满分5 > 高中英语试题 >

Most kids go to school during the day an...

Most kids go to school during the day and come home to their families or caregivers at night.Sometimes kids can't go home every night so they board or live at school during term-time.

Whatever the reason for going to boarding school, living with a group of people is very different from living with your family.You have to learn to get on with others, be responsible for looking after your own stuff and follow the rules that are there to make everyone's life pleasant and safe.

The following are some tips from boarders.

“Remember that the other new students are probably as shy as you are.If you don't talk first and try to make friends, it may not happen.”

“Don't hold things back inside you.The more you talk, the easier it gets.You can talk to older boarders as well as adults.They understand what you are feelingthey’ve been through it too.”

“Be respectful of others’ space and give them privacy.Having people around all the time means you don't get much time to yourself.

“Join in sports and other afterschool activities.You’ll meet lots of new people who are interested in the same things as you.And keeping busy will help you get over feeling homesick.”

“If you are a weekly boarder or go home most weekends it can be harder to make friends, so see if you can organize to stay in for a weekend.

“Make friends with non-boarders too.It's good to visit someone's home sometimes.

“Boarding has its ups and downs, you get homesick and sometimes the food is not that great but most of the time it is like being in one big family.You make friends that you know you’11 keep for the rest of your life.”

1.Boarding at school is different from living at home because kids have to ________.

A. 1earn to stay with their hosts

B. entertain and protect others

C. obey the rules of the school

D. take trips to and from school

2.Which of the following tips is included in the text?

A. You should complain about the school food.

B. You should be active in building new friendships.

C. You can keep your own space and privacy.

D. You must do sports on a daily basis.

3.Which of the following might be the best title for the text?

A. Going to Boarding School

B. Kids’ School Life

C. Reasons for Boarding at School

D. Tips for School Students

 

1.C 2.B 3.A 【解析】 试题分析:本文给一些上学期间晚上不能回家的寄宿生提供了一些建议。 1. 细节理解题。根据第二段第二句中的“follow the rules that are there to make everyone's life pleasant and safe”可知,寄宿生要遵守学校的规定,故答案为C。 2. 推理判断题。根据文章的第四段“Remember that the other new students are probably as shy as you are.If you don't talk first and try to make friends, it may not happen.”可推断,B项正确。 3. 主旨大意题。通读全文可知,本文主要给寄宿生提供一些建议,故A项作为本文的标题最合适。故选A。 考点:考查社会生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

When my brother and I were young, my mom would take us on Transportation Days.

It goes like this: You can’t take any means of transportation more than once. We would start from home, walking two blocks to the rail station. We’d take the train into the city center, then a bus, switching to the tram, then maybe a taxi. We always considered taking a horse carriage in the historic district, but we didn’t like the way the horses were treated, so we never did. At the end of the day, we took the subway to our closest station, where Mom’s friend was waiting to give us a ride home — our first car ride of the day.

The good thing about Transportation Days is not only that Mom taught us how to get around. She was born to be multimodal(多方式的). She understood that depending on cars only was a failure of imagination and, above all, a failure of confidence — the product of a childhood not spent exploring subway tunnels.

Once you learn the route map and step with certainty over the gap between the train and the platform, nothing is frightening anymore. New cities are just light-rail lines to be explored. And your personal car, if you have one, becomes just one more tool in the toolbox — and often an inadequate one, limiting both your mobility and your wallet.

On Transportation Days, we might stop for lunch on Chestnut Street or buy a new book or toy, but the transportation was the point. First, it was exciting enough to watch the world speed by from the train window. As I got older, my mom helped me unlock the mysteries that would otherwise have paralyzed my first attempts to do it myself: How do I know where to get off? How do I know how much it costs? How do I know when I need tickets, and where to get them? What track, what line, which direction, where’s the stop, and will I get wet when we go under the river?

I’m writing this right now on an airplane, a means we didn’t try on our Transportation Days and, we now know, the dirtiest and most polluting of them all. My flight routed me through Philadelphia. My multimodal mom met me for dinner in the airport. She took a train to meet me.

1.Which was forbidden by Mom on Transportation Days?

A. Having a car ride.

B. Taking the train twice.

C. Buying more than one toy.

D. Touring the historic district.

2.According to the writer, what was the greatest benefit of his Transportation Days?

A. Building confidence in himself.

B. Reducing his use of private cars.

C. Developing his sense of direction.

D. Giving his knowledge about vehicles.

3.The underlined word "paralyzed" (in Para. 5) is closest in meaning to "________".

A. displayedB. justifiedC. ignoredD. ruined

4.Which means of transportation does the writer probably disapprove of?

A. Airplane.B. Subway.C. Tram.D. Car.

 

查看答案

Xinhua NewsThe Beijing government has set out to recruit thousands of university graduates to work as junior officials in rural areas to both improve rural administration and ease the city’s employment problems.

The government plans to recruit 3,000 university graduates this year, 1,000 more than last year, to work as assistants to village heads or party secretaries in suburban areas.

People interested in jobs in Beijing’s rural villages and towns can send applications to Beijing Municipal Bureau of Personnel or log on to www.bjbys.com from February 1 through March 15.

“We hope university graduates will seize this opportunity to use their knowledge in rural villages and to start their careers,” Sun Zhenyu, the Deputy Director of Beijing Personnel Bureau, told Xinhua News Agency.

