满分5 > 高中英语试题 >

When I was a child, I had to go to churc...

When I was a child, I had to go to church and obey many other rules, though these rules at times caused resentment (怨恨). Perhaps the most extreme parenting decision my parents made for my four brothers and sisters and me was to create a home environment without a television.

We hated this decision at that time, because there was seemingly no way to keep this embarrassing fact a secret at school. Naturally, simple pleasures like cartoons, football games, and movies became huge novelties (新奇事物). I would go over to friends’ or relatives’ houses for that access alone.

When I reached high school, my parents bought a television, though it had no cable. However, I did spend most of my childhood in a home without a television. In fact not having a television did contribute a great deal to my skills, and it also forced me to develop other valuable interests. We grew up in a small town, so my brothers and sisters and I spent time exploring streets, fields and woods. And of course I read and wrote and studied, which pushed me toward a career path.

So would I give a similar situation to my own children if I had them? I doubt it, at least not in the most extreme sense. I’m too much of a football fan, not to mention the TV serials (连续剧) like The Wire. But television or almost anything for that matter is unhealthy for kids. It can prevent them from living a full life. So maybe a reasonable answer is no cable or no video-game systems or simply setting the time limit, but I haven’t exactly worked out how to confine it yet. Although some people are against my idea, we do need limits after all.

1.From the text we can learn that ________.

A. the author didn’t like watching TV as a child

B. the author’s family seldom went to church

C. not having a TV set brought the author many benefits

D. few homes had a TV set when the author was a child

2.From the last paragraph we can learn the author thinks that ________.

A. children shouldn’t watch TV too much

B. children should be forbidden to watch TV

C. children should only watch serials and sports on TV

D. watching TV is unhealthy for both adults and children

3.Which of the following can replace the underlined word “confine” in the last paragraph?

A. Limit.B. Punish.C. Reject.D. Support.

 

1.C 2.A 3.A 【解析】 试题分析:本文通过回忆作者自己成长的经历,指出看太多电视对孩子不好,应该限制孩子看电视的时间。 1. 推理判断题。根据第三段第三句In fact not having a television did contribute a great deal to my skills(事实上,没有电视机确实对我的技能有很大的贡献)可知,作者认为没有电视机让他获益良多。故选C。 2. 推理判断题。根据最后一段中television or almost anything for that matter is unhealthy for kids. It can prevent them from living a full life.可知,作者认为电视或者那样的东西对孩子们不健康,能阻止孩子们过充实的生活。故选A。 3. 词义猜测题。根据最后一句So maybe a reasonable answer is no cable or no video-game systems or simply setting the time limit, but I haven’t exactly worked out how to confine it yet.(因此一个合理的答案是没有电缆或没有电子游戏或仅仅设置时间限制,但我还没有确切地想出如何它)可知,没有电缆或没有电子游戏或设置时间限制都是为了“限制”,故上句中划线单词应该用limit代替,故选A。 【学法指导】 词义猜测题。利用上下文提供的情景和线索,进行合乎逻辑的综合分析进而推测词义,是阅读过程中的一大关键,最常见的就是利用上下文语境、常识和语法关系推断词义。抓住所需推断词汇前后的“mean”或系动词或破折号等直接定义该词的部分是非常关键的。23.4. 考点:考查教育类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Ray Kurzweil is a computer scientist and an employee of Google, ________ specializes in Internet-related services.

A. thatB. whenC. whereD. which

 

查看答案

The famous singer made a promise to the public that he would ________ half of the year’s income to help the disabled.

A. give outB. give awayC. give inD. give up

 

查看答案

Stephen Hawking, ________ “the greatest genius of the late 20th century”, announced that there are really grey holes in the universe.

A. callingB. to callC. to be calledD. called

 

查看答案

Miss Lee didn’t notice little Tom slide out of the classroom; she ________ something on the blackboard.

A. was writingB. wroteC. had writtenD. has written

 

查看答案

Moyan was at ________ loss when he received ________ news that he had been awarded the Nobel Prize in literature.

A. the; theB. the; /C. a; theD. a; /

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.