满分5 > 高中英语试题 >

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项...

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

There is no better feeling than walking away from your desk in the evening with a sense of deep satisfaction for a job well done.   1.  Here are five ways to help you do just that:

·Empty your inbox(收件箱).

__2._ You will find that an empty inbox late in the day will give you a strong sense of accomplishment and order in your life.If you want an empty inbox,it means everything is in a particular spot:either in the trash,or sent to someone else.

·  3.

If you leave a tiring and undesirable task until the next day,you will walk away from your desk with a dark cloud hanging over you and a sense of fear. On the other hand, try to complete the task before you leave the office, and you will walk away with a feeling of freedom and victory.

·Do something nice for someone else.

The key here is intentionality.Plan to end your day by doing something specific and beneficial for someone in your life—a partner,friend,family member,customer,etc._ 4.__ It is impossible to do something nice for someone without feeling better yourself.

·Say thank you.

Take a moment before you shut things down for the day to be thankful for your life. 5. When you feel grateful to people around you,you will get a new idea on the difficulties of any given day.

A.Determine what will make tomorrow special.

B.Regardless of what else has happened in a day,ending it with thanks is a rewarding approach.

C.Finish the task as far as possible before you leave.

D.Keeping your inbox empty makes you more effective.

E.In fact a whole unproductive day can end with just 15 hyper-productive(高效的) minutes.

F.Nothing else throughout your day could possibly be so bad.

G.You will feel better when doing a good deed to others.

 

1.E 2.D 3.C 4.G 5.B 【解析】 试题分析:本文主要讲述的是离开办公室前如何开心地结束一天的工作。 1. 根据全文内容可知,本文主要讲述的是离开办公室前如何开心地结束一天的工作。空格处下文是针对主题所提的几条建议。由此可知空格处引起下文,E项“实际上,充分利用15分钟就能够把低效的一天变得熠熠生辉”符合上下文。 2. 根据下文“You will find that an empty inbox late in the day will give you a strong sense of accomplishment and order in your life.”可知,在一天结束前,当你发现自己的收件箱已经是空的,你就会有很强烈的成就感和秩序感。由此可知,清空收件箱可以让你的工作效率大大提高。故选D。 3. 根据下文内容可知,如果你把最烦人最不想完成的任务留到第二天才做,即使你离开了办公室,你的头上还会笼罩着一朵乌云,伴随着阴森的恐怖感,让你无法放松。不过如果你在下班前把这些任务都完成了,你就会充满自由感和胜利感!由此可知,你应该在离开办公室之前尽量完成工作。故选C。 4. 根据本段小标题Do something nice for someone else.及上文“Plan to end your day by doing something specific and beneficial for someone in your life—a partner,friend,family member,customer,etc.”可知,本段建议与人为善,在一天之末为别人做点有意义的事情,无论是同事,朋友,家人,还是客户。由此可知,你为别人做好事的时候,会感觉很好。故选G。 5. 根据下文“When you feel grateful to people around you,you will get a new idea on the difficulties of any given day.”可知,当你常怀感恩之心,你就会以新的角度看待所遭遇的不顺。由此可知,空格处建议无论这一天遇到了什么事情,以一种感恩的心态结束它是不错的选择。故选B。 【名师点睛】 七选五阅读题,有部分题出现在每一段的开始位置,若问题在段首 1.通常是段落主题句。认真阅读该段落,根据段落一致性原则,查找相关词或者同义词,从而推测出主题句,找到答案。 2.与后文是并列、转折、因果关系等。着重阅读后文第一两句,锁定线索信号词,然后在选项中查找 相关特征词。一般来说正确答案与它后面的一句话的在意思上是衔接的,所以通常情况下,这两句话中会 有某种的衔接手段。3.段落间的过渡句。这时要前瞻后望找到启示,即阅读上一段结尾部分,通常正确答案与上一段结尾有机地衔接起来,并结合下一段内容,看所选的答案是否将两段内容连贯起来。6.的,你就会有很强烈的成就感和秩序感。由此可知,清空收件箱可以让你的工作效率大大提高。故选D。 考点:考查对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

When it comes to preschool education, there are two lines of thought. One says that preschoolers need to be taught early academic skills in order to get a leg up on future school achievement. Another says the focus should be on social and emotional development. But, new research from Penn State University says a high quality preschool program should do both.

Karen Bierman, Penn State Professor of Psychology, and her team studied 350 preschoolers. Half were taught the traditional curriculum(课程). The other half were given the basic curriculum as well as social and emotional teaching.

