满分5 > 高中英语试题 >

When asked about happiness, we usually t...

When asked about happiness, we usually think of something extraordinary, an absolute delight, which seems to get rarer the older we get.

For kids, happiness has a magical quality. Their delight at winning a race or getting a new bike is unreserved (毫无掩饰的).

In the teenage years the concept of happiness changes. Suddenly it’s conditional on such things as excitement, love and popularity. I can still recall the excitement of being invited to dance with the most attractive boy at the school party.

In adulthood the things that bring deep joylove, marriage, birth—also bring responsibility and the risk of loss. For adults, happiness is complicated.

My definition of happiness is “the capacity for enjoyment”. The more we can enjoy what we have, the happier we are. It’s easy to overlook the pleasure we get from the company of friends, the freedom to live where we please, and even good health.

I experienced my little moments of pleasure yesterday. First I was overjoyed when I shut the last lunch-box and had the house to myself. Then I spent an uninterrupted morning writing, which I love. When the kids and my husband came home, I enjoyed their noise after the quiet of the day.

Psychologists tell us that to be happy we need a mix of enjoyable leisure time and satisfying work. I don’t think that my grandmother, who raised 14 children, had much of either. She did have a network of close friends and family, and maybe this is what satisfied her.

We, however, with so many choices and such pressure to succeed in every area, have turned happiness into one more thing we’ve got to have. We’re so self-conscious about our “right” to it that it’s making us miserable. So we chase it and equal it with wealth and success, without noticing that the people who have those things aren’t necessarily happier.

Happiness isn’t about what happens to us—it’s about how we see what happens to us. It’s the skillful way of finding a positive for every negative. It’s not wishing for what we don’t have, but enjoying what we do possess.

1.As people grow older, they ________.

A. feel it harder to experience happiness

B. associate their happiness less with others

C. will take fewer risks in pursuing happiness

D. tend to believe responsibility means happiness

2.What can we learn about the author from Paragraphs 5 and 6?

A. She cares little about her own health.

B. She enjoys the freedom of traveling.

C. She is easily pleased by things in daily life.

D. She prefers getting pleasure from housework.

3.What can be inferred from Paragraph 7?

A. Psychologists think satisfying work is key to happiness.

B. Psychologists’ opinion is well proved by Grandma’s case.

C. Grandma often found time for social gatherings.

D. Grandma’s happiness came from modest expectations of life.

4.People who equal happiness with wealth and success ________.

A. consider pressure something blocking their way

B. stress their right to happiness too much

C. are at a loss to make correct choices

D. are more likely to be happy

5.What can be concluded from the passage?

A. Happiness lies between the positive and the negative.

B. Each man is the master of his own fate.

C. Success leads to happiness.

D. Happy is he who is satisfied.

 

1.A 2.C 3.D 4.B 5.D 【解析】 试题分析:幸福是什么?随着年龄的增长,童年,少年,成年,老年……幸福不会一成不变,时间会默默改变一切。但是真正的幸福不是在于我们身上发生了什么,而是在于我们如何看待这已经发生的一切。 1. 推理判断题。通过第二、三、四段的描述可知,儿时的梦想很简单,青少年时幸福的概念就换了,而成年时幸福就变得复杂了,因此随着年龄的增长,人们发现体会幸福越来越难了。故选A。 2. 推理判断题。根据第五段中的内容可知,作者说越享受自己拥有的,我们就会越幸福;第六段中作者用自己的体验叙述了作者经历的小小的幸福的时刻。因此可从第五、六段知道,作者很容易因生活中的一些小事而感到幸福。故选C。 3. 细节理解题。第七段中说奶奶没有快乐的休闲时间,也没有令人满意的工作,但奶奶却有家人和朋友的密切的联系网,因此奶奶也很幸福。由此可知奶奶的幸福来自于对生活的朴素的期盼。故选D。 4. 推理判断题。根据第八段中的内容,因为有那么多的选择、有想成功的压力,我们很多人把快乐变成了比我们所拥有的更想要的东西。而那些把幸福和财富以及成功等同起来的人,太过于看重自己拥有幸福的权利了。故选B。 5. 主旨大意题。文章主要讲述了幸福,最后一段阐述了如何获得幸福:在逆境中找到积极的因素以及知足常乐。据此可知选D。 【名师点睛】 推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。67.6.。 考点:考查人生百味类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

American researchers found females are the more talkative sex because of a special “language protein” in the brain.

