满分5 > 高中英语试题 >

In eighth grade, I decided to try out fo...

In eighth grade, I decided to try out for my school musical. I only made it through the first verse(节) before the drama teacher stopped me. It goes without saying that my Christmas song didnt get me any role.

Am I embarrassed? NO. Not just because it was ten years ago, but also because its such a great story to share. Why? I think the main reason is that admitting mistakes makes you easier to relate to. Interestingly enough, science confirms this theory.

Researchers have conducted many studies and have concluded that when someone makes a mistake or acts in a clumsy way, they are found to be more likeable. In other words, if you’re able to do well and then you mess up, it shows your human side. This allows others to connect and relate to you, which in turn makes them like you more.

Growing up, I was type of student who had to get straight As and the type of athlete who always had to perform at the top of the game. The problem was that my standards were so ridiculously high that I was never happy. It was only when I learned to let go and forgive myself for my mistakes that I truly felt relaxed.

When one of your close friends or family members makes a mistake, are you quick to forgive and forget? Sadly, many of us often express more sympathy for others than ourselves. With each mistake coming a lesson, you will be better equipped to handle lifes challenges going forward.

More importantly, if you are always worried about looking silly, you will never be able to get improved. Even if you make a fool of yourself, it isnt the end of the world. Think about it: Whats the worst that can happen? In many cases, the reward often outweighs the risk.

1.By writing the passage, the author wants to tell us ________.

A. it is time to forgive others

B. everyone may make mistakes

C. its okay to make mistakes

D. what can be done to forgive our mistakes

2.What does the underlined part this theory probably refer to?

A. A mistake makes you more likeable.

B. An embarrassed person tends to act clumsily.

C. People mess up in life at times.

D. Its good to share a great story with others

3.According to the passage, we know the author ________.

A. is pleased with her hard work

B. was once a person who wants things to be perfect

C. was happy with her high standard

D. never forgives herself for the mistakes she made

4.What message is delivered in the last two paragraphs?

A. Making a fool of yourself.

B. Viewing mistakes as learning opportunities.

C. Admitting mistakes is risky.

D. People tend to feel sorry for themselves.

 

1.C 2.A 3.B 4.B 【解析】 试题分析: 本文通过作者的经历告诉读者,犯错误并没有什么尴尬,只有当你承认你的错误时,你才会得到他人的喜欢,使自己心情愉悦。 1.C 主旨大意题。通过这篇文章,作者想告诉我们犯错误是正常的,没有必要因此而感到羞愧。故选C。 2.2】A 推理判断题。根据文章中第二段最后I think the main reason is that admitting mistakes makes you easier to relate to. Interestingly enough, science confirms this theory.及第三段开头Researchers have conducted many studies and have concluded that when someone makes a mistake or acts in a clumsy way, they are found to be more likeable. 可知,这里的理论指的是犯错误会使人更可爱。故选A。 3.3】B 细节理解题。根据文中倒数第三段The problem was that my standards were so ridiculously high that I was never happy. It was only when I learned to let go and forgive myself for my mistakes that I truly felt relaxed.可知,作者以前对自己要求很高,曾经是一个力求完美的人,故选B。 4.4】B 推理判断题。根据文中倒数第二段With each mistake coming a lesson, you will be better equipped to handle life’s challenges going forward.可知,后两段告诉我们要把错误看作一个学习的机会,故选B。 考点:考查人生百味类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

随着智能手机的普及,众多解答习题答案的作业APP出现。(即拍下一道题上传后,很快就会获得答案的软件。)越来越多的学生写作业用此类软件。请写一篇英语短文,谈谈你对这个现象的看法,要点如下:

优点:提高效率,节省时间;遇到不会的问题可以及时得到解决

缺点:过分依赖此类软件,不愿意思考问题等……

你的观点:……

注意:1. 词数100左右;

      2. 开头语已为你写好;

      3. 可适当增加细节,以使行文连贯。

Nowadays, more and more students do their schoolwork with the help of kinds of APPs via the Internet. ____________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误每句中最多有2处涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:此行缺一个词在缺词处加一个漏字符号(),在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,在该词下面写出改正后的词。

注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词

      2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Exercise can have a surprised number of benefits. It is important way to keep fit. Not only can it help you achieve beneficial weight loss, and every time you exercise, it helps to reduce the risk of disease more efficiently. By exercising regular, you look better and feel more confident, which have a positive effect on both physical and mental well-being. While you exercise, especially in some challenging sports, you often work as a member of a team. In this way, it also teaches us how to work with others.

A healthy, fit brain means you can answer questions more quickly, think more clearly and developed a better memory. Have a healthy brain is useful for no matter what point you are at in your life. For these reasons, we students should take exercises.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Everything that is alive needs energy. All animals get the energy they need from food. People are animals. Think about the human body as an  1.(amaze) machine. It can do all kinds of things for us. Food is the fuel 2. helps keep the machine 3.(run).

Plants use sunlight to make their own food. Animals are not able to do that. Some animals eat plants. Some animals eat other animals as meat. Some animals, like people, eat both plants 4. animals.

