满分5 > 高中英语试题 >

Having experienced a shocking electrical...

Having experienced a shocking electrical accident, which caused him to become both blind and deaf, James Franco’s world became completely dark and quiet for almost ten years. The loss of sight and hearing threw him into such sorrow that he tried a few times to put an end to his life. His family, especially his wife, did their best to tend and comfort him and finally he regained the will to live.

One hot summer afternoon, he was taking a walk with a stick near his house when a thunderstorm started all at once. He stood under a large tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning. Witnesses thought he was dead but he woke up 20 minutes later, lying face down in muddy water. He was trembling badly, but when he opened his eyes, he could hardly believe what he saw: a tree and a muddy road. When Mrs. Franco came running up to him, shouting to their neighbors to call for help, he could see her and hear her voice for the first time in nearly ten years.

The news of James regaining his sight and hearing quickly spread and many doctors came to examine him. Most of them said that he regained his sight and hearing from the shock he got from the lightning. However, none of them could give a compellent answer as to why this should happen. The only reasonable explanation given by one doctor was that, since James lost his sight and hearing as a result of a sudden shock, perhaps, the only way for him to regain them was by another sudden shock.

1.The reason why James attempted to kill himself was that ________.

A. a terrible electrical accident happened to him

B. nobody in the world cared about him

C. he was struck by the lightning once more

D. he had to live in a dark and silent world

2.What was James doing when he was struck by the lightning?

A. Putting an end to his life.

B. Sheltering from the rain under a tree.

C. Taking a walk with a stick.

D. Lying on the ground.

3.What does the underlined word “compellent” in paragraph 3 mean?

A. convincingB. wrongC. unexplainedD. true

4.Which of the following can be the best title for the text?

A. A Terrible Electrical Accident

B. What a Sudden Shock

C. An Unforgettable Experience

D. James Franco and His Wife

 

1.D 2.B 3.A 4.B 【解析】 试题分析:文章讲述James Franco因为受到电击,失明失聪,生活在黑暗寂静的世界里,他几次都想自杀;但有一次他在树下躲雨的时候,意外被闪电击中,却恢复了视力,医生也不能确定具体原因,唯一合理的解释是因为他当初收到电击失明失聪,现在又因为电击恢复了视力和听力。 1. 细节理解题。根据文章第一段“The loss of sight and hearing threw him into such sorrow that he tried a few times to put an end to his life.”可知,失去了视力和听力使他不得不生活在黑暗寂静的世界里,因此他想自杀,故D项为正确答案。 2. 细节理解题。根据文章第二段“He stood under a large tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning.”可知,当他在树下避雨时,遭受了电击,故B项为正确答案。 3. 词义猜测题。根据下文“The only reasonable explanation…”可知,对于为什么会这样,没有人能够给出令人信服的答案,故A项为正确答案。convincing令人信服的。 4. 主旨大意题。通读全文,可知本文讲述了James Franco因为受到电击,失明失聪,生活在黑暗寂静的世界里,他几次都想自杀,但有一次他在树下躲雨的时候,意外被闪电击中,却恢复了视力和听力,因此最佳题目是《多么突然的电击》,故B项为正确答案。 【名师点睛】 抓住文章主线和关键词语,归纳文章中心 要注意不是所有的段落都有主题句,有时主题句暗含在句中。阅读这样的文章,就需要自己根据文章的细节来分析,概括出段落的主题,从而推导出文章的主旨。分析的方法是:先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容,这些内容在逻辑上有什么联系,然后加以归纳形成主题。5. 考点:考查生活故事类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The summer holidays are upon us again. Here is our guide to summer holiday fun in Peterborough!

Peterborough Museum

The Age of the Dinosaurs’ is the museum’ s main attraction this summer. Get up close to prehistoric creatures via some great hands-on exhibits! Watch out for monsters lurking (潜伏)around every ember! The museum is open from 10:00 am to 5:00 pm Monday to Saturday, and from 12:00 pm to 4:00 pm on Sundays in August.

Call 01733 864663 for details.

Saxon Youth Club

School holiday fun: Young people aged 13-19 will be able to produce their own music, compete in spots activities, or try their hand at cooking at Saxon Youth Club, Saxon Community Center, Norman Road, Peterborough every Monday and Wednesday from 3:00 pm. PLUS an aero ball tournament will take place on Thursday, 12th August between 3:30 pm and 6:30 pm.

Houghton Mill

Alice through the Looking Class-a new production of the family favorite on Monday, 30th August. Bring rugs or chairs to sit on and a picnic if you wish to eat during the play. Gates open 5:30 performance 6:30 pm-8:30 pm. Tea room will be open until end of the interval. Adult £10. Child £7. Family £20.

Farmland Museum and Denny Abbey

Farmland Games: From Wellie Wanging to Pretend Ploughing matches, come and join the Farmland Team. Collect your sporting stickers and create a colorful rosette (玫瑰形饰物)that is fit for a winner! No need to book, just turn up between 12:00 pm and 4:00 pm on Thursday, 19th August. Suitable for children aged four and above, each child should be accompanied by an adult and all activities are included in the normal admission price. Tickets Cost £7 per child.

For further information, call 01223 810080.

1.If you are interested in cooking, you can go to ________.

