满分5 > 高中英语试题 >

I have two kids, a boy and a girl. I don...

I have two kids, a boy and a girl. I don’t worry about my girl; I’m sure she’ll be well trained in mixed martial arts. I worry about my son. I’m pretty sure he’s going to be feminine (女性化的). Sorry to say that, but let’s face it. No dad wants his son to go feminine.

At the rate we’re moving in a couple of years you won’t be able to tell the difference between boys and girls. Sound extreme? Think about this. In every movie where advanced time-traveling beings come to our planet, there’s one constant: You can’t tell the male aliens from the female aliens!

But that’s the future. Kids today are soft and fat. People ask why. Is it junk food? No. Junk food has been around for fifty years. Is it video games? No. Video games have been around for thirty years. None of the kids playing them back in the day were terribly obese. We’re all scratching our heads trying to figure out what we’ve introduced to society to ruin our kids. But it’s not anything we’ve added that has ruined our kids. It’s stuff we’ve gotten rid of.

Take the gym rope for example. Remember that thing that stretched from the floor to the ceiling in your gym class that you could never climb? Most of the kids couldn’t make it to the top. But that wasn’t the point; the point was you had to try while some middle-aged guy who couldn’t make it up a flight of stairs shouted at you. We should have put our son on that rope, and given him a head start. But we didn’t want to shame the boy, so we took it down.

Taking down the rope would be a good idea if there were no ropes in life. But they’re everywhere. You just can’t see them. They’re in every goal unrealized and expectation not met. The point everyone missed about the rope is you weren’t supposed to make it to the top. It was there to create a fire that burned in the oversize belly of every kid.

1.What is the example of aliens used to show?

AGirls are growing like boys.

BBoys are going feminine.

CThere are really time-traveling beings.

DAlien movies are popular with children.

2.What causes kids today to be soft and fat?

AJunk food.

B.Video games.

CStuff introduced to society.

D.Things removed from society.

3.How does the author find teenagers today?

AThey have too much dignity.

BThey are overprotected.

CThey are less independent.

DThey are thought too highly of.

4.What does the rope probably symbolize?

AGoals.BExpectations.CCompetition.DAssistance.

 

1.B 2.D 3.B 4.C 【解析】 试题分析:本文主要讲了现在的男孩越来越女性化,而他们变得女性化的原因是父母亲过多的保护孩子,而没有让男孩子自己去承受一些他们应该承受的东西。 1.1】B 细节理解题。根据第一段中I’m pretty sure he’s going to be feminine (女性化的). Sorry to say that, but let’s face it. No dad wants his son to go feminine. 可知,作者想告诉我们现在男孩越来越女性化,举外星人的例子是进一步说明,故选B。 2.2】D 细节理解题。根据第三段最后一句But it’s not anything we’ve added that has ruined our kids. It’s stuff we’ve gotten rid of.可知,是因为我们抛弃了一些社会准则使得孩子变得女性化了。故选D。 3.3】B 细节理解题。根据最后一段中They’re in every goal unrealized and expectation not met. The point everyone missed about the rope is you weren’t supposed to make it to the top. It was there to create a fire that burned in the oversize belly of every kid.可知,作者认为孩子们被过多地保护。故选B。 4.4】C 推理判断题。根据文中最后两段可知,这里的rope指的是竞争,父母为了不伤害孩子,他们把标准降低了,故选C。 考点:考查教育类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Just saw the superhero movie, Kick-Ass, and it raised an interesting question: just because we are not superhuman, can we lead a super-heroic life? I believe we can do it in some easy steps!

Activate(刺激) our super powers.

Superheroes are all good at different things. Some are really fast, some can see things others cant, and some can move things with their mind. Also we all have special talents and passions. We just have to know what they are and develop them.

Try this. List several things youre especially good at well say these are your core super powers. Next, write down what makes each of your core super powers and look for chances to use them and improve them.

Get a sidekick or two.

Superheroes are out there all day, fighting the good fight. And whos there to help? Every superhero has teamed up with someone else to defeat some enemies they couldnt deal with alone.

We need a support team: one or more who can be trusted and will help us when necessary. Our team members should bring different, constructive perspectives(观点) and all kinds of super powers. But we must choose wisely.

Be brave and bold.

Does it take more courage to venture(冒险) down a dark road or to face a life of no ventures at all? Both can be pretty scary. But we should be brave and bold just as some successful person said:Have the courage to follow your heart and intuition(直觉).

Live the code.

Superheroes die to protect others. They dont cheat or lie or steal. Theyre good role models, and they do the right things even when nobody is watching.

Though nobodys perfect, yet we should learn from superheroes and struggle not to disobey the superhero code. Turn a friend down who trusts me? Of course I wont.

1.One of the similarities between superheroes and human beings is that both of them ________.

A. are very clever and passionate

B. have their strong points

C. try to remove their own weak points

D. know how to be clever and bold

2.The underlined wordsidekick in the passage refers to a person who ________.

A.tries to watch you all the time

B.is much cleverer than you

C.has super powers to support you

D.is ready to help you anytime

3.What is the superhero code?

A.Dont be a bad person.

B.Be willing to lose everything for others.

C.Try to be a perfect person.