The results show that the half students taught with a curriculum that includes social lesson, such as sharing, listening and self-control, score higher in both the social and academic areas of school readiness than the other half students.

The other finding is that when you work on both academic and social-emotional skills, you get stronger gains in both areas. “You get the combined power when you put both together, so neither area is weakened.” she says.

Clearly, knowing how to share, develop healthy friendships, and learn side-by-side with others is important to a child’s academic achievement in the classroom. But, Bierman says the importance of social and emotional education goes beyond that. Preschool is prime time for the development of self-regulation, which not only tells a child not to hit another child, but also tells a child how to set personal goals and focus himself enough to follow through with those goals. And the ability to regulate behavior is what helps children get motivated at school. “When they get upset, bored, or frustrated, it doesn’t defeat them.” she says.

Goal-oriented (面向目标的) and motivated learning is best taught in preschool, Biernam says, when the prefrontal part of the brain, which controls decision-making, is at the height of development. “First grade teachers can teach letter names, but preschool is when that behavior is peaking and language is just beginning to develop,” she says.

1.Karen Bierman and her team carried out the research by ________.

A. tracking 350 preschoolers for years

B. separating children into two equal groups

C. working out a high quality preschool program

D. analyzing the importance of social and emotional teaching

2.The underlined words “prime time” in the text probably refer to ________.

A.the best timeB.the only time

C.the earliest timeD.the suitable time

3.According to the text, self-regulation can help children ________.

A.be willing to studyB.become emotionless

C.memorize letter namesD.learn language quickly

4.What’s the best title for the text?

A. Preschool learning: more than ABCs and 123s

B. Karen Bierman: freeing kids from boring learning.

C. Learning self-regulation in preschool: why it matters?

D. Academic and social-emotional skills: which is more important?

 

查看答案

While the presence of rats in homes may cause anxiety and annoyance,they rarely result in driving out the residents.But that is exactly what happened to the inhabitants of the 10-square-mile Hawadax Island off the coast of Alaska,almost 230 years ago.Now thanks to a five-year effort by scientists,the terribly silent “Rat Island” as it had been called for many years has been returned to its rightful owners—birds!

Hawadax Island is part of a chain of volcanic islands in the Bering Sea called the Aleutian Islands.The rats that arrived there in 1780,when a Japanese ship carrying them broke down nearby,completely destroyed the native population because the environment of the island was not built to defend its animals from these predators.There isn't any tree on the island,which meant that the birds were accustomed to building their nests low in the ground,giving the rodents(啮齿动物) easy access to both eggs and baby chicks.As years passed,the birds that had called the island home for thousands of years became endangered and eventually,disappeared completely.

In 2007,the US FWS(Fish and Wildlife Service) started a serious plan to rid the island of the rats and try bringing back the beautiful birds that had once called it home.Given that there were an estimated 10,000 rodents inhabiting “Rat Island” and the fact that they reproduce rapidly,it was not an easy task.But by 2009,the island was officially declared rat free!

Then slowly but surely,the birds began to return. Unfortunately,some of the pioneers were unintentionally killed from the leavings of the raticide,a poison that had been used to wipe out the rodents.But now it seems things are becoming more stable and the island is starting to increasingly look like its former self.Before the transformation,“Hawadax”,also known as “Rat Island”,was a silent and ghostly place with bird bones,snail remains and rocks covered in rat feces(粪便).

Today,birds' singing and flying in and out is a common sight.Tufted puffins and song sparrows,which had long disappeared,are gradually making their way back.Scientists have also been observing an increase in ground nesting and shore birds.Though the island is still not back to its full glory,the signs are encouraging and things can only get better,as time passes.

1.The underlined word “that” in Paragraph 1 probably refers to ________.

A.birds' being driven out

B.the presence of rats

C.birds' returning to the island

D.residents' worrying about rats

2.Birds on Hawadax Island became an easy target because ________.

A.their chicks were extremely weak

B.they nested randomly

C.they reproduced too rapidly

D.this island was treeless

3.From the passage,we can know the plan of US FWS ________.

A.has helped the island fully recovered

B.cost little but benefited greatly

C.involved poisoning the rats on a large scale

D.accomplished its goal after exactly 24 months

4.Which would be the best title for the passage?

