满分5 > 高中英语试题 >

People have smoked cigarettes for a long...

People have smoked cigarettes for a long time now. The tobacco which is used to make cigarettes was first grown in what is now part of the United States. Christopher Columbus, who discovered America, saw the Indians smoking. Soon the dried leaves were transported to Europe. In the late 1800s, the Turks made cigarettes popular.

Cigarette smoke contains at least two harmful substances, tar and nicotine. Tar, which forms as the tobacco burns, damages the lungs and therefore affects breathing. Nicotine, which is found in the leaves, causes the heart to beat faster and increases the breathing rate. Nicotine in large can kill a person by stopping a person’s breathing muscles. Smokers usually take in small amounts that the body can quickly break down.

Nicotine can make new smokers feel dizzy(头晕) or sick to their stomachs. The heart rate for young smokers increases 2 to 3 beats per minute. Nicotine also lowers skin temperature and reduces blood flow in the legs and feet. It plays an important role in increasing smokers’ risk of heart disease and stroke.

Smoking cigarettes is dangerous. Cigarette smoking was the cause of lung cancer and several other deadly diseases.

1.Tobacco first appeared in ________.

A. AsiaB. AfricaC. EuropeD. America

2.What is the main purpose of the first paragraph?

A. To tell us the bad effects caused by smoking cigarettes.

B. To introduce the history of smoking.

C. To let us know what the cigarettes are made from.

D. To tell the readers that Columbus found the Indians smoking.

3.The following effects are caused by Nicotine EXCEPT that ________.

A. it can make new smokers feel dizzy or sick to their stomachs

B. it lowers skin temperature

C. it causes the heart to beat less fast

D. Nicotine will probably kill a person if a smoker takes in too much of it.

4.What’s the main idea of this passage?

A. Where did cigarettes come from?

B. The effect of smoking on your body.

C. How to smoke is healthy?

D. Who is the first smoker?

 

1.D 2.B 3.C 4.B 【解析】 试题分析:本文介绍了烟草的起源以及抽烟的危害。 1. 细节理解题。根据文章第一段The tobacco which is used to make cigarettes was first grown in what is now part of the United States.可知,烟草首次出现在美洲。故选D。 2.可知,这一段介绍了烟草的起源以及传播,即抽烟的历史。故选B。 3. 细节理解题。从文章二三段的描述可推断A、B、D正确。根据文章第二段内容Nicotine, which is found in the leaves, causes the heart to beat faster and increases the breathing rate.可知,尼古丁会导致心跳加快,故此题C项表述不正确。故选C。 4.主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述了抽烟对身体危害,故选B。 考点:考查健康类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Superfast double­decker (双层) trains will be taking passengers from London to six big cities in the UK by 2033. The first phase (阶段) linking London to the West Midlands with a connection to HS1 is expected to open in 2026, and the second  phase to Manchester and Leeds in 2032.

The government set out a plan for the high­speed rail network in 2012. When the project is finished, it will take less time to get to London from major cities like Birmingham, Manchester and Leeds. Traveling at a speed of up to 250 mph, passengers will be able to come and go from Birmingham to London in 49 minutes, reducing the journey time by almost half from one hour and 24 minutes.

A journey from Birmingham to Leeds will be reduced from two hours to 57 minutes and a journey from Manchester to London will be reduced from two hours and 8 minutes to one hour and 8 minutes.

“HS2  is an  important  part of transport's  low­carbon future,” Transport  Secretary Justine Greening said. Some people aren't happy about the plan, though. HS2 will cost around £33 billion. It will also be built near some towns and villages, disturbing the people that live there.

But the Chancellor of the Exchequer (财政大臣) George Osborne thinks it will help build the future for Britain. “It's a long­term decision,” he said.

HS2 is designed for everything around the needs of the passengers. It will provide a new and exciting travel experience. There will be plenty of room, intelligent ticketing, a good service and high quality comfort and access to trains. This is a transport network for the new century and beyond.

1.What's the UK's plan according to the passage?

A. To buy some double­decker trains.

B. To take passengers to Manchester from London.

C. To build a high­speed train network.

D. To collect £33 billion for the high­speed train network.

2.How long does it usually take you to travel from Birmingham to London by the ordinary train?

A. 49 minutes.B. One hour and 24 minutes.

C. 57 minutes.D. Two hours and eight minutes.

3.What can NOT be inferred from what Justine Greening and George Osborne said?

A. HS2 is more important than HS1.

B. Not all British people are happy about the plan.

C. The British will benefit from the project in the future.

D. The £33 billion will not be enough for the plan.

4.The passage is most probably taken from ________.

A. a novel                  B. a geography book

C. a personal diary           D. a newspaper

 

查看答案

阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I did very badly at school. My headmaster thought I was ________ and when I was 14 he said, Youre never going to be ________ but a failure.

After five years of ________ jobs, I fell in love with a very nice middle-class girl. It was the best ________ that could have happened to me. I ________ to do something positive (积极地) with my life because I wanted to prove to ________ that what people said about me was ________. Especially her mother, who had said to me, Lets ________ it, youve failed at everything youve ever done.  So I tried hard with my ________ and went to college. My first novel (小说) ________ while I was at college.

After college I taught during the ________ in high schools and attended evening classes at London University, where I got a ________ in history. I became a lecturer at a college and was thinking of ________ that job to write full time ________ I was offered a part-time job at Leeds University. I began to feel proud of myself — ________ was a working-class boy whod ________ school early, now teaching at the university.

My writing career (职业) took off when I discovered my own style. Now Im rich and ________, have been on TV, and met lots of film stars. ________ what does it mean? I ________ wish all the people that have put me down had ________: I believe in you. Youll succeed.

1.A. brightB. uselessC. simpleD. hopeful

2.A. anythingB. somethingC. everythingD. nothing

3.A. lowB. poorC. goodD. useful

4.A. supportB. happinessC. surpriseD. thing

5.A. admittedB. decidedC. plannedD. told

6.A. meB. themC. herD. it

7.A. wrongB. rightC. stupidD. faulty

8.A. seeB. knowC. understandD. face

9.A. experimentB. practiceC. writingD. composition

10.A. came onB. came inC. came outD. came back

11.A. dayB. nightC. monthD. year

12.A. graduationB. passC. degreeD. success

13.A. giving inB. giving backC. giving outD. giving up

14.A. whileB. ifC. whenD. or

15.A. thereB. hereC. itD. that

16.A. leftB. attendedC. changedD. graduated

17.A. tiredB. calmC. nervousD. famous

18.A. AndB. ButC. HoweverD. Well

19.A. justB. exactlyC. soD. very

20.A. praisedB. saidC. answeredD. advised

 

查看答案

He arrived in New Orleans without a penny in his pocket only ________ that there were no boats for South America.

A. findB. findingC. foundD. to find

 

查看答案

The matter ________ our study surely requires ________ carefully.

A. related to; dealing with

B. relating to; dealt with

C. related to; being dealt with

D. relating to; having dealt with

 

查看答案

The difficulty which we had ________ with the local people has now been removed.

A.communicationB.to communicate

C.communicatedD.communicating

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.