满分5 > 高中英语试题 >

阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中 ,选出最佳选...

阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C  和 D )中 ,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

It was a busy morning, about 8:30, when an elderly gentleman in his 80s came to the hospital. I heard him saying to the nurse that he was in a hurry for all appointment(约会)at 9:30.

The nurse had him take a ________ in the waiting area, ________ him it would be at least 40 minutes ________ someone would be able to see him. I saw him ________ his watch and decided, since I was ________ busy—my patient didn’t ________ at the appointed hour, I would examine his wound. While taking care of his wound, I asked him if he had another doctor’s appointment.

The gentleman said no and told me that he ________ to go to the nursing home to eat breakfast with his ________. He told me that she had been ________ for a while and that she had a special disease. I asked if she would be ________ if he was a bit late. He replied that she ________ knew who he was, that she had not been able to ________ him for five years now. I was ________, and asked him, “And you ________ go every morning, even though she doesn’t know who you are?”

He smiled and said, “She doesn’t know me, but I know who she is.” I had to hold back ________ as he left.

Now I ________ that in marriages, true love is ________ of all that is. The happiest people don’t ________ have the best of everything; they just ________ the best of everything they have. ________ isn’t about how to live through the storm, but how to dance in the rain.

1.A. breathB. breakC. testD. seat

2.A. persuadingB. promising

C. tellingD. understanding

3.A. ifB. sinceC. beforeD. after

4.A. looking atB. taking offC. fixingD. winding

5.A. veryB. alsoC. seldomD. not

6.A. show offB. turn upC. come onD. go away

7.A. agreedB. forgotC. neededD. happened

8.A. daughterB. motherC. wifeD. sister

9.A. thereB. wellC. lateD. around

10.A. lonelyB. hungryC. doubtfulD. worried

11.A. so farB. alreadyC. neitherD. no longer

12.A. believeB. answerC. recognizeD. expect

13.A. movedB. surprisedC. disappointedD. satisfied

14.A. onlyB. stillC. thusD. then

15.A. tearsB. curiosityC. wordsD. judgment

16.A. suggestB. realizeC. hopeD. prove

17.A. acceptanceB. agreementC. expressionD. exhibition

18.A. completelyB. necessarilyC. naturallyD. frequently

19.A. learnB. tryC. favorD. make

20.A. LifeB. BeautyC. TrustD. Adventure

 