D.Satisfy the needs of the friend you trust.

4.What is the passage mostly about?

A.How we can become a superhero.

B.What a superhero should be like.

C.How we can live like a superhero.

D.Why we should learn from a superhero.

 

查看答案

Coral reefs(珊瑚礁) are not just beautiful to look atbut also very usefulThey shelter nearly 25 of ocean life and provide food for billions of peopleHowever, like many other speciesthis amazing ecosystem(生态系统) is in danger of dying out!

There are two main reasons for the destruction—the rising carbon dioxide levels caused by global warming as well as human influences like bottom operationWhile not much can be done about the formerthe loss caused by the latter can be reduced.

Bottom operation involves dropping nets to the ocean bed and then dragging them up when filled with fishThis action damaged the ocean floorcausing the coral branches to separate from the reefsWhile that is very discouragingthe good news is that if these branches are found quicklythey can be savedAt presentthat work is being performed by volunteer divers. But the method has only limited success because they cannot stay long underwater, nor reach depths of over 200 meters where some of the deep-sea coral grows.

Howeverthis is not the case for Coralbots—the robots that can constantly seek out broken branchesA team of ‘coral bots’each individually working to simple rules will piece together damaged bits of coral, allowing them to regrow. They are programmed to be able to distinguish between other things and the coralThe robots work together in groupssimilar to beesIf one coralbot is damaged, then the others will still be able to complete the task.

Dr Lea-Anne Henry said:“The project of using coralbots offers us the possibility to restore(修复) the function of reefsIt is in the final stage of testingOnce ready, the researchers hope to build hundreds of them and use them effectively in the waters off Scotland and then hopefully in the oceans across the world.”

1.Which of the following is a cause of the danger that coral reefs are facing?

AThe appearance of new creatures.

BThe seriously polluted sea water.

CThe activities of volunteer divers.

DHuman activities like bottom operation.

2.Compared with volunteer diverscoralbots ________

Acan stay longer underwater

Bmust work as bees do

Ccan distinguish what is coral

Dcan never be damaged

3.What does the underlined wordthemin the last paragraph refer to?

ACoralbotsBBroken branches

Cworking beesDBits of coral

4.We can infer from the passage that ________

Abottom operation has affected most underwater creatures

Bbroken branches of coral can regrow if saved in time

Chundreds of the coralbots have worked well in the oceans

Dwith the coralbots all damaged coral reefs can be restored

 

查看答案

The International Voluntary Service runs a number of Youth Exchanges throughout the year. Youth Exchanges give small groups of 4-5 young people the opportunity to take part in volunteering trips abroad for an average of two weeks.These young people are joined by 4-5 young people from 3-4 other nationalities and are a wonderful intercultural experience in a safe environment.

Example Youth Exchanges:

Youth Exchange 1

Location:Ireland

Other nationalities:Ireland,Spain,Italy,Hungary

Theme:Focuses on the topic of community reconstruction and community activities—exploring how local issues facing our communities are connected to global issues.The group will also learn about the eco-village as an example of a community and take part in team-building activities.

Youth Exchange 2

Location:France

Other nationalities:Bulgaria,Italy,France

Theme:Organic gardening & continual living.This project will take place in a natural park,where the group will take part in gardening activities and games/workshops about continuous development.

Youth Exchange 3

Location:Macedonia

Other nationalities:Serbia,Turkey,Ireland

Theme:Foster social inclusion and motivate personal development of young people through sports and outdoor activities.Promote outdoor activities as a tool to help inclusion of young people with fewer opportunities.

Youth Exchange 4

Location:Italy

Other nationalities:Italy,Bulgaria,Greece

Theme:A sociaI-environmental project that intends to promote social inclusion and continuable development,regarded as a process of civil rights and active citizenship. Over 10 days, the group will participate in activities to raise awareness about the effect of our behavior on the environment.

1.What do you focus on when travelling in France?

A.Gardening work.

B.Civil rights.

C.Developing social inclusion.

D.Rebuilding communities.

2.If you are interested in protecting the environment,you can take part in ________.

A.Youth Exchange 1B.Youth Exchange 2

C.Youth Exchange 3D.Youth Exchange 4

3.Which nationality are Youth Exchanges most popular with?

A.Spain.B.Italy.C.Ireland.D.France.

 

查看答案

近年来全球极端气候和重大自然灾害越来越频繁,其中很大一部分原因是由于人类活动所造成的。China Daily举行征文活动,警示人们要保护环境。请你写一篇短文,参加征文活动。

注意:

1. 要列举极端气候或自然灾害及其造成的影响;

2. 分析原因;

3. 呼吁人们关爱地球,保护环境。

词数:100---120个左右。

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误只涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均限一词。

      2.只允许修改10处,多者(从11处起)不计分。

Dear Mary,

Our city had changed a lot in the past 5 years. Firstly, more high buildings have appeared, that are modern and beautiful. Many overpasses have set up, so it has become very convenient for people to travel. However, many families have got car of their own. The peoples life here has become rich or colorful. People can enjoy themselves travelling on the holiday. To my delighted, I can taste delicious food of different countries. And now it is easy for me to keep touch with you than before, for I can email you in my office.

Yours,

Christine

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.