The government has promised successful candidates a monthly salary of 2,000 Yuan in the first year, 2,500 Yuan the second year and 3,000 the third year, provided their performance is up to the required standards, Sun said.

Wang Lina, who graduated from Beijing Union University last year, was one of the first graduates to find work in the city’s countryside. After majoring in Industrial and Commercial Administration, Wang served as the assistant to the village head of Ertiaojie Village in suburban Beijing’s Pinggu District. For one project, Wang contacted people at Beijing Academy of Agricultural and Forestry Sciences and arranged for the local farmers to receive training in strawberry planting. Her efforts paid off. The village had a plentiful harvest of organic strawberries earlier this year.

Nationwide, about 150,000 university graduates found employment in rural areas last year, according to the figures provided by the Ministry of Education.

The ministry predicts that 4.95 million students will graduate from universities across the country this year, 820,000 more than last year. About 1.4 million of them are unlikely to find jobs when they graduate. In Beijing, a record of 200,000 people are expected to graduate from university this year. Less than half of them are expected to be offered jobs, according to Beijing Personnel Bureau.

1.From the story of Wang Lina we can learn that _________.

A. Wang had great difficulty in helping villagers plant organic strawberries

B. local farmers can get big harvests if they work together with her

C. the sooner you go to the countryside, the sooner you will be successful

D. university graduate can realize their value no matter where they work

2.The underlined word “recruit” in the first paragraph probably means ________.

A. forceB. employC. encourageD. train

3.The last two paragraphs seem to tell us that ________.

A. it is not easy for graduates to find jobs nowadays

B. more and more graduates will work as junior officials

C. the universities should not enroll so many students

D. there are more and more jobs provided by the Ministry of Education

4.Which of the following can be the best title for this passage?

A. The Government’s Help for University Graduates

B. A Good Choice for University Graduates

C. Job Hunting for University Graduates

D. What is the Best Career?

 

查看答案

Events

Long March exhibit

The Shanghai History Museum is putting on an exhibition to mark the 60th anniversary of the Long March. On show are more than 220 photos and 40 items that explain with pictures how the communist Red Army drew back from its besieged(被围困的) bases in Jiangxi Province and fought its way to northern Shanxi province in the mid-1930s. Explanations are all in Chinese. The show will end on November 20.

Time: 10:00 am—4:00 pm.

Address: 1286 Hongqiao Road

Admission: 8 Yuan for Chinese/ 15 Yuan for foreigners

Thai elephants

Eight elephants from Thailand are entertaining visitors at Changfeng Park by riding bikes, playing basketball, balancing on a beam, dancing and blowing a mouth-organ. People are encouraged to have a tug-of-war(拔河比赛) with the animals or lie on the ground and have the elephants walk over them. The elephants give three shows a day at 9:30 am, 3:30 pm and 8:00 pm and there is an additional show at 1:30 pm at weekends. The show will end on November 15.

Address: 189 Daduhe Road

Admission: 30-40 Yuan

Dancing dolphins

Dolphins jumping from the water to touch a ball, swaying their bodies to music, kissing people and doing math by tapping their tails have made the dolphinarium in Peace Park an attraction for children. Seals and sea lions also perform.

Hours: 10:30 am, 4:00 pm, and 7:30 pm

Admission: 20 Yuan for adults and 10 Yuan for children.

1.If you go to visit the Long March exhibit with an Australian, how much will you pay altogether for the admission?

A. 16 yuanB. 23 yuanC. 30 yuanD. 20 yuan

2.At the exhibition, you will see ________.

A. many articles written by famous writers

B. many things left by the Red Army

C. books on the Long March

D. many photos and pictures about the Long March

3.Which of the following is NOT done by the Thai elephants?

A. Riding bicycles.B. Blowing a mouth-organ

C. Doing mathD. Having a tug-of-war with people.

4.The dolphinarium in Peace Park is a hall where you can see ________.

A. not only dolphins but also seals and sea lions perform

B. only seals and sea lions perform

C. only dolphins perform

D. only seals perform

 

查看答案

阅读下面材料在空白处填入适当的内容(1个单词或括号内单词的正确形式。

1.Write a letter to a friend, __________ has some difficulties with his studies.

2.Qingdao is a beautiful city, __________ Ill pay a six-day visit.

3.I will be __________ (have) a meeting at three oclock this afternoon.

4.The girl, __________ (她的)father was a teacher, was admitted to Beijing University.

5.__________ we all know, Mo Yan is a famous writer.

6.The plane __________ (take) off at 10 oclock this morning.

7.If he invites me to his wedding, I __________ (attend) it.

8.A bit more effort __________ you will pass the exam.

9.Let us __________ (has) a talk face to face.

10.Sign this agreement now __________ you will regret later.

 

查看答案

根据首字母,或中文提示填入正确形式的单词

1.We must use our __________ (limit) time to finish this task.

2.Not all __________ (predict) come true.

3.Its cold and __________ (fog) in London at this time of the year.

4.She was always o__________, even when things were at their worst.

5.I feel freezing cold in such f__________ weather, and Im half frozen.

6.How much did they c__________ you for your meal?

7.We will also have to rely more on a__________ energy, such as solar and wind power.

8.You arent p__________ (允许) to work here without a work permit.

9.Have you ever been s__________ in a traffic jam?

10.She is deaf, but refuses to let her __________ (残疾) prevent her from doing what she wants to do.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.