1.D 2.C 3.C 4.A 5.D 6.B 7.C 8.C 9.A 10.D 11.D 12.C 13.B 14.B 15.A 16.B 17.A 18.B 19.D 20.A 【解析】 试题分析:本文通过老人不管妻子患病与否都始终不离不弃,接受了一切,无论好坏。告诉我们生活不仅仅是经历过风雨,还包括苦中作乐。 1.考查名词以及对语境的理解。A. breath呼吸;B. break休息;C. test测试;D. seat座位;根据in the waiting area,护士让他坐下在候诊室等候。故选D。 2.考查动词以及对语境的理解。A. persuading说服;B. promising许诺;C. telling告诉。D. understanding理解;告诉他至少要等40分钟。故选C。 3.考查连词以及对语境的理解。A. if如果;B. since自从;C. before在……以前;D. after在……之后;在有人给他看病之前至少要等40分钟,故选C。 4.考查动词短语以及对语境的理解。A. looking at看;B. taking off除去;C. fixing安装;D. winding绕;我看见他看他的手表,故选A。 5. 考查副词以及对语境的理解。A. very很;B. also也;C. seldom很少;D. not不;根据my patient didn’t at the appointed hour可知,我不忙,故选D。 6.考查动词短语以及对语境的理解。A. show off炫耀;B. turn up出现;C. come on快点;D. go away走开;既然我不忙,我的病人还没有出现。故选B。 7.考查动词以及对语境的理解。A. agreed同意;B. forgot忘记;C. needed需要;D. happened发生;他需要去养老院陪他的妻子去吃早饭,故选C。 8.考查名词以及对语境的理解。A. daughter女儿;B. mother母亲;C. wife妻子;D. sister姐姐;根据true love is of all that is推断应是他应看的是他的妻子。故选C。 9.考查副词以及对语境的理解。A. there那里;B. well好;C. late晚的;D. around四处;她在那里有一段时间了。故选A。 10.考查形容词以及对语境的理解。A. lonely孤独的;B. hungry饥饿的;C. doubtful怀疑的;D. worried担心的;我问他是否他去晚了她有点担心呀。故选D。 11.考查副词以及对语境的理解。A. so far到目前为止;B. already已经;C. neither两者中的任一个不;D. no longer不再;他回答道她不再知道他是谁了。故选D。 12. 考查动词以及对语境的理解。A. believe相信;B. answer回答;C. recognize认出;D. expect期待;她不认识他已经有5年了。故选C。 13. 考查形容词以及对语境的理解。A. moved感动的;B. surprised吃惊的;C. disappointed失望的;D. satisfied满意的;我很吃惊,故选B。 14. 考查连词以及对语境的理解。A. only仅仅;B. still仍然;C. thus这样;D. then那时;你仍然每天早晨去,即便她不知道你是谁?故选B。 15. 考查名词以及对语境的理解。A. tears泪水;B. curiosity好奇;C. words话语;D. judgment判断;我不得不控制我的眼泪当他走了以后。故选A。 16. 考查动词以及对语境的理解。A. suggest建议;B. realize认识到;C. hope希望;D. prove证明;现在我意识到了。故选B。 17. 考查名词以及对语境的理解。A. acceptance同意,接受;B. agreement同意;C. expression表情;D. exhibition展览;真爱就是对于所有一切的接受。本题点明了文章的主旨,老人不管妻子患病与否都始终不离不弃,所以是接受了一切,无论好坏。故选A。 18. 考查副词以及对语境的理解。A. completely完全地;B. necessarily必要的;C. naturally自然地;D. frequently经常地;最幸福的人并不必要是一个拥有所有最好东西的人。故选B。 19. 考查动词以及对语境的理解。A. learn学会;B. try尝试;C. favor赞成;D. make制造;他们可以没有最好的东西,但是他们充分利用了他们所拥有的东西。故选D。 20. 考查名词以及对语境的理解。A. Life生活;B. Beauty美;C. Trust相信;D. Adventure冒险;生活并不是要经历暴风雨,而是要学会苦中作乐。故选A。 考点:考查故事类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How to Enjoy Your Family

Everyone has at least a little family drama, and you should still love your family no matter how many challenges are brought upon you. If you really trust your family, you should know they will always be there for you.   1..

Look back on the previous moments that you have had with your family. If you can think of no good memories with your family, 2.. Your friends are a big part of your life, and even though they aren’t related to you, that doesn’t mean you can’t call them your family.

3. . Make sure they know how you feel. Tell them that there have been things bothering you for a while, and you just want them to understand. If you tell them how you feel, then maybe they will give you more respect.

If you are a teenager, remember that they are the ones that provide you a home and food. If they weren’t there, then neither would you. Just be grateful. 4. .

Spend more time with your family. Have a "family game night". Go to see a movie, go out to dinner, go on vacation and so on. 5. !

If your family is just boring in general, and you are having a tough time enjoying their personalities, then expose your family to fun.

A. Here are the steps that will help you to learn about your family

B. There are people in the world living without any home or family

C. There are a large number of fun things you can do with your family

D. remember you still have your friends

E. Talk to your family

F. You should be thankful and enjoy what you have

G. try to start a blog or website of your own

 

查看答案

SAN FRANCISCO—A phone app(应用程序)in San Francisco gives information about open parking spots.City officials in San Francisco introduced the app to try to reduce traffic jams in the city, but some say it raises safety concerns.

In this city, drivers searching for parking spots lead to 30 percent of all downtown jams, city officials think.Now San Francisco has found a solution a phone app for spot-seekers that shows information about areas with available spaces.The system, introduced last month, relies on wireless sensors(感应器)fixed in streets and city garages that can tell within seconds if a spot has opened up.

But the system could come with serious consequences.Some people say that drivers searching for parking could end up focusing on their phones, not the road.“It could be really distracting(使分心的),” said Daniel Simons, a professor of psychology at the University of Illinois.