A. Peterborough Museum

B. Houghton Mill

C. Saxon Youth Club

D. Farmland Museum

2.You want to watch the new play with your parents, so it will cost you ________.

A. £21B. £17C. £27D. £20

3.Which of the following activities needs parents’ company?

A. Playing farmland games.

B. Watching a new play.

C. Competing in sports activities.

D. Visiting the dinosaur exhibition.

 

查看答案

假如你是李华,你的一位外国网友Peter给你发来e-mail说他在新华网上看到一则消息:在北京拥挤的地铁里,随处可见人们忙着用手机刷微博、看微信或玩游戏,读书的人却很少见。中国是文明古国,有着悠久的阅读传统,而现在很多中国人似乎正在失去读书的兴趣。请就这条消息谈谈你的看法并以电子邮件回复。

内容包括:

1. 客观情况;

2. 个人看法。

注意:1. 词数100左右;

      2. 可适当增加细节,以使行文连贯;

      3. 开头语已为你写好。

Dear Peter,

Im glad to receive your e-mail in which you asked me to tell you my opinions about the news. ____________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均限一词;

      2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。

Dear Peter,

Im writing to tell you something about e-hongbao, that is very popular in China.

E-hongbao is actual a kind of lucky money from and to relatives and friends during festivals or in special occasions. For many young people, grabbing e-hongbao on our mobile phones is a fairly exciting activity. Unlike the tradition of elders give lucky money to children, over half of the people sending e-hongbao is in their 20s. Its just for fun but giving best wishes, while the sum of money matters a little. In a word, e-hongbao is bringing new color to the old tradition.

Now Im concerned about the safe of online payment, and rules and regulations needed to be improved to guarantee its operation.

Best wishes.

Yours,

Li Hua

 

查看答案

The warm weather outside may look perfect for outdoor exercise. But for those who are not that sporty, 1.  could be nicer than having relaxing afternoon tea with a few good friends and taking   2.  break?

But are you familiar with the culture of afternoon tea—its origins, what 3.  (include), and the proper etiquette (礼仪)? We sum up a few things you need to know about this traditional English custom so that you can enjoy it 4.  (much).

While the tradition of   5.  (drink) tea dates back to about 3,000 BC in China, it was not until the mid-17th century 6.  the concept of afternoon tea first appeared in the UK. In 1840, Anna Maria Russell, the seventh Duchess of Bedford, started to ask for a tea tray   7.  butter, bread and cakes at 4 pm every day, as she found she was hungry at this time every day and the evening meal in her household was served   8.  (fashion) late at 8 pm. She found this new habit difficult   9.  (break) and soon invited other ladies in society to join her. This pause for tea quickly became a popular social event. In the 1880s, women of upper class and society would put on gowns, 10. (glove) and hats for their afternoon tea.

 

查看答案

阅读下面短文, 从短文后所给各题的四个选项(A、B、C、D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。

Standing in the driveway, I watched my grown children drive off into the distance. I looked down the road until I could no longer see their ________.

They live too far away from me, I said to myself. When did they ________ and become parents of small children? ________ that be me?

I slipped back inside the house and just walked through the rooms for no reason ________. I was just missing them already and looking for ________ of their having been here. There were pillows on the floor and few stuffed (填充) animals ________ around where the children had been playing.

I walked into the ________ and there on the back of the sink was a bottle brush that had been left behind. Ah, even Tessa left something behind, I ________. Well, I suppose she had help ________ she was just four months old.

As I walked around the house, I picked up a few more ________ on the floor—Tegans tooth, a pie pan, and the inside of a turkey fryer.

Hmmm, things left behind ... I thought to myself. It seems there is one thing left behind on very ________. Memories are always left behind, I reasoned, and what a(n) ________ thing good memories are to us. I thought how each item left behind ________ me of the person it belonged to and the story ________ it.

Memories happen even if we arent ________ of it. The stressful and difficult moments often become memories that we ________ later with laughter and joy. The memories of past hurts, bitterness, and anger, ________, should be left behind ________. These are the things that we should never ________ until the next time they come, mail back, or bring with us on ________ next visit.

As Elizabeth Stone said, To have a child is to decide forever to have your heart go walking around outside your body.

1.A. smilesB. vehiclesC. painsD. bicycles

2.A. drop outB. break awayC. set offD. grow up

3.A. ShouldntB. WouldntC. CantD. Neednt

4.A. with joyB. with angerC. in particularD. in return

5.A. signalsB. atmosphereC. signsD. information

6.A. jumpingB. lyingC. movingD. looking

7.A. houseB. distanceC. kitchenD. driveway

8.A. announcedB. explainedC. complainedD. replied

9.A. whenB. unlessC. untilD. since

10.A. itemsB. toysC. memoriesD. treasures

11.A. tableB. courseC. occasionD. corner

12.A. funnyB. privateC. ordinaryD. precious

13.A. remindedB. informedC. warnedD. convinced

14.A. promotingB. surroundingC. acknowledgingD. exposing

15.A. proudB. ashamedC. afraidD. aware

16.A. attach importance toB. throw doubt on

C. get hold ofD. look back upon

17.A. besidesB. thereforeC. otherwiseD. however

18.A. partlyB. sometimesC. foreverD. unwillingly

19.A. presentB. keepC. overlookD. experience

20.A. yourB. theirC. itsD. our

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.