The study, conducted by neuroscientists (神经学家) and psychologist from the University of Maryland, concluded that women talked more because they had more of the Foxp2 protein. The research, published in the Journal of Neuroscience, found that higher levels were found among humans that were women but in rats that were males. Their findings came after it was previously claimed that ladies speak about 20,000 words a day — over 13,000 more than men. “This study is one of the first to report a sex difference in the expression of a language-associated protein in humans or animals,” said Prof Margaret McCarthy, who led the study. In their study, the researchers attempted to determine what might make male rats more vocal than their female friends.

They separated four-day-old rats from their mothers and then counted the number of times they cried out in the “ultrasonic (超声波的) range”, the frequencies higher than humans can hear, over five minutes. While both sexes called out hundreds of cries, the males called out twice as often, they found. But when the pups were returned to their mother’s cage, she fussed over her sons first. Tests conducted on the parts of the brain known to be associated with vocal calls showed the male pups have up to twice as much Foxp2 protein as the females. The researchers then increased the production in the brains of female pups and reduced it in males. This led to the female rats crying out more often and their mothers showing more interest in them. In contrast, males became less “talkative”.

The researchers then tested samples from ten children, aged between three and five, which showed that females had up to 30 per cent more of the Foxp2 protein than males, in a brain area key to language in humans.

“Based on our observations, we assume higher levels of Foxp2 in girls and higher levels of Foxp2 in male rats is an indication that Foxp2 protein levels are associated with the more communicative sex,” said Prof McCarthy.

“Our results imply Foxp2 as a component (成分) of the neurobiological basis of sex differences in vocal communication in mammals.”

1.From the second paragraph, we can learn that ________.

A. women always speak more words than men

B. men and male rats have low levels of language protein

C. women and male rats have similar levels of Foxp2

D. McCarthy isn’t the first to find females more talkative

2.The underlined phrase “fussed over” in the third paragraph probably means ________.

A. paid attention toB. related to

C. put pressure onD. counted on

3.The researchers carried out the experiments on rats in order to ________.

A. test which part of the brain is key to language in rats and humans

B. prove the levels of Foxp2 protein in humans and rats are different

C. determine the reason why female rats are more talkative than male rats

D. discover the link between Foxp2 protein and vocal communication

4.Which of the following can be the best title for the passage?

A. Tests on humans and rats

B. Why women are the talkative sex

C. Sex differences in Foxp2 protein

D. Foxp2 protein determines oral ability

 

查看答案

If Confucius (孔子) were still alive today and could celebrate his September 28 birthday with a big cake, there would be a lot of candles. He’d need a fan or a strong wind to help him put them out.

While many people in China will remember Confucius on his special day, few people in the United States will give him a passing thought. It’s nothing personal. Most Americans don’t even remember the birthdays of their own national heroes.

But this doesn’t mean that Americans don’t care about Confucius. In many ways he has become a bridge that foreigners must cross if they want to reach a deeper understanding of China.

In the past two decades, the Chinese studies programs have gained huge popularity in Western universities. More recently, the Chinese government has set up Confucius Institutes in more than 80 countries. These schools teach both Chinese language and culture. The main courses of Chinese culture usually included Chinese art, history and philosophy (哲学). Some social scientists suggest that Westerners should take advantage of the ancient Chinese wisdom to make up for the drawbacks of Westerners philosophy. Students in the United States, at the same time, are racing to learn Chinese. So they will be ready for life in a world where China is an equal power with the United States. Businessmen who hope to make money in China are reading books about Confucius to understand their Chinese customers.

So the old thinker’s ideas are still alive and well.

Today China attracts the West more than ever, and it will need more teachers to introduce Confucius and Chinese culture to the West.

As for the old thinker, he will not soon be forgotten by people in the West, even if his birthday is.

1.We can learn from Paragraph 4 that American students ________.

A. play an important role in Chinese competitions

B. have a great interest in studying Chinese

C. try to get high scores in Chinese exams

D. fight for a chance to learn Chinese

2.What is the best title for the passage?

A. Forgotten Wisdom in America

B. Huge Fans of the Chinese Language

C. Chinese Culture for Westerners

D. Old Thinker with a Big Future

3.The passage is likely to appear in ________.

A. a biography

B. a history paper

C. a newspaper

D. a philosophy textbook

 

查看答案

Most people know that Marie Curie was the first woman to win the Nobel Prize, and the first person to win it twice. However, few people know that she was also the mother of a Nobel Prize winner.

