满分5 > 高中英语试题 >

When you get in your car, you reach for ...

When you get in your car, you reach for it. When you’re at work, you take a break to have a moment alone with it. When you get into a lift, you play with it.

Cigarettes? Cup of coffee? No, it’s the third most addictive(使人上瘾的) thing in modern life, the cell phone. And experts say it is becoming more difficult for many people to curb their wishes to hug it more tightly than most of their personal relationships.

With its shiny surface, its smooth and satisfying touch, the cell phone connects us to the world even as it disconnects us from people three feet away. It affects us in ways its inventors in the late 1940s never imagined.

Dr. Chris Knippers, an expert at the Betty Ford Center in Southern California, reports that the overuse of cell phones has become a social problem not much different from other harmful addictions: a barrier to one-on-one personal contact, and an escape from reality.

Sounds extreme, but we’ve all witnessed the evidence: the person at a restaurant who talks on the phone through an entire meal, ignoring his kids around the table; the woman who talks on the phone in the car, ignoring her husband; the teen who texts messages all the way home from school, avoiding contact with kids all around him. Is it just rude, or is it a kind of unhealthiness? And pardon me, but how is this improving the quality of life?

Jim Williams, an industrial sociologist based in Massachusetts, he points to a study by Duke University researchers that found one-quarter of Americans say they have no one to discuss their most important personal business with. Despite the growing use of phones, e-mail and instant messaging, in other words, Williams says studies show that we don’t have as many friends as our parents. “Just as more information has led to less wisdom, more acquaintances(熟人) through the Internet and cell phones have produced fewer friends,” he says.

If the cell phone has truly had these effects, it’s because it has become very widespread. In 1987, there were only 1 million cell phones in use. Today, almost 300 million Americans carry them. The number of cell phones is far more than that of wired phones in the United States.

1.Which of the following could probably best explain the title of the passage?

A. Cell phone users smoke less than they used to.

B. More people use cell phones than smoke cigarettes.

C. Cell phones have become as addictive as cigarettes.

D. Using cell phone is just as cool as smoking cigarettes.

2.The underlined word “curb” in Paragraph 2 means ________.

A. rescueB. controlC. developD. ignore

3.Which idea does the example of a woman talking on the phone in the car support?

A. Women use cell phones more often than men.

B. Talking on the phone while driving is dangerous.

C. Cell phones make one-on-one personal contact easy.

D. Cell phones do not necessarily bring people together.

4.What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?

A. How to make people get closer.

B. The advantages of wired phones.

C. How to use cell phones properly.

D. Giving an example to prove the bad effects of cell phones.

 

