满分5 > 高中英语试题 >

Superfast double­decker (双层) trains will...

Superfast double­decker (双层) trains will be taking passengers from London to six big cities in the UK by 2033. The first phase (阶段) linking London to the West Midlands with a connection to HS1 is expected to open in 2026, and the second  phase to Manchester and Leeds in 2032.

The government set out a plan for the high­speed rail network in 2012. When the project is finished, it will take less time to get to London from major cities like Birmingham, Manchester and Leeds. Traveling at a speed of up to 250 mph, passengers will be able to come and go from Birmingham to London in 49 minutes, reducing the journey time by almost half from one hour and 24 minutes.

A journey from Birmingham to Leeds will be reduced from two hours to 57 minutes and a journey from Manchester to London will be reduced from two hours and 8 minutes to one hour and 8 minutes.

“HS2  is an  important  part of transport's  low­carbon future,” Transport  Secretary Justine Greening said. Some people aren't happy about the plan, though. HS2 will cost around £33 billion. It will also be built near some towns and villages, disturbing the people that live there.

But the Chancellor of the Exchequer (财政大臣) George Osborne thinks it will help build the future for Britain. “It's a long­term decision,” he said.

HS2 is designed for everything around the needs of the passengers. It will provide a new and exciting travel experience. There will be plenty of room, intelligent ticketing, a good service and high quality comfort and access to trains. This is a transport network for the new century and beyond.

1.What's the UK's plan according to the passage?

A. To buy some double­decker trains.

B. To take passengers to Manchester from London.

C. To build a high­speed train network.

D. To collect £33 billion for the high­speed train network.

2.How long does it usually take you to travel from Birmingham to London by the ordinary train?

A. 49 minutes.B. One hour and 24 minutes.

C. 57 minutes.D. Two hours and eight minutes.

3.What can NOT be inferred from what Justine Greening and George Osborne said?

A. HS2 is more important than HS1.

B. Not all British people are happy about the plan.

C. The British will benefit from the project in the future.

D. The £33 billion will not be enough for the plan.

4.The passage is most probably taken from ________.

A. a novel                  B. a geography book

C. a personal diary           D. a newspaper

 

1.C 2.B 3.A 4.D 【解析】 试题分析:文章主要向读者介绍了英国政府建造高铁的计划。 1. 细节理解题。根据第一段的描述和第二段的第一句可知,英国政府计划修建高铁。故C项正确。A、B两项是这项计划的一部分;D项叙述错误。 2.,原来坐火车从伯明翰到伦敦需要1小时24分钟,故B项正确。 3. 细节理解题。A项说第二阶段比第一阶段重要,这一说法在文中找不到支持的证据。根据第四段中Some people aren't happy about the plan可知“并非所有英国人都对这项计划感到高兴”,故B项可以推断出来;根据第五段中it will help build the future for Britain可推出,C项正确;根据第四段中HS2 will cost around £33 billion可知,这仅是该计划第二个阶段的费用,而该计划共有两个阶段,所以可得出£33 billion对整个计划来说是不够的。故此题选A。 4. 考点:考查新闻报道类短文阅读 【名师点睛】 关于推理判断题 推理题是在掌握文章大意基础上看出作者的“ 言外之意”(between the lines)。这既要求学生透过文章表面文字信息推测隐含意思,又要求学生对作者的态度、意图及文章细节的发展作正确的推理判断,有些推断题要从文章结构的角度进行分析,才能推断出正确答案。因此,阅读时不仅要注重词、句的理解,而且还要分析语篇的组织结构。这类试题常以如下句式发问: What can you infer /learn/conclude from the passage? What’s the author’s attitude toward……? What does the passage suggest? The author in this passage intends to __________。 答推理题时,一般无法直接从文中找到答案,但绝不可凭空猜测,也要找到答题依据。要通过文章主旨、字里行间或文中例子进行推断,通过含有感情色彩或描述情景的词句来领会作者的态度或语气,有的题也可根据常识理解来推断。但无论怎样,推理判断要以作者态度为准,力求从作者的角度去考虑,不要固守自己的看法或观点。如本文的第58小题5. can NOT be inferred from what Justine Greening and George Osborne said? A. HS2 is more important than HS1. B. Not all British people are happy about the plan. C. The British will benefit from the project in the future. D. The £33 billion will not be enough for the plan.A项说第二阶段比第一阶段重要这一说法在文中找不到支持的证据。根据第四段中Some people aren't happy about the plan可知“并非所有英国人都对这项计划感到高兴,故B项可以推断出来;根据第五段中it will help build the future for Britain可推出C项正确;根据第四段中HS2 will cost around £33 billion可知这仅是该计划第二个阶段的费用,而该计划共有两个阶段,所以可得出£33 billion对整个计划来说是不够的。故此题选A。 做这类题时一定要注意:准确把握字里行间的意思,切忌用自己的观点代替作者的观点。特别注意表达情感、态度和观点的词语。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I did very badly at school. My headmaster thought I was ________ and when I was 14 he said, Youre never going to be ________ but a failure.

After five years of ________ jobs, I fell in love with a very nice middle-class girl. It was the best ________ that could have happened to me. I ________ to do something positive (积极地) with my life because I wanted to prove to ________ that what people said about me was ________. Especially her mother, who had said to me, Lets ________ it, youve failed at everything youve ever done.  So I tried hard with my ________ and went to college. My first novel (小说) ________ while I was at college.

After college I taught during the ________ in high schools and attended evening classes at London University, where I got a ________ in history. I became a lecturer at a college and was thinking of ________ that job to write full time ________ I was offered a part-time job at Leeds University. I began to feel proud of myself — ________ was a working-class boy whod ________ school early, now teaching at the university.

My writing career (职业) took off when I discovered my own style. Now Im rich and ________, have been on TV, and met lots of film stars. ________ what does it mean? I ________ wish all the people that have put me down had ________: I believe in you. Youll succeed.

1.A. brightB. uselessC. simpleD. hopeful

2.A. anythingB. somethingC. everythingD. nothing

3.A. lowB. poorC. goodD. useful

4.A. supportB. happinessC. surpriseD. thing

5.A. admittedB. decidedC. plannedD. told

6.A. meB. themC. herD. it

7.A. wrongB. rightC. stupidD. faulty

8.A. seeB. knowC. understandD. face

9.A. experimentB. practiceC. writingD. composition

10.A. came onB. came inC. came outD. came back

11.A. dayB. nightC. monthD. year

12.A. graduationB. passC. degreeD. success

13.A. giving inB. giving backC. giving outD. giving up

14.A. whileB. ifC. whenD. or

15.A. thereB. hereC. itD. that

16.A. leftB. attendedC. changedD. graduated

17.A. tiredB. calmC. nervousD. famous

18.A. AndB. ButC. HoweverD. Well

19.A. justB. exactlyC. soD. very

20.A. praisedB. saidC. answeredD. advised

 

查看答案

He arrived in New Orleans without a penny in his pocket only ________ that there were no boats for South America.

A. findB. findingC. foundD. to find

 

查看答案

The matter ________ our study surely requires ________ carefully.

A. related to; dealing with

B. relating to; dealt with

C. related to; being dealt with

D. relating to; having dealt with

 

查看答案

The difficulty which we had ________ with the local people has now been removed.

A.communicationB.to communicate

C.communicatedD.communicating

 

查看答案

Limited natural resources should be made full use of ________ the ________ need of energy.

A.to meet;increasingB.to meet;increased

C.meeting;increasingD.meeting;increased

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.