread gave off a delicious smell. As a result,some of the bread fell to the ground or the dog began to enjoy it. Five minutes late,I was back at the store to buy bread again.

 

查看答案

Just as I began a new job in New York, I had another important job: father. I was a businessman. At the office I had three new 1.  (project) and at home I had a young son who was growing fast and 2. (need) me. I was puzzled and didn’t know how to deal with the relationship between job and family until one day, during my business trip in Chicago, I came   3.  an old family friend Dan,   4.  was once a patient of my father. He told me something about my father.   5.  was my father that helped him go through the cancer. When Dan knew he got cancer, he was very upset and wanted   6. (give) up, but my father, his doctor, encouraged him to go on   7.  (fight) against the cancer. My father said to him, “You have 8. wonderful life and three fine children. Take some time with them. It is family that we live fornot just ourselves. Think of that 9. you will know life’s worth the fight.” His words touched me, and I 10.  (sudden) realized that family is the most important in the world. I should spend more time staying with them.

 

查看答案

阅读下面短文,掌握其大意,从短文后所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Years ago a professor gave a group of graduate students this assignment:Go to the slums(贫民窟).Take 200 boys between the ages of 12 and 16, investigate their ________ and environment and then ________ their chances for the future. The students,after ________ social statistics,talking to the boys and compiling(汇编) much data, ________ that 90 percent of the boys would spend some time in ________.

Twenty­five years later another group of graduate students were given the job of ________ the previous prediction. They went back to the ________ area. Some of the boys—now ________ —were still there,a few had died and some has moved away. But they managed to ________ 180 of the original 200. They found that only four of the boys had ever been sent to prison.

Why was it that these men,who had lived in a breeding place of ________,had such surprisingly ________ record?The researchers were ________ told. “Well,there was a ________.”

They investigated ________ and found that in 78 percent of the ________ it was the same woman. The researchers went to the teacher,now living in a home for ________ teacher. How had she had this remarkable ________ on that group of children?Could she give them any reason why these boys ________ her?“No,”she said,“I really couldn't.” And then,________ over the years,she said musingly(沉思地),more to herself than to her questioners,“I ________ these boys.” The researchers finally realized that it was the teacher's care that made a difference.

1.A. safetyB.nationalitiesC.healthD. backgrounds

2.A. adviseB.increaseC.predictD.check

3.A. consultingB.preparingC.offeringD.showing

4.A. discussedB.concludedC.introducedD.expected

5.A. businessB.schoolC.hospitalD.prison

6.A. testingB.explainingC.findingD.making

7.A. specialB.sameC.onlyD.lonely

8.A. workersB.teenagersC.menD.students

9.A. recordB.findC.knowD.trace

10.A. diseaseB.magicC.disasterD.crime

11.A. reliableB.goodC.detailedD.bad

12.A. normallyB.graduallyC.continuallyD.nearly

13.A. teacherB.doctorC.directorD.friend

14.A. tooB.insteadC.alreadyD.further

15.A. casesB.mannersC.statesD.ways

16.A. determinedB.well-knownC.retiredD.skilled

17.A. techniqueB.influenceC.courageD.advantage

18.A. rememberedB.rewardedC.treatedD.frightened

19.A. looking aroundB.going on

C.working outD.thinking back

20.A. persuadedB.remindedC.lovedD.taught

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Freshmen anywhere may be nervous about university life.Here, three pieces of advice are for them.

Listen but don't be silent

The world is held in students’ hand via smart phones. Thus, they may consider lecture listening less important. 1.  It forces students to face the difficulties of training a deep attentiveness. Unsurprisingly, students find it hard to speak out, ask questions or for points of clarification. They don't want to appear foolish or incapable. However, there is no such thing as a foolish question. Teachers are there to help you understand. This also goes for seminars and workshops. 2.

Read and buy books

  3. There're so many useful online sources today, but the habit of reading books, especially whole books, is something being lost. Buy your own books.There are many bargains to be found on used-book websites or through Amazon. Being a book lover and buyer will help any student get the most out of their education.

  4.

As a student, you don't just have to learn to listen and become an active reader: you also have to become an academic writer. Written work at college level cannot be done at the last minute or in a rush. It takes time. Turn to your teachers. If they will read draft essays then make sure you can get feedback(反馈) ahead of the final submission. 5.

Students who get feedback on their work always do better than those who do not. It is one of the few educational laws that holds true in all cases.

A. Don't try to do it all the night before.

B. However, a lecture is a listening workout.

C. Thinking clearly cannot be done in a rush.

D. So train your ear, listen carefully, but don't be silent.

E. Reading is the most important thing that any student does.

F. Re-writing has proved to be the turning point in one's degree.

G. If they won't read drafts, then see them to run through your ideas.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.