1.C 2.B 3.D 4.C 【解析】 试题分析:文章讲述了现在很多人对手机有瘾,就像对香烟一样,手机也给人们的生活带来负面影响。 1. 主旨大意题。文章讲的是现在很多人对手机有瘾,就像对香烟一样,手机也给人们的生活带来负面影响。第二段Cigarette? Cup of coffee? No, it's the third most addictive thing in modern life, the cell phone.可知,手机和香烟一样,成为上瘾的东西。故选C。 2. 猜测词义题。根据句子And experts say it is becoming more difficult for many people to curb their wishes to hug it more tightly than most of their personal relationships.可知,专家们说控制更近的拥抱它的愿望更困难了,划线词curb“控制”和B项同义。故选B。 3. 推理判断题。根据第三段中notes that cell-phone addiction is part of a set of symptoms in a widening gulf of personal separation.可知,这是为了说明手机把人们分离开。故选D。 4. 推理判断题。文章讲述了很多人对手机有瘾,手机给人们的生活带来负面影响。所以下文应该讲怎样正确使用手机,故选C。 考点:考查社会现象类短文 【名师点睛】 关于词义猜测题 做这种类型的题,要根据词、词组、句子所在的语境上下文来判断其意义。因此熟练掌握一些猜词技巧是做好这类题的关键。命题者在出这类题时惯用常规词义来麻痹考生,我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境主观臆断。 下面结合文本及近几年高考试题,对词义猜测的技巧加以解读。 1.根据定义或上下文解释进行猜测 有时短文中出现一个需要猜测其意义的词或短语,下面接着出现其定义或解释,这就是判断该词或短语意义的主要依据。例如:It will be very hard but also very brittle—that is, it will break easily.从后面that is(也就是说)的解释中我们可以了解到brittle 是“脆”的意思。22小题从句中的their longing to hug it more tightly 可知是控制想拥有它的渴望,划线词curb“控制”和B项同义。故选B. 2.根据同位关系进行猜测 阅读中出现的难词有时后面紧跟一个同位语,对前面的词进行解释,这时可利用同位关系对前面或后面的词义或句意进行猜测。例如:The “Chunnel”, a tunnel(隧道) connecting England and France, is now complete.此句中a tunnel connecting England and France是Chunnel的同位语。因此,The “Chunnel”就是英法之间的海底隧道。 3.根据构词法(前缀、后缀、复合、派生等)进行猜测 在英语中,有很多词可以在前面加前缀,在后面加后缀,从而构成一个词,乍看起来,这个词可能是新词,但掌握了一定的构词知识,就不难猜出它的词义。例如:“Our parties are aimed for children 2 to 10,” Anaclerio said, “and they’re very interactive and creative in that they built a sense of drama based on a subject.”文中interactive是由前缀inter-(相互的)和active(活动的,活跃的)而构成的,同时根据上下文的意思可以判断,该词的含义应是“互动的”。 4.根据转折或对比关系进行猜测 根据上下句的连接词,如but, however, otherwise等就可以看到前后句在意义上的差别,从而依据某一句的含义,来确定另一句的含义。另外,分号也可以表示转折、对比或不相干的意义。例如:A child’s birthday party doesn’t have to be a hassle; it can be a basket of fun.从前后两句的意思可以看出,hassle和a basket of fun肯定是近乎相反的意义。所以不难判断hassle的意思是“困难,麻烦”。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假定你是某国际学校的学生李华。最近,你校打算为同学们制作统一的校服,请你给外籍校长威尔逊先生写一封建议信,要点如下:

1. 写信的目的:

2. 对校服布料、款式等提出建议并说明理由。

注意:1. 词数100左右;

      2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;

      3. 开头和结尾已给出,但不计入总词数。

Dear Mr. Wilson,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours sincerely,

Li Hua

 

查看答案

Nowadays, many teenagers spend too many time on computers. The number of students who come to school in the morning are already completely exhausting. The cause of this is staying late at night playing computer games and chat with their friends online. Most of them don’t realize just how damaging to their healthy this is, let alone the effect it has on their grades. I recently read an article about the damage that playing computer games are doing to kids. The article claimed for that lots of the games kids play are extremely harmful. It said that at best they are turning teens into dull people which have no social life and at worst into potential killer!

 

查看答案

Failure is the best teacher. We learn to have more confidence in    1.  we know through failure. You don’t have to accept your failure if you 2.    (real) want to achieve success. For every achievement, there have been one or more failures. But those    3.  we consider as successful refuse to accept failure and believe success is the other side of failure.

The lamp   4.   (invent) by Edison after 1,000 failure. If he had stopped after he tried 100 times, what 5.   (be) the result of such effort?

Any time your effort is not bringing an expected result, you don’t have to call it a failure, call it a challenge. What is the   6.  (different) between the two? One is negative, the other is positive.

What you need is positive thinking   7.   (achieve) success. Failure means there is no way out, no alternative, but a challenge is a question mark asking for another way out of the situation, an alternative solution   8. the problem.

  9. wise man once said if you cannot fly, run. If you cannot run, walk. If you cannot walk, crawl (爬行); just keep on   10. (move).

If you fall down, you have to get up and start moving. If not, other people will step on you on the way to their achievements.