Since plants make their own food using sunlight, the sun’s energy is found in plants. The sun’s energy is very strong. It loses a lot of its 5.(strong) by the time it goes into a plant.

When we eat plants, we get 6.(much) of the sun’s energy than when we eat animals. That’s 7. it is good to eat fruits and vegetables. When an animal eats a plant, it gets less energy. The animal also used its energy 8.(find) the plant to eat. When a second animal eats the first animal, it gets even less energy than the first animal got. 9. second animal used a lot of energy to chase the first animal.

Like a car that has to10.(fill) with gasoline, living things have to eat again and again. Instead of gasoline, living things use food as fuel.

 

查看答案

阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A,B,C和D)中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

You’ve probably seen blind people walking with their trusted and gentle four-legged guides-or “seeing-eye” dogs. The ________ trained dogs serve as eyes for people who can’t see, making it ________ for them to lead independent lives. ________ what you probably didn’t know is that about 80 years ago, a doctor and his patient discovered this entirely ________!

Many people were killed or injured during World WarⅠ. Near the end of that war, Dr. Gerhard Stalling and his ________ walked with a patient—a German soldier who had been ________-around hospital grounds in Germany.

While they were walking, the doctor was ________ away. The dog and the soldier stayed outside. A few moments later, when the doctor returned, the dog and the soldier were ________! Searching the paths worriedly, Dr. Stalling made an astonishing ________. His pet had led the soldier ________ around the hospital grounds. And together the two ________ peacefully back toward the doctor.

________ by what his dog could do, Dr Stalling set up the first ________ in the world to train dogs as guides. Dorothy Eustis, an American woman ________ as a dog trainer for the International Red Cross in Switzerland, was ________ to study the way Stalling trained dogs and spent several months in his school. She came away so impressed that she wrote a(an) ________ about it for the Saturday Evening Post in America.

A blind American man, Morris Frank, ________ the article and he wrote to Dorothy Eustis and asked that she ________ a dog for him. Dorothy Eustis took up the ________, and trained a dog, Buddy. She brought Frank over to Switzerland to join her in the training ________. Frank went back to the United States with what many believe to be America’s first guide dog in 1928.

1.A. speciallyB. regularlyC. naturallyD. generally

2.A. possibleB. complexC. necessaryD. proper

3.A. SoB. ButC. AndD. Or

4.A. in timeB. by accidentC. by forceD. in turn

5.A. horseB. assistantC. nurseD. dog

6.A. abandonedB. admiredC. blindedD. protected

7.A. givenB. keptC. calledD. sent

8.A. goneB. lostC. asleepD. alone

9.A. fortuneB. mistakeC. discoveryD. decision

10.A. unwillinglyB. safelyC. immediatelyD. gratefully

11.A. ranB. droveC. flewD. walked

12.A. InspiredB. AmusedC. PuzzledD. Required

13.A. hospitalB. schoolC. factoryD. hotel

14.A. workingB. growingC. dressingD. coming

15.A. nervousB. carefulC. tiredD. curious

16.A. letterB. bookC. articleD. introduction

17.A. laughed atB. learned fromC. paid forD. heard about

18.A. feedB. buyC. raiseD. train

19.A. advantageB. offerC. challengeD. invitation

20.A. situationB. processC. competitionD. preparation

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

One of the greatest biologists the world has ever seen was Charles Darwin. Darwin was born to a middle-class family in Shrewsbury, England, in February, 1809. His father was the leading doctor of the town.

1. He loved to walk through the woods looking at plants and birds. At the proper age, he was admitted into Shrewsbury School. There he studied Latin, classical literature, and ancient history. Young Charles thought that these subjects were dull and useless. He would have preferred scientific studies. 2.

In 1825, at the age of sixteen, Darwin was sent to Scotland to study medicine. He studied there for two years and continued to do poorly. He once wrote to his sister that his medical courses were completely stupid. By then, Darwin’s father knew that his son would never become a doctor.

Darwin’s father then sent him to Cambridge to become a clergyman (牧师). During his Cambridge years, Darwin loved to collect beetles(甲虫), but to him it was only a hobby. He didn’t take it seriously.  3.  That was Professor John Henslow, the head of the Botany Department.

Somehow, Darwin managed to graduate from Cambridge in 1831. Upon graduation, Professor Henslow arranged for him to go with Captain Fitzroy on a survey trip around the world. During the voyage, Darwin collected rocks, bones, and insects. He took many notes on all that he observed. 4.

The widely believed theory in those days was that God created each creature separately and individually. In 1859, Darwin published his famous book, The Origin of Species.   5.  The theory was instantly and very strongly attacked. Darwin was accused of destroying religion and insulting (侮辱) the human race. Today, however, Darwin’s theory is considered to be one of the major discoveries of modern science.

A. As a result, he did poorly.

B. One person at Cambridge, however, did.

C. As a boy, Darwin showed a great interest in living things.

D. In it, he explained his theory of evolution by natural selection.

E. Shrewsbury was a busy market town surrounded by rich farmlands.

F. The thoughts that led to his theory of evolution were beginning to form.

G. By the time Darwin died in 1882, he was recognized as one of England's greatest scientists.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.