City officials admitted the hidden problem.They are urging drivers to pull over before they use the city’s iPhone app, or to do so before they leave home. Nathaniel Ford, executive director of the San Francisco Municipal Transportation Agency, said safety could actually improve if drivers quickly found a spot instead of circling and getting frustrated.

San Francisco has put sensors into 7,000 parking spots and 12,250 spots in city garages.If spaces in an area open up, the sensors communicate wirelessly with computers that in turn make the information available to app users within a minute, said Mr. Ford, of the transportation agency.On the app, a map shows which blocks have lots of places(blue)and which are full(red).

More than 12,000 people have downloaded San Francisco’s app, which is available now only for the iPhone.

1.What is the phone app mentioned in the text mainly aimed at?

A. Benefiting iPhone users.

B. Preventing traffic accidents.

C. Making the traffic flow smoothly.

D.Making full use of the parking spots.

2.According to the text, San Francisco city officials ________.

A. don’t consider the app distracting.

B. are aware of the app’s disadvantages.

C. advise drivers to park cars slowly.

D. believe more parking spots are needed.

3.The phone app mentioned in the text ________.

A. is a bit slow in reacting

B. hasn’t been put into service

C. was introduced several years ago

D. can’t be downloaded to all phones

4.What’s the main idea of the passage?

A. A phone app has been introduced to relieve the pressure on traffic in the city.

B. Safety concerns are voiced about a phone app aimed at helping drivers find parking spots.

C. Looking for parking spots contributes greatly to downtown traffic jams.

D. Drivers’ attention is distracted in one way or another when they are driving.

 

查看答案

A popular saying goes, “Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me.” However, that’s not really true. Words have the power to build us up or tear us down. It doesn’t matter if the words come from someone else or ourselves — the positive and negative effects are just as lasting.

We all talk to ourselves sometimes. We’re usually too embarrassed to admit it, though. In fact, we really shouldn’t be because more and more experts believe talking to ourselves out loud is a healthy habit.

This “self-talk” helps us motivate ourselves, remember things, solve problems, and calm ourselves down. Be aware, though, that as much as 77% of self-talk tends to be negative. So in order to stay positive, we should only speak words of encouragement to ourselves. We should also be quick to give ourselves a pat on the back. The next time you finish a project, do well in a test, or finally clean your room, join me in saying “Good job!”

Often, words come out of our mouths without us thinking about the effect they will have. But we should be aware that our words cause certain responses in others. For example, when returning an item to a store, we might use warm, friendly language during the exchange. And the clerk will probably respond in a similar manner. Or harsh (刻薄的) and critical language will most likely cause the clerk to be defensive.

Words possess power because of their lasting effects. Many of us regret something we once said. And we remember unkind words said to us! Before speaking, we should always ask ourselves: Is it true? Is it loving? Is it needed? If what we want to say doesn’t pass this test, then it’s better left unsaid.

Words possess power: both positive and negative. Those around us receive encouragement when we speak positively. We can offer hope, build self-esteem (自尊) and motivate others to do their best. Negative words destroy all those things. Will we use our words to hurt or to heal? The choice is ours.

1.There is no need for us to feel embarrassed when we talk to ourselves because ________.

A. we can benefit from talking to ourselves

B. talking to ourselves always gives us courage

C. almost everybody has the habit of talking to themselves

D. it does no harm to have “self-talk” when we are alone

2.The underlined part in the third paragraph means that we should also timely ________.

A. remind ourselves

B. praise ourselves

C. make ourselves relaxed

D. give ourselves amusement

3.The author would probably hold the view that ________.

A. encouraging words are sure to lead to kind offers

B. negative words may motivate us to make more progress

C. people tend to remember friendly words

D. it is better to think twice before talking to others

4.In which column of the newspaper can you most likely read this passage?

