满分5 > 高中英语试题 >

In 1975, George Carlin appeared on a pop...

In 1975, George Carlin appeared on a popular TV show, Saturday Night Live, with his famous words about blue food. “Why is there no blue food? I can’t find blue food—I can’t find the flavor of blue! I mean yellow is lemon; orange is orange and red is cherry. Where is the blue food?”

Well, Carlin pretty much has it right—there is not no blue food, but there’s certainly not a lot of it. Fresh-picked blueberries are blue, though they become purple when they are turned into jam. The blue in blueberries—like the purple in grapes and red in tomatoes—is found in nature. But it isn’t a hot color for food. People don’t seem to prefer blue food. Some diet programs even suggest that those determined to lose weight should make their food blue.

Eating, in part, begins with our eyes. Chares Spence—an experimental psychologist from Oxford University—points out that color can change our taste experience. Commonly, we consider red-colored foods up to 20% sweeter than they actually are; and green foods as being more sour. Spence suggests: human expectations may be influenced by our long history of watching—green fruits can become sweet as they grow up and turn red.

But what about blue? Except blueberries, much of the blue food we see these days is dyed blue artificially. Food producers argue that artificial color doesn’t do much damage to health. A lot of research shows that some physical problems of kids are related to food dyes—while other studies show no effects at all. Blue birthday cake or even blue-dyed chicken can be served on the dinner table. So what?

1.George Carlin’s words are placed at the beginning of the passage to ________.

A. show the author’s opinion

B. tell a famous person

C. introduce a TV show

D. lead in the topic

2.Which of the following statements of blue is true?

A. Blue is not a very popular color for foods.

B. Blueberries are always blue, whether fresh or not.

C. The blue in blueberries is found unnatural.

D. People often feel cold when they eat blueberries.

3.Eating sometimes begins with our eyes because ________.

A. red-colored foods are 20% sweeter than green foods

B. our taste experience can be influenced by color

C. people prefer red-colored foods to green foods

D. before eating, people watch food for a long time

4.The underlined words “is dyed” in para. 4 are closest in meaning to “______”.

A. is eaten upB. has grown up

C. is changed in colorD. is harmful to

 

1.D 2.A 3.B 4.C 【解析】 试题分析:本文是一篇说明文,通过对科学实验结果和人们饮食习惯的分析,介绍了日常饮食中蓝色食物很少见的原因。 1. 推理判断题。文章首段George Carlin所说“Why is there no blue food?...”是为了引入文章主题,即:为什么生活中蓝色食物很少见。故该题正确选项是D。 2. 细节理解题。该题考查对第二段细节内容的理解程度。根据“Fresh-picked blueberries are blue, though they become purple when they are turned into jam.”可知,选项B错误。根据“The blue in blueberries—like the purple in grapes and the red in tomatoes—is found in nature.”可知,选项C错误。选项D的内容文中并未提及,故该题正确选项是A。 3. 细节理解题。该题考查对第三段的细节理解程度。根据“we consider red-colored foods up to 20% sweeter than they actually are; and green foods as being more sour.”可知,选项C错误。选项A是对“not hot”的错误理解,因此是错的。根据“human expectations may be influenced by our long history of watching”是指人类的饮食经历受长时间观察食物生长经验的影响,而不是说吃东西之前要观察很久,因此选项D错误。根据“that color can change our taste experience”,可知该题正确选项是B。 4. 词义猜测题。根据第三段结尾处“green fruits can become sweet as they grow up and turn red.”和后面“But what about blue? Except blueberries, much of the blue food we encounter these days is dyed blue artificially.”可知,前文说食物生长过程中改变颜色,转折词“But”表示转折,“artificially”意为“人工地”,可知“is dyed”意为“被染色”,故该题正确选项是C。 【名师点睛】 猜测词义题。阅读材料中的每个词与它前后的词语或句子甚至段落都有联系。我们可以利用语境(各种已知信息)推测、判断某些生词的词义。做这种类型的题,要根据词、词组、句子所在的语境来判断其意义。我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境想当然。在句子或段落中,我们可以利用熟悉的词语,根据语言环境所表示的关系推断生词词义。5.词义猜测题。根据第三段结尾处“green fruits can become sweet as they grow up and turn red.”和后面“But what about blue? Except blueberries, much of the blue food we encounter these days is dyed blue artificially.”可知,前文说食物生长过程中改变颜色,转折词“But”表示转折,“artificially”意为“人工地”,可知“is dyed”意为“被染色”,故该题正确选项是C。 考点:考查说明文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假如你是李华,暑假在英国参加了你校组织的“中国学生文化交流周”活动,并住在Kelly家里。请你给在英国期间认识的新朋友Kelly写封感谢信,内容包括:

1. 交流活动中的收获;2.难忘在Kelly家的美好日子;3.感谢她送你的英文词典。

2. 提示词汇:文化交流周:Cultural Exchange Week

Dear Kelly,

I’ve been back home safely from England. _________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Welcome to China when it’s convenient to you!

Yours

Li Hua

 

查看答案

短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

During last summer holiday, I found part-time job, worked in a toothbrush factory at night. Not until I experienced it, did I realized that it was no easy job. I went to work when my parents were going to bed. On the morning, when my parents were going to work, I came to home to sleep. This backward schedule was very tough for me that I often felt tiring. But I am glad that I had this forgettable experience. Not only was it kind of fun to “rise and shine” along with the moon or stars, but I also learned to appreciate the hard work of those which are working while the rest of us are sleeping.