 

查看答案

阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

On Tuesday, September 16th, I’m proud to join fathers across New York State for “Dads Take Your Child To School Day.”

________ giving my son Felix a ________ at the door before he heads off to school with his mom, I’ll take his hand and walk him there myself. Then I’ll ________ for a bit in the classroom to participate in the morning activities. I’m more than ________ to do this, because it’s the ________ thing to do.

The U.S Department of Education has collected the results of numerous studies pointing to how ________ it is for dads to be involved in their children’s ________. Here are just a few:

Dads model how grown men behave in life. When talking to my son about his ________, I often point to how I and my male friends conduct ourselves illustrating how we use our words instead of our hands to ________, and treat other people with respect and kindness. This has come to make a big impresion on him. It’s important for kids to see grown men behaving ________ and carrying themselves with dignity, because they ________ our every move.

Also, dads encourage kids to take ________ and explore. Kids with active fathers tend to be highly ________ about the world. A dad’s involvement seems to give kids more confidence in exploring the world around them.

Besides, kids learn about how men and ________ interact with one another by watching their dads. It makes a great impact on kids when dads ________ help around the house and treat the child’s mother with love and ________. This helps break down rigid, ________ gender stereotypes (性别刻板印象).

Whether you’re a ________ in New York State or not, any day is a good day to take your child to ________. Beyond that, ask your child about what they’re learning in school. Get involved! Your child will ________ it, and really, so will you.

1.A. Because ofB. In spite ofC. Instead ofD. In case of

2.A. hugB. giftC. lessonD. bag

3.A. stayB. lookC. liveD. hide

4.A. strangeB. happyC. confidentD. polite

5.A. sameB. simpleC. hardD. right

6.A. interestingB. important

C. surprisingD. normal

7.A. exerciseB. entertainmentC. careerD. education

8.A. appearanceB. hobbyC. behaviorD. future

9.A. celebrateB. communicateC. competeD. compromise

10.A. properlyB. bravelyC. quicklyD. perfectly

11.A. imitateB. changeC. rememberD. influence

12.A. controlB. stepsC. chargeD. risks

13.A. confusedB. curiousC. worriedD. careful

14.A. friendsB. relativesC. womenD. children

15.A. regularlyB. hardlyC. slowlyD. finally

16.A. prideB. honesty

C. confidenceD. consideration

17.A. modernB. unnecessaryC. friendlyD. unhealthy

18.A. motherB. workerC. fatherD. boss

19.A. parkB. schoolC. libraryD. museum

20.A. think ofB. benefit fromC. get used toD. know about

 

查看答案

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

There is no better feeling than walking away from your desk in the evening with a sense of deep satisfaction for a job well done.   1.  Here are five ways to help you do just that:

·Empty your inbox(收件箱).

__2._ You will find that an empty inbox late in the day will give you a strong sense of accomplishment and order in your life.If you want an empty inbox,it means everything is in a particular spot:either in the trash,or sent to someone else.

·  3.

If you leave a tiring and undesirable task until the next day,you will walk away from your desk with a dark cloud hanging over you and a sense of fear. On the other hand, try to complete the task before you leave the office, and you will walk away with a feeling of freedom and victory.

·Do something nice for someone else.

The key here is intentionality.Plan to end your day by doing something specific and beneficial for someone in your life—a partner,friend,family member,customer,etc._ 4.__ It is impossible to do something nice for someone without feeling better yourself.

·Say thank you.

Take a moment before you shut things down for the day to be thankful for your life. 5. When you feel grateful to people around you,you will get a new idea on the difficulties of any given day.

A.Determine what will make tomorrow special.

B.Regardless of what else has happened in a day,ending it with thanks is a rewarding approach.

C.Finish the task as far as possible before you leave.

D.Keeping your inbox empty makes you more effective.

E.In fact a whole unproductive day can end with just 15 hyper-productive(高效的) minutes.

F.Nothing else throughout your day could possibly be so bad.

G.You will feel better when doing a good deed to others.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.