A.FWS help get rare birds back to alaska island

B.Japanese changed a bird paradise into rat island

C.Alaska's rat island returns to a bird paradise

D.FWS plan to drive rats out of rat Island

 

查看答案

To support his sick wife and earn a paycheck, a 61-year-old Iowa man named Steve Simon sometimes walks 35 miles to his job as an overnight gatekeeper. Simon said that he leaves his basement apartment in a small town at about 3:30 p.m. to get to the Lakesside hotel and Casino in Osceola where he begins to work at 11:00 p.m. for $9.07 per hour. His wife suffered a stoke nine years ago and some days there just isn’t enough money to put gas in the couple’s 2002 car. Moving closer to his job would likely mean paying more than he now does in monthly rent$400.

Family and a job are “the two most important things I can think of,” Simon said, explaining why he walks to his job. He and his wife, Renee, adopted their now 22-year-grandson, Steven, who has been unemployed since January.

Although some people along the route do stop to offer him a lift, they often drop him off about 8 miles from home. But Simon doesn’t seem to mind. He describes the walking route as “picturesque(风景如画的)” and sounds like he enjoy passing the cows and fields along the way. He’s done the walk in all kinds of weather, including snow. It’s a little dangerous because trucks frequent Interstate highway 35, whizzing (飞驰) past him at 70 miles per hour.

Simon story has a familiar ring. Last month there were storied written about a Detroit man named James Robertson who for years has been walking 21 miles roundtrip through city streets to and from his factory job. The media attention got Robertson $350,000 from a GoFundMe campaign and a new car. We wonder what the Internet holds for Simon.

1.Simon walks 35 miles to his job mainly ________.

A. to attract others’ attention

B. to keep healthy and strong

C. to accompany his sick wife

D. to save money for his family

2.What do we know about Simon’s walking route?

A. It is pretty boring.

B. There are high buildings.

C. It is full of fun and danger.

D. There are only a few regulars.

3.James Robertson is mentioned because ________.

A. his story inspired Simon

B. he donated money to Simon

C. he is quite familiar with Simon

D. his experience is similar to Simon’s

 

查看答案

Diary of a Wimpy Kid: The Third Wheel     By Jeff Kinney

A dance at Greg Heffley's middle school is going to be held, but he can't find someone to go with him. Finally he finds a girl from his class to go with him. That is when The Third Wheel story begins.

The Third Wheel is full of jokes and interesting drawings.

Ivy and Bean Make the Rules      By Annie Barrows

Bean's older sister Jessie goes to a summer camp called Girl Power 4-Ever, but Bean can't join her because she is too young. So Bean and her best friend, Ivy, decide to create their own camp. At Camp Flaming Arrow, Ivy and Bean come up with all the activities and, of course, they make the rules. Their happiness and kindness will make you want to keep reading.

Stick Dog       By Tom Watson

Stick Dog is a dog that lives in an empty pipe. He has four dog friends named Poo-Poo, Stripes, Karen and Mutt. When Stick Dog smells some delicious hamburgers, he and his friends decide to steal the food from a human family that is having a picnic in Picas-so Park. Along the way, they face a lot of funny challenges.

White Fur Flying      By Patricia Maclachlan

Zoo and Alice's mother might just have the coolest job ever. She rescues Great Pyrenees dogs! But dogs aren't the only things that need to be saved. The family's new neighbour, Philfip, doesn't speak, and no one knows why.

White Fur Flying is all about understanding that love can come from both inside and outside. Although it is a little sad, the book is good to read. Kids who love animals and a good story will really like it, too.

1.There are interesting drawings in ________.

A. Stick Dog

B. Diary of a Wimpy Kid: The Third Wheel

C. Ivy and Bean Make the Rules

D. White Fun Flying

2.Who wants to start a camp?

A. Jessie.B. Greg.C. Bean.D. Alice.

3.What's the main idea of the book Stick Dog?

A. The dogs' experience of stealing food.

B. The dogs' picnic in a park.

C. How five dogs are saved from danger.

D. How to get along with dogs.

4.In which section of a newspaper can we see the text?

A. Literature.B. Lifestyles.C. Hobbies.D. Travel.

 

查看答案

假如你是心理医生DR CLARK,你收到学生LUCK的来信。她在信中说,自己很喜欢看电视,但父母担心影响她的学习不让看,她有时和父母争吵,很烦恼,却不知道要怎么办。请你给LUCK回个信给出解决办法。70词左右,信件首尾已给出,不计入总词数。

Dear Luck,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Sincerely

Dr Clark

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.