 

查看答案

About the movie

It is the    1.  (finally) part of the Hobbit movie trilogy, and it came out in the US on Dec 17. The main character Bilbo Baggins is    2.   of fantasy’s most famous heroes. In the movie, he helps the dwarves to get their kingdom back from the dragon Smaug, and also fights an   3.    (expect) group of enemies. He shows that true heroics are not the absence of fear, but    4.   (have) that fear and doing something anyway.

Difficulties Freeman once had

He    5.   (use) be overshadowed (使逊色) by Benedict Cumberbatch, his co-star in Sherlock. He seemed to be unable to take the role in the Hobbit trilogy because of his role in Sherlock.

His personality and habits

He is known    6.   being outspoken and 7.   (describe) as “direct and mean”. He is so old   8.   he doesn’t use computers much, so he prefers his scripts to be mailed to him rather than e-mailed. He doesn’t drive, and he’s not interested in    9.  (hang) out with celebrities at clubs. He said he always saw the world in a funny way and    10.   (learn) not to care about being criticized.

 

查看答案

Terror attacked the heart of the World War I soldier,as he saw his lifelong friend falling in the battle.Caught in a trench(战壕) with ________ gunfire whizzing(飕飕地移动)over his head,the soldier asked his ________ if he might go out into the “No Man's Land” between the trenches to bring his ________ partner back.

“You can go,”said the officer,“but I don't think it will be worth it.Your friend is ________ dead and you may throw your own ________ away.”

The officer's words didn't ________ to him,and the soldier went anyway. Surprisingly he ________ to reach his friend,lift him onto his ________,and bring him back to their own trench.As the two of them ________ in together to the bottom of the trench,the officer ________ the wounded soldier,and then looked kindly at his friend.

“I told you it wouldn't be worth it,” he said.“Your friend is dead,and you are terribly wounded.”

“It was worth it,________,sir,” the soldier said.

“What do you mean by ‘worth it’?” ________ the officer.“Your friend is dead!” “Yes sir,” the soldier answered.“But it was worth it because when I got to him,he was still ________,and I had the ________ of hearing him say,‘Jim,I knew you'd come.’”

Many a time in ________,whether a thing is worth doing or not really depends on ________ you look at it.Take up all your ________ and do something your ________ tells you to do so that you may not ________ doing it later in life.May each and every one of you be blessed with the company of ________ friends.

1.A.brightB.dustyC.continuousD.loose

2.A.partnerB.officerC.reporterD.relative

3.A.gratefulBforgetfulC.selflessD.helpless

4.A.probablyB.personallyC.exactlyD.entirely

5.A.workB.lifeC.gunD.friendship

6.A.matterB.agreeC.escapeD.succeed

7.A.triedB.decidedC.plannedD.managed

8.A.handsB.headC.shoulderD.legs

9.A.trappedB.fellC.exploredD.competed

10.A.checkedB.recoveredC.persuadedD.transported

11.AalthoughB.thenC.whileD.anyhow

12.A.advisedB.warnedC.respondedD.ordered

13.A.aliveB.afraidC.affectedD.amazed

14.A.realityB.satisfactionC.responsibilityD.experience

15.A.lifeB.battlesC.natureD.society

16.A.whatB.howC.whenD.why

17.A.attentionB.mercyC.courageD.money

18.A.intelligenceB.friend

C.characterD.heart

19.A.forgetB.rememberC.regretD.admit

20.A.trueB.straightC.generousD.native

 

查看答案

At times, our worries and anxieties can defeat us.   1.    Here is a brief list of techniques that you can use to help gain a better viewpoint on things during the anxious moments.

   2.   A person should take a deep breath and try to find something to do for a few minutes to get their mind off the problem. A person could get some fresh air, listen to some music, or do an activity that will give them a fresh perspective on things.

Remember that our fearful thoughts are made to seem worse and can make the problem worse. 3.   When unexpectedly having thoughts that make you fearful or anxious, challenge these thoughts by asking yourself positive questions that will maintain objectivity and common sense.

Be smart in how you deal with fears and anxieties. Do not try to deal with everything all at once. When facing a current or upcoming task that makes you anxious, break the task into small ones.     4.  

Remember that all the worrying in the world will not change anything. Most of what you worry about never comes true.    5.   Then you should leave everything else in the hands of God.

It is not easy to deal with all the fears and worries. When your fears and anxieties have the best of you, try to calm down and then get the facts of the situation. The key is to take it slow. All you can do is doing your best each day, hope for the best, and when something does happen, take it easy. Take it one step at a time and things will work out well at last.

A. When feeling anxious, stop what you are doing and try to do something relaxing.

B. This will give you the confidence to manage your anxiety.

C. Instead of worrying about something that probably won’t happen, concentrate on what you are able to do.

D. The next time you fell depressed, review your list and think about the good things that you have in your life.

E. A good way to manage your worry is to challenge your negative thinking with positive statements and realistic thinking.

F. In addition, our worries can change our understanding of what is reality and what is not.

G. Completing these smaller tasks once at a time will make the stress more manageable and increase your chances of success.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.