A. Language.B. Advice column.C. Health.D. News.

 

查看答案

CLASSIFIED ADS

JOB WANTED

I’m Black, a 25 young man living in Shanghai and looking for a job in a variety of fields, web designer, teaching Spanish or English or working as a waiter or bar tender. I have a friendly and hard-working personality. If you have any job that you think I could do, please do not hesitate about contacting me. Backer1896@126. com

JOB OFFERED

EL house is a well-known English learning center for primary and high school students. We are looking for native English teachers who can teach the following subject(s) to our students who are planning to study abroad. The incumbent should meet the following requirements:

—Experienced in exam preparations (TOEFL, IELTS, SAT)

—Degree holder

—Experienced in teaching either mathematics, physics or business

—Excellent command of English in both oral and written

—Experienced in teaching higher academic level English

—Native English teachers or Bilingual teachers with native command of English JGHTR@gmail. com

SHARE

I’m Margaret, looking for a person with a positive outlook on life to share the bedroom in a wonderfully-located luxury apartment. That’s near everything and has everything, hard-wood floors, international TV, washer/dryer. Other two rooms already occupied by a French and a Kiwi woman, both professional.

Please contact me. MLCT@sina. com

FOR RENT

CNY 12, 000 / lovely apartment near West Nanjing Road

Layout:3 bedrooms,2 bathrooms

Size:120 sqm

Monthly rental:RMB 12, 000

Compound:First Block

Facilities:gym, tennis court, indoor swimming pool,children’s playground

LYG2560@sohu. com

1.Margaret is now looking for ________.

A. a roommateB. an apartmentC. a jobD. her lost cat

2.Which of the following is NOT the requirement of EL house?

A. Experienced in exam preparations.

B. Experienced in teaching Chinese.

C. Excellent command of English.

D. Degree holder.

3.To look for a person to work in your restaurant, you can contact ________.

A. LYG2560@sohu. com

B. MLCT@sina. com

C. Backer1896@126. com

D. JGHTR@gmail. com

 

查看答案

It was one of the hottest days of the dry season. We had not seen rain in almost a month. The crops were dying. Cows had stopped giving milk. The streams were long gone back into the earth. If we didn't see some rain soon we would lose everything.

I was in the kitchen making lunch for my husband and his brothers when I saw my six-year old son, Billy, walking toward the woods. He was obviously walking with a great effort... trying to be as still as possible. Minutes after he disappeared into the woods, he came running out again, toward the house.

Moments later, however, he was once again walking in that slow purposeful long step toward the woods. This activity went on for over an hour: walking cautiously to the woods, then running back to the house. Finally, my curiosity got the best of me. I crept out of the house and followed him on his journey.

He was cupping both hands in front of him as he walked; being very careful not to spill the water he held in them. Branches and thorns slapped his little face but he did not try to avoid them. He had a much greater purpose. As I leaned in to spy on him, I saw the most amazing site.

Several large deer appeared threatening in front of him. But Billy walked right up to them. I almost screamed for him to get away. And I saw a baby deer lying on the ground, obviously suffering from heavy loss of water and heat exhaustion, lift its head with great effort to lap up the water cupped in my beautiful boy's hand.

I stood on the edge of the woods watching the most beautiful heart I have ever known working so hard to save a life. As the tears that rolled down my face began to hit the ground, they were suddenly joined by other drops... and more drops... and more. I looked up at the sky. It was as if God, Himself, was weeping with pride.

1.Why did the author follow her son?

A. Because there might be danger.

B. Because her son was doing a good deed.

C. Because she intended to help.

D. Because she was curious.

2.Which of the following statements is Not True according to the passage?

A. Rain was in great need.

B. Billy carried water with his small hands.

C. There were few trees in the woods.

D. Billy walked into the woods and then returned over and over again.

3.Which is the correct order of the development of the story?

① The author was moved to tears.

② Billy fed the water to the baby deer.

③ Billy walked towards the large deer.

④ It began to rain.

⑤ The author followed Billy into the woods.

A. ③②⑤①④B. ⑤③②①④

C. ④①③②⑤D. ⑤②①③④

4.At the end of the story, the author might experience different feelings Except that ________.

A. Billy was a pride

B. God was touched by Billy's activity

C. the rain should have dropped earlier

D. it was worthwhile to have given birth to Billy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.