Born in September, 1987, Irene Curie was the first of the Curies’ two daughters. Along with nine other children the parents of whom were also famous scholars, Irene studied in their own school, and her mother was one of the teachers. She finished her high school education at the College of Sévigné in Paris.

Irene entered the University of Paris in 1914 to prepare for a degree in mathematics and physics. When World War I began, Irene went to help her mother, who was using X-ray facilities (设备) to help save the lives of wounded soldiers. Irene continued the work by developing X-ray facilities in military hospitals in France and Belgium. Her services were recognised in the form of a Military’s Medal by the French government.

In 1918, Irene became her mother’s assistant at the Curie Institute. In December 1924, Frederic Joliot joined the Institute, and Irene taught him the techniques required for his work. They soon fell in love and were married in 1926. Their daughter Helene was born in 1927 and their son Pierre five years later.

Like her mother, Irene combined family and career. Like her mother, Irene was awarded a Nobel Prize, along with her husband, in 1935. Unfortunately, also like her mother, she developed leukemia because of her work with radioactivity (辐射能). Irene Joliot-Curie died from leukemia on March 17, 1956.

1.Why was Irene Curie awarded a Military Medal?

A. Because she received a degree in mathematics.

B. Because she helped to save the wounded.

C. Because she won the Nobel Prize with Frederic.

D. Because she worked as a helper to her mother.

2.Where did Irene Curie meet her husband Frederio Joliot?

A. At the Curie Institute.B. At the University of Paris.

C. At a military hospital.D. At the College of Sévigné.

3.In which of the following aspects was Irene Cuire different from her mother?

A. Irene worked with radioactivity.

B. Irene combined family and career.

C. Irene won the Nobel Prize once.

D. Irene died from leukemia.

 

查看答案

阅读下面短文,从短文后面各题的四个选项(A、B、C 和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I used to hate being called upon in class mainly because I didn’t like attention drawn to myself. And ________ otherwise assigned (指定) a seat by the teacher, I always ________ to sit at the back of the classroom.

All this ________ after I joined a sports team. It began when a teacher suggested I try out for the basketball team. At first I thought it was a crazy ________ because I didn’t have a good sense of balance, nor did I have the ________ to keep pace (跟上) with the others on the team and they would make fun of me. But for the teacher who kept insisting on my “________ for it”, I wouldn’t have decided to give a try.

Getting up the courage to go to the tryouts was only the ________ of it! When I first started ________ the practice sessions, I didn’t even know the rules of the game, much ________ what I was doing. Sometimes I’d get ________ and take a shot at the wrong direction — which made me feel really stupid. ________, I wasn’t the only one “new” at the game, so I decided to ________ on learning the game, do my best at each practice session, and not be too hard on myself for the things I didn’t ________ “just yet”.

I practiced and practiced. Soon I knew the ________ and the “moves”. Being part of a team was fun and motivating. Very soon the competitive ________ in me was winning over my lack of confidence. With time, I learned how to play and made friends in the ________ — friends who respect my efforts to work hard and be a team player. I never had so much fun!

With my ________ self-confidence comes more praise from teachers and classmates. I have gone from ________ in the back of the classroom and not wanting to call attention to myself, ________ raising my hand — even when I sometimes wasn’t and not 100 percent ________ I had the right answer. Now I have more self-confidence in myself.

1.A. asB. untilC. unlessD. though

2.A. hopedB. agreedC. meantD. chose

3.A. continuedB. changedC. settledD. started

4.A. ideaB. planC. beliefD. saying

5.A. rightB. chanceC. abilityD. patience

6.A. goingB. lookingC. cheeringD. applying

7.A. pointB. halfC. restD. basis

8.A. enjoyingB. preparingC. attendingD. watching

9.A. lessB. laterC. worseD. further

10.A. committedB. motivatedC. embarrassedD. confused

11.A. InterestinglyB. Fortunately

C. ObviouslyD. Hopefully

12.A. focusB. actC. relyD. try

13.A. wantB. doC. supportD. know

14.A. stepsB. ordersC. rulesD. games

15.A. rolesB. partC. mindD. value

16.A. processB. operationC. movementD. situation

17.A. expressedB. improvedC. preservedD. recognized

18.A. dreamingB. playingC. relaxingD. hiding

19.A. byB. forC. withD. to

20.A. luckyB. happyC. sureD. satisfied

 

查看答案

In China, people usually ________ firecrackers to celebrate the Spring Festival.

A. set outB. set upC. set aboutD. set off

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.